Şimdi Ara

Assassin's Creed III (2012) [ANA KONU] (185. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
19
Favori
162.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dile kolay 62 sayfa yazıyı tek yek okudum, çok uzun süre Boston daki kasma üstüne konuşmuşsunuz, ekran kartı drieverları ile ilgili postlar normal konunun önüne geçmiş. Herkes Cannor'ı kötülemiş ama kimse oyun hakkında adam gibi yorum yapmamış.
    Bence artık hareket kabiliyetimiz daha gelişmiş ve bu benim ciddi anlamda hoşuma gitti. Artık elini dayayarak birşeylerin üstünden atlayaibliyor, illa tırmanacağım diye zorlamıyor. Açık kapılardan ya da pencereden geçerken giren küçük demolar çok keyifli olmuş, masanın üstünden kayması vb. Ki hareket kabiliyetimizin arttığını daha ilk saniyede Desmond ile oynarken hissedebiliyoruz. Bu değişiklikten bahseden kimse olmamış.
    Dövüş sistemi, bildiğin 2 parmaktan ötesini kullanamayan yeni nesil konsol oyuncuları için geliştirilmiş. Çok basic :( çok basit :( ölmek için ekstra çaba sarf etmem lazım :( neredeyse undertaker gibi geziyorum Boston sokaklarında :( Daha oyunun en başında verdiği Balta o kadar güçlü ki gidip silah alma ihtiyacı bile hissetmedim ( DuckEye Pistol aldım birtek ).
    Senaryo kısmına herkes vermiş veriştirmiş, 1700'lü yıllarda bir kızılderilisin ve dükkan satın almak istiyorsun ? Yanında da Zenci bir bunak var ? 1700'lü yıllarda sence bu nekadar mümkün ? Sırf kızılderili olduğu için suçu günahı olmayan insanların öldürüldüğü yıllardan bahsediyoruz. Para kazanmak elbette zor olacak neticede KIZILDERİLİyiz :)
    Şimdi azıcık daha kafa patlatalım, sizce neden dükkana dirak gittiğimizde mallarımıza daha az değer biçiyolar da ürünleri bizimle alakalı olduğu anlaşılmayan aracılarla gönderdiğimizde daha fazla para veriyorlar ? ( Cevap: Kılızderilisin sen :P) Bence süper ayarlamışlar. Ya da ben böyle yorumladım bu durumu.
    Tekrar ata biniyor olmak çok güzel, özellikle de atların modellemesi Brodherhood'la ya da AC1 ile kıyaslandığnda çok daha güzel.
    Harita acayip büyük, her köşesini karış karış gezmeye neredeyse imkan yok. Ancak HUD ile ilgili de güzel değişimler var, eskiden sadece gezerek harita açma şansımız pek yok gibiydi, illa WayPoint'e çıkıp Senkronize etmemiz laızmdı, şimdi dudurm farklı, yürüyerek de harita açabiliyoruz ve gitmediğimiz yerleri çok daha iyi takip edebiliyoruz.
    Caner karakter olarak başlarda resmen üzüldüğüm bi adam oldu. Neticede saklambaç oynarken neredeyse ölüyorduk. Annemin yanlış adama aşık olması, adamın şeref yoksunu çıkması, ailemin ve insanlarımın başına gelenler....Kim olsa intikamını almak isterdi. Zavallı Caner Ezio kadar şanslı bir karakter değil, onu Assassin olma yolunda fark etmeden yönlendirecek kimsesi yok. ( Bkz. Assassin's Creed 2 - Firenze son görevi )
    Oyunda en çok hoşuma giden durum ( AC1 - AC2 - AC2B - AC2R - AC Altair Chronicle) oynadığım hiçbir AC oyununda öldürdüğüm kişilerin yüzünde korku ifadesini görmemiştim bu oyunda öldürdüğüm İngiliz askerlerinin yüzünde resmen korku ifadesini görebiliyorum ve bu hoşuma gidiyor.
    Caner bir Assassin değil, olmasını da beklemek hata olur neticede demin de dediğim gibi onu Assassin olarak yetiştirebilecek mentorlar yok ortalıkta, ama buna rağmen kardeşliği tekrar kurmak için uğraşıyo çocuk.
    Deniz savaşları muazzam olmuş, ama AC ruhu varmı ? Bence yok :) ama bu deniz savaşlarının mükemmel olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Kısacası, Oynanabilirlik 8.9 , Grafik: 9.4 , Senaryo : 9.6 , Müzik : 9 ( özellikle caner'le ilk tüy topladığımız kısımda çalan yerel dille yapılmış müziğe bayıldım ) Genel : 9.0
    Oyun kaliteli ve oynamayan çok şey kaçırırcaktır.

