Şimdi Ara

Assasins Creed 2 olay yarattı!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • levelmı oda ne ben 55 yaşındayım duymadım öle bşy :)

şaka bi yana level bitirdi kendini çoluk cocugu aldılar dergiye sinan akkolda gidince saçmaladılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ps3Slim_

quote:

Orijinalden alıntı: PS3psn

Level dergisi yazarı Elif Akça Devil May Cry 4 incelemesinde ise verdiği puan 6 ydı.

Ben Level dergisinin yanlı olarak inceleme yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü bunun başka bir açıklaması bana mantıklı gelmiyor. Belki yazar inceledeği oyunu kişisel zevklerine göre değerlendiriyordur. Sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz ama Siz 14.500 kişiye bilgi veriyorsunuz. Her ay derginizi binlerce insan alıp okuyor. İncelemelerinizi binlerce okurunuzu düşünüp yapın. Yani oyuna hak ettiği notu verin kendi kişisel görüşünüzü ise bir kutucuğun içine yazın.

Level dergisinin bazı oyunlara verdiği notlar.
    GTA 4 - 8.1
    Devil May Cry - 6.1
    Assasıns Creed 2 - 6
    GTA 4 e diğer tüm dergiler 9.0-9.6 arası not vermişlerdi. Her ay tüm dergileri alırım ama zamanında en iyi dergi Electronic Gamıng Monthly ydi. Şimdi kriz yüzünden kapandı. Umarım yeniden bir oyun dergisi çıkarırlar. Konumuza dönecek olursak belki oyundan RPG ögelerinin, polis -itfaiye- ambulans-taxi görevlerinin çıkarılmasından rahatsız olmuşsunuzdur. Oyuna hak ettiği notu verip kendi rahatsızlıklarınızı bir köşeye veya bir kutucuğa yazıp kendi kişisel puanınızı verebilirdiniz.

Arkadaşım baştan belirtim ne level alırım ne oyungezer , dergi alma çağını çoktan geçtik kendimiz artık dergi olduk bir şekilde ! Öncelikle DMC 6 kesinlikle 6-7 hak eden hatta 6 hak eden bir oyun onu ayrıca tartışalım seninle seviyeli bir şekilde bu ayrı ! asıl mesele şu : Sen demişsin yazar köşede kutucuğa fikrini yazsın ama egenelde iyi yorum yapsın "hak ettiği puanı versi demişsin ama senin hoşuna giden senin gözünde yüksek puan olduğu için böyle yazıyorsun!" . Bu nasıl bir mantıktır ! O yazar kendi görüşünü yazar beğenmiyorsan okumazsın ama en azından saygı gösterirsin ! Oyunun fanları yüzünden çoğu oyun hak ettiği yerde değil ((( Yeni nesil oyunlrdn bahsediyorum!))) . Çıkartalım da nasıl olsa satar mantığı ==> DMC4 , GTA 4 , Tekken 6 ... diye gitmiyor mu allahınızı severseniz !Kemikleşmiş fanlar bu oyunları atari grafiğinde bile olsa alır . Satış rakamlarına bakıp oyuna güzel diyenlere bu yazım ! Şimdi gelelim DMC 4e !!!??? Arkadaşım DMC 4 e sen kaç veririsn ! Ve nden verirsin yaz önce bende sana neden 6 hadi bilemedin 7 yi çok sade kısa ve düz mantıkla açıklayacağım Herkese söylüyorum : Örnek ben eğer bir oyuna düşük veriyorsdam o oyunu sevdiğimdendir , beklentilerimin yüksek olmasındandır ! Kim bu forumda Uncharted 2 ile kötü bir yazı yazdı ! Oyun kendini tekrar etti mi grafikleri aynı yerde saydı mı , ses kalitesi düştü mü , olmayan online geldi mi vs... bir oyun böyle puanı hak eder ! Çıkıpta DMC 3'ü HD yapıp Al sana DMC 4 dersen ben yemem yiyene de afiyet olsun ! Ahanda burda söylüyorum Bioshock 2 grafik olarak aynı kalacak ama hikaye , silah çeşitliliğ, müzk,online iyi olursa hepsi artı puan olarak hanesine yazılır ! Ama grafikten çok puanı kırılır ! En son tekrarlıyorum : Bakın önce yazıyı okursunuz ilk puana bakarsınız ne vermiş oyuna 6 mı ? sonra yazıyı okursunuz , size göre mantıklı olmayan şeyi belirtirsiniz ! Bu böyle lafla olmuyor , hadi bende 9 verdim neye göre kriterin ne ? Kadın bana göre BANA GÖRE benim fikirlerim ile örtüşen bir eleştiri yapmış , ıyun çıkar herkeste görür at gözlüğü ile bakmaya çalışmamak kaydı ile tabiki !

Olay verilen puanlardan ziyade yapılan terbiyesizliktir!!!Yani ilk inceleyen dergi sözünü terbiyesizce niteliksiz hale getirme çabasının komikliğidir...Bunu ilk defa yapmadığı da söyleniyor level in....Aklı başında mantıklı insanlar karşısında komik bir o kadar da itici duruma düşüyorlar...Yeni çehresiyle hitap ettiği kesim yani orta lise çağındaki arkadaşların gözünde yücelebilirler belki....

Olay düşük verilmiş yüksek verilmiş değil....Bende dmc yi beğenmedim bana da vasat geldi assasin 1 neticede level 6 da verebilir 5 te...

• quote:

quote:

quote:

Level dergisi yazarı Elif Akça Devil May Cry 4 incelemesinde ise verdiği puan 6 ydı.

Ben Level dergisinin yanlı olarak inceleme yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü bunun başka bir açıklaması bana mantıklı gelmiyor. Belki yazar inceledeği oyunu kişisel zevklerine göre değerlendiriyordur. Sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz ama Siz 14.500 kişiye bilgi veriyorsunuz. Her ay derginizi binlerce insan alıp okuyor. İncelemelerinizi binlerce okurunuzu düşünüp yapın. Yani oyuna hak ettiği notu verin kendi kişisel görüşünüzü ise bir kutucuğun içine yazın.

GTA 4 - 8.1
    Devil May Cry - 6.1
    Assasıns Creed 2 - 6
    GTA 4 e diğer tüm dergiler 9.0-9.6 arası not vermişlerdi. Her ay tüm dergileri alırım ama zamanında en iyi dergi Electronic Gamıng Monthly ydi. Şimdi kriz yüzünden kapandı. Umarım yeniden bir oyun dergisi çıkarırlar. Konumuza dönecek olursak belki oyundan RPG ögelerinin, polis -itfaiye- ambulans-taxi görevlerinin çıkarılmasından rahatsız olmuşsunuzdur. Oyuna hak ettiği notu verip kendi rahatsızlıklarınızı bir köşeye veya bir kutucuğa yazıp kendi kişisel puanınızı verebilirdiniz.

Arkadaşım baştan belirtim ne level alırım ne oyungezer , dergi alma çağını çoktan geçtik kendimiz artık dergi olduk bir şekilde ! Öncelikle DMC 6 kesinlikle 6-7 hak eden hatta 6 hak eden bir oyun onu ayrıca tartışalım seninle seviyeli bir şekilde bu ayrı ! asıl mesele şu : Sen demişsin yazar köşede kutucuğa fikrini yazsın ama egenelde iyi yorum yapsın "hak ettiği puanı versi demişsin ama senin hoşuna giden senin gözünde yüksek puan olduğu için böyle yazıyorsun!" . Bu nasıl bir mantıktır ! O yazar kendi görüşünü yazar beğenmiyorsan okumazsın ama en azından saygı gösterirsin ! Oyunun fanları yüzünden çoğu oyun hak ettiği yerde değil ((( Yeni nesil oyunlrdn bahsediyorum!))) . Çıkartalım da nasıl olsa satar mantığı ==> DMC4 , GTA 4 , Tekken 6 ... diye gitmiyor mu allahınızı severseniz !Kemikleşmiş fanlar bu oyunları atari grafiğinde bile olsa alır . Satış rakamlarına bakıp oyuna güzel diyenlere bu yazım ! Şimdi gelelim DMC 4e !!!??? Arkadaşım DMC 4 e sen kaç veririsn ! Ve nden verirsin yaz önce bende sana neden 6 hadi bilemedin 7 yi çok sade kısa ve düz mantıkla açıklayacağım Herkese söylüyorum : Örnek ben eğer bir oyuna düşük veriyorsdam o oyunu sevdiğimdendir , beklentilerimin yüksek olmasındandır ! Kim bu forumda Uncharted 2 ile kötü bir yazı yazdı ! Oyun kendini tekrar etti mi grafikleri aynı yerde saydı mı , ses kalitesi düştü mü , olmayan online geldi mi vs... bir oyun böyle puanı hak eder ! Çıkıpta DMC 3'ü HD yapıp Al sana DMC 4 dersen ben yemem yiyene de afiyet olsun ! Ahanda burda söylüyorum Bioshock 2 grafik olarak aynı kalacak ama hikaye , silah çeşitliliğ, müzk,online iyi olursa hepsi artı puan olarak hanesine yazılır ! Ama grafikten çok puanı kırılır ! En son tekrarlıyorum : Bakın önce yazıyı okursunuz ilk puana bakarsınız ne vermiş oyuna 6 mı ? sonra yazıyı okursunuz , size göre mantıklı olmayan şeyi belirtirsiniz ! Bu böyle lafla olmuyor , hadi bende 9 verdim neye göre kriterin ne ? Kadın bana göre BANA GÖRE benim fikirlerim ile örtüşen bir eleştiri yapmış , ıyun çıkar herkeste görür at gözlüğü ile bakmaya çalışmamak kaydı ile tabiki !

