Şimdi Ara

Assasins Creed 2 olay yarattı!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tartışmayı çok okumadım ama hala level dergisi duruyormu ya? Zamanında iyidi ama sonra hiç düzgün incelemeler yapılmıyordu. Şimdi gördüğüm kadarıyla ve bir 2 arkadaşda aynı şeyi yazmış çok argo kelime kullanılmış. Oyunun çıkmasına az kaldı umarım dedikleri sorunlar yoktur ya da varsa da hemen acil düzeltirler diye umuyorum
  • DH üyelerinin yaptığı yorumlar bana daha fazla bilgi sağlıyor. Buradaki oyun hakkında bilgi payşalan oyuncuları hiç bir dergi çalışanına değişmem
  • eski bir oyun yazarı olarak hem çok üzüldüm, hem de çok utandım. level'ın bu raddeye gelmesindeki tek neden aydın doğan'dır bana göre. zaten hangi taşı kaldırsanız altından bu adam çıkıyor. zamanında oyungezer ekibinin level'dan ayrılmasındaki asıl sebep de doğan yayıncılıktır. o dönem yaşananları fazla bir kişi bilmiyor sanırım fakat doğan yayıncılık resmen "ben patronunuz oldum. ister kırbaçlarım sizi, ister tasma takıp gezdiririm" tarzında davrandığı için yeni dergi kuruldu. şimdi de birbirlerine düştü iki dergi.

level neden böyle bir işe kalkıştı biliyor musunuz? aydın doğan'ın bünyesindeki bütün yazılı ve görsel medyanın taptığı tek şey vardır, rating. rating gitmesin diye ne yapacaklarını şaşırmışlar. fakat oyungezer gösterdiği şu tutumla, haklıyken haksız duruma düşmüş. ikisi de birbirinden beter. ayrıca bir oyungezer çalışanı da yanılmıyorsam level yazarına hakarete varan sözler söylemiş internet sitelerinden. yazık, gerçekten yazık. şu bölüme giren 20 kişiyi seçip dergi kursam, bunlarınkinden iyi olur. fakat şu bir gerçek ki bu savaş oyungezer'in çöküşüne kadar gider. aydın doğan, rakip bellediklerine karşı olmadık taktikler ve propoganda kampanyaları uygular. cem uzan, mehmet emin karamehmet ve hükümetle olan savaşlarından bunu biliyoruz. oyungezer'i zor günler bekliyor. karşılarında "çete" yakıştırmasının bile hafif kalacağı bir organizasyon var çünkü.

• Bence 2 dergi de 5 para etmez. Yok yazanların ve editörlerin birçoğunu oldukça eskiden şahsi olarak tanırım,ama mantalite,organizasyon,üslup,bilgi kapasiteleri,bakış açıları felan beni tatmin etmiyor.Şahsım adına başarısız dergiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 4 Kasım 2009; 14:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spike3001

@KAKÁ

linke tıkla oku işte. tüplü tv lcd tv den daha iyi görüntü veriyor deyip kestirip atmışlar. aa eksikliği başka bişey görüntü kalitesi başka bişey. adamlar direk daha iyi görüntü veriyor demişler. ayrıca klavuzu karga olanın başı b.ktan kurtulmazmış. siz böyle saçma sapan yazıları ciddiye alıp oyun seçerseniz nerde çöp çamur rezil oyunlar var onları oynarsınız. gta nın kalitesini tüm dünya görmüş kabul etmiş. anlama kapasitesi sıfır olan kişilerde çamur atıyorlar. bu kadar basit

Biz o konuda bulunduk 5 sayfalık bir konu bizim de mesajlaımız var orada tüplü lcd tvler varmış ben de o zaman öğrenmiştim o konu açıldığında yani normal tüplü tvlerden bahsetmiyorlar.

Ben de leveli sevmem pek pes 08 09'a da 90 küsür puanlar vermişlerdi sanırsam

• her iki dergiyide alır okurum amma velakin oyunu çıkarçıkmaz alıp oynayacağız ve eğer oyun cidden 6 puan civarındaysa OGZ boşuna yaygara koparmış bir dergi olarak hafızalarımızda kalacak, yok oyun cidden güzelse , 6 puan üzeri ediyorsa o zamanda level denen dergi ve oyunlara yorumları benim gözümde beş para etmeyecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji

DH üyelerinin yaptığı yorumlar bana daha fazla bilgi sağlıyor. Buradaki oyun hakkında bilgi payşalan oyuncuları hiç bir dergi çalışanına değişmem

Kesinlikle
  • Level veya Oyungezer beni ilgilendirmez. İster 100 versinler ister 60. Oynadığım oyuna notu kendim veririm Dergi puanı ile oyun oynanmaması gerektiğini öğreneli en az 10 sene oldu.

"İncelemeyi ilk bize yaptırdılar o yüzden al sana 100; incelemeyi başkasına yaptırdınız ha al sana 60 oh olsun" diye puan veriliyor sanırım oyunlara.