• Bostona çözüm yokmu hala
  • quote:

Orijinalden alıntı: keshberfo

dile kolay 62 sayfa yazıyı tek yek okudum, çok uzun süre Boston daki kasma üstüne konuşmuşsunuz, ekran kartı drieverları ile ilgili postlar normal konunun önüne geçmiş. Herkes Cannor'ı kötülemiş ama kimse oyun hakkında adam gibi yorum yapmamış.
    Bence artık hareket kabiliyetimiz daha gelişmiş ve bu benim ciddi anlamda hoşuma gitti. Artık elini dayayarak birşeylerin üstünden atlayaibliyor, illa tırmanacağım diye zorlamıyor. Açık kapılardan ya da pencereden geçerken giren küçük demolar çok keyifli olmuş, masanın üstünden kayması vb. Ki hareket kabiliyetimizin arttığını daha ilk saniyede Desmond ile oynarken hissedebiliyoruz. Bu değişiklikten bahseden kimse olmamış.
    Dövüş sistemi, bildiğin 2 parmaktan ötesini kullanamayan yeni nesil konsol oyuncuları için geliştirilmiş. Çok basic :( çok basit :( ölmek için ekstra çaba sarf etmem lazım :( neredeyse undertaker gibi geziyorum Boston sokaklarında :( Daha oyunun en başında verdiği Balta o kadar güçlü ki gidip silah alma ihtiyacı bile hissetmedim ( DuckEye Pistol aldım birtek ).
    Senaryo kısmına herkes vermiş veriştirmiş, 1700'lü yıllarda bir kızılderilisin ve dükkan satın almak istiyorsun ? Yanında da Zenci bir bunak var ? 1700'lü yıllarda sence bu nekadar mümkün ? Sırf kızılderili olduğu için suçu günahı olmayan insanların öldürüldüğü yıllardan bahsediyoruz. Para kazanmak elbette zor olacak neticede KIZILDERİLİyiz :)
    Şimdi azıcık daha kafa patlatalım, sizce neden dükkana dirak gittiğimizde mallarımıza daha az değer biçiyolar da ürünleri bizimle alakalı olduğu anlaşılmayan aracılarla gönderdiğimizde daha fazla para veriyorlar ? ( Cevap: Kılızderilisin sen :P) Bence süper ayarlamışlar. Ya da ben böyle yorumladım bu durumu.
    Tekrar ata biniyor olmak çok güzel, özellikle de atların modellemesi Brodherhood'la ya da AC1 ile kıyaslandığnda çok daha güzel.
    Harita acayip büyük, her köşesini karış karış gezmeye neredeyse imkan yok. Ancak HUD ile ilgili de güzel değişimler var, eskiden sadece gezerek harita açma şansımız pek yok gibiydi, illa WayPoint'e çıkıp Senkronize etmemiz laızmdı, şimdi dudurm farklı, yürüyerek de harita açabiliyoruz ve gitmediğimiz yerleri çok daha iyi takip edebiliyoruz.
    Caner karakter olarak başlarda resmen üzüldüğüm bi adam oldu. Neticede saklambaç oynarken neredeyse ölüyorduk. Annemin yanlış adama aşık olması, adamın şeref yoksunu çıkması, ailemin ve insanlarımın başına gelenler....Kim olsa intikamını almak isterdi. Zavallı Caner Ezio kadar şanslı bir karakter değil, onu Assassin olma yolunda fark etmeden yönlendirecek kimsesi yok. ( Bkz. Assassin's Creed 2 - Firenze son görevi )
    Oyunda en çok hoşuma giden durum ( AC1 - AC2 - AC2B - AC2R - AC Altair Chronicle) oynadığım hiçbir AC oyununda öldürdüğüm kişilerin yüzünde korku ifadesini görmemiştim bu oyunda öldürdüğüm İngiliz askerlerinin yüzünde resmen korku ifadesini görebiliyorum ve bu hoşuma gidiyor.
    Caner bir Assassin değil, olmasını da beklemek hata olur neticede demin de dediğim gibi onu Assassin olarak yetiştirebilecek mentorlar yok ortalıkta, ama buna rağmen kardeşliği tekrar kurmak için uğraşıyo çocuk.
    Deniz savaşları muazzam olmuş, ama AC ruhu varmı ? Bence yok :) ama bu deniz savaşlarının mükemmel olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Kısacası, Oynanabilirlik 8.9 , Grafik: 9.4 , Senaryo : 9.6 , Müzik : 9 ( özellikle caner'le ilk tüy topladığımız kısımda çalan yerel dille yapılmış müziğe bayıldım ) Genel : 9.0
    Oyun kaliteli ve oynamayan çok şey kaçırırcaktır.

