Şimdi Ara

ASTRA J BALATA VE DİSK DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracın fren dozlanmasında eskiye nazaran düşüş gözlemledim ve aracı frenleri kontrol için ustama götürdüm.Balataların değişmesi gerektiğini,disklerin de tornalanacağını söyledi.Kullanacağı marka tvr ya da delphi olacakmış..Şimdi kafama takılan iki husus var.

1) Bu balataların kalitesi yeterli midir?Yoksa Bosch balata ya da orjinal GM marka balata alıp,ustama onları mı taktırmalıyım?

2 )Kimisi diskleri tornalatmak zararlıdır ,kimisi de sorun olmaz tornalatabilirsin diyor..Acaba diskleri tornalatayım mı yoksa yenileri ile mi değiştireyim?

Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirler mi?Herkese şimdiden teşekkür ediyorum..

• Delphi veya trw işini görür. Gm kutusundan daha iyisinin çıkacağını sanmam. Bosch fason üretim zaten. Disklerde eğri değilse hiç işlem yaptırma. Eğri ise de değiştir tornayla uğraşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Delphi veya trw işini görür. Gm kutusundan daha iyisinin çıkacağını sanmam. Bosch fason üretim zaten. Disklerde eğri değilse hiç işlem yaptırma. Eğri ise de değiştir tornayla uğraşma

Disklerde herhangi bir eğrilik olmadığını ama tornalamak gerektiğini söylüyor ustam.Nedenini sormadım çünkü, ne derse desin beni ikna edecektir.Buraya konuyu açarak bilmediğim konuları öğrenmek istedim ki bilinçli bir şekilde iş yapayım;)
  • Takip edelim bakalım. Benimde başımda aynı dert var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disklerin yüzeyinde hafif bozulmalar var da fakat halen kullanılabilecek kadar erimemişse torna ile düzletme yapılır, biraz da olsa masraftan kurtarır. Hafif bozulmalar aracın diskleri sıcakken yıkattırmak gibi sebeplerden olabiliyor. İyi torna araç üzerinde yapılandır. Frene basıldığında direksiyon titremesini vb. çözer. Değiştiredebilirsiniz tercih sizin.

• Fren yaptıkça balata diski düzeltir o yüzden dedim tornaya gerek yok diye. Daha önceden frene basınca titreme yada freni basıp çekiyor muş gibi hissettirdiyse torna kurtarmaz degismen gerekir. Zaten sıfır diskin 2 mm kullanım hakkı var. Diskin aşırı incelmesi ani kırılmalara ve diskin çabuk ısınmasına sebep olabilir.

• trw balata iyidir , sıkıntı olmaz
    markalar dönem dönem değişik markalar ile anlaşma yapabilir
    çok kafana takılır ise servisten sadece balata alıp ustana götürebilirsin
    ben bir önceki araç da öyle yapıyordum , usta takıyor 90-100 lira , yetkili servis de 130 lira , gidip alıyordum

bu arada disk de demişsin , km kaç ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Fren yaptıkça balata diski düzeltir o yüzden dedim tornaya gerek yok diye. Daha önceden frene basınca titreme yada freni basıp çekiyor muş gibi hissettirdiyse torna kurtarmaz degismen gerekir. Zaten sıfır diskin 2 mm kullanım hakkı var. Diskin aşırı incelmesi ani kırılmalara ve diskin çabuk ısınmasına sebep olabilir.

Bugüne kadar herhangi bir titreme,fren pedalında aksi bir durum yaşamadım.
    Ben de fazla aşınıp kırılmasından korkuyorum.Çünkü fren işi bu,araçlarda lastiklerle beraber şakaya gelmeyecek yegane şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

trw balata iyidir , sıkıntı olmaz
    markalar dönem dönem değişik markalar ile anlaşma yapabilir
    çok kafana takılır ise servisten sadece balata alıp ustana götürebilirsin
    ben bir önceki araç da öyle yapıyordum , usta takıyor 90-100 lira , yetkili servis de 130 lira , gidip alıyordum

bu arada disk de demişsin , km kaç ?

Km 75.000 hocam.Ben aracın ikinci sahibiyim bugüne kadar disk tornalandı mı, yeni disk takıldı mı vs onu da bilmiyorum?Aslında mantıklı olan disklerin de değişmesi ama hem daha masraflı hem daha zahmetli..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.