Şimdi Ara

Astra Coupe Bertone alıyorum, Nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonunda arabamı buldum arkadaşlar. 2001-2003 model Astra Coupe Bertone 1.8 125 hp yada 1.6 almayı düşünüyorum. Bu araçtan kullanınız oldu mu? Yorumları dinlemek isterdim.
    Örnek resimler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezraiyl -- 5 Aralık 2005, 23:38:58 >

• araç 10 numara hastasıydım zamanında,Cabriolet alsan daa manyaq...

kanat ve şeffaf stop olayına da gir bence
  • güzel araba

resimdeki gibi ekleme yapıp iyi bi jant taktınmı tadından yenmez
  • Ben kullandım 2-3 saat kadar.Merak ettiklerin neler ona göre yardımcı olayım. (2-3 saatlik gözlemlediğim akdarı ile)Birde şuan ne kadar bunların piyasası?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Can

Ben kullandım 2-3 saat kadar.Merak ettiklerin neler ona göre yardımcı olayım. (2-3 saatlik gözlemlediğim akdarı ile)Birde şuan ne kadar bunların piyasası?

Yol tutuşu, ivmelenmesi, yakıt sarfiyatı ve konforu olabilir. Bir başka husus ise yedek parça. Aceba normal Astra'lardan pahalımıdır parçaları?
  • opellerın cıkardıgı modeller hosuma gıdıyor. sımdıden hayırlı olsun kazasız belasız kullan.
  • ben üniversitedeyken yakın bir arkadaşım 0'ını almıştı bu aracın. hiç direksiyonuna geçmedim ama çok bindim. arkadaşım hızlanmasından şikayetçiydi. görünümü güzel ama motoru performanslı değil. ne istediğine göre değişir aslında bence görünüşü süper bir araba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Astra Coupe süper bir araç. 1.6 motoru sadece coupe bir araç kullanmış olmak isteyenler için yapılmış. Asıl olay 1.8 ve 2.0 Turbo olan versiyonlarda. 2.0 motor tam bir performans canavarı. 1.8 motor Corsa GSI da kullanılan, modifiye olaylarına uygun, yüksek tork kapasiteli, tüketimi de tamamen kullanım tarzına uyum sağlayan bir makine. Yol tutuş konfor olayına gelince: araba zaten aşmış, adı üzerinde BERTONE!

Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
  • iyi bilirdik rahmetliyi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ezraiyl

quote:

Ben kullandım 2-3 saat kadar.Merak ettiklerin neler ona göre yardımcı olayım. (2-3 saatlik gözlemlediğim akdarı ile)Birde şuan ne kadar bunların piyasası?

Yol tutuşu, ivmelenmesi, yakıt sarfiyatı ve konforu olabilir. Bir başka husus ise yedek parça. Aceba normal Astra'lardan pahalımıdır parçaları?

Öncelikle şekline denecek yok zaten her gören bi daha bakıyor.Özellikle bu altın sarısı rengi çok süper ama İzmir'de 2 tane travestinin altında var aynı renk.Benim için farketmez öyle şeyleri takmam ama saplantılı olan arkadaşlar var o yüzden söyleyeyim dedim.

Yol tutuşu bir opel klasiği zaten.Denilecek söz yok.Bu arabada pek konfor aramamalısın sonuçta coupe spor bir araba.Ama dersenki sürüş rahatlığı zevki evet bunlar 10 numara.Motora gelicek olursak oda aynen bir opel klasiği.Kalkışlarda ağır,ara hızlanmaları başarılı.Pek performanslı sayılmaz.Ama azımsanacak kadarda kötü değil.Daha önce hangi araçlara bindin ,tatmin oldunmu gibi bilgileri bilmediğim için tam bir yorum yapamıyacağım ama şehiriçinde genç bir adamı tatmin edebilcek düzeyde.

Bilgim yok ama parçaların pahallı olduğunu sanmıyorum çünkü neyi değişik ki normal Astra'dan?Yakıt sarfiyatına gelince yanlış hatırlamıyorsam şehiriçi devirli kullanımda 12-13 litre yakıyo demişti aracın sahibi arkadaş.

Bu arada sen yazmamışsın kaça buldun bu aracı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 6 Aralık 2005, 15:11:31 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ezraiyl

quote:

Öncelikle şekline denecek yok zaten her gören bi daha bakıyor.Özellikle bu altın sarısı rengi çok süper ama İzmir'de 2 tane travestinin altında var aynı renk.Benim için farketmez öyle şeyleri takmam ama saplantılı olan arkadaşlar var o yüzden söyleyeyim dedim.

Yol tutuşu bir opel klasiği zaten.Denilecek söz yok.Bu arabada pek konfor aramamalısın sonuçta coupe spor bir araba.Ama dersenki sürüş rahatlığı zevki evet bunlar 10 numara.Motora gelicek olursak oda aynen bir opel klasiği.Kalkışlarda ağır,ara hızlanmaları başarılı.Pek performanslı sayılmaz.Ama azımsanacak kadarda kötü değil.Daha önce hangi araçlara bindin ,tatmin oldunmu gibi bilgileri bilmediğim için tam bir yorum yapamıyacağım ama şehiriçinde genç bir adamı tatmin edebilcek düzeyde.

