Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
9.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Özellikle yeni aldığım ürünlerle ilgili birkaç bilgi paylaşmak istedim sizlerle belki Alacak arkadaşlar içinde faydalı olur ve birkaçtanede foto ilede göstermek istedim
    Özellikle
    Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler (benim kullandığım) Büyük soğutucu kullanan arkadaşlar BU BLOK benim daha önce eski kullandığım ANAKARTLARA GÖRE VİDA YERLERİ TAM OTURMUYOR VE DENK GETİRMEK ÇOK UZUN VAKTİMİ ALDI 2 KİŞİ YAPTIK Vida yerleri tam oturmasada birşekilde yerleştirmeyi başarabiliyorsunuz

THERMALRIGHT elektronikciden aldığım ve uzun süredir kullandığım 12 cmlik fanı gene MİSİNA İLE BAĞLAYARAK TUTTURDUM :) bazı arkadaşlar vidalayarak yada tellerle tutturuyorlar ben birtürlü aldığımdan beri becerememiştim. Gene misinayla güzelce oturttuk. Fotoda misinalar belki görünmeyebilir Herhangi bir zararını görmedim eski sistemide uzun süredir böyle kullanmıştım.

Birde YENİ ÇIKAN RAMLERİN SOĞUTUCULARIDA UZUN OLUYOR VE PC SOĞUTUCUSUNA KADAR GELEBİLİYOR BOYLARI ben aradaki kalan mesafiyide sizlerle paylaşmak istedim Kullandığım ramlerinde fotosu var. RAM VE CPU COOLER soğutucu alacak arkadaşlarda ARADAKİ MESAFE konusunda bilgi sahibi olacağını düşündüm. Bugün dvdrw alıcam SAĞOLSUN "robinhoof" söyledi ben PC yi değiştirmekde çok geri kaldım. 5 sene sonra yeniledim SATA DVDRW lar çıkmış :) bu yüzden daha sistemi çalıştırmadım Gidip gene ASUS DWDRW SATA alıcam.

ANTALYA ÇOK SICAK GENEDE BİRKAÇ OVERCLOCK denemesi yapıcam ulaştığım hızları sizlerle paylaşacağım.

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 29 Temmuz 2012; 9:08:45 >

• arkadaşlar İŞLEMCİNİN HIZINI BİOSDAN NEREDEN SABİTLİYORDUK. masa üstünde kendi kendine düşmesini istemiyorum?
  • speed-step ve c-stateleri kapatman lazım
  • kardeş
    SPEED -STEP kapattım sonra bu STATELERİ de aşağıdaki kombinasyonlarıda denedim VE HİÇBİR ŞEKİLDE 3.6 GHZ de sabitleyemedim CPU-Z ilede bakıyorum 1600 mhz düşüyor bazen 3600 mhz oluyor. NEREDE EKSİK VAR ANLAYAMADIM.
    S.S. koyabilirmisiniz?

1
    Enhanced Halt State (C1E): KAPALI
    CPU C3 Devlet Desteği: KAPALI
    CPU C6 Devlet Desteği: KAPALI
    Paket C Devlet Desteği: KAPALI

So heres your 2 options:
    Offset Mode: Your CPU will use VERY LITTLE voltage and speed when idling, ANYTIME you idle. (Even browsing can be considered idling.)
    Enhanced Halt State (C1E): Enabled
    CPU C3 State Support: Disabled
    CPU C6 State Support: Disabled
    Package C State Support: Disabled

Fixed Mode: Your CPU will run full voltage and speed all the time, even when idling.
    Enhanced Halt State (C1E): Enabled
    CPU C3 State Support: Enabled
    CPU C6 State Support: Enabled
    Package C State Support: Auto

• biosumdan bir kaç foto SİZCE NEREDE HATA YAPIYORUMDA OVERCLOCK HIZI SABİTLENMİYOR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 30 Temmuz 2012; 23:20:43 >

• denetim masası > Güç seçenekleri > ek planları göster> "yüksek performans"ı seçin ve biostan "speed step"i kapatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 31 Temmuz 2012; 0:02:34 >
  • kardeş dediğinide yaptım gene olmadı 3600 GÖRÜYOR SONRA GERİ 1600 MHZ düşüyor sürekli kendi kafasına göre değişiyor makine
    2. FOTOĞRAFDAKİ AYARLARI ŞÖYLEDE DEĞİŞTİRDİM GENE OLMADI
    CPU C3 STATE SUPPORT DİSABLED
    CPU C6 STATE SUPPORT DİSABLED
    PACKAGE C STATE SUPPORT DİSABLED

yaptım gene olmadı BUNUN BUKADAR ZOR OLMAMASI GEREK AMA İNCE BİRYERİ KAÇIYORUZ

SONHALİ BÖYLE BİOSLARIN. HIZINI SABİTLEYEBİLEN S.S. Koyarsa müsait olduklarında sevinirim bende o şekilde ayırabilirim
  • bilmiyorum sende nasıl başladı bu psikolojik olay açıkçası ama eve gideyim akşam yazarım buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 31 Temmuz 2012; 14:22:48 >
  • vay arkadaş nereye gitti bu ASROCK anakart kullanıcıları BU OVERCLOCK hızını Sabitlemek bukadar zor birşeymi bu anakartta ? DENEMEDİĞİM KOMBİNASYON, İZLEMEDİĞİM VİDEODA KALMADI.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

kardeş dediğinide yaptım gene olmadı 3600 GÖRÜYOR SONRA GERİ 1600 MHZ düşüyor sürekli kendi kafasına göre değişiyor makine