Gerçektende kendimiz dergi olduk. Şimdi tartışalım. Ben iyi yorum yapsın demedim. Sadece o oyunun hak ettiği puanı versin dedim. Mesela ben bir oyun inceliyorum oyunda gerçekten kaliteli yani insana zevk veren bir oyun örnek: Metal Gear Solid 4 olsun ben bu oyunu hiç bir platformda 1 saat oynayamadım zamanında atarim vardı MGS yi takıyordum 10 dk oynayamıyordum. Sonra PS1 almıştım MGS yi yine oynayamamıştım evde PS2 mde tüm MGS serilerini takmıştım büyük bir acı tekrar oynayamadım. Son olarak PS3 üme demosunu indirdim beğenirsem tam sürümünü alıcaktım ama oyun öylesine garipti ki (bana göre) nereye gidip ne yapacağımı anlayamıyordum oyun gerçekten kaliteli ben ona hak ettiği puanı veririm oyuna eksi puan vermek benim yanlı inceleme yaptığımı gösterir ben oyuna hak ettiği puanı verip bana ters gelenleri (yukarıda saydıklarımı) + olarak bir köşeye not ederim ve kişisel notumu veririm. Yani MGS serisinin binlerce fanı var oyunda gerçekten de kaliteli. çıkıpta MGS ye kötü oyun demek çok saçma olur. Tabikide o yazarada incelemesinede sonsuz saygım var ama DMC 1 PS2 de devrim yaratan bir oyundu. Aksiyon oyunlarında adeta devrim yarattı. Tamam DMC 4 devrim yaratmadı. Oyun dünyasınada pek bir getirisi olmadı ama oyun en azından zevkliydi yani ben zevk alarak oynadım eminim ki bu forumdada DMC 4 ü oynarken büyük keyif alan oyuncularda vardır. Yani yerli yabancı tüm oyun dergileri 8.0 not vermişti. Bende bu oyunu oynarken bu puanı hak ettiğini anladım. Ben DMC fanı değilim hatta hiçbirşeyin fanı değilim. DMC serisinide o kadarda sevmiyorum ama sonuçta oynarken bana zevk verdi beni oynarken eğlendirdi. Ben bu oyuna bu yüzden 8.0 puanı laik gördüm. Ama kimin umrunda benim bu oyuna verdiğim notlar. Sonuçta ne bir dergi editörüyüm nede ünlü bir insanım herkes gibi sıradan bir insanım. DMC 3 ü HD yapıpta önümüze koysalar tabikide kimse yemez. Yani biri çıkıpta GT4 ü HD yaparak PS3 e getirseler kimse eleştirmez mi? Kimse Sony den veya yapımcılardan mail yazarak vs vs hesap sormaz mı? Ben genelde fantastik oyunları hiç sevmem ama DMC 4 e biraz ilgi duyuyorum. UNCHARTED 1-2 PS3 ün en iyi özel oyunlarından biri gerçektende yılın en kaliteli oyunları. Herhangi biri çıkıpta bu oyuna 6-7 verirse hiç garibinize gitmez mi? Yani ben Uncharted 1 i demo hariç oynamadım ama demosu bile kendini defalarca oynattı. Hem DMC multiplatform bir oyun tabi kide hataları olacak. Ama şimdi sen bana Gta 4 ü örnek verirsin multiplatform bir oyun ama notu 9-9.5 arası oyunda hatalar vardı ama o kadarda göze çarpmıyor. Peki bence GTA 4 bu notu hak ediyormu? (9-9.5) kesinlikle ediyor. Peki sorarım sana Level dergisi neden böyle kaliteli bir oyuna 8 puan verdi? Zaten satış rakamlarına bakıp ta oyuna kaliteli diyen bir insandan ne beklenir ki? Japonya'da en çok satan oyunlar listesine baksan vasat bir oyun olan Dynasty Warrıors başları çeker...Bir oyun grafik demek değildir. Wii niye deli gibi satıyor grafik desen vasat ama oynanış bir çok insan için çok zevkli ama bana göre ise Wii çok sıkıcı gerek oynanış olsun gerek ise oyun olsun benim ilgimi zerre kadar çekmiyor ama ben çıkıpta buraya Wii ye laf atabilirmiyim? Gerçektende bir çok insan PS3 tense Wii yi tercih ediyor makinede parti ruhu var oynanış devrimi var. Ama benim için gerçek eğlence PS3 te.
    Hadi sende kafana fazla takma bunları. Herkese iyi geceler iyi forumlar...

Yazın gayet güzel ve mantıklı tabiki fikir ayrılıklarımız olacak bundan doğal birşey de olamaz ! Bak sen Gta4e 9-9.5 hak eder diyorsun ben max 8 veririm.Benim puanlarım kıt . kıt olması o oyunu kötü tabikide yapmaz 7 alan oyun yine alınır oynanır.ordaki zevk yai oyananabilirlik o 7 puan içinde belki tam puanını almıştır nerden bileceksin ? nerelerden kırpıldığını ! bu kriterlerde yaşın da etkisi olcktr bir gün bana hak verirsin yaşını bilmiyorum ama yaşla doğru orantılıdır burdaki yaş kıyaslamam illa 12 ile 18 değil ! 20 ile 30 , 30 ile 35 gibi değişir.yaş ilerledikçe bakış açın değişir daha mukemmeliyetçi oluyorsun çunki görmüşlüğün var tecruben var...

MGS yorumuna açıklık getirim . sen mgs yi oynayamamıştan ziyade sevmemişsin tarzın değilmiş dersek daha doğru olur ! O yüzden sen zaten o oyunu eleştirmezsin çünki oynamamışsın zaten anlatabiliyor muyum ? Yazar oyun eleştirmeni dediğin her oyunu oynayabilme yeteneğine ve bilgisine sahip olmalıdır ! mesela ben her tür müziği jazz hariç dinlerim yeri gelir damar yeri gelir rock yeri gelir klasik vs... bazıları yok abi ben ne arabesk dinlicem ben rockçıyım der pop hiç dinlemez sevmez ! sevmediğin şeyi eleştiremezsin ! sende mgs 4 e puan veremezsin Ama ben aklına gelen her tür oyunu oynarım severim yemek seçmem Elif hnmın eleştirisi benim assasian ile ilgili düşüncelerimle örtüştüğü için büyük bir beğeni ile okudum ! Burdan assasian dansik oyun oynanmaz sonucu çıkarılmasın ! Bakın benim yorumum kısa ve öz ! Assasian ufak tefek hataları ile (her oyunda olur!) "böyle şeylere takılan eleştirmen de değildir oyuncuda" güzel bir oyundu . bir oyun başlangıç+orta+son olarak 3 e ayıralım !!! Assasian başlangıcı güzel ortası güzel ama ortadan sona doğru kalan 3te1 inde kendini tekrarlıyarak ben dahil çok kişiyi sıktı ! burası çok önemli bir nokta !!!!