Ben de sana katılıyorum hocam, sen artıları güzel saymışsın, benimde oyunla ilgili bir kaç tane eksi diyebileceğim nokta var sadece onlar da çok büyük değiller.
    Assassination ve courier görevleri çok sığ olmuş bence, sırf koymuş olmak için koymuşlar. Az ama öz yapsalardı keşke çeşitlilik olsaydı.
    Müzikler güzel ama önceki oyunlar daha iyiydi, frontier için de müzik koysalar belki daha iyi olur diyenler var ama ben doğada müziksiz ilerlemeyi daha çok seviyorum.
    Tek büyük eksi diyebileceğim şey oyun çıkmadan önce olacağı söylenen çoğu şeyin havada kalması oldu.
    Savaş esnasında olan suikastlar olacak dendi sadece 1 tane var, ayrıca meydan muharebesi içinde kalmıyoruz hiç (Vatansever filminin son sahnesi olayıd keşke) Mevsim değişiklerinin haritaya etkisi yok, buz tutan göller, kardan kapanan geçitler olacak denmişti ama kaldı hepsi. Kano ile ilerlemek de yok, tamam gemi süper ama arada kano kullansaydık keşke özellikle frontierde.

En beğenerek oynadığım Assassin oyunu oldu bu, koca burunlu Caner'e pek şans vermediğini düşünüyorum oyuncuların. Gayet oturaklı ve idealist bir tip ve körü körüne intikam peşinde koşan birisi değil aslında, öncelikle olarak halkını ve toprağını korumaya çalışıyor.

Oyunun Connor'la ilgili sonları da muazzam bence. Amerikanın durumunu çok iyi yansıtıyor (kölelik, sözde eşitlik, kızılderililere yapılan zulümler gibi) Ubisoft'un bir hatası ana görevden sonra da görev koyması ki bence hata değil çok güzel bir sonuç bölümü ama şu sıralar oyuncular "ana hikaye bitti, oyun bitti" gözüyle bakıp bırakıyorlar (35 dakikalık geçilmeyen creditsin de biraz suçu var tabi :)) Ana görevden sonraki prologue ve homestead görevleri çok çok iyiydi bana göre.

• arkadaşlar oyun almaya değer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BooM Head Shot

arkadaşlar oyun almaya değer mi ?

Ben al derim dostum. Vereceğin paraya deyecektir.

@Siberarmi
    Dostum sanırım biz yaşımız gereği oyunlara bakış açısı farklı bir oyuncu konumundayız. AC serisini bağımsız değerlendirdiğimde her biri farklı güzel. Bütün AC serisini lütfen bitmesin diye diye oynadım :) Hoş AC3'ü henüz bitirmedim ( vala bitmesin diye Almanak kovalıyorum, kedi köpek hindi domuz seviyorum :P , avlanıyorum , gemiyle takılıyorum filan )
    Caner'i sevdim ama :) Adam yürüyen kıyma makinesi...
  • hımm o halde hafta sonu bir mağazadan gidip alayım önceki serilerden sadece ac 2 yi oynamıştım hoşuma gitmişti
  • quote:

hımm o halde hafta sonu bir mağazadan gidip alayım önceki serilerden sadece ac 2 yi oynamıştım hoşuma gitmişti