SONHALİ BÖYLE BİOSLARIN. HIZINI SABİTLEYEBİLEN S.S. Koyarsa müsait olduklarında sevinirim bende o şekilde ayırabilirim

wındows ayarlarında guc tuketımı bolumunde yuksek performansa getırdınmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

kardeş dediğinide yaptım gene olmadı 3600 GÖRÜYOR SONRA GERİ 1600 MHZ düşüyor sürekli kendi kafasına göre değişiyor makine

wındows ayarlarında guc tuketımı bolumunde yuksek performansa getırdınmı?

evet kardeş Hepsini YÜKSEK PERFORMANSA GETİRDİM

• speedstepi kapatıp, cstateleri kapatıp, güç tüketimi ayarlarını yapıp, biostaki energy saver sayarını disable yapıp "çarpanı" auto dan 34-36 yapıp tekrar dene, sen muhtemelen çarpanı sabitelemiyordun şu ana kadar. Bunlarda olmazsa AXTU dan çarpanı istediğin yere getir. Windows başlayınca bu ayarlarda başlasın işaretlersin. O zaman kesin düşmüyor.

psikolojini bu tarz olaylara karşı düzeltmeye çalış, bunlar dahil bundan sonraki donanımlar da daha da üzülürsün. "Niye hızlarım düşüyoo!!111!" şeklinde". Çünkü firmalar performans/watt değerini yükseltmek için herşeyi yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 6 Ağustos 2012; 9:42:03 >
  • bu anakartta mavi ekran stabilitesizlik vs varmış yani önermeyen önerenlere göre daha çok. Sizce anakartı almak için hala değer mi ?
  • nerede mavi ekran yada stabilsizlik? bu anakart cok iyi ve bircok kullanici cok rahat sekilde 2500k cpu yu 5Ghz kullaniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

bu anakartta mavi ekran stabilitesizlik vs varmış yani önermeyen önerenlere göre daha çok. Sizce anakartı almak için hala değer mi ?

Kimmiş önermeyenler ? Linklerini özel mesaj ile bekliyorum. Merak ettim.
    Çünkü benim çevremde Extreme4 üde 6 yıda alanlar son derece memnunlar ve paralarının karşılığını aldıklarından da eminler, F/P olarak.

Neredeyse herkes 2500K yı 5Ghz kullanıyor, oc bilen bilmeyen Oc yapıyor, üstelik sınıf olarak çoğu karttanda daha F/P lar, arkalarında da çizgi elektronik var. Daha düşünecek birşey olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

bu anakartta mavi ekran stabilitesizlik vs varmış yani önermeyen önerenlere göre daha çok. Sizce anakartı almak için hala değer mi ?

Kimmiş önermeyenler ? Linklerini özel mesaj ile bekliyorum. Merak ettim.
    Çünkü benim çevremde Extreme4 üde 6 yıda alanlar son derece memnunlar ve paralarının karşılığını aldıklarından da eminler, F/P olarak.

Neredeyse herkes 2500K yı 5Ghz kullanıyor, oc bilen bilmeyen Oc yapıyor, üstelik sınıf olarak çoğu karttanda daha F/P lar, arkalarında da çizgi elektronik var. Daha düşünecek birşey olduğunu sanmıyorum.

Extreme6 veya extreme4 fark edermi bilmiyorum ama sadece şu yorumu gösterebilirim. Başka gördüğüm yorumlarıda görürsem yazarım buraya

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

ıkısınıde kullandım.kesınlıkle msı derım.su anda zaten gd55 kullanmaktayım.ondan once aldıgım asrock extreme 4 modelıydı.durduk yere kılıtlenmelermı dersın mavı ekrana dusmelermı dersın bıos yapısının basıtlıgı ve ıse yaramazlıgımı dersın yazılım yonunden zayıflıgımı dersın oc kapasıtesının bekledıgımden dusuk olmasımı dersın.asrock uzak dur derım.

quote:

Orijinalden alıntı: r_a_z_o_r

Dün Z77 Extreme 4 aldım gerçekten saçma sapan bi şekilde mavi ekran verip reset atıyor en son bios yüklü 1.70.

• Chris Brown'un dedigi gibi bu anakarti kullanan ve memnun olan bircok kullanici mevcut. Alıntıları yaptiginiz yerde de bircok kullanici bu anakartta boyle bir problemle karsilasmadiklarini belirtmisler.http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/ linkinden de gorebileceginiz uzere uluslararasi inceleme sitelerinden birçok ödüller almış. İstersenizhttp://site.hwa.com.tr/asrock-z77-extreme-4-incelemesi/All-Pages.html linkinden turkce incelemesini de okuyabilirsiniz.

• Extreme6 veya 4 kullanan arkadaşlar şu 24$'lık ses kartı eklentisini ücretsiz olarak edinebileceğimiz bi yönetem bulabildinizmi ?
  • v1.90 sürümlü biosunda "K" serisi olmayan İ7 seri işlemciler için "NO-K" diye seçenek geldi; böylece K serisi olmasa dahi işlemciniz için perfonmans artışı yapabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.