Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tw9000w görüntü kalitesinden bahsedebilirmisin acaba. parasını hak ediyor mu?
    bu modele alternatif olarak panasonic at5000 var, fakat bu model tw9000 den pahalı..
    acaba her iki modeli test etme imkanın oldu mu?
  • at5000 i görme şansım olmadı,ama tw9000 parasının hakkını veriyor bence,önce 6000 alacaktım ama 9000 nin siyahlarda ki
    başarısını görünce 6000 den vazgeçmiştim.AT5000 2000 lümen ve 300.000 kontrast ,TW9000 2400 ansilümen 200.000 kontrast
    pana daha pahalı,
    youtube a iki cihazın yanyana aynı görüntüleri gösterme ,performanslarını koymuşlar,bir göz atın isterseniz.

Solda ki Epson Eh -Tw9000 Sağda k iPanasonic AT5000

• quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

astramastra

Teşekkürederim.

Anladığım kadarı ile Player ile projeksiyon arasına HDMI kablo çekilmesi gereksiz.
    Yazınızdan böyle anladım. Projeksiyona sadece elektrik bağlanacak OK.

aynen,ilk başta çok emin değildim performanstan ,hatta kablo bile alıp hazırlamıştım öncesinden,
    ama gerek kalmadı şimdilik ,yaptığım bir kaç denemede kablolu ile kablosuz arasında fark algılamadım,
    hem 2D hemde 3D görüntüyü gayet başarılı aktarıyor.

O halde görüntü aktarımı için pahalı hdmi kablolara verilen paralar gereksizmi oluyor...

wirelessle oki kayıpsız,3d için gerekli bantgenişliğini sağlıyan (10.2gbps) kaliteli her hdmi 1.4 versiyon kablo aynı işi görecektir.

Konuyu biraz araştırayım dedim nedir bu WirelessHD olayı diye aşağıda ki bilgilere ulaştım;

Epsonun wireless transmitter özellikleri;

Wireless Transmitter:

The Wireless HD specification is based on a 7 GHz channel in the 60 GHz Extremely High Frequency radio band.
    It allows for either compressed (H.264) or uncompressed digital transmission of high-definition video and audio
    and data signals, essentially making it equivalent of a wireless HDMI. Requires line of sight between transmitter
    and receiver.

Range is in-room, at up to 10m.
    Usable frequency 60 GHz band (2 – 3 ch)
    AC adapter 4.75 – 5.25 V DC
    Transmission range 32 feet (10 m)
    Wireless HD standards Conforms to Wireless HD Ver. 1.0a
    Copyright protection HDCP compatible

Destekliyorum dediği WirelessHD standartlarına baktığımda, linkteki ana sayfada özet olarak yazanlar;

http://www.wirelesshd.org/about/specification-summary/

- Supports data transmission rates at 10-28 Gbps, more than 20x faster than the highest 802.11n data rates.

- Portable device support. The scalability of the technology has been extended to support lossless video streaming plus 1 Gbps
    data connectivity in low power portable devices such as tablets, portable media players and smartphones.

- 3D over WirelessHD. Defines common 3D formats and resolutions for WirelessHD-enabled devices.

- 4K resolution–Support enables devices to support HD devices four times beyond the resolution of 1080p.
    WirelessHD can transmit content at the same resolution as many digital theaters.

- Data support. Connected devices support syncâᅵᅵn go file transfers at faster than 1 Gbps for portable and fixed devices.
    Also provides for IP connectivity for Internet access and networking of WirelessHD devices.

- HDCP 2.0 content protection over WirelessHD. In addition to DTCP, WirelessHD includes support for HDCP 2.0 content protection.
    WirelessHD is the only standard to support both streaming and copying of multimedia content.

