< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakOtostopçu -- 10 Kasım 2020; 21:41:47 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakOtostopçu -- 10 Kasım 2020; 21:41:47 > |
sana bi sır vereyimmi?
2 yıl boyunca para ödemiş olsan bile yamaya sahip olamıyorsun. öyle bi sistem yapmışlar ki abonelik sırasında indirdiğin yama aboneliğin bitince çalışmaz hale geliyor. yani diyorlar ki 2 yıl boyunca abone olsan bile her ay 20 lira vermiş olsan bile bu yamaya sahip olmak için 40 tl daha vereceksin. ve 2 yıllık para bağışladığın bu ortamda edeceğin tek 1 kelime bile seni engelleyip tüm paranın üzerine yatmakla sonuçlanıyor. bunların insanlardan beklentisi şu: bize sürekli para verin ve teşekkür edip hiç bişi sormayın, biz canımız ne zaman isterse o zaman bi güzellik yaparız. alimus |
Katılıyorum hocam, 40 TL az bile. En az 100 TL felan olması lazım. Oyunu da indirimle 28 TL'ye aldık mı, 128 TL'ye mis gibi 2 senelik Türkçe oyun elde ederiz.
|
Dönem dönem bu tarz konular açıldığı için nedense yazma gereği duydum.
Odyssey projesinde aktif çevirmen olarak çalışıp ardından ekipten ayrılan biri olarak (işim gereği), bu çevirilerin hiçbirine para vermek zorunda olmadığınızı belirteyim. Verdiğiniz paralar süreci hızlandırmıyor, 2020 aralık ayında çıkacak denilen projenin (örneğin) ekimde bitmesini sağlamıyor. Sadece ve sadece ekipteki çevirmenlerin cebine 3-5 kuruş para giriyor, onlara moral oluyor hepsi bu. Yani paraları cebe indirdiler gibi bir şey kesinlikle düşünmeyin. Gelen gelirin büyük çoğunluğu çevirmenlere, kalan bir kısmı da siteye vs. gidiyor. Elimizde Bloody Mary ile havuz başında aklımıza esince çeviri yapmıyorduk yani. Çevirmenlik yaptığım süreç boyunca(1 yıl?) cebime giren paranın tamamı asgari ücretin 3'te 1'i falandır diye tahmin ediyorum. Bu noktada (burası çokomelli); 1-İsterseniz yama çıkana kadar ekibe destek olup aylık para ödersiniz. (Vadedilen ürün eğer yayınlanmadıysa alamazsınız, ancak o zaman denk yayınlanan ürünlere sahip olabilirsiniz.) 2-İsterseniz yamanın çıktığı gün yamayı para verip satın alırsınız. (Vadedilen ürüne para karşılığı sahip olursunuz) 3-isterseniz yamanın tam sürümü çıktıktan 2-3 ay sonra ücretsiz sahip olursunuz, size kalmış. (Vadedilen ürüne bedavaya sahip olmuş olursunuz.) Haliyle, "Ben 4 ay abone oldum, hiçbir gelişme olmadı." diyorsanız kusura bakmayın ama siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Gelelim bir diğer konuya, çeviri hızlarına ve süreç içinde yaşananlara. (Bunları ekipte çalışıp daha sonra ayrılmış bir çevirmen perspektifinden yazdığımı unutmayın.) Çeviriler yavaş ilerliyor. Haklısınız. Bunun bir sürü sebebi var: 1-Çevirmenlerin IRL'si (gerçek yaşamları): Ben bu oyunu sabah akşam çeviririm gazıyla girmenize rağmen hayat sizi vuruyor. Öğrenci bir çevirmenseniz sınav döneminiz oluyor 1 ay yoksunuz. Çocuğunuz hasta oluyor 2 hafta yoksunuz. Bir yakınınız vefat ediyor, komple yoksunuz. Bunun gibi şeyler sürekli ama sürekli oluyor ekip içinde. 