< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Şubat 2015; 22:45:24 > |
Astım Konusunda Tecrübeli Hekim yada Veteriner Hekim!!
-
-
Hocam selamlar. Yıllar olmuş ama postunuzu şimdi gördüm. Kediniz nasıl oldu, nasıl bir tedavi uyguladınız? Şu anda hayattaysa Allah uzun ömürler versin.
Bizim kedi de astım oldu, konuyu araştırınca astımın kedilerde ne kadar yaygın olduğunu da öğrenmiş olduk. Bizimkinde prednisolone tablet işe yarıyor ama uzun dönemli olası yan etkiler nedeniyle inhalere geçmeye çalışıyoruz. Aynen sizin gibi amazondan aerokat spacer getirttik ama cidden stresli bir süreç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben kedilerime artık aerokat ile ventolin-flixotide vb uygulamıyorum. En son sağlam bir nebulizator aldım ama bir işe yaramadı.
Bu fısfıs muhabbeti beni çok yordu, daha da uğraşmıyorum, zaten son yıllarda yararını da görmedim.
Benim kedinin akciğer problemi daha çok kronik ve alerjiye bağlı değil.
Yemekten sonra suda eritip Prednol 16 tablet veriyorum, üstüne su içiriyorum midesi zarar görmesin diye. Birkaç ay böyle götürüyorum
iki ile dört gün arası öksürük ağırlaşıyor bazen de yarım veriyorum. Aylar sonra da kortizon vurduruyorum yarım depo medrol.
Depomedrol mucize gibi bir şey hayvanı iki ay götürüyor. Sık sık vurulması iyi bir şey olmadığı için böyle tabletle falan uzatıyorum aşı dönemini.
Eskiden tam vuruyorlardı üç ay götürüyordu ben prospektüsten baktım hayvana ağır kaçıyor. Kediye hatta çeyrek vurdurmak lazım da her ay
götüremem hayvanı. Böyle zaten iki aya yakın götürüyor, uzun süre düzenli depo medrol vurdurunca süre bir aya falan düşüyordu
hayvanın, kalbinin, böbreklerinin, ciğerinin falan iflas edeceğini düşündüm.
Yıllar içinde kedimde morarma, nefes kesilme falan bir standarda bağladı artık, medikasyonu geciktirmezsem sadece öksürüp duruyor.
Konuya da hiç alerjik astımı olanlar yazmadı.
Belki toz pislik çıkarmayan akıllı süpürge ile evi her iki günde bir de temizlemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 16 Kasım 2023; 18:44:46 >
-
Tekrardan geçmiş olsun hocam. Yazdığınız gibi bunca yıl sonra bile kedi astımı konusunda, tedavi sürecinde el yordamıyla ilerleniyor. Yurtdışındaki ihtisaslaşma burada pek yok ya da doğru uzmana ve tedavi yönlendirmelerine ulaşmak çok güç maalesef.
Ek takviye omega-3, krill yağı vs akciğerlerdeki enflamasyona karşı destekleyici olarak veriyoruz ama özellikle mevsim geçişlerinde öksürük atakları artıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X