Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SertaçS

Sanırım benim içinde en mantıklısı bu olacak, benim sistemde de en zayıf cihaz bd player. Oppo 93 yada lx55 ile değiştirip yine htpc ile beraber kullanmaya devam edeceğim. Orjinal filmleri ve harici diskten flac kayıtlarımı bd player dan, mkv, oyun, vs... için de pc nin esnekliğini ve rahatlığından faydalanmak mantıklı geliyor.

bencede en doğrusu buı...
  • Deneme için teşekkürler astramastra.Mkvlerde altyzayı türkçe yapamamak gerçekten kötü olmuş.Pioneerin mkv için bir çalışma yapacağını düşünmüyorum.Artık karar alacak kişilere kalmış görünüyor.
  • rica ederim, yalnız ben Pioneer dan umutluyum,bana olumsuz geri dönüşleri olmamıştı bu konuda,dün tekrar mail attım,bakalım ne cevap dönecekler.

kullanım açısından da bir media playerdan daha iyi görüntü verdiği için altyazı mkv lere gömülerek de rahat kullanılabilir.

mkv bulma ,indirme,altyazıyı ayrı yerden bulma derken zaten pc başında bir miktar zaman geçiyor,bu işlem içinde 5-10 dk ayırmak

bana çok gelmiyor. Dediğiniz gibi bu cihazı alım kararı ,kişinin amacına göre değişecektir.
  • Konuyu merakla ve ilgiyle takip ediyorum. Hatta bu konudan cesaret alarak yeni aldığım LG BD 660 model bluray player'in iso dosyaları oynatıp oynatamayacağını da denedim Serdar Bey'in desteğiyle. Süreç içerisinde çok yordum kendisini, buradan da ayrıca teşekkür edeyim.

Sonuca gelince henüz çok detaylı deneme şansım olmadı ama LG BD 660 BDMW dosyasının içindeki m2ts soyadlı video dosyalarını oynatmayı başardı. Henüz menüyü çalıştırmayı başaramadım iso dosyasında. Ama uğraşmaya devam edeceğim
  • rica ederim Çağrı bey, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

sizde ki playerın aşağıda ki linkte iki firmware güncellemesi gözüküyor,

sonuncusunu bir yüklemeyi deneyip tekrar isterseniz.

http://www.lg.com/tr/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=BD660&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile&searchEngineModelCode=BD660

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

rica ederim Çağrı bey, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

http://www.lg.com/tr/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=BD660&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile&searchEngineModelCode=BD660

Merhabalar hocam ben burayı yeni görüyorum Topik hayırlı olsun,özellikle film maketlerine bayıldım,bende Blu Ray kolleksiyonu yapan biriyim 200 adet orijinal Blu ray'im vardır sanırımSizin Player Pioneer LX 55 değil mi? Ben Oppo 95 alarak noktayı koydum kendi adıma şahsen..Pioneer'ın alt modellerini beğenmiyorum ama LX5 serisinden itibaren kötü değildir.Bende mesela 51FD var..LX7 olsun iyidir....Ne kadara aldınız merak ettim..Birde Ampli aldınızmı bilmiyorum ama ben olsam LX 83 alırdım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KMLSNY -- 24 Mart 2012; 18:00:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Merhabalar hocam ben burayı yeni görüyorum Topik hayırlı olsun,özellikle film maketlerine bayıldım,bende Blu Ray kolleksiyonu yapan biriyim 200 adet orijinal Blu ray'im vardır sanırımSizin Player Pioneer LX 55 değil mi? Ben Oppo 95 alarak noktayı koydum kendi adıma şahsen..Pioneer'ın alt modellerini beğenmiyorum ama LX5 serisinden itibaren kötü değildir.Bende mesela 51FD var..LX7 olsun iyidir....Ne kadara aldınız merak ettim..Birde Ampli aldınızmı bilmiyorum ama ben olsam LX 83 alırdım..

merhaba Kemal hocam,topik çok hareketli olmasa da 1 yıldır falan var , Bluray olarak bende de bir 70 - 80 adet oldu, hedef IMDB top 250 + kendi sevdiğim filmler ,bu filmlerin karakterlerinin de figürlerini yeni toplamaya başladım ama işin içine girince ,bu hobinin çok pahalı olduğunu gördüm yola boxsetler ile devam edeceğim muhtemelen .İmzamda ki sistemi kullanıyorum,avr mi satılığa çıkardım şayet satılırsa söylediğiniz gibi bi lx 83 ya da lx 75 e
    upgrade olabilir.LX 55 i yurtdışından bir arkadaşa getirtmiştim,avrupa da 400-500 Euro arası fiyatlarla satılıyor.Digicom da Mayıs ayında getirecekmiş galiba.

