hocam net olarak şöyle söylemem daha doğru olur, eğer uzun süreler sıkışık trafikte kalıyorsanız otomatik vites tercih etmek daha mantıklı olur. bu noktada dizel-otomatik astra öne çıkıyor. ancak otomatik vites elzem değilse manuel vites golf tarafı daha ağır basıyor. ama golf tarafında highline paket altını düşünmeyin. comfortline bile orta donanım olmasına rağmen boş kalıyor golf için. birebir kıyaslama da golf tarafı konfor-yalıtım ve malzeme kalitesi olarak daha başarılı, özellikle uzun yolda konfor olarak golf daha iyi hissettirir. astra tarafı performans ve sürüş keyfi tarafında daha başarılı golf'e göre. özetle konfor için golf, sürüş keyfi için astra derim ben. yakıt tüketimi olarak reno 1.5dci motorun 5 litre yaktığı yerde golf tdi 5.5 litre, Astra ise 6 litre civarı yakar. yani aralarında en fazla yakan astra olur, buda biraz performanslı motorundan kaynaklı. dizel-otomatik astra için bilinen kronik sorunları yazalım; - direksiyon kolon kilidi arızası (bu arızada araç çalışmıyor ve yolda kalma riski yaşatıyor) - otomatik vitesin P (park) konumunu algılamaması sorunu - abs sensörü gibi bazı elektronik sensörlerin kolay arıza yapması - zincirli trigerin ilk çalışmada ses yapması sorunu - triger setinin değişimi için komple motorun inmesi gerekiyor, bu nedenle 10-15bin lira değişim masrafı çıkarıyor servisler. dizel manuel vites golf için bilinen kronik sorun ise 90-100bin km'ler civarı devirdaim'den su kaçağı sebebiyle su eksiltme olabiliyor. o km'lerde triger değişimi yapılırken devirdaim parçasınında değiştirilmesi gerekli. ayrıca iyi bir serviste genel olarak enjektör - turbo - devirdaim - dpf (dizel partikül filtresi) parçalarının durumuna baktırmanız faydalı olur. benim burdaki tercihim, otomatik vites elzem ise astra olurdu. ha yok manuel vites bana zor gelmiyor, zaten çok sıkışık trafikle falanda işim yok derseniz hem sorunsuzluk hemde konfor açısından manuel golf alırdım ama highline altını düşünmezdim. ilerde satma durumunda golf sonuçta piyasası daha hızlı ve fazla değer kaybı da yaşatmıyor. ilave olarak az km yapıyor olsanız yine manuel vites 1.4tsi bmt motorlu highline paket golf'e bakın derdim. 1.4tsi bmt (bluemotion) motorlar fazla yakmıyor ve bence en önemli artısı arka süspansiyonlar tam bağımsız olarak geliyor. maalesef dizel 1.6tdi motorda ve benzinli 1.0 ve 1.2tsi motorlarda arkalar torsiyon olarak geliyor. bence senelik km değeriniz 20bin km altına düşecekse 1.4tsi benzinli golf'te bakılabilir hocam. saygılar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 11 Mayıs 2022; 1:9:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Astra mı Golf mü (4. sayfa)
-
-
detaylı yorum için çok teşekkür ederim öncelikle. senelik 20binden fazla km yapıyorum o yüzden dizel iyicene ağır basıyor yakıt fiyatları 10 15 arası dolaşsa benzin çok etkilemez fakat aylık 1.5 2 depo arası( 1 depo 40litre 600km gidiyor 1 depo) benzin tüketiyorum uzun yol hariç. bazen dur kalk trafiğe kaldığımda oluyor ama yıllardır manuel kullanıyorum rahatsa kullanımı yadırgamam. golf ten korkum 1.2 tce 130 dan sonra performans çok kötü gelir mi diye. astra zincir değişimi zorunlu mu birde çok maliyetli değilmi bütün yıllarda zincirlimi çünkü baya masraflı bir olay nerdeyse dsg arıza ile aynı masraf bu beni şuan çelişkiye düşürdü. yada değişmiş almam gerekiyor alternatif 308 yönelmekte bir seçenek bu gibi durumda sanırım ama 308 de astra ve golfteki kalite hissi tokluğu alırmıyım bilmiyorum. geriye hepsini test etmek kalıyor. hepsi mantıklı araçlar gibi duruyor
-
-
Sıfır Astra K 2016 model 1.6 cdti dynamic paket almış ve 25 binde satmış biri olarak astra golfun 5 te 1 i olamaz.
Astra da yol sesi lastik sesi berbat,süspansiyon böbrek taşı düşürür.
Trim seslerinden kafayı yemek üzereydim o kadar diyeyim.
-
o kadar kötü mü ya teşekkürler yorum için
-
Kötü hocam gerçekten bulaşmayın derim dua edersiniz sonrasında. rica ederim
-
golf alın geçin hocam, Opel'in derdi bitmez. daha güncel mesajda direksiyon kolon kilidi arızası yaşayan bir kullanıcı yolda kaldım astra ile demiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok teşekkürler astra yı eliyorum 2 gündür de bakıyorum çok sıkıntı yaşayan var o yüzden golf alıcam sanırım güzel düşerse de 308 yönebilirim otomatik seçeneği olarak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X