Biri oyunu alır sıkılsa bile bitirme hırsı vardır illa bitirecek ! Bu bir oyuncu profili mesela bu çok önemli !
    Ben asla zevk almadığım oyunu zorla oynamam . bir oyun beni sıkıyorsa EJECT tuşu bitti ! para verdim oynim ! Yok arkadaş vermeseydin dergi, site puanına baktım eee 9 vermiş ! Ben mi verdim !? bu konu böyle akar gider Bir oyunda en önemli şey grafikten öte sıkılmadan bitirmek zamanın nasıl geçtiğini anlamamak !Assasian 1 de bir sordum kendime !__? Ali sen ne yapıyorsun ! Çık kuleye atla samana ! Tamam eee ben bunu zaten 532323 kere yaptım , adamın arkasına git biçak sok bunuda 465454 kere yaptım ! Biraz fazla oldu sanki dimi sıktı kabak tadı verdi evet evet gerçekten de sıktı >>> EJECT Oyunun yarısında kendini tekrar eden oyuna genel puanlamada hangi akla ve mantığa dayanarak ben tutup 8-9 verim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 6 Kasım 2009; 1:50:43 >

• Aslında bu tartışma puan tartışması değil yanlış anlaşılıyor. Oyungezer dergisi dergicilik kapsamında bir başarı olarak dünyada ki ilk incelemeyi yapıyor. Rakip dergi bu haberi duyunca hemen sadece 1 SAYFALIK, tamamen yüzeysel bir şekilde inceliyor. Bir de diyor ki ilk biz inceledik onlar değil. İşte yaptıkları yanlış (bence) budur. Eklediği not bile inandırıcı değil. "Biz bu incelemeyi oyunu çok merak edenler için hazırladık asıl inceleme bir ay sonra." Yani yüksek vermiş düşük vermiş herkesin kendi kararıdır.

Ayrıca Ubisoft oyunun incelemesini online ortamlarda çıkmasına ambargo koymuştur. IGN, Gamepro gibi sitelerin incelemeri hazır ama yayınlamıyorlar ambargo yüzünden.Bekliyorlar kalkmasını ambargonun. Ama Level dergisine özel izinleri var herhalde Ubisoft'un.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esthell -- 6 Kasım 2009; 1:53:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Olay verilen puanlardan ziyade yapılan terbiyesizliktir!!!Yani ilk inceleyen dergi sözünü terbiyesizce niteliksiz hale getirme çabasının komikliğidir...Bunu ilk defa yapmadığı da söyleniyor level in....Aklı başında mantıklı insanlar karşısında komik bir o kadar da itici duruma düşüyorlar...Yeni çehresiyle hitap ettiği kesim yani orta lise çağındaki arkadaşların gözünde yücelebilirler belki....

Olay düşük verilmiş yüksek verilmiş değil....Bende dmc yi beğenmedim bana da vasat geldi assasin 1 neticede level 6 da verebilir 5 te...

Ben olayın terbiyesizlik boyutunu şöyle açiklim : Ben allah değilim haşa ! Nerden bilim kim yalan kim doğru söylüyor benide bağlamaz !Ama bir insanın yazsından anlarım ne kadar boş yada dolu salladığını buda benim tercihim ! Yoksa sende son satırında yazmışsın ve son noktasına kadar aynı fikirdeyiz seninle! Ayrıca ne level severim ne oyungezer ne monthly ne ign ne gamespot ayda bir link olur tıklrm o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Esthell

Aslında bu tartışma puan tartışması değil yanlış anlaşılıyor. Oyungezer dergisi dergicilik kapsamında bir başarı olarak dünyada ki ilk incelemeyi yapıyor. Rakip dergi bu haberi duyunca hemen sadece 1 SAYFALIK, tamamen yüzeysel bir şekilde inceliyor. Bir de diyor ki ilk biz inceledik onlar değil. İşte yaptıkları yanlış (bence) budur. Eklediği not bile inandırıcı değil. "Biz bu incelemeyi oyunu çok merak edenler için hazırladık asıl inceleme bir ay sonra." Yani yüksek vermiş düşük vermiş herkesin kendi kararıdır.

Ayrıca Ubisoft oyunun incelemesini online ortamlarda çıkmasına ambargo koymuştur. IGN, Gamepro gibi sitelerin incelemeri hazır ama yayınlamıyorlar ambargo yüzünden.Bekliyorlar kalkmasını ambargonun. Ama Level dergisine özel izinleri var herhalde Ubisoft'un.

Senin dediğin doğruysa tabikide tasvip edilemez ama ben kendi adıma konuşim ne hakimim ne yargıç ! mahkemeye gitsinler belli olsun kim yalancı ! Çünki bana göre suçtur eğer olmayan oyunun incelmesini oyun varmış gibi yapmak ve insanları kandırmak !

• Ne vicdansız kadınmış ya DMC 4'e 6 vermeler falan oha ya
  • quote:

DMC4 , GTA 4 , Tekken 6 ... diye gitmiyor mu allahınızı severseniz !Kemikleşmiş fanlar bu oyunları atari grafiğinde bile olsa alır . Satış rakamlarına bakıp oyuna güzel diyenlere bu yazım ! Şimdi gelelim DMC 4e !!!??? Arkadaşım DMC 4 e sen kaç veririsn ! Ve nden verirsin yaz önce bende sana neden 6 hadi bilemedin 7 yi çok sade kısa ve düz mantıkla açıklayacağım Herkese söylüyorum : Örnek ben eğer bir oyuna düşük veriyorsdam o oyunu sevdiğimdendir , beklentilerimin yüksek olmasındandır ! Kim bu forumda Uncharted 2 ile kötü bir yazı yazdı ! Oyun kendini tekrar etti mi grafikleri aynı yerde saydı mı , ses kalitesi düştü mü , olmayan online geldi mi vs... bir oyun böyle puanı hak eder ! Çıkıpta DMC 3'ü HD yapıp Al sana DMC 4 dersen ben yemem yiyene de afiyet olsun ! Ahanda burda söylüyorum Bioshock 2 grafik olarak aynı kalacak ama hikaye , silah çeşitliliğ, müzk,online iyi olursa hepsi artı puan olarak hanesine yazılır ! Ama grafikten çok puanı kırılır ! En son tekrarlıyorum : Bakın önce yazıyı okursunuz ilk puana bakarsınız ne vermiş oyuna 6 mı ? sonra yazıyı okursunuz , size göre mantıklı olmayan şeyi belirtirsiniz ! Bu böyle lafla olmuyor , hadi bende 9 verdim neye göre kriterin ne ? Kadın bana göre BANA GÖRE benim fikirlerim ile örtüşen bir eleştiri yapmış , ıyun çıkar herkeste görür at gözlüğü ile bakmaya çalışmamak kaydı ile tabiki !

Senin de belirttiğin gibi görüşlerimiz hiç uyuşmuyor, DMC4 ve Tekken6 benim için next-gen konsollara çıkmış en iyi 10 oyundan 2sidir (GTA4'ü ben de pek sevmem). Bu mesajı yazma sebebim bazı hatalı gördüğüm şeyleri belirtmek öncelikle DMC4'ü DMC3 HD yapıp koymuşlar demişsin, DMC3 ile DMC4'ün arasında pek bir alaka yok, herşeyden önce DMC3 ve DMC4'ü farklı ekipler yapmıştır (DMC4'ü DMC2'yi yapan ekip yapmıştır). DMC4 oynanış olarak daha ağırdır ve kombo çeşidi DMC3'e göre sınırlıdır (özellikle Nero kombo konusunda Dante'nin çok gerisinde kalıyor), açıkçası çok daha farklı bir havası var. Bu arada çok fazla grafik demişsin DMC4 grafik anlamında gayet yeterli bir oyundur. Şurada DMC4 iyi bir oyun mudur diye anket yapsak ne demek istediğimi anlarsın, birçok PS3 ve x360 exc. oyun DMC4 yanında çöp kalır. Unutmadan DMC serisinin kemik kitlesi neden DMC2'yi ya çöp ilan etmiştir ya da vasat olduğunu belirtmiştir, çünkü DMC2 vasatı geçemeyen DMC serisine yakışmayan bir oyundur (hatta bana göre DMC serisinin yüz karasıdır), DMC4'ü DMC fanı olduğumuzdan bu kadar beğendiysek neden DMC2'yi yerin dibine soktuk. Birçok DMC serisinin klasikler arasında gösterilmemesinin sebebini DMC2 olarak gösteriyor.

