Şimdi Ara

ASTRA K HB 1.6 CDTI 136 BG Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda araştırdım bulamadım. Bu aracı kullananlar şehir içi, şehir dışı yakıt tüketimlerini paylaşabilirler mi?
    Fotoğraf vs koyarsanız çok iyi olur. Teşekkürler.

• Şuan 500km de araç. İleride düşer mi bilmiyorum. 22km ort. ile 6.1 lt gösteriyor. Ama pompada 6.6lt. Ş.dışı test edemedim henüz:)
  • Kardeş ciddi bir iş yapmadığım için fotoğraf çekmedim fakat yeni aldığım aracımla bir kaç hafta yaptığım denemeleri aşağıda paylaşıyorum. Umarım yardımcı olur.

İstanbul-Edirne otobanda genellikle 160+ hızda en fazla 4.9 litre yakıyorum. Elbette trafiğin durumuna göre bazen hızım düşüyor ama trafik elveriyorsa kasmadan basıyorum.
    Bir kaç hafta önce İğneada-Avcılar arasını bizlerin arka yol olarak tabir ettiği stabilize köy yolundan (demirköy-saray-çatalca) geldiğimde 4.2 ortalama yakaladım. Bu ortalama ile depoyu dolduruğumda 1201 km menzil gösterdi. Ancak hızım 90 üstüne hiç çıkmamıştır. Bunun altını göremedim henüz.

Geçen hafta evden (İstanbul'dan) İzmit'e doğru yola çıkarak körfezi dolaşıp Lapseki'ye kadar gittikten sonra Gelibolu'ya geçtim. Gelibolu üzerinden ise eve dönüp Marmara denizini tavaf etmiş olarak yakıt ortalamam 4.6 idi. Çok yüksek hızlara çıkmadım ama az yaksın diyede kasmadım açıkçası. Ancak 160 üzerine hiç çıkmamışımdır, otoban harici pek hızlı kullanmıyorum.

İstanbul'da şehir içinde Avrasya tünelini kullanarak, Beylikdüzü-Kartal arası yoğun trafikte 5.2 ortalamam oldu.

Aracımı ikinci el aldım. 30.000 de ve 8 ay önce trafiğe çıkmış. 2 aydır bende.
    Doğruyu söylemek gerekirse böyle güçlü bir aracın yakıt verileri beni çok memnun etti. Fakat agresif kullanmak diyede bir tabir var. Hızlı kullanmak başka agresif kullanmak başka. Bunun söyleme nedenim ise aracı ilk aldığımda yakıt ortalaması 6.2 yi gösteriyordu. Gaza basmaktan korkan biri değilim ama 2 aydır 6.2 yi ne şehir içi ne şehir dışı gördüm. Yani bu birazda kullanmaya bağlı sanırım.

• Otomatik viteslisinde İstanbul'da 3000 km'de 6.4 lt ortalamam var. 2. sayacı bazen sıfırlıyorum o da her seferinde 200-300 km sonra 6.4'e sabitleniyor. Uzun yolda hız sabitleyicisi ile 110-120'ye sabitlediğinizde 5'in altına rahat düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.