Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (406. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.545
Cevap
77
Favori
320.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Newbie 3. Sezon 1. Yarış Vallelunga Club (Canlı)

• Direksiyonun ne olduğundan çok şu ayarları doğru yapmak, hatta ayardan öte LUT Generator gibi ffb hissiyatını mükemmel yapan customisationları bulmak önemli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEVENT TR

Direksiyonun ne olduğundan çok şu ayarları doğru yapmak, hatta ayardan öte LUT Generator gibi ffb hissiyatını mükemmel yapan customisationları bulmak önemli bence.

hocam bahsettiginiz lut generator tam olarak nedir ?

ucretli bi uygulamami ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 29 Mart 2017; 0:24:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LUT Generatorü açıklayalım:
    https://1drv.ms/f/s!AgzKp6qAxnca1ntsUlIBgKggBMKO

aramayın diye drive ıma koyup paylaştım. Bu linkten iki dosyayı indiriyoruz. herhangi bir klasöre mesela masaüstüne açıyoruz.
    sonra adım adım şöyle:
    Direksiyonumuz takılı halde;

1- Wheelcheck.exe yi çalıştırıyoruz.
    2- Açılan arayüzde en üstün bir altındaki spring force seçim alanından "Step Log 2 (linear force test)" seçip bekliyoruz. (direksiyona dokunmadan) Bittiğinde belgelerim klasöründe bir csv dosyası oluşmuş olacak.
    3 Şimdi Lutgenerator.exe yi çalıştırıyoruz.
    4- Açılan arayüzdeki tek butona tıklayıp wheelcheck ile oluşmuş olan csv dosyasını seçiyoruz. Ardından save istiyor, My Documents\Assetto Corsa\cfg klasörüne, boş görünen dosya adı alanına herhangi bir isim yazıp mesela mylut gibi, kaydediyoruz.
    5- My Documents\Assetto Corsa\cfg\ içinde ff_post_process.ini dosyasını notepadle açıp TYPE=LUT, ENABLED=1 and CURVE = mylut.lut (yani 4. adımda ne isim verdiyseniz) şeklinde değiştirip kaydediyoruz.
    6- Assetomuzu başlatıyoruz, ayarlar controls advanced de minimum force 'u mutlaka 0 (sıfır) a ayarlıyoruz. vee tamammm.

Ben logitech profiler da da assettoda da gain ayarını 100 olarak tutup, oyuna girdikten sonra + - num tuşlarıyla araç için gereken ffb değerini ayarlıyorum. 75 civarı süper bende.

Kesinlikle değiyor. Hemen hemen herkesin hayran kaldığı bir sonuç ortaya çıkmış. Herkese çılgın sürüşler, tabi sanal alemde. Moderatör arkadaş bilgilendirme amaçlı bu ayarları ilk mesaj içine alırsa fena olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVENT TR -- 29 Mart 2017; 19:10:3 >

• LEVENT TR kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.bende bunu mutlaka deneyeceğim

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    DFGT için hem oyun için hemde logitech profil direksiyon ayarlarını paylaşırmısın.
    Birde kontra sırasında direksiyon açısı konusunda detay verirmisin ne kadar bırakıyorun direksiyonu Örnek (180 derece serbest bırakıp viraj sonuna doğru ellemi topluyorsun)
    Şimdiden teşekkürler.

Not:başka arkadaşların fikride çok değerli olur
  • LEVENT TR kullanıcısına yanıt
    Direksiyon açısından bir sıkıntı arıza oluşturma gibi bir risk var mıdır hocam? Ve siz hangi direksiyonla kullanıyorsunuz acaba?

• sıkıntı olmaz benimki g27. değişiklik yapmadan yedeğini alın ilgili dosyaların diyecektim ama my documents altındaki dosya bunlar sonuçta silseniz bile oyun çalışınca kendi oluşturur diye gerek duymadım. marka bağımsız bir işlem bu. riski yok.

• refsak kullanıcısına yanıt
    Tabiki. Direksiyon açım 500 derece. 900 de zor nasıl zor. DFGT ile zor. Ellerinizin çok seri olması lazım. Birde o kadar açıda drift yapmak, direksiyonu yıpratır düşüncesindeyim. T500rs, Fanatec gibi setler olsa onlarda 1080 derece bile drift yapılır. :)
    Kontra aslında anlatma ile olmaz, gördügünüz gibi. Yaparak alğılamanız lazım. Deniceksiniz yani. Tam net kaç derece bıraktıgımı bilemem. Onu aracın hareketine göre direksiyonu ona göre çevirmek lazım. Yani pratikten geçiyor bu iş. :) İlk direksiyonu aldığımda, kontra vermeye korkuyordum. :)

Drift hakkında 2 videom daha. Göz atabilirsin, eğer izlemediysen. :)
    https://www.youtube.com/watch?v=GyJHdwYEJWg
    https://www.youtube.com/watch?v=XIue5BP8VHE

Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 30 Mart 2017; 23:28:35 >

• quote:

LUT Generatorü açıklayalım:

aramayın diye drive ıma koyup paylaştım. Bu linkten iki dosyayı indiriyoruz. herhangi bir klasöre mesela masaüstüne açıyoruz.
    sonra adım adım şöyle:

2- Açılan arayüzde en üstün bir altındaki spring force seçim alanından "Step Log 2 (linear force test)" seçip bekliyoruz. (direksiyona dokunmadan) Bittiğinde belgelerim klasöründe bir csv dosyası oluşmuş olacak.
    4- Açılan arayüzdeki tek butona tıklayıp wheelcheck ile oluşmuş olan csv dosyasını seçiyoruz. Ardından save istiyor, My Documents\Assetto Corsa\cfg klasörüne, boş görünen dosya adı alanına herhangi bir isim yazıp mesela mylut gibi, kaydediyoruz.
    5- My Documents\Assetto Corsa\cfg\ içinde ff_post_process.ini dosyasını notepadle açıp TYPE=LUT, ENABLED=1 and CURVE = mylut.lut (yani 4. adımda ne isim verdiyseniz) şeklinde değiştirip kaydediyoruz.
    6- Assetomuzu başlatıyoruz, ayarlar controls advanced de minimum force 'u mutlaka 0 (sıfır) a ayarlıyoruz. vee tamammm.

Ben logitech profiler da da assettoda da gain ayarını 100 olarak tutup, oyuna girdikten sonra + - num tuşlarıyla araç için gereken ffb değerini ayarlıyorum. 75 civarı süper bende.

Kesinlikle değiyor. Hemen hemen herkesin hayran kaldığı bir sonuç ortaya çıkmış. Herkese çılgın sürüşler, tabi sanal alemde. Moderatör arkadaş bilgilendirme amaçlı bu ayarları ilk mesaj içine alırsa fena olmaz.

detaylı açıklama için çok teşekkürler hocam

direksiyonumu değiştirdim yeni direksiyonumun tepkilerine biraz alışıp öyle denemeyi planlıyorum

bu programın gelişimi devam ediyormu yoksa tam sürüme ulaştımı ?

• rica ederim, racedepartment sitesinde adam yazmış, ben tercümesini yaptım. yeni sürum vb. olacağını sanmam ama olursa haberimiz olur inşallah.

• quote:

rica ederim, racedepartment sitesinde adam yazmış, ben tercümesini yaptım. yeni sürum vb. olacağını sanmam ama olursa haberimiz olur inşallah.

evet bende o yuzden sormak istedim hocam

orda 0.15 olarak gorunuyordu yani surum notu olarak tam surume epey uzak gibi gorunuyordu

ama su haliyle bile oldukca iyi anladigim kadariyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 31 Mart 2017; 16:23:6 >
  • Beyler Assetto Corsa + Dream Packs = 75 TL. bu fiyata alinir mi yoksa indirime girer mi sizce steamde?
  • quote:

LUT Generatorü açıklayalım:

sonra adım adım şöyle:

Ilk mesaja eklendi.

• G25 ve G27 kullananlar lut dosyalarını oluştururken wheelcheck yerine linkten indirebilecekleri FCM uygulamasını kullanırlarsa daha iyi sonuç almaları mümkün. Ben g27 kullanıyorum fcm ile 1 tık daha iyi oldu diyebilirim. https://1drv.ms/f/s!AjF6ok_jk23al0YRx99BiEmPpQ9U

not: Bu işlemlerden sonra profilerdaki ffb seviyesi değiştirilmemelidir . Değiştirilirse LUT aynı adımlarla tekrar oluşturulmalıdır.
  • değerli arkadaşlarım,

internette çok aradım ancak bulamadım. araba ayarları konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? ya da rehber gibi bir site falan?
    nereye baksam direksiyon ayarından bahsediyor ama ben oyun içinde yarışa başlamadan önce sunulan setup ayarlarının kullanımı konusunda bilgi arıyorum.
    hız nasıl artar, yol tutuş ayarları vs.

oyunda yeni olduğum için biraz karışık geliyor. desteğiniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: German Tech

değerli arkadaşlarım,

internette çok aradım ancak bulamadım. araba ayarları konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? ya da rehber gibi bir site falan?
    nereye baksam direksiyon ayarından bahsediyor ama ben oyun içinde yarışa başlamadan önce sunulan setup ayarlarının kullanımı konusunda bilgi arıyorum.
    hız nasıl artar, yol tutuş ayarları vs.

oyunda yeni olduğum için biraz karışık geliyor. desteğiniz için teşekkür ederim.

youtube'da tips racing car setup assetto yazsan, geliyor gibi baya bişey.
  • Arkadaşlar her ne kadar şuan için direksiyon setim olmasada İlk indirim döneminde AC'i almayi planliyorum.. Alirsam AC'de her şeyi yapmak istiyorum haliyle, MP'de online olarak başkalariyla pistte GT araçlariyla yarişmakta istiyorum, Classic eski model araçlarida sürmek istiyorum, İşi bilenleri izleye izleye Online'da Driftte atmak istiyorum.. Az önce Steam'den AC'e baktimda 9 adet DLC varmiş hali hazirda.. MP'De bu dediklerimi yapabilmek için İlla bu 9 DLC'ide almak mi lazim, Yoksa belli başli 2-3 DLC'i almak yeterli mi bu saydiklarimi yapmak için.
  • 
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.