Cilalı videolarını görüp vay anam ne güzel bişeye benziyor bu diye düşündüğüm. sağda solda bol bol pohpohlanan oyunun birincisini 1 saat oynadım sıkıldım yüzüne de bakmadım. 2. oyun bana hitab eder mi bilmem, oynayınca göreceğiz.

Eskiden takip ederdim bu dergileri. Level, Gameshow gibi dergilerin 2000 yılına kadar olan sayilarindan bazilarini hala saklarım. Eskiden dergi takip etmek güzel oluyordu fakat internet, Dh gibi paylaşım/tartışma ortamları yaygınlaştıktan sonra dergi almak zevk işi haline geldi benim gözümde. Alıp okumayı seven veya böyle bir zorunluluk (degi okumak bir kültür olayı aslında, bende ve çoğu kişide yok bu alışkanlık) hisseden alıyor. Şahsen ben daha taze içeriği burası gibi platformlarda interaktif olarak yakalayabiliyorum, dergilerin eksikliğini hissetmedim hiç.

Benim konu hakkında asıl eleştirim:

Okuyucu veya kullanıcı olarak takip ettiğimiz şeyin fanatiği olmak konusu her alanda malesef var. Bizim topluma has bir özellik midir bu bilmiyorum ama. Dergi taraftarlığı, konsol / Pc taraftarlığı yapmak gibi konular boş işler.

Level, Oyungezer'e çalım atmış etik davranmamış gibi mevzular biz okuyucuları bence bağlamamalı, biz okuyucuları bu mevzunun zerre kadar ilgilendirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oyungezer kendisinin veya konu ile alakalı bir başkasının hakkının ihlal edildiğini düşünüyorsa, yasal bir dayanağı da varsa gitsin Türk mahkemelerine, dava açsın. Burası ve benzeri yerlerden gördüğüm/duyduğum kadarı ile, iki grup arasında bir husumet varmış eskiden kalma. Onun dışavurumları bu olaylar. Hiç ama hiç profesyonel davranmıyorlar.

Level'i beğenen alır beğenmeyen almaz. Oyungezeri beğenen alır beğenmeyen almaz. Zaten zar zor satış yapabildikleri bir piyasa varken bu tip boş işlerle birbirlerine köstek olmaları hiç hoş değil. Benim gözümde oyungezer isimli dergi Level den kaynaklı kuyruk acısı yüzünden çıkmış bir yapıttır. Kurulduğu temel, bu bakış açısı doğru ise eğer baştan çürüktür. Level iyidir anlamında söylemiyorum bunu. Piyasada iki dergi var (belki fazla var bilmiyorum) ikisi bir birini yeme derdinde, aynı burada yok ps3 üme dokundurmam. xbox360 benim her şeyim diyen diyen bir kısım garip topluluk gibi.

Yazık yahu.

Not: İki derginin içeriğini de birbiri için yazdıklarını da okumadan yazdım bu yazıyı. Çünkü okumaya değer bulmadığım, buna vakit harcamanın zaman kaybı olduğunu düşündüğüm kadar basit bir olay benim gözümde. O yüzden yazdıklarımda iki taraf hakkında yanlış yazdığım şeyler de olabilir, eleştirim level veya oyungezer adı altında bu ve benzeri boş tartışmalara yönelikti

Assasin's Creed bence tarihin gördüğü en çok abartılmış oyunlarından birisiydi (yabancı over rated diyor galiba). 2. si de abartı gibi geliyor, önyargılıyım bu yüzden. İyi bir oyun olursa yemişim leveli oyungezeri. Oyuna 100 puan ben verecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 4 Kasım 2009; 15:04:24 >

• Uzun zamandır level i takip etmiyorum.Ama şunu söyleyebilirim.Sakın level ın puanlamalarına güvenmeyin.Beş para etmez bir dergidir kendileri.......Zira asıl level kurucuları kendilerini doğan beye satmamış ve ayrı bir dergi olan oyungezer dergisini kurmuşlardır.
  • Valla bazı arkadaşlar yorumlarında resmen saçmalamış.Sizin beğenmediğiniz o oyungezer yazarlarının birçoğu siz daha kısa donla gezerken bu işi yapıyorlardı.....Oturup absüld absüld yorumlar yapmayın.Düşünün bir dergi( ve bu dergi türk dergisi) oyunu dünyada ilk kez incelemiş.Üstelik oyuna 9.6 puan vermiş.Ayrıca bu adamlar (başta SİNAN AKKOL) 15 yıldır oyun sektörünü bire bir takip ediyor.....
    Türkiyede oyun sektörünün gelişmesi için yıllardır çabalayan ve sonuna kadar saygıyı hakeden bu arkadaşlarımıza saçma sapan yorumlarınızla çamur atmayın......
  • bende levelin ilk zımbalı baski sayilari var. kapak konusu olark blood, dungeon keeper falan var :)

ama o zamandan bu zamana gelmis olduklari nokta cok uzucu

level=merlinin kazani

benim gozumde...
  • Türkiye'de gördüğüm en iyi dergi 1999 - 2002 arası çıkan Türkçe Gamepro dergisidir.Kağıt kalitesi,konsollara verdikleri önem vb... gerçekten bir devrimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Türkiye'de gördüğüm en iyi dergi 1999 - 2002 arası çıkan Türkçe Gamepro dergisidir.Kağıt kalitesi,konsollara verdikleri önem vb... gerçekten bir devrimdir.