Tekken 6'ya gelirsek bana göre neredeyse Tekken serisinin en iyi oyunu olmuş ki birçok kişi de benzer görüşte. Oyunun akıcılığı, hızı, oynanabilirliği, karakter sayısı, 6 yeni karakter, online modlar, yeni senaryo modu, karakter hareketlerinde iyi yönde hareket değişiklikleri, çok geniş karakter gelişimi imkanı bilmiyorum bir dövüş oyununa daha nasıl bir yenilik eklenebilir ki? Daha bu adamlar ne yapsın. Grafik grafik diyoruz, grafiği iyi olsaydı da oyun çöp olsaydı hayatta yüzüne bakmazdım, Virtua Fighter 5 zamanına göre mükemmel grafiklere sahipti ama toplamda bir saat dahi oynayamadım (kötü oyun değil ama bir sürükleyiciliği yok bana göre, bir oyun önce kendini oynatmalı). Kötü olsa kötü deriz bunun asla fanlıkla alakası yok, örnek vereyim Kof serisini fanlık derecesinde severim ama Kof xii (yakın zamanda çıkan son Kof oyunu) çöp bir oyundur, kesinlikle beğenmedim ve de hayal kırıklığına uğradım, forumda serinin fanı olan kişilerde aynı görüşte. Veya MK vs DC benzer bir örnek, birçok MK fanı bu yunu hiç beğenmedi, kötü değil ama vasatı geçemiyor. Halbuki forumdan bu serilerin severleriyle beraber ne ümitlerle beklemiştik ama MK vs DC ve Kof XII çıktığında yaşadığımız şey büyük bir hayal kırıklığı ve sinirden başka birşey değildi, MK vs DC'yi yine kısa süre iyi kötü oynadıkta Kof XII'yi herhalde 1 günden fazla oynayan olmamıştır. Ne versen yer, kemik kitle vs gibi şeyler saçmalıktan başka birşey değil, kötü olan zevk almadığımız bir şeyi neden oynayalım, neden övelim sadistmiyiz biz! Burada Tekken 6'dan bahsettiğimiz için dövüş oyunlarını örnek verdim, yoksa daha bunun örneği çok. Neden Kof xii ve MK'yı beğenmedikte Tekken 6'yı ve SF4'ü bu kadar beğendik? Çünkü SF4 ve Tekken 6 istenileni fazlasıyla vermişlerdir.

Diğer taraftan Uncharted, Killzone 2 gibi oyunlar rezil grafiklerle gelse onlarıda mı çöp ilan edecektin. Ya da şöyle söyleyeyim bu oyunları iyi yapan grafikleri midir? O zaman gelmiş geçmiş en iyi oyun Crysis olması lazım ama vasatı geçemeyen bir oyundu. God of War 3 ilk videolar yayınlandığında birçok kişi Gow HD demişti, ama biz başlıkta Gow bu her türlü oynanır demiştik, grafikleri şimdi çok iyi hale gelmiş ama gelmeseydi onada mı 6 verecektin, çünkü oynanış anlamında bildiğimiz Gow (zaten bizim stediğimiz de o ama o farklı bir konu). Daha tam sürüm Gow 3 oynayamadık ama gördüklerim kadarıyla DMC3 ile DMC4 arasındaki farklar Gow2 ile Gow3 (bunu kötü anlamda söylemiyorum Gow3 mükemmel ötesi olmuş ve hali hazırda bana PS3 aldıran 3-4 oyundan biridir) arasındaki farktan çok daha fazlaydı.

Ayrıca gerçek bir Playstation fanı grafikten bahsetmez çünkü Playstation bugünlere grafikle gelmedi. Tam tersine grafiğin bir oyundaki göz önüne alınacak kıstaslardan belki de en sonuncusu olduğunu gösterdi. PS1 ve PS2 zamanlarında Sony'nin grafikle işi yoktu. Bir xbox ve Gamecube grafikleri PS2'yi çok bariz bir şekilde eziyordu ama sonuç PS2 rakiplerini oyun kalitesiyle ezdi ve hepsini bitirdi. Bugün halen PS2 satılmaya devam ediyor, madem grafikler bu kadar önemli PS2 nasıl halen bu derece satmaya devam ediyor. Şunu da üzülerek belirteyim ki maalesef PS3 grafik anlamında en iyi konsol olsa da eski oyun kalitesini ciddi anlamda kaybetmiştir, halen çok kaliteli oyunları var (Uncharted I-II, GT5, MGS4, Heavy Rain, Heavenly Sword gibi) ama PS1 ve PS2 döneminde "kaliteli oyun" denildiğinde 100lercesini sayabilirsin, kesşke PS3'te böyle olsaydı ama maalesef gidişat bu yönde değil. Zaten bu işin sadece grafikle ol(a)mayacağını Nintendo diğer konsol firmalarının yüzüne tokat gibi çarpmıştır, kimse boşuna çoluk çocuk alıyor muhebbetlerine girmesin eski nesillerde de Nintendo konsollarında aynı tür oyunlar tonla vardı ama Sony ile rekabet edemediler, dahası örneğin Gamecube bariz grafik üstünlüğüne ve de RE serisinin en iyi oyunları (özellikle RE Remake, RE Zero), MGS Twin Snakes gibi çok özel oyunlara da sahiplerdi (özellikle sırf Gamecube'deki RE oyunları için zamanında GC şimdi de WII alan tonla insan var) ama sonuç ne oldu dediğim gibi PS2 karşısında ezildi çünkü PS2'deki kaliteli oyun yelpazesi çok genişti.

Tabii ki güzel grafik oyunları güzelleştirir ve de tabii ki grafik bir yere kadar önemlidir. Sonuçta daha güzel grafikler oyuncuyu mest eder ama kıstas olarak grafikleri baz alan birisi zaten konsolda oyun oynamasın gitsin parayı döksün sağlam bir PC alsın, ne AA sorunu yaşar ne de grafik problemi olur, gerçekten oyun oynamak isteyen de konsollarında devam eder çünkü konsollarda oynamak bir ayrıcalıktır (bence).

Son olarak Elif Akça ile kendini fazla bağdaştırma bir oyunu inceleyeceğim diye onun ilk oyununu inceleyebilecek kadar umursamaz (ya da ne derseniz deyin) birisinden bahsediyoruz (bkz. Level Call of Juarez 2 incelemesi). Daha hangi oyunu incelediğini bilmeyen veya üşenip kasten ilk oyun incelemesini koyan birinden yazar mazar olmaz, mantıklı bir inceleme de gelmez.

İşe bak sadece DMC4 ve Tekken6 hakkında bir iki şey yazacaktım hızımı alamadım herneyse fazla grafik muhabbeti döndü ve bu konuda düşündüklerimi belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 6 Kasım 2009; 2:04:31 >

• quote:

quote:

Aslında bu tartışma puan tartışması değil yanlış anlaşılıyor. Oyungezer dergisi dergicilik kapsamında bir başarı olarak dünyada ki ilk incelemeyi yapıyor. Rakip dergi bu haberi duyunca hemen sadece 1 SAYFALIK, tamamen yüzeysel bir şekilde inceliyor. Bir de diyor ki ilk biz inceledik onlar değil. İşte yaptıkları yanlış (bence) budur. Eklediği not bile inandırıcı değil. "Biz bu incelemeyi oyunu çok merak edenler için hazırladık asıl inceleme bir ay sonra." Yani yüksek vermiş düşük vermiş herkesin kendi kararıdır.

Senin dediğin doğruysa tabikide tasvip edilemez ama ben kendi adıma konuşim ne hakimim ne yargıç ! mahkemeye gitsinler belli olsun kim yalancı ! Çünki bana göre suçtur eğer olmayan oyunun incelmesini oyun varmış gibi yapmak ve insanları kandırmak !

Oyungezer yasal açıdan mahkemeye veremez. Sadece etik açısından değerlendirip bu yazıyı yayınlayabilirler. Level dergisini makemeye verebilecek kuruluş Ubisoft'tur da sence böyle birşey olma ihtimali var mıdır

• quote:

quote:

quote:

Oyungezer yasal açıdan mahkemeye veremez. Sadece etik açısından değerlendirip bu yazıyı yayınlayabilirler. Level dergisini makemeye verebilecek kuruluş Ubisoft'tur da sence böyle birşey olma ihtimali var mıdır

Ubisoft forumlarında konusu dahi açıldı ve Ubisoft'a bu konu ile ilgili şikayetler yapılmış. Ubisoft'un buna tepkisini bilmiyorum ama bunların olduğu gün Level ana sayfadan incelemeyi kaldırmıştı (sonra geri koydular mı bilmiyorum). Level'in hiç sesinin çıkmaması da bu yüzden diyorlar. Level'a ciddi bir yaptırım dahi gelebilir (tabi oyun ellerinde olmadan bu incelemeyi yaptılarsa).