2-Diğer çeviriler: Animus Projesi'nin içinde farklı çeviri projeleri ve bu projelerin birbirinden bağımsız ekip liderleri ve çevirmenleri var. Lakin bir grupta yavaşlama veya bir sorun olduğunda (1. maddeye dön) diğer gruplardan takviye alınıyor, haliyle bizim kendi projemiz yavaşlıyor veya durma noktasına geliyor. 3-Çevirinin zorluğu: Odyssey projesi için konuşuyorum, oyunu 80 saat oynayıp çevirmeye başlamama rağmen context işi çeviri metnini açtığınızda maalesef gidiyor. Yani karşınızda bir cümle var, dümdüz çeviriyorsunuz ama o cümle çok başka bir ortamda geçiyor olabiliyor. Bunun araştırması, deneme yanılması, daha sonra düzenlemesi inanılmaz vaktinizi alıyor. Ben kendi çeviri kısımlarımı bir yanda oyun açık, bir yanda wikipedia açık yaptığımı hatırlıyorum bir ara. 4-Çevirmen sayısı arttıkça çevirinin zorlaşması: Süreç belirli bir çevirmenle başlıyor ama ekipten IRL yüzünden ayrılan oluyor, zaman sarkması yüzünden daha çok çevirmen alınıyor ekibe. Haliyle çeviri bütünlüğü allak bullak oluyor. Atıyorum senin "Paralı Asker" diye çevirdiğini yeni gelen "Paralı Komando" diye çeviriyor, uğraş dur. 5-Test Süreci: Biz çeviriyi tamamlayıp test edecek kişiye teslim ediyoruz, o ekip tüm çeviriyi test etmeye başlıyor.Bu noktada çeviriyi öyle yayınlayın diyenler oluyor, sonra çeviride hata çıkınca iki yüzlülük yapıyorsunuz, yalan söylemeyin şimdi :). Bu arada, ekip dediysem de, buradaki insan sayısı da sınırlı olduğundan özellikle test süreci bana kalırsa çok uzun sürüyor. Testte yakalanan yanlışlar tekrar çeviriye giriyor vs. derken süreç daha da uzuyor. Son olarak bir eleştiri ve bir tavsiye: -Proje başlangıcında şu şu tarihte çıkacak yerine "Hazır olduğunda çıkacak"(Selam Cyberpunk 2077) dense daha yerinde olurdu. -DLC'ler ile birlikte oynayayım diye beklemeyin, DLC çevirilerine bildiğim kadarıyla başlanmadı. |
Zaten animus ekibi dolandırıcı oldugunu kanıtladı divinity original sin 2 yamasını %90 beta bitmiş diye duyurdular sonra arkadaşlarını yanlışlık sonucu öyle yaptıgını söyleyip %60 %70 gibi bi rakama cektiler sonra özür dilediler ama milleten parayı götürdüler yazık insanlık geliştikce aynı orantıda iyilik kötülükde gelişiyo hayatımda ilk defa böyle bir dolandırıcılık olayına şahit oluyorum bakalım daha neler görücez
Divinity: Original Sin 2 için yaptığınız yorumları dikkate alarak dosyaları inceledik ve yamanın raporlanan miktardan daha azının tamamlandığını gördük. Bunun sebeplerinden biri projenin denetimi noktasındaki aksaklıklar, bir diğeri de oyundaki değişiklikler. Mevcut proje yöneticisinin meşguliyetinden dolayı proje yönetiminde değişikliğe gidip eksiklerden ve yapılacaklardan bahsetmek istiyoruz. Şaka gibiler |
Sizce 50 liradan aşağı yama satılmamalı mı?