Detay bilgi;

http://www.wirelesshd.org/about/technology/

ilgili WirelessHD standartın dökümanına ulaşmak için aşağıda ki linke bakabilirsiniz;

http://www.wirelesshd.org/wp-content/uploads/2009/12/WirelessHD-Specification-Overview-v1-0-4-Aug09.pdf

burada da sık sorulan sorular/cevaplar var...

http://www.wirelesshd.org/about/faqs/

• sn @astramastra BDP niz Pioneer LX55 usb üzerinden bd.iso ve 3d bd.iso dosyaları oynatabiliyormuydu?
  • quote:

sn @astramastra BDP niz Pioneer LX55 usb üzerinden bd.iso ve 3d bd.iso dosyaları oynatabiliyormuydu?

netten test için bir BD iso dosyası indirdim ,
    aşağıda ki IFA sunum da bdp lx 55 tanıtım yazısında iso formatını desteklediği yazıyor ama ben oynatamadım.

BDMV klasörünü ise menülü olarak oynatıyor. BDMV klasörünü usb içinde AVCHD adlı bir klasöre kopyalamak yeterli.

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

• Buna çok sevindim ben zaten iso değilde BDMV olarak indiriyordum ve WDTV live BDMV olsa dahi menüyü görmediğinden mecburen m2tsye çeviriyordum...şimdi uğraşmayacam direk menüden bu çok iyi
  • quote:

Buna çok sevindim ben zaten iso değilde BDMV olarak indiriyordum ve WDTV live BDMV olsa dahi menüyü görmediğinden mecburen m2tsye çeviriyordum...şimdi uğraşmayacam direk menüden bu çok iyi

Bende de hem iso hemde BDMV dosylarında bluraylar var ve bunları wd tv live da calısıtırıyorum.
    ıso bluraylerde wd tv lıve ileri geri sarmalarda genelde problem cıkarıp tam anlamıyla ıstedıgınız noktaya ılerı gerı saymada nokta atışı yapamıyorsunuz
    BDMV dosyalarda ise genelde ben dırek STREAM kalsoru ıcerısındekı en yuksek boyuta sahıp fılm dosyasını oyantıyorum ve wd tv live option tusu aracılıgı ıle ses veya altyazıyı secebılıyorum
    Sız neden BDMV yapısındakı bluray lerde menuyu gorme ıhtıyacı duyuyorsunuz?
    BDMv klasor yapısına aıt bluraylerın ıcındekı movie uztantıları zaten m2ts uzantısında oldugundan sız neden tekrardan m2ts ye cevırıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

quote:

Buna çok sevindim ben zaten iso değilde BDMV olarak indiriyordum ve WDTV live BDMV olsa dahi menüyü görmediğinden mecburen m2tsye çeviriyordum...şimdi uğraşmayacam direk menüden bu çok iyi

BDMv klasor yapısına aıt bluraylerın ıcındekı movie uztantıları zaten m2ts uzantısında oldugundan sız neden tekrardan m2ts ye cevırıyorsunuz?

Çevirme derken codec olarak değil sadece İngilizce ve varsa Türkçe sesleri alıyorum vede türkçe altyazıyı diğer ses ve altyazıları atıyorum m2ts dosyası işlem sonucu yine m2ts oluyor ama tek parça halinde orjinal bluray halinde oluyor

ama aynı zamanda mkv gibi tek parça halinde listeleme ses ve altyazılara ulaşmak kolay oluyor artı dillerin ve altyazını adı menüde gözüküyor...

sizin dediğiniz gibi sesleri opsiyon tuşu ile seçerken dillerin sırlaması ve adı belli değil altyazınında hangi sırada olduğu belli değil artı eğer BD içinde iki farklı sürüm varsa yani director cuts ve normal sürüm en büyük m2tsyi oynatmak

işi çözmüyor o zaman,bu sefer playlistten doğru m2ts sıralamasını bulmak gerekiyor.

İşte burda menü ortaya çıkıyor orjinal menülü görmek kolaylık vede görsel olarak güzel oluyor hemde orjinal BD ye dokunmamış oluyorsun.