Bilgim yok ama parçaların pahallı olduğunu sanmıyorum çünkü neyi değişik ki normal Astra'dan?Yakıt sarfiyatına gelince yanlış hatırlamıyorsam şehiriçi devirli kullanımda 12-13 litre yakıyo demişti aracın sahibi arkadaş.

Bu arada sen yazmamışsın kaça buldun bu aracı?

Teşekkür ediyorum yorumların için. Henüz el sıkıştığım birisi yok, bir kaç tane alternatif var. 20 ila 25 arasında fiyatlar var. Aslında 2.2 150hp olan cazip bir seçenek vardı ama vergisini duyunca vaz geçtim (1300 ytl) Aslında Fiesta TDCI almayı düşünüyordum, çok keskin bir dönüş yaptım. :)
    Daha önce oldukça uzun bir süre Focus Sport Trend kullandım. Orta segment spor arabalarda yeni bir arayış içerisindeydim ve Bertone'ye aşık oldum. Fiyatlarının bukadar düşük olduğunu bilseydim daha önce aşık olurdum. Fiziksel olarak kusursuz bir görünümü var. Bir iki ufak makyajla da seyrine doyulmaz hale sokmak çok kolay. İnşallah haftaya bu işi bitireceğim. Yakıt sarfiyatı biraz fazla gözüküyor ama onu da LPG ile çözmeyi düşünüyorum. Aracın donanım seviyesi de oldukça iyi. Çoğu modelde, hız sabitleyici, far yıkama, ısıtmalı koltuk, 6 hoparlör, anti patinaj sistemi, esp, dijital klima gibi detaylar mevcut.

• hocam şimdi sen bu arabayı alıp lpgmi takacan????? falan oldum yaaaaaaaaaa......
    muhabbet şöyle gelişir....
    -hacı senin astra benim focusu geçemez(focus sahibi arkadaş)
    -hadi canım sende focus ne ki olum biz ne focuslar kapattık yolda:)(astra sahibi arkadaş)
    -iyi baba yarışalım da görelim o zaman(focus sahibi arkadaş)
    -tamam yarışalım___BENZİNLEMİ LPG İLE Mİ?_____(astra sahibi arkadaş)
    -(focus sahibi arkadaşta iki düşünce vardır bu konuda)ne dio lan bu ne lpg`si yoksa ben mi yanlış duydum!!!
    yada
    -hadi leyn lpg`li astra beni geççek ha?olum bi kere tenezzül edip kontağı çevirmem laaaannnn(ve ardından önce gülüşmeler (focus sahibi arkadaştan) arkasından bütün tanıdıklara yaymalar başlar
    -lan duydun mu lan astra coupeye lpg taktırmış
    -(dışarıdan bu muhabbeti duyan bir başka arkadaşın yorumu)LAN MADEM BENZİN PARAN YOK NİYE BU ARABAYA BİNİON___LAN MADEM PARAN VAR NİYE BU ARABAYA LPG TAKTIRION

yani arkadaşım bu tür muhabbetlere maruz kalmak istemiosan takma ben geçenlerde alfaya lpg takmak istediğimde bana şu cevabı verdiler TEKNİK OLARAK TAKILABİLİR AMA ETİK OLARAK TAKILAMAZ

haklılar walla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForteVeloce -- 7 Aralık 2005, 3:15:54 >

• Motor Corsa GSI da ve Zafira'larda kullanılan motor. Çok bi masrafı yok, parçalarının tamamı aynı. Yerleşiminde bile değişiklik yok. O yüzden masraf yönünden için rahat etsin. Tüketim olayı tamamen kullanımına bağlı. Bence böyle bir araba için çok makul. Tercih yine senin...
  • @10ur_1
    Ben olaya bu açıdan bakmıyorum. Bu tartışma çok yapıldı, belki yerisi bura değil fakat şunu söyleyim; bunun etikle bir alakası yok. Otomobiller ruhları olan, kullanılan yakıta göre psikolojisi değişen, örf adet ve geleneklere tabi sosyal yaratıklar değillerdir. LPG taktırmak tamamen yakıt sistemine yapılan bir değişiklikten ibaret. Bu ne ayıptır ne de günahtır. Bu aynı zamanda, benzine verecek para olmamasından ziyade sokağa atacak paranın olmamasındandır. Uyarıların için teşekkür ediyorum ama toplumun ön yargısını aşacağımı düşünüyorum.

Zaten arabayı alırım, bir iki ay benzinde binerim. Bu süre zarfında aracın performansından, gidişinden memnun kalırsam ne kadar bineceğime karar verir ve LPG dönüşümü konusunda bir maliyet hesabı yaparım.

@LiVeVaLuE
    Parçalar muhtemelen diğer Astra'lar ile aynı. Motor 1.8 olduğu için çekincelerim vardı. Corsa ve Zafirada kullanılan motor ise parça sorun olmaz.

