Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
9.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: robinhoof

tabi, bugün akşam yada yarın koyarım SS'leri. Bütün ayarlarıda açıklamaya çalışan güncelleme yaparım OP'a.

• quote:

tabi, bugün akşam yada yarın koyarım SS'leri. Bütün ayarlarıda açıklamaya çalışan güncelleme yaparım OP'a.
    Çok güzel olur gerçekten. Takipteyiz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1444

hocam işlemci soğutucu deliklerinde 5 tane var 3 resimde yanlışlıklamı açılmış yoksa başka bir amacımı var bir tuhaf geldi bana

fotoğraf çekiminden öyle çıkmış. her köşede 2 tane var dikkatli bakabilirsen yada başka resimlerden bakabilirsen. 1 seri normal 775p için geriye doğru uyumluluk adına diğer seri normal 1155p socketine uygun soğutucular için.

Nasıl yani 775p uygun soğutucumuzu bu anakartta kullanabilecekmiyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1444

hocam işlemci soğutucu deliklerinde 5 tane var 3 resimde yanlışlıklamı açılmış yoksa başka bir amacımı var bir tuhaf geldi bana

fotoğraf çekiminden öyle çıkmış. her köşede 2 tane var dikkatli bakabilirsen yada başka resimlerden bakabilirsen. 1 seri normal 775p için geriye doğru uyumluluk adına diğer seri normal 1155p socketine uygun soğutucular için.

Nasıl yani 775p uygun soğutucumuzu bu anakartta kullanabilecekmiyiz ?

Evet, asrock'ın yalancısıyım. Tek teyit edebileceğim şey işlemci socketi etrafında 775p için özel extra deliklerin bulunması.

• Hmm peki.
    Kullandığın anakart ve soğtucuyu almayı düşünüyorumda soğutucu yüksek soğutucu bloğu olan ramlere engel oluyormu çektiğin resimlerde tam açıdan göremedimde
  • evet, dimma_1 yani ilk slotu kullanamıyorsun. bu arada kullanıcı kılavuzunu tekrar inceledim 775p olarak her soğtucuyu kesinlikle takabileceksiniz diye birşey yok diyor. Garanti vermiyorlar yani. Ama %90 uyumlu olması lazım.
  • Overclock Güncellemesi;

Biosta screenshot almak için fat/fat32/fat-ex formatlı usb takılacak ve F12 ile SS alınması lazım. BMP formatında flash diske atıyor bios.

BIOS AYARLARIM

Körü körüne kopyalamyın derim, elinizdeki donanımlara göre farklılık gösterebilir. Hangi ayar neden hangi değerde iyice hazmetmek lazım

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri

4700 MHZ ve Isıl Değerler (Isınan işlemciler bu ivy bridge'ler :p)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 29 Mayıs 2012; 21:25:33 >

• beyler bir sorum olacak

sizde extreme6 ile işlemci ocluyken misal 4.5 veya 4.7ghz deyken pc ilk açılışta debug led deki rakamlar daha tam oturmadan ekranada tam görüntü gelmeden power tuşuna basıp kapatınca 2. açılışta çakılıyormu? bir sonraki açılışta defalarca kapatıp açmaya default haline dönmeye çalışıyormu?
  • bildiğim kadarı ile asrock boardlarda windows ta olduğu gibi boot-fail check sistemi var. cpu-ram vs sayarken bu işlemi bitirip kendine kendine "ok" sorun yok diyemezse sorun var zannediyor, ondan sonra fail-safe boot seçenekleri ile kendini açmaya çalışıyor sorun olmadığı halde. özellikle OC varken daha da hassaslaşıyor. bağışıklık sisteminin kendi kendini vurması gibi house izleyenler bilir :p
  • Senden bir ricam olucak kurucağım sistemin işlemcisini anakartını ve soğutucusunu belirledim şu şekilde:
    Cİ5 2500k
    Asrock z77 xtreme 6
    Akasa venom voodoo

