Şimdi Ara

Astra - Leon - Golf - Alım için son aşama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: Ersin Özbükey

kesin manuel olacak hocam.

Golf'un fiyatları malum, 1.4 Comfortline için 62k istiyorlar, sıra bekler miyiz orası da malum.

donanım olarak da hiç yoktan hız sabitleyici far ve yağmur sensöründen mahrum kalacağız comfortlineda.

kafamdaki soru işareti ise şu, malum astranın malzeme kalitesini biliyorsunuz muadillerine göre yerlerde, i30 bile günümüzde astradan iyi malzeme kalitesine sahip. Ama fiyatı da çok cazip. Gözü karartıp astra alınır mı bilemiyorum.

Leon tasarım olarak en beğendiğim fakat şuradaki videoda malzeme ve kasa kalitesini bir de fren mesafesini öldürmüşler http://www.youtube.com/watch?v=POu9OB4blxU

Bir de astranın kasa sağlamlığı ve malzeme kalitesine güvenebilsem gidip pazartesi alacağım, Source hocam da bu konuda bizi yüreklendirirse çok müteşekkir kalacağım

Hocam şimdiden hayırlı olsun hangi aracı alırsanız alın Allah kaza bela vermesin.

Öncelikle ben aracımı 2011 kasım ayında aldım şimdiye kadar 30.000 km yol yaptım araç bu zaman içersinde 2 kere bakım gördü ve çok şükür sorunsuz kullanıyorum.

Opel Astra'nın sizi memnun etmeyecek bir yanı yok malzeme kalitesinden tutunda watts aks bağlantısı sayesinde (tabi şaseninde çok iyi tasarlanmış olmasıyla birlikte) eşsiz bir yol tutuşu sizi araca hayran olmanıza neden oluyor 1.4 Turbo motor basılmadığı taktirde ekonomik basıldığı zamanda tam bir yakıt canavarına dönüşüyor eğer daha önce Turbo benzinli bir araç kullanmadıysanız hayran kalacağınıza eminim bazen otoyolda giderken farkında olmadan 180km/h üstüne çıktığım çok oldu ve bu hızlarda tedirginlik vermeyen bir otomobil bu arada ben arkadaşımın i30'nu yaklaşık 1.500km kullandım aracı en dolusuydu Hyundai bu nesilde iyi iş çıkartmış haklarını yiyemeyiz ama iç mekanda ki kalite hissi kesinlikle Astra'da daha fazla i30 kötü değil ama Astra'nın işçiliğini daha çok beğendim

Hocam geçen bir arkadaş astra j aldığını, internet sitesinde watt bağlantılı süspansiyon olduğunu ama arabada torsiyon çubuğu olduğunu söylemişti. bu konuda bir bilginiz var mı? yani yeni astralarda da mı bağımlı süspansiyona geçildi? bir de arabanın konforu nasıl bozuk zeminlerde?

• Leon diyorum hocam, malzeme kalitesi gayet yeterli. Fr donanım bir araç ve sert süspansiyonlara sahip olması biraz normal karşılanmalı çünkü performans otomobili. Tümsek derdinden dolayı leon almamazlık yapılmamalı. Çünkü tasarımı gerçekten heyecanlandıran bir otomobil, bu sınıfta giulietta ve leondan başka farklı tasarıma sahip araçlar bence yok gibi. Giu fiyatları tavan yapmış durumda şu an. İkinci el tertemiz giuliettalar var isterseniz öyle de bakabilirsin. Yok sıfırda ısrar edersen kafanda şüphe kalmadan leonu çek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon Fr+ plus paket o fiyata alabileceğiniz araçlar içerisinde en donanımlı, göreceli en yakışıklı, en az yakan ve sürüş zevki en üst araç.

Hayırlı olsun.
  • quote:

Golf'un fiyatları malum, 1.4 Comfortline için 62k istiyorlar, sıra bekler miyiz orası da malum.

donanım olarak da hiç yoktan hız sabitleyici far ve yağmur sensöründen mahrum kalacağız comfortlineda.

kafamdaki soru işareti ise şu, malum astranın malzeme kalitesini biliyorsunuz muadillerine göre yerlerde, i30 bile günümüzde astradan iyi malzeme kalitesine sahip. Ama fiyatı da çok cazip. Gözü karartıp astra alınır mı bilemiyorum.