AC2'yi AC2 Brodherhood'u ve Revelation'ı Oyun Çeviri ekibinin Türkçe çevirisi ile oynamanı AC3'e başlamadan önce tavsiye ederim. İngilizce bilmeme rağmen TR çevirisi yapıldıktan sonra oyunları oynamak bana daha kolay geliyo :)
    Her ne kadar AC3 seryoyu takip ediyor gibi görünmese de, AC2 B ve AC2 R oynamadan 3'e geçersen senaryoda baya bi kopukluk yaşabilirsin.
    O
    yunun senaryo kısmı önemli değil dersen orası ayrı :)
  • Öncelikle ilgi gösterip cevapladınız teşekkür ederim.Oyun kasiyor gibi takılınca çok şaşırdım çünkü sistemim istenilenin oldukça üstünde... Umarım patchlerle düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çay partisinde connorun çay kutusunu atması süper di
  • Oyun bende de ağır hareket ediyor. Sistemim intel i7, radeon 1Gb hd 4770M, 6gb ram,laptop. Farcry3te,cod black ops2de falan iyi performans alıyorum, ama AC3Te sistemi çok zorluyor. Ayrıca grafik ayarına bakıyorum, özelliklerle çok oynamamıza izin verilmemiş, low özellik çıkmıyor mesela. High ve medium var çoğunda. Herkeste böyle mi benim oyunda mı sorun var acaba? Zorladığı için de acayip ısınıyor laptop. Oynayamıyorum bu sebeplerden dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce paylaşan olmamıştı sanırım. Bence güzel tespit...
  • Türkçe yama çalışması var mı ? Oyunda çok diyalog var. Pek birşey anlayamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Türkçe yama çalışması var mı ? Oyunda çok diyalog var. Pek birşey anlayamıyorum

Yakında başlarlar hocam. Şu anlık bir çalışma yok.
  • Oyunu bitirdim şimdi, hayal kırıklığı oldu benim için. Yan görevlerle oyun baya uzuyor ama ana görevler çok kısa ve dediğim gibi pek iyi de değil. Eski saray basma olaylarını özledim oynarken.
    Bu arada aklıma geldi şimdi Brotherhood'un sonunda Lucy'yi öldürdükten sonra Warren Vidic "put him back to machine" diyordu. Hangi machine? O ara animuse bağlı değildik ki?
    Truth konusunda bir arkadaş bence Desmond da animuse bağlı başka biri tarafından yönetiliyordu demiş, inception hesabı. Doğru olabilir mi sizce?
  • quote:

arkadaşlar oyun almaya değer mi ?

Kesinlikle değer, tarihi şehirler arasında aynı tarzda görevler ve oynanış artık sıkmıştı. Gemi savaşları olsun, vahşi hayvanların bulunduğu doğa serbestliği olsun, AC 3 bence çok güzel. Boston şehrinin atmosferi de bir başka, seriyi hiç bozmadılar geliştirmeye de devam ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Ocak 2013; 11:53:43 >
  • Oyunu oynamaya başladım. Gemideyim şuan. Oyun güzel, ilerleyince dahada güzel olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carter

quote:

AC Revelation'ın Türkçe yaması çıkmadan önce , hatta AC3 PC versyonu bile çıkmadan önce, XBox'dan alınan dosyalar ile TR yama çalışmaları başlatılmıştı. Ancak 5-6 aydan önce yamanın çıkması muhtemel değil, zira yamayı hazırlayan arkadaşların da bir hayatları ve yapmaları gereken işleri var :)

• quote:

quote:

quote:

AC Revelation'ın Türkçe yaması çıkmadan önce , hatta AC3 PC versyonu bile çıkmadan önce, XBox'dan alınan dosyalar ile TR yama çalışmaları başlatılmıştı. Ancak 5-6 aydan önce yamanın çıkması muhtemel değil, zira yamayı hazırlayan arkadaşların da bir hayatları ve yapmaları gereken işleri var :)

Nerde başlatıldı hocam? En son oyun-çeviri ekip topluyordu. Ac3 yamasının çıkması 10 ayı bulur diye düşünüyorum.

• beyler gemideyiz sağ ve solda 2 gemi var ve kırmızı işaretlet var top atışı yapıyoruz sağdaki patlıyor ama soldaki gmiye 20 atış yaptım patlamıyor nasıl olucak lütfen yardım edin

yardım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nerde başlatıldı hocam? En son oyun-çeviri ekip topluyordu. Ac3 yamasının çıkması 10 ayı bulur diye düşünüyorum.

Sait Sürücü'nün OyunÇeviri forumunda yazdığını ilettim aynen, XBox sürümünden çıkarttıkları diyolog dosyaları ile çoktan başladılar çeviriye.

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.