• Arsenic !

Öncelikle sayfa düzeni bozulmasın diye alıntı yapmadım ! Yazını büyük bir zevk ile okudum . Başta şunu belirtim ben hiçbir yazımda grafik herşeydir demedim onu baştan belirtim de ilk 3 paragrafına kabaca bir cvp olsun ! Bende biliyorum dmc tarihini . ama senin dmc yazının ana mesajını söylim >>> ((özellikle Nero kombo konusunda Dante'nin çok gerisinde kalıyor), açıkçası çok daha farklı bir havası var)) ! Bu mudur fark ! Hiç uzun yazmaya gerek yok " İşte bu senin yorumun ben saygı duyuyorum,cidden saygı duyuyorum senin zevkin senin görüşün . Tekkeni tekken yapan hepimizin bildiği gibi fizik motorudur grafik moptoru değil ! Bunu herkes biliyor zaten ! Ama ben 40 yaşıma geldiğimde de yine biri bana abi tekkeni tekken yapan oynanabilirliği demesini istemiyorum ! Şuda var fizik motoru geliştirilemez mi farklı şeyler konulamaz mı ? Namconun kapasitesi bu belki ben fazla beklenti içerisindeyim ! Her işin bütçesi var , Bak KZ1 e BAK KZ2'ye ! Arada dağlar okyanuslar var ! Bunca yıllda sen TEKKEN 5 HD 'yi karşıma bi kaç karakter ve hız farkı ile mi getiriyorsun ! Bak Uncharted 1 ile 2 arasında kısa zamana kıyasla senden 10 katı fark var her yönden ! Ben Tekken 7 nin çok farklı olacağına inanıyorum . ps2 de tekken tag 3 CD olarak çıktı sonra Tekken 4 baya bi güzel geldi gibi sanki ! dimi ama ? Ben Tekken 7 de NEXT GEN TEKKEN İSTİYORUM her yönüyle ben bunu hak ediyorum ! Sen PS grafikle gelmedi diyorsun ! Yok öyle bir şey PS herşeyle geldi bu günlere gt tekken grafiği mi vardı o zaman pc lerinde sonradan çıktı gamecube xbox ! Tamam doğru oyun kalitesi yelpazesi ile geldi bu günlere ! Senin ayrıca değindiğin oynanabilirlik benim de herzaman için 1. kriterim oyun eleştirmemde ! grafik olmasın ama kendini oynattırsın buna bu forumda kimse itiraz etmez demicem grafik delisi kişilerde var onlara da saygım var ... 1 elin parmakları farklı hepimiz farklıyız ! Sana şunu samimiyetimle söylüyorum DMC 4 EX kalmayı hak etseydi inan SONY bırakmazdı DMC'yi , TEKKEN EX kalmayı hak etseydi inan SONY bırakmazdı TEKKENi , SILENT HILL EX kalmayı hak etseydi inan bırakmazdı sony Silent Hilli ! Silent demişken onun için detsan yazarım da kısaca fikrimi söylim Silent 1,2,3,4 çok güzel 5 rezalet ! Arsenic özetlemek gerekirse herkesin fikrine saygım sonsuz ama kendi adıma konuşuyorum : Ben artık her önüme gelen şeyi yememe kararı aldım bu benim görüşüm . Dmc,tekken,silent hill. hatta RE ! RE de 3 ten sonra saçmaladı genel anlamda grafik anlamında değil tarzını değiştirdi npd zombie gerilim-korku dan çıktı , aksiyon macera oldu ! Neyse ne diyodum ! Dmc,tekken,silent hill,Re olsun ya bıraksınlar hatıramda güzel kalsın yada Next-Gen Dmc,tekken,sh ve aslına dönen bir Re ile karşıma çıksınlar ! Yoksa isteyen alır oynar ben hala da söylüyorum!Fanlık bu işte ben hiç fan olmadım ! Fanlar yüzünden oyunlar hak ettikleri kalitede değiller ! AGENT dan umutluyum SONY onu ex olarak çıkartıyorsa hak ediyordur ! Zamanında millet ooo bak microsoft kaptı multi oldular ! Yok öyle birşey işte SONYnin ben artık içini dışını biliyorum.Yeni EX'ler yaratıyor ve bu EX'lerin her yönden oynanabilirlik,ses,online, fizik, grafik,AA allah ne verdiyse İYİ BAKAN SAĞLIKLI GÖZLER BIRAK ' KONSOL ARASI REKABETİ PC'de KAT ! EN KALİTELİ OYUNLAR OLARAK PS3 platformunda ! Bak Arsenic işte SONY PLAYSTATION budur böyle geldi bu günlere ! Sİlent hill de ps2 zamanında multi oldu unutma ! Sonra birden sıfır km DMC çıktı hepiniz bayıldınız ! Buda miladını doldurdu Yeni bir tarza açık olun SONY bunu hep yapıyor ! Örnek Uncharted ! Daha da gelicek bu nesilde sony bu sayıyı 1 de 2 de bırakmaz hepiniz görceceksinz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 6 Kasım 2009; 2:55:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

GTA 4 - 8.1
    Devil May Cry - 6.1
    Assasıns Creed 2 - 6

Gerçektende kendimiz dergi olduk. Şimdi tartışalım. Ben iyi yorum yapsın demedim. Sadece o oyunun hak ettiği puanı versin dedim. Mesela ben bir oyun inceliyorum oyunda gerçekten kaliteli yani insana zevk veren bir oyun örnek: Metal Gear Solid 4 olsun ben bu oyunu hiç bir platformda 1 saat oynayamadım zamanında atarim vardı MGS yi takıyordum 10 dk oynayamıyordum. Sonra PS1 almıştım MGS yi yine oynayamamıştım evde PS2 mde tüm MGS serilerini takmıştım büyük bir acı tekrar oynayamadım. Son olarak PS3 üme demosunu indirdim beğenirsem tam sürümünü alıcaktım ama oyun öylesine garipti ki (bana göre) nereye gidip ne yapacağımı anlayamıyordum oyun gerçekten kaliteli ben ona hak ettiği puanı veririm oyuna eksi puan vermek benim yanlı inceleme yaptığımı gösterir ben oyuna hak ettiği puanı verip bana ters gelenleri (yukarıda saydıklarımı) + olarak bir köşeye not ederim ve kişisel notumu veririm. Yani MGS serisinin binlerce fanı var oyunda gerçekten de kaliteli. çıkıpta MGS ye kötü oyun demek çok saçma olur. Tabikide o yazarada incelemesinede sonsuz saygım var ama DMC 1 PS2 de devrim yaratan bir oyundu. Aksiyon oyunlarında adeta devrim yarattı. Tamam DMC 4 devrim yaratmadı. Oyun dünyasınada pek bir getirisi olmadı ama oyun en azından zevkliydi yani ben zevk alarak oynadım eminim ki bu forumdada DMC 4 ü oynarken büyük keyif alan oyuncularda vardır. Yani yerli yabancı tüm oyun dergileri 8.0 not vermişti. Bende bu oyunu oynarken bu puanı hak ettiğini anladım. Ben DMC fanı değilim hatta hiçbirşeyin fanı değilim. DMC serisinide o kadarda sevmiyorum ama sonuçta oynarken bana zevk verdi beni oynarken eğlendirdi. Ben bu oyuna bu yüzden 8.0 puanı laik gördüm. Ama kimin umrunda benim bu oyuna verdiğim notlar. Sonuçta ne bir dergi editörüyüm nede ünlü bir insanım herkes gibi sıradan bir insanım. DMC 3 ü HD yapıpta önümüze koysalar tabikide kimse yemez. Yani biri çıkıpta GT4 ü HD yaparak PS3 e getirseler kimse eleştirmez mi? Kimse Sony den veya yapımcılardan mail yazarak vs vs hesap sormaz mı? Ben genelde fantastik oyunları hiç sevmem ama DMC 4 e biraz ilgi duyuyorum. UNCHARTED 1-2 PS3 ün en iyi özel oyunlarından biri gerçektende yılın en kaliteli oyunları. Herhangi biri çıkıpta bu oyuna 6-7 verirse hiç garibinize gitmez mi? Yani ben Uncharted 1 i demo hariç oynamadım ama demosu bile kendini defalarca oynattı. Hem DMC multiplatform bir oyun tabi kide hataları olacak. Ama şimdi sen bana Gta 4 ü örnek verirsin multiplatform bir oyun ama notu 9-9.5 arası oyunda hatalar vardı ama o kadarda göze çarpmıyor. Peki bence GTA 4 bu notu hak ediyormu? (9-9.5) kesinlikle ediyor. Peki sorarım sana Level dergisi neden böyle kaliteli bir oyuna 8 puan verdi? Zaten satış rakamlarına bakıp ta oyuna kaliteli diyen bir insandan ne beklenir ki? Japonya'da en çok satan oyunlar listesine baksan vasat bir oyun olan Dynasty Warrıors başları çeker...Bir oyun grafik demek değildir. Wii niye deli gibi satıyor grafik desen vasat ama oynanış bir çok insan için çok zevkli ama bana göre ise Wii çok sıkıcı gerek oynanış olsun gerek ise oyun olsun benim ilgimi zerre kadar çekmiyor ama ben çıkıpta buraya Wii ye laf atabilirmiyim? Gerçektende bir çok insan PS3 tense Wii yi tercih ediyor makinede parti ruhu var oynanış devrimi var. Ama benim için gerçek eğlence PS3 te.
    Hadi sende kafana fazla takma bunları. Herkese iyi geceler iyi forumlar...