Hepsi bir tarafa wdtv live ile Pioneer BDP LX55 in görsel ve ses kalitesi karşılaştırılamaz,yani burda mesele salt BD iso gösteren değilde hem kaliteli BDP olsun hemde media player özelliğide tam olsun peşindeyiz.

• quote:

quote:

quote:

Çevirme derken codec olarak değil sadece İngilizce ve varsa Türkçe sesleri alıyorum vede türkçe altyazıyı diğer ses ve altyazıları atıyorum m2ts dosyası işlem sonucu yine m2ts oluyor ama tek parça halinde orjinal bluray halinde oluyor

ama aynı zamanda mkv gibi tek parça halinde listeleme ses ve altyazılara ulaşmak kolay oluyor artı dillerin ve altyazını adı menüde gözüküyor...

sizin dediğiniz gibi sesleri opsiyon tuşu ile seçerken dillerin sırlaması ve adı belli değil altyazınında hangi sırada olduğu belli değil artı eğer BD içinde iki farklı sürüm varsa yani director cuts ve normal sürüm en büyük m2tsyi oynatmak

işi çözmüyor o zaman,bu sefer playlistten doğru m2ts sıralamasını bulmak gerekiyor.

İşte burda menü ortaya çıkıyor orjinal menülü görmek kolaylık vede görsel olarak güzel oluyor hemde orjinal BD ye dokunmamış oluyorsun.

Hepsi bir tarafa wdtv live ile Pioneer BDP LX55 in görsel ve ses kalitesi karşılaştırılamaz,yani burda mesele salt BD iso gösteren değilde hem kaliteli BDP olsun hemde media player özelliğide tam olsun peşindeyiz.

Bahsetmıs oldugunuz butun bu altyazı alma ses cıkarma menuye ekleme olaylarını yapmıs oldugunuz programın adını ve resımlı anlatımı varmıdır?
    Bu arada wd tv live da dlurey iso lardakı ılerı gerı sarmadakı problem sızde de oluyormu?
    Eger elınızde blurey ıso yoksa ıse sadece BDMV klasorlerı var ıse bunu nasıl menulu ızleyebılıyormusunuz?
    Bu arada bluray hdd arsıvınızın lıstesını paylasır ısenız arada fılm paslaşabılırız.

• quote:

Bahsetmıs oldugunuz butun bu altyazı alma ses cıkarma menuye ekleme olaylarını yapmıs oldugunuz programın adını ve resımlı anlatımı varmıdır?
    Bu arada wd tv live da dlurey iso lardakı ılerı gerı sarmadakı problem sızde de oluyormu?
    Eger elınızde blurey ıso yoksa ıse sadece BDMV klasorlerı var ıse bunu nasıl menulu ızleyebılıyormusunuz?
    Bu arada bluray hdd arsıvınızın lıstesını paylasır ısenız arada fılm paslaşabılırız.

Program "tsMuxeR" versiyon 1.10.6

iso oynatmıyorum tek m2ts dosyasına indirgediğim 30-40 gb lık orjinal m2ts dosyalarında ileri geri sarmada sorun olmuyor.

BDMW leri menülü izliyorum demedim WDTV live ın opsiyon tuşuna basınca ses ve altyazı isimlerini görebiliyorum bu sayede dedim zaten Pioneer LX55 almam menülü görmek içindi.

Trabzon'dayım Orjinal Bluray m2ts arşivim 50 civarında ancak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 13 Mart 2012; 9:21:36 >

• quote:

quote:

Program "tsMuxeR" versiyon 1.10.6

iso oynatmıyorum tek m2ts dosyasına indirgediğim 30-40 gb lık orjinal m2ts dosyalarında ileri geri sarmada sorun olmuyor.

BDMW leri menülü izliyorum demedim WDTV live ın opsiyon tuşuna basınca ses ve altyazı isimlerini görebiliyorum bu sayede dedim zaten Pioneer LX55 almam menülü görmek içindi.

