Şimdi Ara

Astra 20tl benzine 60 km çok yakmıyormu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1999 model Astra GL benzinli (95) 20 tl benzine 60 km götürüyor ve benzin ışığı bu süreçde devamlı yanıyor 10 km sonra yanıp yanıp sönüyor değerli opel astra kullanıcıları nedir bu arabadaki sıkıntı çok merak ediyorum? depodamı şamandıradamı yoksa baska birşeymi?

• Yakıt uyarı ışığının iki kademesi vardır. Örneğin depoda 8 litre yakıt kalınca yanar, 3 litreye düşünce de yanıp sönmeye başlar (Rakamlar her marka modele göre değişebilir, örnek olsun diye 8 ve 3 dedim).

Sizin aldığınız 20 TL tutarındaki 5-6 litre yakıt ışığı söndürmeye zaten yetmiyor, ikinci kademeye düşünce de yanıp sönmeye başlıyor, özetle bir sıkıntı yok.

20 değil de 30-40 TL'lik yakıt alsanız ışık söner. Tabii yol alıp yakıt ilk kademe seviyesine düştüğünde yine aynı süreç tekrarlanacaktır.

Konu başlığında yazdığınız "çok yakmıyor mu" sorusu ise apayrı bir mevzu
  • 20 tl ibreyi yukarı cıkartıyordu son 10 gün içerisinde boyle oldu bir anormallik var hissediyorum
  • Yakıt fiyatlarındaki artışlardan dolayı, 20 TL karşılığında aldığınız yakıt sürekli azalacak ve sonunda ibreyi hareket ettirmez veya en azından ışığı söndürmez hale gelecektir. Tabii bu birden bire olacak birşey değil ama uzun vadede mümkün.

Bundan bağımsız olarak şamandırada veya göstergede bir arıza oluşmuş olması da ihtimaller dahilinde.
  • muhtemelen en son dediğiniz durum yetkililerinde dediğine göre benzini çeyrek depo altı tutmamak gerekiyor pislenme tıkanıklık açısından..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.