Şimdi Ara

Astra G 2001 1.6 Elegance vs Megane 2 1.6 16v

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu 2 araçtan hangisi daha iyidir konfor,performans,sağlamlık olarak bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum

• hocam çok duyar kasmışsın ama bence boş duyar. hurdaya hurda, turşuya turşu demek ne zamandır ayıplanır oldu? asıl ayıplanması gerekenler turşu-hurda diyenler değil, vatandaşını bu turşuları bile alamayacak duruma getirenlerdir. her malın bir ömrü vardır, bu araçlar da ömrünü doldurmuştur. artık yerleri yollar değil, hurdalık olmalıdır.

• ikisi de feleğin çemberinden geçmiş, turşuya dönmüş araçlardır. sıfır km olsaydı astra derdim ama ikisi de turşu olduğu için hangisi daha temizse onu al.

• Megane i tercih ederim aralarında 5 yıllık alt yapı farkı var .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki renault düşmanlarını dinleme. megane 2 her anlamda astradan üstün bir araç

• İkisininde 1.6 motorları arasında hangisi daha performanslı

• trankula877 T kullanıcısına yanıt

megane 2 115 hp astra 100 hp olması lazım. ayrıca meganın şanzımanda kısa 5. vites 3bin devirde 100 yapıyor. Megane her türlü koparır bence

• Astra'nın sürüş keyfi Megane ile kıyaslanabilir bile değil, çok daha üstün.. Megane o berbat ötesi direksiyonu ile rakip bile olamaz. Astrayı virajlı yollarda kullanmak tam bir keyif..

Bunun dışında Astra G eski bir araç, biraz eski bir altyapı.. Megane daha moderndir, içi dışı, iç alanı herşey daha günümüze yakın.. Astra'nın içi falan 80lere göz kırpar.

en önemlisi de Megane'da bugün bile iş yapacak çarpışma güvenliği var.. aslında Astra h ile daha denk rakipler.

Megane 115hp olsa da kasa daha ağırdır, Astra ile çok benzer giderler.. üst devirlerde üst hızlarda megane lehine biraz fark olabilir.. Astra'nın motoru çok sessiz ve yumuşaktır, çok pürüzsüz devirlenir. bu nesil ilk euro 2 ecotec'ler çok güzel..

Sıfır km olarak konuşuyorum bunları.. iki aracın da ikinci elleri hurda gibi şuan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hurda ve turşu ifadelerini kullanırken bu araçlardan binlercesinin yollarda olduğu ve bir çok ailenin zor şartlarda sahip olarak ulaşım ihtiyacını karşıladığının bilincinde misiniz? Alınteriyle kazanıp araba almak ne demektir ve ne anlam taşır biliyor musunuz? Bu araçlar günümüz Türkiyesinde hala birçok kişi için hayal.

Megane 2 ve Astra G piyasası olan araçlardır. Temiz ve donanımlı olanı tercih edin gitsin. Megane 2 piyasa olarak bir tık daha iyidir.

• megane çok daha üstün bir araç tercihiniz temiz megane2 olsun astra ancak megane1 e rakip olur ki megane1 de astradan çok daha üstün bir araba..

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt

hocam çok duyar kasmışsın ama bence boş duyar. hurdaya hurda, turşuya turşu demek ne zamandır ayıplanır oldu? asıl ayıplanması gerekenler turşu-hurda diyenler değil, vatandaşını bu turşuları bile alamayacak duruma getirenlerdir. her malın bir ömrü vardır, bu araçlar da ömrünü doldurmuştur. artık yerleri yollar değil, hurdalık olmalıdır.

• Toyota SUPRA kullanıcısına yanıt

megane 1 e bindim ben hocam astraya konforda yaklaşamaz bile megane 1 performansı iyidir o ayrı

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

peki H ile megan 2 kıyaslasak astra lehine bir sonuç mu çıkar biraz daha bekleyip h kasada alabilrim

• Şanzımanın kısa olması uzun yolda performansa - olmaz mı kısa mesafede renault başarılı genelde evet.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

bende hurda dedim ama Türkiye'ye özel dedim bunu.. örneğin avrupada çöpe hurdaya atıp ısraf etmenin kimseye faydası yok, tertemiz araçlar, hepsi katalizörlü, full galvanize daha çok ömürleri var.