Yazın gayet güzel ve mantıklı tabiki fikir ayrılıklarımız olacak bundan doğal birşey de olamaz ! Bak sen Gta4e 9-9.5 hak eder diyorsun ben max 8 veririm.Benim puanlarım kıt . kıt olması o oyunu kötü tabikide yapmaz 7 alan oyun yine alınır oynanır.ordaki zevk yai oyananabilirlik o 7 puan içinde belki tam puanını almıştır nerden bileceksin ? nerelerden kırpıldığını ! bu kriterlerde yaşın da etkisi olcktr bir gün bana hak verirsin yaşını bilmiyorum ama yaşla doğru orantılıdır burdaki yaş kıyaslamam illa 12 ile 18 değil ! 20 ile 30 , 30 ile 35 gibi değişir.yaş ilerledikçe bakış açın değişir daha mukemmeliyetçi oluyorsun çunki görmüşlüğün var tecruben var...

MGS yorumuna açıklık getirim . sen mgs yi oynayamamıştan ziyade sevmemişsin tarzın değilmiş dersek daha doğru olur ! O yüzden sen zaten o oyunu eleştirmezsin çünki oynamamışsın zaten anlatabiliyor muyum ? Yazar oyun eleştirmeni dediğin her oyunu oynayabilme yeteneğine ve bilgisine sahip olmalıdır ! mesela ben her tür müziği jazz hariç dinlerim yeri gelir damar yeri gelir rock yeri gelir klasik vs... bazıları yok abi ben ne arabesk dinlicem ben rockçıyım der pop hiç dinlemez sevmez ! sevmediğin şeyi eleştiremezsin ! sende mgs 4 e puan veremezsin Ama ben aklına gelen her tür oyunu oynarım severim yemek seçmem Elif hnmın eleştirisi benim assasian ile ilgili düşüncelerimle örtüştüğü için büyük bir beğeni ile okudum ! Burdan assasian dansik oyun oynanmaz sonucu çıkarılmasın ! Bakın benim yorumum kısa ve öz ! Assasian ufak tefek hataları ile (her oyunda olur!) "böyle şeylere takılan eleştirmen de değildir oyuncuda" güzel bir oyundu . bir oyun başlangıç+orta+son olarak 3 e ayıralım !!! Assasian başlangıcı güzel ortası güzel ama ortadan sona doğru kalan 3te1 inde kendini tekrarlıyarak ben dahil çok kişiyi sıktı ! burası çok önemli bir nokta !!!!

Biri oyunu alır sıkılsa bile bitirme hırsı vardır illa bitirecek ! Bu bir oyuncu profili mesela bu çok önemli !
    Ben asla zevk almadığım oyunu zorla oynamam . bir oyun beni sıkıyorsa EJECT tuşu bitti ! para verdim oynim ! Yok arkadaş vermeseydin dergi, site puanına baktım eee 9 vermiş ! Ben mi verdim !? bu konu böyle akar gider Bir oyunda en önemli şey grafikten öte sıkılmadan bitirmek zamanın nasıl geçtiğini anlamamak !Assasian 1 de bir sordum kendime !__? Ali sen ne yapıyorsun ! Çık kuleye atla samana ! Tamam eee ben bunu zaten 532323 kere yaptım , adamın arkasına git biçak sok bunuda 465454 kere yaptım ! Biraz fazla oldu sanki dimi sıktı kabak tadı verdi evet evet gerçekten de sıktı >>> EJECT Oyunun yarısında kendini tekrar eden oyuna genel puanlamada hangi akla ve mantığa dayanarak ben tutup 8-9 verim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????????????????

Öncelikle teşekkür ederim. Senin yazında gayet mantıklı, görmüş geçirmiş bir insana benziyorsun. Senin fikirlerine ve düşüncelerine saygım kesinlikle sonsuz. Aynen dediğin gibi bir oyunun güzel olması için illaki 9-10 alması gerekmiyor ki. Puan olarak oyun 7 .0 alsa bile yeterli bence. Yani sonuçta sadece 9-10 küsür puan alan oyunları oynayacaksak listenin boyu epey kısalır. Bazı oyuncular 7.0 alan oyunları oynamaktan kaçınır. Tabi piyasada daha da kaliteli oyunlar varsa öncelikle onları oynamak gerekir. Ama oyuncuların büyük bir kısmı piyasadaki oyunları tümünü bitirdiklerini söylerler.Oyun sıkıntısı çekerler bitirdikleri sadece 8-9-10 olan oyunlardır. Yani en azından ben böyle düşünüyorum 7+ puan alan oyunların büyük kısmını bitirdim. Yaşla ilgili yorumunada katılıyorum.

MGS serisi ile ilgili ben inceleme yapabilirmiyim bilemiyorum ama oyun benim tarzım değil bunu açık açık söyleyebilirim. Oyunu sevenlerle empati kurarak gerçektende kaliteli bir inceleme hazırlayabileceğime inanıyorum. Ben oldum olalı hep MGS serisine uzak olmuşumdur. Benim oyun tarzım ile MGS birbirine zıt düşüyor. Yani Playstatıon ın en iyi özel oyunlarından biri olan MGS konularına hep uzak kalmışımdır. Biri bana Splinter Cell veya MGS hakkkında bir şeyler söylese manda gibi suratlarına bakarım. Hem sen Jazz müzik hariç tüm müzikleri dinliyorsun. Ben ise sadece Rap müzik dinlerim. Sen her oyunu seçmeden oynarsın ama ben taktik aksiyon-RPG oyunları ile aram hiç iyi değil. İşte fikir ayrılıklarımızda burada ortaya çıkıyor.

Oyunları her zaman bende başlangıç-orta-son diye üç ana bölüme bölerim. Benim için oyunun başlangıcı çok ama çok önemlidir. Oyunun başlangıcı beni sarmasa o oyundan hayır yok demektir. Hemen oyunu çıkarırım. O oyuna verdiğim para 200 TL olsa bile oynamam. Sevmediğim zevk almadığım bir oyunu kendimi kasarak neden oynayayım ki? Yani 200 TL verdim diye boyummu uzayacak? Eğer ki oyunda eğlenmiyorsam zorlamı oynayacam oyunu hemen satarım veya takkaslarım. Assassıns Creed te başlangıç beni çok etkiledi gerçektende çok zevk almıştım. Ortalarda ise başlangıçtaki zevkin yarısını almaya başladım. Sonlarda ise iyice kopuk oldum ki sıkıla sıkıla oynamaya başladım. Bende bu oyunu bir çok oyuncu gibi bitiremedim. Ama bu aralar AC2 ye kendimi öyle bir kaptırdım ki oyunun gerçektende bir şeyler yapacağına inanıyorum. Aslında ilk Assassıns Creed e benim kendimce verdiğim not başlangıç ve ortalarda 8.5 iken sonlarda 7-7.5 arası oldu.

Oyunu sıkılarak oynayıp bitirme isteği olan bazı arkadaşlarsa sırf bitirmiş oldukları oyun sayısı artsın vede sözde havaları olsun diye offff çekerek evde oyunun tüm ara sahnelerini geçip senaryodan yoksun olarak oynayan arkadaşlar bunda mantık nerede ve nasıl?

Az öncede belirttiğim gibi senin fikirlerine saygım sonsuz. HERKESE İYİ FORUMLAR...