Leon tasarım olarak en beğendiğim fakat şuradaki videoda malzeme ve kasa kalitesini bir de fren mesafesini öldürmüşler http://www.youtube.com/watch?v=POu9OB4blxU

Bir de astranın kasa sağlamlığı ve malzeme kalitesine güvenebilsem gidip pazartesi alacağım, Source hocam da bu konuda bizi yüreklendirirse çok müteşekkir kalacağım

Hocam bu videoyu arabayı almadan önce de, aldıktan sonra da izledim. bu arkadaşların otomobil bilgisine de tarafsızlıklarına da güvenim vardır. leon'u eleştirmelerinin bence tek sebebi, golf ve a3 le kıyaslıyor olmaları. kaldı ki a3 ü bile eleştiriyorlar bazı yönlerden. 1 yıla yaklaşıyor yeni leon'u alalı, kesinlikle bu videoda anlatılan olumsuzluklar yok. bazı ufak ayrıntılar var, mesela 1500 altında ölü sonra anormal bir güç patlaması var kullanımı baltalıyo diye, daha önce atmosferik kullandığım için ilk başlarda ben de afallamıştım, mesela 3. vites dönüyorum bi yerden, sonra 3. vitesle çıkmak isteyince araba gitmiyor, ısrarla 3. viteste kalmak isteyip gaza basınca bi kaç saniye yerinde duran araba sonra kamçı yemiş at gibi zıplıyor. ya da birinci viteste ani hızlanırken patiye kalkıyor. ama arabanın ilmini aldıktan sonra bu sorunlardan eser kalmıyor. yine yol tutuşu olsun, frenleri olsun kesinlikle çok iyi.

• Kalite golf
    Görüntü astra
    Donanım astra leon

Leon FR olacaksa görüntü olarak en iyisi olacaktır

• Acaba astranin malzeme kalitesine yerlerde diyenler aston martin sahiplerimi. Tam 25 aydir sifirini kullaniyorum bir kere dahi uzmedi beni. Lpg de 40 bin km oldu . Astradan asla pişman olmazsiniz..

• Kesinlikle kırmızı seat leon fr+plus paket+ 18 inç jant...
  • ben olsam focus ve leon arasında kalırım ama bravo yu yabana atmayın golf almam onun yerine 2.el a3 lere bakarım kalite algısı yükselir hiç değilse
  • benzinli araç alıncaksa yakıt olarak çok yakanla az yakan arasında 1 lt oynar. Bence 1 lt araç seçiminde çok önemli değil.

Bu seçenekler dahilinde ben olsam astra tercih ederdim. Kesinlikle yakışıklı bir araç. Donanım olarak da iyi zaten. Düşünmezdim boşuna
  • Bu astranın malzeme kalitesini yere göğe sığdıramayanlar ne içiyor acaba?O göstergelerin üstündeki plastik,ön konsoldaki sert plastikler falan.Leon,golf,i30 iç mekan kalite konusunda daha üstün araçlar.Donanımına,tasarımına bir şey diyemeyiz zaten.

Size önerim leon olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 11 Mayıs 2014; 15:43:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Şimdi Golf ,Leon dan 2.700 TL daha pahalı ve Leon da da donanım fazlası var. Soru şu Golf üm var demek mi daha tatmin edici yoksa Leon um var demek ki bu soruyu soracağınız 100 insandan en az 80 i Golf der. 2.soru 2 el fiyatı ve kolay satılabilirliği sizce önemli midir? baba parası ile yaşayan ve bazı hayalperest uçuk şahsiyetler ve aşırı zenginler için bunlar önemli değildir..evet derseniz adres gene Golf çıkar. Ford'un performansı iyi değil ve fiyatı ederine göre yüksek. Ben Astra J kullanıcısıyım ancak otomatik vitesci olduğum ve DSG ye güvenmediğim ve dizaynını da çok beğendiğim için seçtim biraz fazla yakması dışında çok memnunum ,bazı hiç Opel e özellikle de Cosmo ya binmediğine inandığım arkadaşlar içi kalitesiz vs demiş tamamen yanlış..Ancak seneye kasa değiştireceği ve Golf ten fazla yakması nedeni ile ben olsam düşünmem. Sonuç ; 1.GOLF 2. Leon gelir

2. eli tabii ki önemli parayı yolda bulmuyoruz baba parası da olmayacak ama alınacak araç 4 5 sene banko kullanılacak, haliyle de 2. eli ilk bir kaç yıl önemli olmayacak, olay elden çıkarmaya geldiğinde temiz kullanılmış her araç fiyatına veya 1 2 tersine rahatlıkla elden çıkacaktır diye düşünüyorum.