• 2000 Opel Astra 1.6 CD Otomatik aracı 2 yıl kullandım (2014-2016 arası). Artıları sürüş keyfi, yol tutuşu, şanzımanın eski tip olmasına rağmen keyifli olması (spor modda 6000 devir çeviriyordu), 1600 cc motor ve tork konvektörlü 4 ileri şanzumanla rağmen hızlanma verilerinin fena olmaması, koltuklarının uzun yolda rahat olması. Eksileri lpg de baya sorunlu olması, iç hacimin ortalama olması, daha fazla arıza vermesi (japonlara kıyasla) diyebilirim. Benim aracımda çok sorun yaşamıştım. Özellikle su eksiltme sorunu baya bir canımı sıkmıştı. Bu benim aracıma has olabilir ama bu model astralarda lpg uyumsuzluğu baya baş ağrıtıyor. LPG takmam dersenizde iyi yakar...

Magane ise bir arkadaşımda 2004 1.6 otomatik megane var. En full olanından. Sunrooflu. Uzun yıllardır kullanıyor. Bende şehir içinde ve uzun yolda sık sık kullandım. bence artıları geniş iç hacim ve bagaj, teknolojik olarak o yıllara göre donanımlı olması, daha az arıza çıkarması, LPG ye daha uyumlu olması. Eksisi ise 110 hp motor ve 4 ileri otomatik şanzumana sahip ama hızlanma ve rampalarda çok kötü. Astra buna göre çok sportif. Birde meganede ki kart bozulunca sıkıntı maliyeti yüksek ama, oda artık elektronikçilerden çözülüyor... Birde uzun yolda koltukları geniş olsada yan destekleri yetersiz olduğundan virajlı yollarda yoruyor. Direksiyon hissiyatı çok kötü. Viraja girince tepkiler geçö geliyor. Astra ise tren gibi gidiyor, direksiyon anlık tepki veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukeya -- 22 Kasım 2023; 9:21:56 >

senin bu hurda-turşu ifadelerini forum ortamında klavye başından değil bu araçlara zor bela sahip olanların yüzlerine söyleyebilecek cesaretin var mı? eğer yoksa burada söylediğin her şey boş. var desen de benim gözümde hükmü yok.

iki tane arabam var. kimsenin arabasını küçümsemem ezmem. bu söylemler hükümet para pul avrupadan önce karakter meselesi.

velhasıl kelam ergenlik yaşla ilgili değil anudici emmi.

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt

yaw he he.. boş yapmaya devam et sen. ülke neden bu durumda sakın ona kafa yorma..

Dostum ne kadar eskide olsa gücümüz bunlara yetiyor malesef yoksa bende isterdim megan 4 mü j kasa mı alayım diye konu açmayı

yayık ağzınla "yaw he he boş yapma" demek dışında bu ülke için ne yaptın?

mevcut konunun iki araç arasında tercih ve tavsiye içerikli olduğunun farkında mısın? ve gelmiş o yayvan ağzınla her iki araca da hurda turşu diyorsun.

gerçekliğe dön artık alice, harikalar diyarında değiliz. senin ülkenin gerçeği şu an bu. kimsenin arabasına hakaret etme hakkın yok.

senin mantığınla 1967 chevroletler cadillaclar çoktan geri dönüşüme gitmesi gereken araçlar.

eski olan her şeye hakaret etmek aşağılamak karakterle alakalı bir durum. herkesin audi a8'e binememesi başka bir konu.

• trankula877 T kullanıcısına yanıt

eyvallah kardeşim. yandaşlarına 4-5 yerden maaş verip, halkına ise asgari ücreti layık görenlere yazıklar olsun. benimle polemiğe giren üstteki çocuk ise kesin malum parti sayesinde hak etmediği bir göreve gelmiş tuzu kuru bir yandaştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 25 Kasım 2023; 9:42:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.