Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
9.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alper1979

Kartın ses kalitesi nasıl arkadaşlar? Maximus Gene-Z kadar var mı?

asus maximus gene-z'de supremefx x-fi 2 var hocam, extreme6'daki realtek alc 898'den daha iyidir.
  • DFI lanparty DK X48'den sonra dün akşam itibariyle Asrock Z77 extreme 6 kullanmaya başladım bios'una bi göz attım acayip değişik ve kafam karıştı ya DFI'dan sonra basit geldiği için afalladım yada uzun süredir uğraşmadığımdan...

Birde bi sorum olucak arka panelde PS/2 slotunun yanındaki USB 3 portuna kablosuz klavye mause'mu taktım ve bios'a girdiğimde fare hareket etmiyordu ama klavyede sorun yoktu bu şekilde windows kurayım dedim bu kezde yükleme ekranı geldi ancak ne klavyem ne mause'um çalışıyordu USB 2 portuna aldıktan sonra düzeldi sorun neyden kaynaklanmış olabilir veya bu bi sorunmu USB 3 portunu düzgün kullanabilmek için driver'mı kurmamız gerek.,
    Windows üzerinde driver kurduktan sonra bahsettiğim USB 3 portunda sorunsuz olarak kullanıyorum seti.
    Klavye mause logitech wave pro.
  • quote:

6Clas

bende tüm slotlarda sorun yok.

quote:

War Ensemble

X-fi2 denilen zamazingoda alc889 veya 892 kullanılıyor. Geçen hafta aldığım ve iade ettiğim Xfi3 Z77 geneV de yanlış kalmadıysa aklımda Alc898 kullanılıyor olması lazım yani Asrock lardakinin aynısı. Arada bir fark var Asus işini biliyor onun THX ProStudio lisansınıda baştan paketin içine dahil edip son kullanıcıya güzel bir biçimde sunuyor.

Konu içindeki önceki mesajları aratırsanız THX Pro Studio upgrade seçeneğinin Asrocklarda var olduğunu görürsünüz.

quote:

skid_row

evet win kurarken klavye mous bendede çalışmıyordu canımı sıkmıştı. Onları USB3 den söküp USB2 ye takınca düzeldi. Muhtemelen etron yongası win7 kurulum cd sinde tanıtılmadığı için doğal olarak kurulum esnasında kontrolcü üzerindeki aygıtlarıda tanıyamadı.

• USB 3.0 sürücülerini kendiniz yüklüyorsunuz tabi ki usb 3.0 portlarında çalışmayacaktır. service pack 2 ye çoğu usb 3.0 sürücülerini eklerler o zaman sorun olmaz.

Bu aralar low level pc işlemlerinde usb 2.0 portlarını kullanın. Klavye mouse'u açıkçası usb 3.0 lara test amaçlı işler haricinde takmanın pek bir manası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 15 Haziran 2012; 16:30:54 >
  • quote:

Konu içindeki önceki mesajları aratırsanız THX Pro Studio upgrade seçeneğinin Asrocklarda var olduğunu görürsünüz.

var hocam biliyorum, bende asrock z77 extreme4 kullanıyorum zaten. ama kim para vericek ona ayrıca?
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

quote:

var hocam biliyorum, bende asrock z77 extreme4 kullanıyorum zaten. ama kim para vericek ona ayrıca?

sadece bilgi mahiyetinde belirttim belki ilgisini çeken birilerinin işine yarar diye hatırlatma amaçlı.
  • Arkadaşlar bende ASROCK Z77 EXTR. 6 almaya karar verdim
    İşlemci olarak İ5 3570K alıcam
    Fakat ram konusunda hala kafam karışık
    birde benim EKRAN KARTIM 275 GTX 2.0 PCI exp. BU ANAKARTIN PCI EXP 2.0 slotu en altta BENİM KASAMIN POWER SUB ALTTA VE EKRAN KARTINI ORAYA KOYAMAYA BİLİRİM SIĞMAYA BİLİR
    ekran kartımı ORTA BÖLÜMDEKİ PCI 3.0 yerlere taksam herhangi bir sorun yaşarmıyım? (not Fotolar nokia c5 telefonla çekildiğinden görüntü biraz dandik olabilir )

