Şimdi Ara

astra 1.3 cdti cosmo mu bravo multijet mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir araştırıyor ve arabalar hakkında bilgi topluyorum.. ikinci el 32000e kadar almayı düşünüyorum.. tabi ne kadar az o kadar iyi..

bir süredir 407ye odaklanmıştım ancak sanırım vazgeçtim..

şimdiki kararsızlığım başlıktaki iki araç arasında.. bravonun motor olarak çok avantajı var bana göre.. fiat ın marka imajına da takılmıyorum şahsen.. ama arabayı gittim gördüm ve arka koltuklar beni şoke etti.. dar olduğunu duymuştum ama şöyle söyleyeyim, ön koltuk benim boyuma göre ayarlı iken, arka koltuğa oturamadım..(1.82 boyundayım :))

astranın iç mekan hacmi ile bravoyu karşılaştırabilir misiniz? donanım ve teknik özellikler açısından durum nedir sizce? astra ile sakin sürüşlere mi yelken açayım bravo ile arkadaş çevreme veda edip 2 kişilik mi yaşayayım :)

• astra hb kullanıcısıyım astra nın arka koltuklarıda pek iç açı değil bravo dar geldiyse astra da dar gelecektir
  • Sana kısaca anlatayım Astra'yı.

Abim 1.96 boyundadır. Onun araç sürdüğü şekilde bende sürebiliyorum rahatlıkla. bende 1.83 boyundayım. Arka koltukta sadece dizlerim koltuğa değiyor. Sıkışmadan çok çok rahat oturabiliyorum. Kafam da tavana değmiyor.

Bravo 1.6 MJ ile dizel 1.6 segmentini nerdeyse baştan yarattı. 120 HP 320 NM güç üreten bir motor. Ama işin şöyle de bir yönü var. Astra'daki 1.3 motorda Fiat GM ortaklığı olan Powertrain şirketinin gelişimidir. Yani Palio'da da Corsa'da da Astra'da da kullanılan 1.3 dizel motor ortak motordur ve ödülü vardır. Ha ama şu da var 1.6 dururken niye 1.3 90 HPlik araca bineyim dimi ama. İşin açığı budur.

Donanım olarak 3 seçeneği var. Essential ki bu en boş donanımıdır. Jantlar kapaklıdır falan. Enjoy + spor paket veya yeni çıkan Enjoy + Elegance paket ki Spor pakete göre Elegance full donanıma eş değer denebilir. Cosmo ise artık kendini aşmış bir donanım. Yok yok. Renkli ekran yol bilgisayarı vs var.

Arka koltukta oturanı da düşünüyorsanız eğer Astra öneririm veya Megane. Süper bi arka koltuk genişliği var. Fiat Bravo'da yabana atılmaz.

Artı olarak Astra aldığında 1248 CC olduğundan dolayı motoru 1300 CC ve altı motor kategorisine girer ve örneğin 2005 model bir Astra aldığında Yıllık 274 TL ödersin vergini. 2008 modellere baktığımızda 393 TL yıllık. Bravo'da 628 TL. He nasıl bi dengeleme olur. Opel'de vergiden yırttığında servis ücretine bakım maliyetine verirsin. Bravo'da servis ücretinden bakım maliyetinden yırttığını vergiye verirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Artı not. Bugğne kadar arka koltuğunda oturupta kafamın tavana değmediği tek araç Astra diyebilirim.

• astra genişlik olarak daha iyidir ama çokta büyük bir fark olmayacaktır bravoyla arasında

bence 1.6lık motor bile bravo almak için yeterli bir sebep

birde astra kasa değiştiricek bravo daha yeni bir araç
  • Astra eylülde yenileniyor.bravo alman daha mantıklı bence.kaldı ki ikisinin de dingil mesafesi hemen hemen aynı.
  • performans sizin için önemliyse bravo derim ama kalite +donanım derseniz tabiki astra
  • Tabi ki Bravo, yeni kasa muhteşem bir motor ve hiçbir fiat ta göremeyeceğin malzeme ve işçilik kalitesi. Test edin her iki aracı da astra da çok güzel ancak hem kasa değiştiriyor hem de o motor c sınıfı bir araca az geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Warrıor Sako

performans sizin için önemliyse bravo derim ama kalite +donanım derseniz tabiki astra

Fiat,kalitesiz mi ki?Albea'ya,Palio'ya vs. gitmesin aklınız.Bravo,çok farklı.
  • Astra bence

• quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

performans sizin için önemliyse bravo derim ama kalite +donanım derseniz tabiki astra

kesınlıkle bravo cok farklı golf ıle mukayese edılen bı arac bana gorede sınıfının en ıyı f/p sahıp aracı ayrıca segmentındede ılk 3 e cok rahat bulucak bı yapıya sahıp....
    her ıkı aracıda almaya nıyetlendım ev cok arastırdım astranın guncel kasası su an bıle cıkmıs olsa dahı bravo alırdım......
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

ben bravo kalitesiz demedim sadece astranın kalitesinin biraz daha yüksek olduğunu söylemeye çalıştım karıştırılmasın lütfen
  • bravo yeni astrayı bilemiyecem ama eski astradan birkaç arametrede belki geri kalabilir ama çoğu parametrede üstündür
  • Bravo derim.Daha güçlü dizel motor.
  • Motor acısından Bravo, ama goze hos gelen malzeme kalıtesı, tokluk dıyorsan Astra.

Saygılarımla,
  • kalite olarak çok büyük bir fark olucağıı zannetmiyorum sonuçta ikiside aynı sınıfta araçlar.Motor konusunda bravo daha cazip.Astra kasa değiştiriyor bravo ise daha 1 senelik araç.Tasarım olarak astra benim daha çok hoşuma gidiyor ancak bu ikisi arasından ben olsam bravoyu tercih ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.