• quote:

rica ederim Çağrı bey, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Maalesef sonuc olumsuz. Saglik olsun diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozturk 6161 -- 24 Mart 2012; 19:36:26 >

• Orijinalden alıntı: astramastra

HDMI ve Power cord olarak ne kullanıyorsun değerli hocam?
  • @astramastra başlık ilgilimi çekti baştan sona okudum. Perde konusunda henüz karar vermediniz sanırım ?

Tüm ürünlerinizi hayırlısıyla kullanmanız dileğiyle
  • Orijinalden alıntı: KMLSNY

HDMI ve Power cord olarak ne kullanıyorsun değerli hocam?

HDMI olarak Monster 1200 EX ve M2000 serisini kullanıyorum,
    Power Cord için henüz sistem bileşenlerinde upgrade süreci tamamlanmadığı için inanın daha buna sıra gelmedi.

öneriniz varsa araştırabilirim.

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: RIDVANBAL

@astramastra başlık ilgilimi çekti baştan sona okudum. Perde konusunda henüz karar vermediniz sanırım ?

Tüm ürünlerinizi hayırlısıyla kullanmanız dileğiyle

ilginizi çektiğine sevindim Rıdvan bey,
    başlıkta ki amaç aldıklarımızı göstermek değil,sistemimizde yer alan parçaları almayı düşünen arkadaşlara
    tecrübelerimizi paylaşıp, bir nevi yol göstermek.

Perde konusunda çok aceleci olmadım,piyasada çok sıradan perdeler var ben tw9000 e yakışır bir perde
    arayışı içerisindeydim ama dananın kuyruğu kopmak üzere 1 hafta 10 güne kadar bu işi çözümlemiş olacağım.

iyi dilekleriniz için teşekkürler.

• Power cord için ben gerek Amplide gerekse Blu ray playerde 2M firmasının Lookab Optirius diye bir güç kablosu var O'nu kullanıyorum BD playerde çok memnunumda acaba diyorum Amp'li için upgrade etsem mi bazen,arayış işte memnun olmadığımdan değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Power cord için ben gerek Amplide gerekse Blu ray playerde 2M firmasının Lookab Optirius diye bir güç kablosu var O'nu kullanıyorum BD playerde çok memnunumda acaba diyorum Amp'li için upgrade etsem mi bazen,arayış işte memnun olmadığımdan değil...

optiriuslara baktımda 1 mt si 500 TL ,ikinci el bulursam değerlendirebilirim ancak...

Lookab gibi yerli olan TTAF da gözüme takıldı,alıp kullanan var m forumdaşlardan acaba ,performansı nasıldır?
    şu an %50 indirimde.

http://www.ttafshop.com/Power-Kablolar,LA_409-2.html

• astramasrtra

Yine kurtarmıyor mesafeniz o perde için.

Önerilen değerler için ilgili perdeyi kullanacaksanız ve önerilen görüntü ve renkleri almak istiyorsanız
    perde - projeksiyon mesafesi min 5,33m olmalı

Alternatif olarak mesafenizinizi arttıramıyorsanız perde kaznımı 1.3 ten 1.1 çekmelisiniz
    yada 1.1 perde almalısınız.
    1.1 gainli perde gerekli görüntüyü almak için önerilen mesafede 4,70m

• bilgi için teşekkürler,hesaplama linkini paylaşabilirmisiniz,farklı alternatiflere bakayım.
  • quote:

bilgi için teşekkürler,hesaplama linkini paylaşabilirmisiniz,farklı alternatiflere bakayım.

Buyrun >>http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW9000W-projection-calculator-pro.htm

Kolay gelsin
  • perde ebatı büyürse ( 324x182 ) 4.78 mt den ok. veriyor program 146"

• quote:

perde ebatı büyürse ( 324x182 ) 4.78 mt den ok. veriyor program 146"

Perde çapı büyüdüğünde ışığın kabladığı alan da büyüyeceğinden yansıma gücü düşüyor.
    75 nit

Oysa daha az alana yansıtıldığında 84 nit

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Perde çapı büyüdüğünde ışığın kabladığı alan da büyüyeceğinden yansıma gücü düşüyor.
    75 nit

Oysa daha az alana yansıtıldığında 84 nit

o vakit bu mesafe için uygun olan perde ebatı 1.3 kazanç oranında ideali 146" olan mıdır? buna göre mi sipariş vermeli.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.