Trabzon'dayım Orjinal Bluray m2ts arşivim 50 civarında ancak...

usta eger m2ts de tr altyazı yok ıse bahsettıgın programda tr altyazı ekleyebılıyormusun?
    Altyazı eklerken senkron problemı olmaması ıcın nelere dıkkat edıyorsun?

• quote:

eger m2ts de tr altyazı yok ıse bahsettıgın programda tr altyazı ekleyebılıyormusun?
    Altyazı eklerken senkron problemı olmaması ıcın nelere dıkkat edıyorsun?

Ben bir şey eklemiyorum mkv gibi değil bu iş, tsMuxer programı BD.iso daki menulü hali listeleme yapıyor.

bu listeden istediğim dil ve altyazıları seçiyorum program sayesinde artık sadece seçtiğim dil ve altyazılar geriye kalıyor.

Geriye kalan herhangi bir encode işlemine uğramamış orjinal filmin tek dosya m2ts hali oluyor...boyutta 30-45 gb arası değişiyor.

Bu işlem en fzla 10 dakika sürüyor.
  • Sayın Astramastra BDP-LX55 için yeni bir firmware çıkmış deneme şansınız oldumu ? Türkçe altyazı desteğinden bahsetmemiş ama belki onuda içeriyordur.

Ver 3.11

Improves PQLS compatibility with Pioneer AV receivers
     Performance improvement
     Enables new specifications -> About Cinavia technology
  • bilgi için teşekkürler en son hafta sonu bakmıştım ,firmware pazartesi çıkmış...

dediğiniz gibi TR altyazı desteğinden bahsetmemişler ama

Cinavia teknolojisi kafamı karıştırdı,şöyle bir baktım izinsiz kopya koruması

ile ilgili BD lere gömülü bir kodla ilgili acaba Oppo da ki gibi telif haklarından dolayı

kopya BD /iso yada BDMV lerin izlenmesini önleyen bir değişikliğe gidilmiş olabilir mi?

şüpheye düştüm açıkcası,Cinavia teknolojisi hakkında bilgisi olan var mı?
  • tw9000 i olan arkadaşlara özellikle sesleniyorum,

dün Avatarın 99 Gb lık 3D versiyonunu buldum.

lx 55 le usb den 3D olarak oynattım, yok böyle bir şey ,daha perde olmadan bu kadar net ve temiz bir görüntü,

canlı renkler ve 3D performansını görünce bir kez daha tw9000 için ne kadar doğru karar verdiğimi anladım.

sizde mutlaka bu versiyonu edinip,izlemenin keyfine varın,şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu arada ,hiç ummuyordum ama TR altyazı orjinal seçeneklerin için de çıktı.

şu an bende iso ve BDMV hali mevcut.
  • Sizin adınıza sevindim...

Peki 3D halini USB den iso olarakmı yoksa BDMV dosyasındanmı oynattınız???

Merak edileni anlamışsınızdır "Pioneer LX55 3D.iso oynatıryormu usb üzerinden"
  • ek bir soro sorsam Şefik e ek olarak
    bu dosyayı aynı sekılde ağdakı server cıhaz uzerındende oynatırmı acaba
  • Bir soruda ben sorayım:

Bu versiyonu nereden indirebiliriz?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Bir soruda ben sorayım:

Bu versiyonu nereden indirebiliriz?

Teşekkürler.

buradan inderebilirsiniz...

http://www.pioneer.eu/tr/support/software/BDP-LX55/index.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: tansel

ek bir soro sorsam Şefik e ek olarak
    bu dosyayı aynı sekılde ağdakı server cıhaz uzerındende oynatırmı acaba

akşam NAS 'a kopyalar denerim... ama menülü oynatmaz muhtemelen,ilgili m2ts dosyasını oynatacaktır tahminimce...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.