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 23 Temmuz 2012; 23:47:15 >

• pciex 3.0 geriye dönük uyumludur. 4830 ile sorunsuz çalıştılar
  • @robinhoof

1.90 güncellemesini yaptınızmı acaba ve yaptıysanız bi artısı veya eksisi varmı ?
  • açıkçası bende 1.4 versiyonunda beri sorun (uefiden doğrudan nete bağlanıp update yapamaması gibi) yoktu. Bir değişiklik haliyle göremedim. yalnız 1.8 bios ortalıklarda 3-4 gün kaldı hemen 1.9 çıkardılar ardından hotfix yapar gibi. Son 3-4 sürüm biosta harici ekran kartı ile uyumluluklar arttı yazıyordu değişiklik listesinde. 4830-6870-7850 sırası ile kullandım ve o bioslardan öncede zaten bir sorun yoktu. Tek göze çarpan olay "k" serisi olmayan çarpan kilidi kapalı işlemcilere, çarpan ile oynama imkanı vermesi oldu. "no-K OC function" diye geçmekte. K serisi işlemcisi olmayan birisinin deneyimlerin bilmek isterdim doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 24 Temmuz 2012; 18:02:38 >
  • 1.90 sürümünde sorun yok gönül rahatlığıyla kurabilirsin diyosun yani
  • az önce NOVA dan SİPARİŞ verdim ASROCK EXTREM 6 Çok kafam karışıktı kararsızdım Sahurda son tercihimi yaptım. 446 TL ye sipariş verdim. Cuma günüde i5 3570K ve RAM alıcam RAM konusunda 2 marka arasında kaldım 1866 mhz alacağım SİZCE ALTTAKİ İKSİNDEN HANGİSİNİ TERCİH ETMELİYİM OVERCLOCK da yapacağımı göz önünde tutarsak.HANGİSİ SORUN YARATMAZ? BU İKİ RAMDEN

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmz8gx3m2a1866c9r-8gb-(2x4gb)-vengeance-1866mhz-ddr3-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=56069

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035

• THX Pro Studio ıcın ucret odemeden sahıp olma ımkanı varmı acaba?
  • @blade66
    bence 1866 mhz alma, 50 usd ye 1600 alıp fark ile başka birşeyler alırsın, internet faturanı ödersin ne biliyim iftar falan verirsin yoksullara daha iyi :D, zaten çoğu 1600 mhz ramler 1866 ya çıkar.
    corsair vengeance, ripjaws, geil, hyperx, team extreem bunların hepsi olur.

@bonser24
    Cidden denemedim/araştırmadım. Belki hackli sürümler mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 25 Temmuz 2012; 9:08:27 >
  • robinhoof almışken 1866 mhz olsun istiyorum
  • Board'un arkadaki kompanentlerin dizilişlerine bakınca board azcık yamulmuş ama sağlam çalışıyorsa sorun yok.
    Kaporta biraz ince galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

Arkadaşlar bende ASROCK Z77 EXTR. 6 almaya karar verdim
    İşlemci olarak İ5 3570K alıcam
    Fakat ram konusunda hala kafam karışık
    birde benim EKRAN KARTIM 275 GTX 2.0 PCI exp. BU ANAKARTIN PCI EXP 2.0 slotu en altta BENİM KASAMIN POWER SUB ALTTA VE EKRAN KARTINI ORAYA KOYAMAYA BİLİRİM SIĞMAYA BİLİR
    ekran kartımı ORTA BÖLÜMDEKİ PCI 3.0 yerlere taksam herhangi bir sorun yaşarmıyım? (not Fotolar nokia c5 telefonla çekildiğinden görüntü biraz dandik olabilir )

Ram olarak mutlaka Corsair Vengeance 1600mhz al. Kingston'dan çok daha kaliteli.

1866 ile 1600 arasında performans farkı fazla yok illede 1600 almayacam diyorsan benim aldıklarımdan al ben 4x4 yaptım.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/team-xtreem-vulcan-8gb-2x4gb-ddr3-2133mhz-low-voltage-cl9-dual-kit-pc-bellegi.html

Asrock nasıl olacak bakalım ben asus p8z77-v pro ile 2 kere sorun yaşadım. Haftaya bende Asrock ext6 alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuncoskun -- 26 Temmuz 2012; 13:54:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035

bende yakında sistem toplama ihtimalim var özellikle gskill ürünleri hoşuma gitti tabi kişisel tercih meselesi yine size kalmış tercih

sizin yerinizde olsam bu markanın ürününü alırdım
  • şuradaki sitede ANAKARTIN ASROCK ın uyumlu olduğu ramlermi listeli ? ve sanırım
    G.SKILL in 4 GB G.SKILL 1866 MHZ rami "F3-14900CL9D-8GBXL" (vatanbilgisayardaki) yok

Fakat http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-pgd38g1600elk-8gb(4x2)-gamer-ii-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-12-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59845

NOT: PATRIOT 1600 MHZ RAM ALDIM DAHA ÖNCE YAZMIŞ OLDUĞUM CORSIAIR ramin tam modeline dikkat etmemişim ANAKART listesinde yoktu. bu yüzden
    LİSTEDE BAŞKA BULUNAN 1600 mhz rami tercih ettim umarım pişman olmam.

ASROCK X6 EXTR. ANAKART UYUMLU RAM LİSTESİMİ AŞAĞIDAKİ LİNK?

http://www.asrock.com/mb/memory.asp?Model=Z77%20Extreme6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 29 Temmuz 2012; 8:34:58 >

• Arkadaşlar ben ASROCK anakartı aldım işlemci ve ramide aldım . FAKAT HERŞEYİ TAKTIĞIMDA DVDRW ın kablosunu ANAKARTTA TAKACAK YER BULAMADIM FLOPY yeri var 17 iğneli 2 şerden Fakat eski anakartımda DAHA GENİŞ AĞIZLI BİR YERE TAKIYORDUM ŞİMDİ DVDRW takacak o yer bu ASROCK da yok onun yerine daha farklı bir yuvamı var? DVDRW anakartta nereye takıcam uzun geniş kabloyu Lütfen birileri yardımcı olursa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.