Bildirim
ASTRA J EL FRENİ BOŞALDI (KAZA) (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Audi de yokus cok fazlaysa elektronik el frenini cekemiyorsunuz . Asiri egim uyarisi veriyor ve daha az egimli bir yere park etmenizi istiyor .
Ilk yorumlarda biri soylenmis yok araba en zor sartlara gore denenir test edilir vs diye . O kadar cok guvenmeyin :) degisken sinirsiz o yuzden en zort sart diye bisey yoktur .
Herkesin aklinda bulunsun diger arkadasin dedigi gibi lastikleri kaldirima , el freni , vites , gerekirse takoz . Onlem alin mutlaka .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
geçmiş olsun, 1-2 ay önce benimde başıma böyle bir olay geldi, el frenini çektim, arabadan indim markete doğru gidiyorum, 2 çocuk bağırdı abi araba kayıyor çocuklarla beraber kayan arabayı tuttuk sonra bir hışım arabaya bindim frene bastım.
tabi o heyecanla arabayı tutayım derken arkadaki arabayla mesafem 2 metre vardı yoktu. sıkışmadığıma dua ettim. Allahtan kötü şeyler yaşamadık. -
Az önce Amerika sokaklarında bisiklet binen birinin videosunda dikkatimi çekti neredeyse araçların %90'ına yakınının tekerleri kaldırıma dönüktü. Bizde ise adamlar ehliyet kursunda parkın tamamlanabilmiş sayılması için tekerlerin düz olması gerekliliği gibi saçma bir kural koymuşlar. -
Bu sene bu kaçıncı oldu ya? Opel kendi kendine giden araba yapıyor bir tanesi de bildiğin marş basıp gitmişti hatırlarsanız -
lastik patlasa opele bok atacaksın, ben 2-3 tane astra insignia kullandım hiç böyle bir poblem yaşamadımquote:
Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler
Böyle bir ihtimal olamaz.
El freni aracı her şekilde park halinde tutacak şekilde tasarlanmıştır. Dik yerde aracı bırakma ihtimali varsa bir yerde bir yanlış var demektir.
Bu olay VAG Grubunun DSG'sini ışıklarda "N" ye alması ile aynı olay.
Müşteri N ye almak zorunda değil. Aynı şekilde Opel kullanıcısıda sürekli Düz yere park etmek zorunda değil.
Bir otomobil, Uçak, Gemi vs tasarlanırken her zaman en uç ihtimaller hesaplanır. Opel mühendisleride aracı dik bir yere park edildiğinde el freninin ne kadar dayanım sağladığını hesaplamış olması gerekirdi.
Opelden bahsediyorsak hoş gerçi her şey mümkün. Böyle rezil otomobil üreten firma görmedim ben.
Alıntıları Göster
-
daha önce astra da elfreni çekili ve vitese takılı olduğu halde freni boşalıp kaza olduğunu okumuştum.
Ve sanırım bu olay mahkemeye taşınarak müşteri haklı bulunmuştu.
ama sizin hatanız vitese takmamak.
Vitese takıp elfreni çekmemekte hata, ordan da kurtulabilir. yani yokuşlar sıkıntı park ediyorsanız lastiğinizi ona göre çevirin. Güvenmeyin araçlara :)
geçmiş olsun -
Burası Sakarya Serdivan, mekani net biliyorum. Tekelin yanı. Oysa çok dikte değil, belli ki bir hata var araçta.
Geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vitesi boşta bırakmak nedir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bende de 2013 model astra j var el freni çekili iken aracı 1. vites veya geri vitese alıp hafif gaz verince araç harekete geçiyor. Sizce otomatik olarak mi el frenini indiriyor yoksa elektronik el freninde mi bir problem var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asobek -- 20 Ağustos 2019; 18:37:13 >
Bazı arkadaşlar bu araçların kul yapısı olduğunu unutuyor galiba. Elfreni her şartta tutar diye bir kaide yok. El freni ayarı bozulur kaçırır, balatalar biter kaçırır. Çok dik yokuş olur kaçırır. Teli süner kaçırır. Mekanizması arızalınır kaçırır.
Siz ek tedbirler almazsanız bu arkadaş kadar da şanslı olmayabilirsiniz.
Sakarya mı hocam burası?
Öncelikle geçmiş olsun, Sakarya kampüs yoluna benziyor az ömrümüz geçmedi oralarda . Genel olarak konuşursak, aracın markası ne olursa olsun yokuşta araç park ederken ilk etapta frene basarak el frenini çekip, aracı mutlaka 1. Vites yada geri vitese takmalısınız ve direksiyonu da kaldırım yönüne doğru kırık vaziyette bırakın. Tek başına el frenine güvenmemek lazım sonuçta telle çalışan bir sistem, Allah göstertmesin bir an gevşeme yapabilir. Hayatımda 2 aracım oldu hepsini de yıllardır 1. Vitese takarım nerede olursam olayım.
Vitese takmadan sadece el freni ile araba park etmek, üstelik yokuşta. Bu olaydaa arabanın bir kusuru yok. Ama ihmal var. Oradan geçen yayalar ve araclar ucuz atlatmışlar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X