Yuh artık. Sizin derdiniz insanları soymak mı? Çıkmasının üstünden 1,5 yıl geçen bir oyunun Türkçe yaması yeni bitecek ve 40 lira fiyat çekilecek. Abone olanlar bile aylarca bekleyecek ama Animus haklı olacak. Zor olması insanları kazıklama isteklerini haklı çıkaramaz. Animus haklı olsaydı yetkilileri bu konuda olurdu ve gerekeni yaparlardı. Senin gibi bir iki tane çalışanı savunsun diye buraya salmazlardı. Bu nasıl bir düzendir? Herkes birbirini kazıklama peşinde. |
Apex çeviri
Türkçe oyun merkezi (Bunlarda Ücretliye Başlamışlar Galiba.) Qnoops Şuan bildiğim bunlar bu işi free yapıyor. Değerini bilin derim yoksa parayla aldığınız yamayı değil 1 sene 10 sene de beklersiniz. TOM çeviri şuan Resident evil 3 remake çeviriyi başlamışlar bitirmişler teste geçilmiş. Daha çıkalı 11 gün oldu ![]() Gören varsa bu çeviri gruplarından onlara da selam olsun buradan. |
yama ekibi yerden göğe kadar hatalı elle tutulur hiçbir haklı tarafları yok hiçbir yama ana oyun dlc ler hariç iki sene süremez piyasada beta olarak bulunan daha önce çıkardıkları oyundan farkı ufak tefek çeviri hataları hariç farkı bulunmayan bir yamayı iki senede bitiriyorlar ve bundan 40 tl para istiyorlar ve üyelik sistemi diye birşey çıkarmışlar tam bir fiyasko ayrıca burda bazıları başkalarıda çevirir hangisinden isterseniz ordan alırsınız diyor bu çeviri ekipleri birbirinin işine el atmıyorlar biri bir çeviriye başlamışsa o birine devretmeden başkası o çeviriye bulaşmıyor yani bu ekip yeni oyunu çeviricez derlerse kimse çevirmez gene bu ekibin tekelinde kalır buraya kadar yama ekibinin hatalarını saydık birde bunlara üye oılanlara sallıyalım
kardeşim manyakmısınız bu adamların ücretli aylık üyeliğine üye oluyorsunuz netfilixmi bu sanki yüzler yama var üye oluyımda hepsinden faydalanıyım diyorsunuz adam iki sene önce üye olmuş ayda 20 tl verip 24 ay ödeme yapıyor 480 tl zaten yamaların çoğu nette bedavaya var sonra çıkıp üyelik sistemine kızıyorsunuz olmayın manyakmısınız aklı başında kimse bu sisteme üye olmaz yama biter fiyat belirlenir alan alır bukadar net odyssey yaması için 40 tl çok dlc yok diye kızıyorsunuz nette bedavası var beta sını kullan hiçbir farkı yok 5 tlye bile satsalar almam neden betası çıkalı aylar oldu dlcye başlamamışlar bile aynı çeviriyi boyayıp satmaya çalışıyolar betasını bedavaya alırım üye olanlara sesleniyorum üye olmayın ozaman mecbur hızlı bir şekilde çeviri yapıp para kazanmaya çalışıcaklar bu sistemle nekadar zaman alsa onlar için okadar iyi oluyor umutları taze tutup yoluyolar insanları |
Oyun 2018 de çıktı başladıkları zamanla bitirdikleri zaman hemen hemen 2 sene.
Aylık abonelik verenler zaten bu yamayı bedava edinse bile o 2 sene de kaç para veriyor zaten. Ki 40 tl ye yamayı satıyorsun emek istersin anladık ta bilgisayar oyunu falan mı yaptın yani 40 tl istiyorsun. Gir steam a şuan 40 tl ye bir sürü indirimde büyük oyun satılıyor örneğin dying lıght gibi... Aynen devam böyle bu işleri bedavaya yapan adamları geç çıkartıyor diye yapmayın çevirmeyin diye diye yerden yere gömen avareller düşünsün. Şimdi aynısını parayla yapıyorlar bak. Kimse kusura bakmasın bu adamların 2 senede çevirdiği oyunun fazlasını anonymous çeviriyor başlayalı daha kaç ay oldu bitmek üzere bunlara 40tl değil anonymous istese verilir. Gereğinden fazla değer verildi free yapanların değeri bilinmedi kurtlar sofrasına meze oluruz işte... Saygılar... |
Çok uzun süredir hem maddi hem manevi destekçileriydim. Artık ne yönetim ne de projelerin selameti açısından tünelin ucunda ışık görünmediğinden vazgeçtim. Kendileri bu şekilde devam edecek olursa daha çok kemik kitlesinden kayıplar yaşayacak.
Yine de şimdiye kadar ki tüm emekleri için teşekkürler. ![]() |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercuryfb -- 10 Nisan 2020; 1:46:53 > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|