Herkeze iyi forumlar 2.el araç almayı düşünüyorum ve 2-3haftadır arayış içersindeyim eleye eleye son 3 araca geldim şuan oldukça karasız kalmış durumdayım
* Max. 25000tl verebilirim * Max. 100bin km yapmış * Model yılı 2004-2006 arası * Manuel vites-Hatcbak kasa * Tüpe uyumlu veya tüplü olucak ( tüplü araba kullanan arkadaşlar, tüplü kullanacağım için bu konuda fazla problem çıkarmayan tüpe en iyi uyum ve en iyi performans sağlayan araç sizce hangisi hangisini tavsiye edersiniz ??? )
1- Golf 5 102hp (tüpe uyumlu olan)
2- Astra 1.6 Enjoy (birde twinport var hangisi daha iyidir Lpg uyumu fln Normalmi-Twinportmu)
3- Corolla 1.6 sol veya terra
Ben bu 3 araç içersinde kararsız kaldım sizin yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum iyi forumlar...
Lpg kullanacaksanız en iyi verimi Golf'ün motorundan alırsınız o nedenle Golf 1.6 102 bg almanızı tavsiye ederim.
Golf'ü falan bilmem ama 1.5 yıldır 2004 Astra 1.6 twinport aracımızı LPG'li kullanıyoruz. Daha maşallah tek sorun çıkartmadı.
Astralardaki motorların normali ve twinportu yok. Twinport serisinden başka motoru yok. Daha sonradan ecotech olarak değişmiş olabilir adı tam emin değilim. 115'lik Ecotech motor bulunabilir sanırım bütçenize göre.
hepsi ecotech motor isim olarak sanirim ama twinport olanlarinda bir degisiklik olmasi lazim yok degil. twinposrtlar sehir ici az yaksin alt devirlerde canli olsun diye yapilmisti galiba normal kullanimda eskisi gibi yakiyor ama hizli kullanimda epeyce yakiyor eski model motora gore. Nryse twinport olan da farkliliklar var
valla benimde aklımdan golf geciyo ama çevremede şöyle bi bakarsam astra fazlasıyla kullanan var benim kafam şu twinport olayına takıldı sanırım enforacle arkadaşımızın dediği gibi alt devirlerde az yaksın diye motorda biraz oynama yapmışlar. sonucta twinportta normalide 105hp birde yanlış bilmiyorsam 115lik motorlar 2010 yeni kasa astralarda var sanırım..
-ünal hocam yani normal dediginiz motor twinport motormu? ortalama ne kadar yakıyo Lpg? birde yanlış bilmiyorsam 115lik motorlar 2010 yeni kasa astralarda var sanırım.. -yani twinporta veya astranın düz motoruna Lpg uyumunda bi sorun yok dimi?
115'lik motor 2006 yılından itibaren bugüne kadar her yılda var.
LPG tüketimi ortalama 9 10 falan oluyor. Nadiren 11'e çıkıyor.
tmm hocam yani ortalama 200-250krs fln yakıcak, toyota en az yakar diye düşünüyorum.. toyota ve golf5 kullanan arkadaslar tüple uyumu performansı nasıl nekadar yakar ?