• PS3psn

bilmukabele
  • Kusura bakmayın Alıntı yaparak sayfa düzenini bozdum.
  • Ya onu bunu bilmemde yıllardır okurum bu dergiyi sonuçta şurda daha yeni yeni 2 tane adam gibi oyun dergimiz oldu. Level kadar "fan" bir dergi görmedim ben arkadaş. Bugün yeni sayısını aldım. Fifa ve 2k10 incelemelerini okudum okumaz olaydım. Hadi 2k10 ve Live incelemesi fena değil yani idare eder ama Fifa 10 ve Pes 2010 incelemesini yapan arkadaşlara buradan selam ediyorum
    Bir inceleme bu kadar mı at gözlüğüne varacak kadar fanlık boyutunda yapılır ya. Sen orada oyunu inceliyorsun arkadaş bizim burada yaptığımız Fifa Pes tartışmaları daha iyi valla.. Hele Fifa'nın son sayfasına koydukları karşılaştırma aman yarabbi! Adamlar oyunu incelemeyi bırakmış, acaba neresinden Pes'e laf soksam diye aranmış. Fiziklere bile laf etmişler oha dedim. İmzam Pes 2010 ama fan falan değilim bu yazıyı onun için yazmadım 2010'u çok beğendiğim için koydum yanlış anlaşılmasın. Gta 4 orjinal aldığımda onunda imzasını koymuştum

Ama burdaki mesela o değil. Mesele oyunun incelemesi. Ya tamam sen oyunu bir incele ilk önce onu yaz. Sonra istersen karşılaştırmayı yazarsın.. Bunlar direk nereden versem veriştirsem.. Pes incelemeside aynı şekilde heralde Fifa fanı yapmış incelemeyi. Grafiklerin bir kısmına ve fiziklere laf etmişler ya el insaf. Top fiziğini Fifa ile kesinlikle karşılaştırılmaz bunu kabullenmeyen yoktur heralde.. Genel olarak zaten eski tadını kaybetmişti dergi bu aydan sonra iyice gözümden düştü. Topu topu 10 15 sayfalık bir dergi oldu artık.. Oda bazı espirili kısımlar için. Bu ay Oyungezer almadım henüz. O nasıl bilemem. Ama bu şekilde 2 rakip oyunun incelemelerini fan kimliğinde yapan bir derginin yanından bile geçmem bir daha. Zaten kaç aydır tatsız tuzsuz bir hal almıştı ama son 1-2 sayıda iyice batırdılar bana göre.
    Ha seven arkadaşlar olabilir tabiki. Ama bir daha yakınından geçmem. Verdiğim 6.90 TL'ye acıyorum doğrusu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Ya onu bunu bilmemde yıllardır okurum bu dergiyi sonuçta şurda daha yeni yeni 2 tane adam gibi oyun dergimiz oldu. Level kadar "fan" bir dergi görmedim ben arkadaş. Bugün yeni sayısını aldım. Fifa ve 2k10 incelemelerini okudum okumaz olaydım. Hadi 2k10 ve Live incelemesi fena değil yani idare eder ama Fifa 10 ve Pes 2010 incelemesini yapan arkadaşlara buradan selam ediyorum
    Bir inceleme bu kadar mı at gözlüğüne varacak kadar fanlık boyutunda yapılır ya. Sen orada oyunu inceliyorsun arkadaş bizim burada yaptığımız Fifa Pes tartışmaları daha iyi valla.. Hele Fifa'nın son sayfasına koydukları karşılaştırma aman yarabbi! Adamlar oyunu incelemeyi bırakmış, acaba neresinden Pes'e laf soksam diye aranmış. Fiziklere bile laf etmişler oha dedim. İmzam Pes 2010 ama fan falan değilim bu yazıyı onun için yazmadım 2010'u çok beğendiğim için koydum yanlış anlaşılmasın. Gta 4 orjinal aldığımda onunda imzasını koymuştum

Ama burdaki mesela o değil. Mesele oyunun incelemesi. Ya tamam sen oyunu bir incele ilk önce onu yaz. Sonra istersen karşılaştırmayı yazarsın.. Bunlar direk nereden versem veriştirsem.. Pes incelemeside aynı şekilde heralde Fifa fanı yapmış incelemeyi. Grafiklerin bir kısmına ve fiziklere laf etmişler ya el insaf. Top fiziğini Fifa ile kesinlikle karşılaştırılmaz bunu kabullenmeyen yoktur heralde.. Genel olarak zaten eski tadını kaybetmişti dergi bu aydan sonra iyice gözümden düştü. Topu topu 10 15 sayfalık bir dergi oldu artık.. Oda bazı espirili kısımlar için. Bu ay Oyungezer almadım henüz. O nasıl bilemem. Ama bu şekilde 2 rakip oyunun incelemelerini fan kimliğinde yapan bir derginin yanından bile geçmem bir daha. Zaten kaç aydır tatsız tuzsuz bir hal almıştı ama son 1-2 sayıda iyice batırdılar bana göre.
    Ha seven arkadaşlar olabilir tabiki. Ama bir daha yakınından geçmem. Verdiğim 6.90 TL'ye acıyorum doğrusu...

Seni geç ben bile acıdım buradan senin verdiğin 6.90a.

• quote:

Orijinalden alıntı: naughtymmn

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Ya onu bunu bilmemde yıllardır okurum bu dergiyi sonuçta şurda daha yeni yeni 2 tane adam gibi oyun dergimiz oldu. Level kadar "fan" bir dergi görmedim ben arkadaş. Bugün yeni sayısını aldım. Fifa ve 2k10 incelemelerini okudum okumaz olaydım. Hadi 2k10 ve Live incelemesi fena değil yani idare eder ama Fifa 10 ve Pes 2010 incelemesini yapan arkadaşlara buradan selam ediyorum

Seni geç ben bile acıdım buradan senin verdiğin 6.90a.

Ogz alıcaktım gelmemiş Level alayım dedim. Aldığıma pişman oldum. Şu an kendisi çöpte valla yalan söylemiyeceğim.. İçime oturdu 6.90 gider bugün yarın Ogz alırdım şimdi cebimde olan paraylada sigaramı alırdım. Bir dahada elimi bile sürmem. Hele konudaki yazıyı okuduktan sonra..

Bu arada Fifa ve Pes olayı yanlış anlaşılmasın. Yukarıda yazdım fan falan değilim. Gta 4 orjinal aldığımda onun imzasınıda koymuştum. Normalde pek orjinal alan biri değilim o yüzden böyle biraz şımarıklık mı diyeyim yani tamamen oyunu beğenmemle alakalı Pes oynarken yeni küfür çeşitleri türetiyorum mesela Bunu fanlar yapmaz. Yanlış anlaşılmak istemiyorum sadece..

• ACII kötü çıkar yada iyi çıkar, bende ilk oyunun sürekli tekrar etmesinden dolayı sıkılıp bırakmıştım ama böylesine beklenen bir oyuna bu tarz sallapati bir ön inceleme yazısı yazmak okuyucuya hakarettir
    zamanında level'da kısa kısa diye bir köşe vardı. 2 sayfaya 4tane oyun sığdırılırdı, genelde ismi duyulmamış ve berbat oyunları mizahi bir dille incelerlerdi. bu inceleme resmen ona benzemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 6 Kasım 2009; 5:23:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kymophobia

Oyungezer'de sütten çıkmış ak kaşık değil.
    O ekip Level tayfası iken, bizim dergiden tam çözüm arakladıklarını biliyoruz.
    Sonra ne oldu? Unutuldu, kapatıldı, boşverildi.
    Şimdi çıkıp "önce bizde sonra sizde" sorunlarını dert etmesinler.

What goes around comes around...

Sizin dergi hangisi?

CD Oyun, Gameshow, Progamer...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 6 Kasım 2009; 10:38:08 >
  • _ps3slim_!

Ben de senin yazını büyük bir zevkle okudum, aklıma Nejat geldi görüşleriniz çok benziyor.
    Dediklerine sonsuz saygım var sadece bazı şeyleri biraz dayanaksız yazdığını düşünüyorum.

Öncelikle grafikle ilgili tonla yazını hatırlıyorum ama onlara gerek yok. Daha alıntı yaptığım mesajda Bioshock 2 aynı grafikte gelirse çok puanı kırılır diyen sen değil misin? Uncharted 2 için grafikler aynı yerde saydı mı diyen yine sen değil misin? (O zaman sana göre Uncharted ve Uncharted 2 aynı grafiklerle gelseydi UC2 çok daha düşük puanlar alacaktı öylemi?) Senin için grafiğin ne derece önemli olduğu sadece bu iki cümlenden dahi anlaşılıyor açıkçası bunu inkar etmen beni şaşırttı, sanırım PS1 ve PS2 hakkında yazdığım gerçekler buna sebep oldu.