• ÖNCELİKLE BERTONE NEDİR ONU Bİ BİLMEN LAZIM NASIL ÖZEL BİR ARAÇ OLDUGUNU BİLMEKTE FAYDA VAR...Gruppo Bertone, 1912 yılında İtalya'da kurulmuş olan bir tasarım şirketidir.
    İlk kurulduğunda at arabası üretim ve tamiratı yapan bu şirketin toplam 3 işcisi bulunuyordu. Araba dizaynı işi yapan Bertone'nin en büyük ustalarından bir tanesi de Marcello Gandini'dir. Lamborghini Miura, Espada ve Countach onun dizaynlarıdır. Opel Astra Coupe'nin tasarımında da katkıları bulunmaktadır...
    MANTIKLI DUSUNDUGUNDE ASTRA BERTONE VE LAMBORGHINI VS GIBI ARTACLARLA TASARIMCIN AYNI AYNI KALEMDEN CIKAN CIZIMLER.....BU EN BUYUK ARTI BENCE.....
    YILLARDIR USTALARIMZDAN VE CEVREMZIDEN DUYDUGUMUZ BILGILER DOGRULTUSUNDA HONDA CLIO TOYOTA HARICI ARACA BINMEDIK TOPLUM OLARAK....BEN 4 TANE 4 YIL HONDAYA BINDIM SIKINTI CIKARMADI EYVALLAH AMA BI CIKARINCADA ISIN ICINDEN CIKAMIYORSUN PARCALARI FELAKET PAHALI....BENDE SIMDI BERTONE 1,8 VAR ALIRKEN BENDE COK ARASTIRDIM YOK PARCASI PAHALI YOK TUTULMUYOR YOK O PARALARA BASKA ARAC AL VS VS...BERTONE ASTRA YURT DISINDA 1,6 DONUP YUZUNE BAKAN YOK 2,2 DE AYNI SEKILDE YURT DISINDA EN COK TUTULAN 1,8 VE 2,0 T OLAN....AMA BIZIM HALKIMIZDA BI ARADA KALMIS ARA MOTOR TUTULMUYO MANTIGI ALMIS BASINI GIDIYOR...1,6 PERFORMANSI COK BERBAT...BIRAZ GOZUMUZU ACIP BAKMAK LAZIM....PARCASI PAHALIYMIS ALAKASI YOK TRIGER SET 150 TL TUTULMUYORMUS ALAKASI YOK MILLET ALTINDAN ALMAK ICIN YALVARIR...BEN ALDIM NOTERDEN CIKAR CIKMAZ KAC KISI ISTEDI GALERI BILE DAHIL...YAKIT KONUSUNDA LİTRE FIYATI 2,80 LPG ARAC KMDE 280 KR YAKIYOR DUSUN GERISINI....PARCASI BULUNMUYORMUS ILGISI YOK DAKIKASINDA BULUNUR...
    DIKKAT ETMEN GEREKEN SEYLER:
    1 RENK MAVI YADA BERTONE NIN ESAS RENGI OLAN TURUNCU(KESINLIKLE HARICI RENKLERE BAKMA)
    2 KM 150 CIVARINDA OLSUN 150 160 BIN SIKINTI OLMAZ
    3 KESINLIKLE 1.6 DAN VE 2.2 DEN UZAK DUR YA 1,8 YDA 2,0T ALMALISIN
    4 KAPORTA OLAYINA ZATEN BAKTIRMALISIN
    5 FULL OLAN MODELLERINE BAKMALISIN...

• low bertone L kullanıcısına yanıt
    9 yıldan sonra yararlı bir bilgi olmuş mudur acaba
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    belki bu arkadas ıcın gec kalınmıs olabılır fakat halen bertone hakkında arastırma yapan ve halen yeterı kadar bılgıye ulasamayan arkadaslar ıcın yararlı olabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezraiyl

Merhabalar,
    Sonunda arabamı buldum arkadaşlar. 2001-2003 model Astra Coupe Bertone 1.8 125 hp yada 1.6 almayı düşünüyorum. Bu araçtan kullanınız oldu mu? Yorumları dinlemek isterdim.
    Örnek resimler:

İlk 2 foto gözükmüyor ama bence 2001-2003 araç yerine en azından 2006-2007 falan başka bir araç bakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arabaya sabaha kadar baksam, 3 4 post yukarıda yazanlar gibi özel bir tasarım göremem. Klasik yolda gördüğümüz 1.6 tüplü astraların, tek kapılı varyasyonu. Bassan gitmez, gitse zor durur, kaza yapsan güvenlik tartışılır, konforu nedir bilinmez, donanımı da pek yoktur vs vs boş bir araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Orijinalden alıntı: ezraiyl

Merhabalar,
    Örnek resimler:

İlk 2 foto gözükmüyor ama bence 2001-2003 araç yerine en azından 2006-2007 falan başka bir araç bakın.

2005te 2007 model araç alacaktı ama önünü kestiler arkadaşın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.