Tek kalan ise ramler ramlerde kararsız kaldım. Şu linkteki konudan 4 ram'den birini önerebilirmisin?
    http://forum.donanimhaber.com/m_61432401/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61432401
  • bence 3570k

ram1 slotunu kullanmak istiyorsan xms3, yüksek profil isterim dersen vengeance yada enhance corsa alabilirsin. corsairler görsel olarak daha uyumlu. geil ller de çok güzel ramler kendim kullanıyorum. corsairlerin ithalatçısı digitaltrend sorunsuz destek verirler, geilleri akortek getiriyor onlarda sorunsuz. yazı tura atsan bile olur bence.
  • dostlar bu anakart sata3 raid olmuyor sadece raid seçeneği var seçiyorum kaydediyorum açılışta ctrl+ı yapıyorum hiçbirşey olmuyor lütfen yardım bsayarı şimdiye kadar sürekli raid o da kullndım bu anakartta olmuyor nasıl iş anlamadım
  • öncelikle inceleme için eline sağlık

şu an sıfırdan yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum.

normalde Asus z77-pro düşünüyordum fakat fiyat pahalı geldi,

Asrock aklımda hiç yoktu fakat incelemeler ve araştırmalarım asrock a karşı bana bir güven verdi,

bu inceleme ile de kafamdaki çoğu sorun gitti şimdilik aklıma gelen tek soru BIOS update nasıl oluyor

asus daki kadar kolay mı? tecrübelerini paylaşırsan sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn13 -- 3 Haziran 2012; 2:02:15 >
  • Abi işlemcinin voltajını fazla vermişsin gibi geldi 1.18 core voltaj ile 4.6 ghz stabil kullanan birini görmüştüm yabancı forumda normalde 4.5 ghz'de 1.2 V'da çalışması lazım ısı değerini biraz da olsa düşürür sanki bu voltajı düşürmen.
  • @my coder

Evet, ince ayarlarım o anda çok iyi değildi stabiliteyi extra Vcore vererek çözmüşüm o zamanki denemelerimde. Bahsettiğin gibi değerler de açmaya başladım.

@Hkn

bios update 3 farklı yolu var
    1-) biosa giriyosun burda direk internetten yükse seçebeği var. Bios asrock sitesine bağlanıp biostan yapıyor.
    2-)windows altında yine programla yapabiliyorsun
    3-)fat formatlı usb diskine biosunu atıyosun, ya açılışta yada uefi bios içinde flash diskten yükle diyosun.
  • peki bios update yaparken bozulma ihtimali var mı?

koruması var mı? dual bios gibi...
  • crashless bios diye geçiyor, elektrik vs giderse güncelleme esnasında asrock update işleminin "kaldığı" yerden devam edeceğini söylüyor. usb flash diskte root klasörde bios bulunduğu sürece ve disk usb 2.0 portlarına takılı ise (zaten normal bios update şartları), güç terar geldiğinde yükleme işlemine kaldığı yerden devam ediyor.
  • Herşey yazmışsınızda,,,

Asrock z77 fatal pro
    i52500k
    gtx560ti
    8 gb corsair 1600

sistemi kurdum pcı1-2 slotta gtx560ti çalışıyor ama görüntü vermiyor neden?

acaba ivy işlemcimi destekliyor pcı3 olayı?

3.pcı slotunda çalıştı 4x hızında ?

kendi hdmı çıkışındada 4x hızında çalışıyor?

windows7 64 bit ultimate sp1 kullanıyorum?

DEĞERLİ YORUMLARINIZIDA BEKLİYORUM
  • Bende asrock z77 extreme6 almış bulunuyorum akşam bi aksilik çıkmazsa sistemi topliycam :)
  • Kartın ses kalitesi nasıl arkadaşlar? Maximus Gene-Z kadar var mı?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.