Siz astra kullanıyor olmanıza karşın dediğiniz gibi 1 astra kasa değiştireceğinden 2 ön taraf benim için astrada dar olduğundan astrayı unutmam gerekecek galiba.

Ama işte 54K bir tarafta, Leon almak istersek de FR Plus olmayanı da Led'siz olmayacağından 62K bir tarafta.

Sizlere göre 54K ya Opel Astra J Sport mu yoksa 62K'ya FR plus Kırmızı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin Özbükey -- 11 Mayıs 2014; 16:32:42 >

• leonu geçin. astra ve golf arasında karar verin. benım fikrimi sorarsanız, golf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Hocam bu videoyu arabayı almadan önce de, aldıktan sonra da izledim. bu arkadaşların otomobil bilgisine de tarafsızlıklarına da güvenim vardır. leon'u eleştirmelerinin bence tek sebebi, golf ve a3 le kıyaslıyor olmaları. kaldı ki a3 ü bile eleştiriyorlar bazı yönlerden. 1 yıla yaklaşıyor yeni leon'u alalı, kesinlikle bu videoda anlatılan olumsuzluklar yok. bazı ufak ayrıntılar var, mesela 1500 altında ölü sonra anormal bir güç patlaması var kullanımı baltalıyo diye, daha önce atmosferik kullandığım için ilk başlarda ben de afallamıştım, mesela 3. vites dönüyorum bi yerden, sonra 3. vitesle çıkmak isteyince araba gitmiyor, ısrarla 3. viteste kalmak isteyip gaza basınca bi kaç saniye yerinde duran araba sonra kamçı yemiş at gibi zıplıyor. ya da birinci viteste ani hızlanırken patiye kalkıyor. ama arabanın ilmini aldıktan sonra bu sorunlardan eser kalmıyor. yine yol tutuşu olsun, frenleri olsun kesinlikle çok iyi.

Hocam o videoda her şey bir yana fren mesafesi olayı abarttıkları kadar var ise ve güzel tutmuyorsa bu dert edeceğim bir durum olur açıkçası.

Bir de Led farların buğulanma olayı var; 62K fiyat aldığım satış temsilcisine telefonda sorduğumda ki Mordeaur hocam tanır Avek Oto Orhan bey, bu buğulanma sorununun normal olduğunu, audilerde dahi olduğunu her hangi bir düzeltme veya tamir gerekmediğinden bahsetti. Ama benim gördüğüm kadarı ile çok can sıkan bir durum. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? Bir de sizin aracınız Led paketli miydi?

• quote:

Hocam şimdiden hayırlı olsun hangi aracı alırsanız alın Allah kaza bela vermesin.

Öncelikle ben aracımı 2011 kasım ayında aldım şimdiye kadar 30.000 km yol yaptım araç bu zaman içersinde 2 kere bakım gördü ve çok şükür sorunsuz kullanıyorum.

Opel Astra'nın sizi memnun etmeyecek bir yanı yok malzeme kalitesinden tutunda watts aks bağlantısı sayesinde (tabi şaseninde çok iyi tasarlanmış olmasıyla birlikte) eşsiz bir yol tutuşu sizi araca hayran olmanıza neden oluyor 1.4 Turbo motor basılmadığı taktirde ekonomik basıldığı zamanda tam bir yakıt canavarına dönüşüyor eğer daha önce Turbo benzinli bir araç kullanmadıysanız hayran kalacağınıza eminim bazen otoyolda giderken farkında olmadan 180km/h üstüne çıktığım çok oldu ve bu hızlarda tedirginlik vermeyen bir otomobil bu arada ben arkadaşımın i30'nu yaklaşık 1.500km kullandım aracı en dolusuydu Hyundai bu nesilde iyi iş çıkartmış haklarını yiyemeyiz ama iç mekanda ki kalite hissi kesinlikle Astra'da daha fazla i30 kötü değil ama Astra'nın işçiliğini daha çok beğendim

Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

Şu an Astra kaçtı kaçacak, 2-3 gün içinde gidip almaz isem başkası alır ve TR'deki tek 2013 J kasa Sport Manuel bu araç şu an, bir daha da 54K ya Astra alma şansım olmayacağından Astra defteri kapanır benim için. Leon FR plus kırmızaya 62K vermek Astra 54K iken mantıklı gelmiyor çünkü 8K çok iyi bir para.