DMC3 ve DMC4 arasındaki farka gelirsek bu iki oyun arasındaki fark Gow2 ve Gow3 arasındaki farktan veya Uncharted1 ve Uncharted 2 (online sisteminin gelmesi dışında o kadar büyük ne farkı vardı) arasındaki farktan fazladır (hem Gow hem de Uncharted'ı aşırı derecede sevdiğim serilerdir o sebeple örnek veriyorum), sence Gow3'te mi vasat bir oyun. Sonuçta aynı serinin devam oyunlarından bahsediyoruz tamamen farklı birşey çıkması zaten iyi birşey doğurmaz ki bunu DMC2'de açıkıça gördük. DMC1 ve DMC2 arasında dağlar kadar fark vardı ama DMC2 resmen yerin dibine sokulmuştu. Sen nasıl bir fark bekliyordun merak ettim açıkçası.

"Tekkeni tekken yapan hepimizin bildiği gibi fizik motorudur" bu cümleden sonra Tekken konusunda boş yere tartışdığımızı anladım. Burada bir FPS oyundan behsediyoruz da haberim mi yok. Killzone 2 veya Red Faction Guerilla'dan mı behsediyoruz ne fizik motoru??? Zaten sende örnek olarak KZ1-KZ2 demişsin alakayı söylede bilelim, ben örneklerimde aynı tarz örnekler verdim. Bana deki SF4'te böyleydi, MK vs DC'de böyleydi, SC4'te böyleydi ona göre açıkla, bir FPS ile nasıl karşılaştırabiliriz. İstediğin tam olarak neydi her tarafı kırılan dökülen mekanlar falan mı? Burada karşılıklı iki kişinin dövüştüğü bir türden bahsediyoruz, oynanış nasıl önemli olmaz??? Ha dersinki online sistemi geç geldi hatadır, online şu an stabil değil bu da hatadır, hatta grafikleri olması gerekenin çok altında dersin eyvallah derim ama bana bir dövüş oyunuyla ilgili "fizik motoru" demen garip. Kaldı ki Tekken 6'daki vuruş hissi bile mükemmel. Özellikle Tekken 5 HD diye bir durum yok Tekken 6 Tekken 3 ve Takken Tag ile birlikte en çok yenilik getiren 3 Tekken'den birisidir. Tekken 5 ile arasında dağlar kadar fark var (ki yukarıda hepsini yazmıştım, grafiksel benzerlik ve dövüş başlangıç ve bitiş animasyonları dışında hiçbir alakaları yok). Eğer aradaki farkı anlayamıyorsan ya Tekken 6'yı çok az oynadın veya hiç oynamadın ya da Tekken pek alakan olmayan bir seri ve pek anlamıyorsun (yanlış anlama anlamayabilirsin bu kişisel zevktir, ilgidir ben de futbol oyunlarından pek anlamam ve sadece arkadaşlar arasında arada sırada oynarız Fifa09 ve Fifa10 arasındaki fark konusunda ancak senin Tekken 6 hakkında yazdığın kadar yazabilirim, ilgi alanları değişiklik gösterir.)

Özellikle exc. kalmayı haketme konsunda her seferinde yüzümde tebessüm beliriyor (aklıma yine daimi PS3 fanboyu Nejat geldi o da bunu çok söylerdi, arkadaşın falan mı cidden fikirleriniz birebir aynı). Capcom'un PS3'e çıkardığı bir exc. oyun söylesene. Sanırım Dead Rising dışında adamların tüm oyunları multiplatform. Yine yanlış hatırlamıyorsam Sony için son exc. oyunları Godhand oyunu idi. Microsoft Capcom'un aklını çeldi ve DMC3 ve RE4'ün PC'ye çıkışıyla yavaş yavaş Capcom için multiplatform devri başladı. Hem kemik kitle bu oyunları her türlü alır diyorsun hem de Sony istemedi diyorsun, konsol sattıracak oyunları Sony istemeyecek kadar salak mı??? Doğru aslında Sony exc. olarak kendine Haze, Lair gibi oyunları yakıştırdı, PS3 sahiplerinin dahi çöp ilan ettiği bu oyunları Sony bünyesine alırken bahsettiğin oyunları Sony istemedi garip. Sony'nin RE4'ü yalvar yakar nasıl PS2'ye çıkarttığını da hatırlatırım. Sony sandığın kadar güçlü bir firma değil, genel bütçelere bakarsan Microsoft Sony'yi fantazi olsun diye satın alabilecek kadar zengin ve güçlü bir firma, Sony'yi Microsoft'tan çok daha fazla severim o ayrı. Tekken, FF, DMC gibi oyunlar multiplatform olduğunda yer yerinden oynamıştı. Sony'nin DMC4 reklamı yapıyordu PS3 duyurulduğu dönemleri hatırla. FFXIII'de mi exc. kalmayı haketmiyordu, sakın time exc. muhabbetine girme bunun tek sebebi Japonca versiyonunun erken çıkmasıdır, x360'ın Japonya'da bir kitlesi olmadığından da bu normaldir. Sonuçta İngilizce yani bizim oynayabileceğimiz FFXIII iki platformada aynı tarihte çıkacak. RE5 bunu haketmeyen bir oyunsa Sony neden bu oyuna özel dizayn konsol dahi çıkarttı. Eğer bu bahsettiğimiz exc. oyunlar Sony'de kalsaydı Sony şu an x360'ı satışlarda ezip geçerdi, Sony bu kadar bilinçsiz kişilerin mi elinde. Şu an en çok satan PS3 oyunu GTA4 evet satışlar gerçek anlamda oyunların kalitesini göstermez ama firmaların ayakta kalmaları çok satış yapan oyunlara bağlıdır (Sony zaten konsol başı zarar eden bir firma, bu bizzat kendi açıklamaları).

SH5 bence de vasat bir oyun, RE3'ten sonra RE serisinin çok kalite kaybettiğini de aynen katışıyorum haklısın ama bu değişim RE4'le başladı ve tekrar söylüyorum Sony RE4'ü yalvar yakar PS2'ye çıkarttı. Fanlık diyorsun ben her çok sevdiğim seride mutlaka beğenmediğim oyunlar var, DMC2, Tekken 4 gibi (evet Tekken 3 benim için öylesine özeldiki Tekken 4'ü beğenemedim ve çok az oynadım). Agent konsunda bir fikrim yok önce oyunlara ilgili birşeyler görmemiz gerek ama exc. ise bunu hakediyordur mantığın yine aynı konuya geliyor Haze, Lair (birkaç tane daha vardı adları aklıma gelmiyor) gibi oyunları exc. kalitesine uygun oyunlar mıydı? Bir Infamous dahi vasatın ancak üzerine çıkabiliyordu (Beğenmediğin Assasin's Creed Infamous'tan çok daha kaliteliydi, ikisi de son haddinde kendini tekrar ediyordu ama Assasin's Creed oyun dinamikleri konusunda kaliteli bir oyundu, eğer AC2'de kendini tekrar etme olayı düzeltilebildiyse yılın oyunu olmaya dahi oynar, tabi bunu ancak oynayınca anlayabiliriz). Mesela aklıma Heavy Rain geliyor bence mükemmel bir oyun olacak, deli gibi bekliyorum, her PS3 exc. oyun Heavy Rain ya da Gow3 gibi olsaydı dediklerini aynen kabul ederdim. Eğer sıfır kilometre DMC'ye sırf DMC oyunu olduğundan bayılsaydık zamanında DMC2'ye bayılırdık, ona neden bayılmadık hatta beğenmedik bile asıl bunu açıkla, beğenmezsek beğenmeyiz belirtiriz, ben tüm yazdıklarımı gerçekten inandığım için içimden gelerek yazıyorum. Uncharted'da zaten sürpriz yumurtaydı, ne Sony ne de bizzat Naughty Dog bu denli bir başarı beklemiyordu, değeri de geç anlaşıldı nitekim, zaten belirli bir kalitenin üstündeki oyunlar hakettiği yeri her daim bulurlar. Zaten bu denli kaliteli kaç tane PS3 exc. yazabilirsin ki 10 tane var yok.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.