Şimdi Ara

astar boya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
15.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uv turuncu boya aldım kasanın iskeletini boyamak için, lakin okuduklarım ve gördüklerime bakılacak olursa herkes astar boya kullanmış ya da kullanılmasını önermiş. Metal için nasıl bir astar boya kullanıcam. boyacılara falan soruyorum sprey astar boya var mı metal için diye yok diyorlar. Bu astar için bir kaç arkadaş bana antipas astar boya falan diye önerdi. Nerde bu antipas sprey bulamıyorum da. Ne yapmam gerekicek. Bu yüzden uzun bir süredir modifiyem aksadı :) Sizlerden yardım,medet umuyorum teşekkürler şimdiden

• biz satıyoruz adanada
  • quote:

Orijinalden alıntı: immistercool

Arkadaşlar uv turuncu boya aldım kasanın iskeletini boyamak için, lakin okuduklarım ve gördüklerime bakılacak olursa herkes astar boya kullanmış ya da kullanılmasını önermiş. Metal için nasıl bir astar boya kullanıcam. boyacılara falan soruyorum sprey astar boya var mı metal için diye yok diyorlar. Bu astar için bir kaç arkadaş bana antipas astar boya falan diye önerdi. Nerde bu antipas sprey bulamıyorum da. Ne yapmam gerekicek. Bu yüzden uzun bir süredir modifiyem aksadı :) Sizlerden yardım,medet umuyorum teşekkürler şimdiden

Astar boyanın ecnebice adı "binder" olarak geçer. Tam kelime anlamı "bağlayıcı" anlamına geliyor. Yani astar boya dediğimiz olay aslında boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını, sağlam olmasını, kolay dökülmemesini, altta boya varsa rengi bozmamasını falan sağlama amacı taşır. Ayrıca yüzeydeki ufak tefek çizik gibi pürüzleri gidermek için de iyi bir yoldur. Parlak (lamine) yüzeylere boya tutunamaz. Bu sebeple önce kum zımpara gibi ince bir zımpara attıktan sonra astar atılıp üzerine normal boya atılması en uygun çözümdür. Bir de profesyonel diyebileceğimiz toz kaplama boya vardır ki apayrıdır. En sağlam ve kalıcı sonucu veren boya olup kasanın orijinal boyasıdır. (Zımpara yapan bilir ne zor çıktığını). Olayın özeti bundan ibaret. Eğer yüzey zımparalamayla yeterince düzgün hale getirilebiliyorsa ve sık ellenen bir yüzey değilse astar olmazsa olmaz değildir. 1 kez olsun sağlam olsun isteniyorsa külfetine katlanıp astar atmak daha iyi sonuç alınmasını sağlar.

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    hocam astarın anlamını biliyorm da nerden bulacam nasıl bulacam ne marka nasıl bişi bunu öğrenmek istedim :)
  • ne kadara
  • quote:

hocam astarın anlamını biliyorm da nerden bulacam nasıl bulacam ne marka nasıl bişi bunu öğrenmek istedim :)

Sen biliyorsun da konu geniş, bilmeyenler olabilir onlar faydalansın, tek sen okumuyorsun cevapları

Sprey boya satan her yerde sprey astar da bulunur. Marka çok da farketmez. Fiyatı 10-15TL'den fazla değildir.
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    hocam haklısın tek okuyan ben değilim bencillik yapmışım biraz :)

ama valla hiç sprey astar bulamadm :D küçük bi şehirde yaşıyorum bu gidişle netten siparş edicem :D yada sanayiye gidip boyatcam :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALiminyum yüzeye boya???
    15 yıl önce açıldı
    Jant boyası
    8 yıl önce açıldı
    Lokal boya - pasta cila sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam haklısın tek okuyan ben değilim bencillik yapmışım biraz :)

ama valla hiç sprey astar bulamadm :D küçük bi şehirde yaşıyorum bu gidişle netten siparş edicem :D yada sanayiye gidip boyatcam :D

Yok estafurullah olur öyle arada :) Astar olmaması enteresan. Ben sprey satan her yerde görüyorum neredeyse. Neyse çok da sorun değil netten de olur. Sanayide boyatırsan toz boya yaptırmaya çalış. Yoksa sen yapmışsın onlar yapmış çok da farketmez.
  • Dostum eğer ufak tefek hata kapatıyorsan rötuş yapıyorsan direkt boya kullanabilirsin...

ama bütün bir alan,ı büyük yüzeyi boyuyorsan astar boya kullanmak zorundasın zemini hazırlamak(pürüzleri gidermek)için ve boyanın yapışmasını sağlamak için...astar boyaların zemine tutunma gücü daha fazladır zaten bu nedenle binder olarak anılır dışarda...
    piyasada pek satılan bir ürün değil nedense...nedeni belli usta boyacılar astar kullanmaya gerek duymuyorlar....bundandır herhalde...
    ben piyasada KEEN markası ile spray astar bulabiliyorum. 8-10 lira civarında fiyatla satılıyor.altta fotoğrafını koyuyorum.

astar boya

eğer daha ciddi bir boya yapacaksan daha sağlam olmasını istiyorsan astardan önce EPOXİ astar denilen bir malzemeyi kullanman gerekir.oldukça sağlam bir zemin oluşturur. zımparalanabilir. titiz çalışanların zımparadan sonra ince de olsa üzerine spray astar çalışmasını tavsiye ederim . bu astarın spray tarzı yoktur. componenetli bir boyadır. asıl boyaya kullanım öncesi sertleştiricisi eklenerek donması sağlanır. fırça, rulo veya tabanca ile uygulanabilir. çok kalın uygulanmaması , gerekirse 2 kat uygulanması gerekir.
    piyasada çok çeşitli markaları vardır. ben allta fotoğrafı olan MOROVİ EPOXİ astarı kullanıyorum . son aldığımda 1kg lık set(astar+sertleştirici) 18 lira idi. fotoyu ekliyorum.

astar boya

boya işine soyunan arkadaşların ihmal ettiği bir şeyi hatırlatmak istiyorum. zımpara zor geliyor çoğumuza ..
    ama zemini zımpara ile astara hazırlamazsan hele plastik yüzeylerde ve eloksal veya parlak toz boyalı zeminde.. sonuç hüsran olur..
    aslında eloksal üzerine boya tutturmak çok zor hatta imkansızdır.. ne yapsanız sıyrılacaktır bu nedenle EPOXİ yi kullanmanızı öneririm.
    eğer altta parlak bir boya varsa bu boya zımpara ile matlaştırılmadan boya atmayınız. kesinlikle tutunamıyacaktır..
    boya işinde zımpara konusuna gelince kesinlikle kalın kumlu zımpara kullanmayın sonra oluşacak çizikleri silemezsiniz.boya işinde kullanılacak zımparalar su zımparasıdır ve 1000 -1200 1600- 1800-2000 kuma kadar çıkar
    son kata doğru daha ince olan tipleri kullanmak gerekir.
    spray astar ve epoxi astar kısa sürede kurursa da 5-6 saatten evvel zımpara yapmayın sıyrılır..
    kolay gelsin. arg-ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 18 Temmuz 2013; 9:48:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.