Kesinlikle.Bütün sayılarını alıyordum.Tuna Şen Tuna diye bi yazarı vardı adam inanılmaz güzel konsol haberleri ve oyun tanıtımları yazıyordu.Onun için alıyordum dergiyi valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rai-gy -- 4 Kasım 2009; 15:46:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

quote:

Orijinalden alıntı: faho

Türkiye'de gördüğüm en iyi dergi 1999 - 2002 arası çıkan Türkçe Gamepro dergisidir.Kağıt kalitesi,konsollara verdikleri önem vb... gerçekten bir devrimdir.

Kesinlikle.Bütün sayılarını alıyordum.Tuna Şen Tuna diye bi yazarı vardı adam inanılmaz güzel konsol haberleri ve oyun tanıtımları yazıyordu.Onun için alıyordum dergiyi valla.

Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi dergisi GAMESHOW idi bence.........
  • Herkesin yaşı okumaya yetmemiş olabilir ama düzgün takip etmiş olanlar asla unutmamıştır GAMESHOW dergisini..

Bu dergi ilk ufak saman kağıttan fotokopi ile çoğaltılmış sayıları, renkli sayfaya geçişi, A4 oluşu, geri sayımı, kapanması, sonra tekrar açılıp eski halinden bir şeyler kaybetmesi ve sonra tekrar aniden kapanması ile başlı başına bambaşka bağımsız bir oluşumdu.

Tabiki hiç alışılagelmedik bugün göremeyeceğiniz tarzları olan yazarları vardı.

O dergiyi zamanında okumuş olan çoğu kişi eminim benim gibi bedava dağıtsalar Oyungezer, Level tarzı dergilere göz ucuyla bile bakamazlar. Böyle ucuz yazılarla,yazarlarla vakit kaybetmezler..

Tam yıllarını söyleyemiycem ama 10 seneden fazladır geçmişi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 4 Kasım 2009; 18:20:36 >
  • jade raymondu tanımaya davet etmişler bende önemli işler yapmış böyle bir şahsiyeti iyi tanımamanın verdiği eksikliği kapatayım dedim davete icabet gerekir ne de olsa.

Sony Online Entertainment
    Jeopardy! (Programmer)
    Trivial Pursuit (Programmer)

Electronic Arts
    The Sims Online (2002) (Producer)

There Inc
    There (2003) (Producer/Art)

Ubisoft Montreal
    Assassin's Creed (2007) (Producer)
    Assassin's Creed II (2009) (Executive Producer)

jade raymondun çalıştığı oyunlar bunlar vikipedyadan copy-paste , tanınacak bi tarafı da pek yokmuş ama aassassins2 ye 96 verdiysek jade raymond oyun dünyasında devrim yapmış bir yapımcıdır bilmeyenleri tanımaya davet edelimde bizimde oyun kültürümüz belli olsun hmm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi aile robotu babür -- 4 Kasım 2009; 17:41:32 >
  • levelda bi çocuk calısıyodu hatırladığım kadarıyla artık kadroyu nasıl doldurcaklarını sasırmıslar sanırım....bunun sonucundada boyle anlamsız incelemeler ortaya cıkıyo...
  • Yakında dergide kozmetik ürünleri ile ilgili tanıtım olursa hiç şaşırmayalım.
  • Oyungezer burada kendilerinin 96 puan verdigi bir oyuna Level dergisinin 60 puan vermesini içine sindirememis. 60 vermek demek "siz 96 verdiniz ama oyundan anlamiyorsunuz oyunun hakkettigi not 60 dir" demek oluyor. Oyungezer de buna sinirlenmis. Level 80 ya da üstü bir puan verseydi Oyungezer bu çikisi yapmazdi. Gerçi benim için iki dergide çok farkli degil. 2 sayfalik bir incelemenin ilk bir sayfasi geyik. Önce bi hikaye anlatip akillari sira "harika" bir giris yapacaklar incelemeye. Ya arkadas sadece oyundan bahset hikaye anlatma ne olur. Editörler belki okurlar bu sayfalari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spike3001

LEVEL : "Konsollarda ''Tüplü TV'' Daha İyi Grafik Veriyor..."

http://forum.donanimhaber.com/m_26139419/tm.htm

daha neyi tartışıyorsunuz

ha bu arada Jade Raymond çok hoş bir ablamızdır

Geçerliymiş gerçektende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D_K -- 4 Kasım 2009; 19:29:15 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.