Ama BojanBogdanovic hocam Watt süspansiyon çıkmama ihtimalinden bahsetmiş, bunun olma şansı yok değil mi? Siz ne dersiniz?

• quote:

quote:

Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

Şu an Astra kaçtı kaçacak, 2-3 gün içinde gidip almaz isem başkası alır ve TR'deki tek 2013 J kasa Sport Manuel bu araç şu an, bir daha da 54K ya Astra alma şansım olmayacağından Astra defteri kapanır benim için. Leon FR plus kırmızaya 62K vermek Astra 54K iken mantıklı gelmiyor çünkü 8K çok iyi bir para.

Ama BojanBogdanovic hocam Watt süspansiyon çıkmama ihtimalinden bahsetmiş, bunun olma şansı yok değil mi? Siz ne dersiniz?

Hayır hocam 1.4T Sport'lar da watts arka aks sistemi mevcut

• Golf bence bunlardan en az 1 adim onde bi arac .. ama fiyati yuzunden tercih edilemiyorsa tasarim olarak astra digerleri leon derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EFAE9B29C -- 11 Mayıs 2014; 17:27:11 >
  • bahsettiğiniz araçların focus dışında tamamını inceleyip, 3-4 aylık araştırma sonucunda ben kararımı Golf'ten yana kullanmıştım. 15 gün önce 1.2 tsi comfortline aldım. sürüş konfor paketiyle de hız sabitleyici ve ön-arka park sensörleri geldi. (paket dahil 59 bin) 60 binin üzerine çıkmak istemiyorsanız 1.4 değil de 1.2 almanızı öneriririm. performansı sizi şaşırtacaktır. donanım olarak sürüş konfor paketiyle beraber hiç te boş değil aksine yazdığınız diğer modellerden daha üstün. malzeme kalitesi ve ergonomi olarak zaten diğerlerinden açık ara önde. bir diğer artısı da aracınızı elden çıkarırken bir değer kaybı yaşamayacaksınız. dediğim gibi 15 gün oldu alalı ve asla keşke demedim, gayet memnunum ve size de öneririm. (beyaz renk almak isterseniz ve ekstra siparişeriniz olmazsa (açılır tavan vb. gibi) birçok galeride mevcut, beklemeden alabilirsiniz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimsirrr -- 11 Mayıs 2014; 18:25:44 >
  • quote:

quote:

Bunlara artı olarak astra alacaksanız kesinlikle cosmo donanım alın...

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Malzeme kalitesi ilk sırada Leon, son sırada açık ara Astra J. Bir araç düşünün ki, selefinden daha dandik malzeme kullanılsın, her yeri takır takır ses yapsın. İşte o araç Astra J.

Motor olarak Bravo derim. Donanım olarak da Leon, Bravo ve Focus rahat kapışırlar. Astra da yetişir belki bunlara.

Tasarım olarak Leon hepsini döve döve öldürür.

golf leonun yanında premium olarak düşünülerbilir bu kadar da seat fanı olunmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Hocam o videoda her şey bir yana fren mesafesi olayı abarttıkları kadar var ise ve güzel tutmuyorsa bu dert edeceğim bir durum olur açıkçası.

Bir de Led farların buğulanma olayı var; 62K fiyat aldığım satış temsilcisine telefonda sorduğumda ki Mordeaur hocam tanır Avek Oto Orhan bey, bu buğulanma sorununun normal olduğunu, audilerde dahi olduğunu her hangi bir düzeltme veya tamir gerekmediğinden bahsetti. Ama benim gördüğüm kadarı ile çok can sıkan bir durum. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? Bir de sizin aracınız Led paketli miydi?

hocam hem bütçe olarak, hem de bana gereksiz geldiği için led işini hiç düşünmemiştim. Ama trafikte görünce içim gitmiyor değil, güzel duruyormuş gerçekten. O yüzden buğu sorunu hakkında hiç bir bilgim yok.

8 bin tl güzel para, leon daha iyi derim ben, Ama 8 bin tl ucuza astra varsa da Kaçmaz, kaçmamalı:) düşünsenize, sıfır astraya bineceksiniz,o 8 bini bi kenara koyarsınız, 2 sene sonra değiştirirken kullanırsınız. O zaman bi de leonun tadına bakarsınız;)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.