Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Perde çapı büyüdüğünde ışığın kabladığı alan da büyüyeceğinden yansıma gücü düşüyor.
    75 nit

Oysa daha az alana yansıtıldığında 84 nit

o vakit bu mesafe için uygun olan perde ebatı 1.3 kazanç oranında ideali 146" olan mıdır? buna göre mi sipariş vermeli.

paradigm topiğinde de belirtim.

4m izleme mesafesi ile 120" ten daha büyük perdelerde bazı görüntü detaylarını kaçırırsınız.
    ideal görüntü renk ayarlarını alabilmeniz için gain 1.1 perdeye bakmanız daha doğru olur kanısındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Deneme için teşekkürler astramastra.Mkvlerde altyzayı türkçe yapamamak gerçekten kötü olmuş.Pioneerin mkv için bir çalışma yapacağını düşünmüyorum.Artık karar alacak kişilere kalmış görünüyor.

konuyla ilgili Pioneer Europa dan gelen cevap,

Dear Sir,

Thank you for your email, your enquiry has been registered in our system under reference number:
    Pioneer ticket ref nr: 2327

Pioneer Japan considered whether or not MKV subtitles can be officially supported, but unfortunately reached a conclusion
    that it is hard to support with BDP-LX55/440/140. They will reconsider whether or not to support MKV subtitles with future models.
    Please note that embedded subtitles should work.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Deneme için teşekkürler astramastra.Mkvlerde altyzayı türkçe yapamamak gerçekten kötü olmuş.Pioneerin mkv için bir çalışma yapacağını düşünmüyorum.Artık karar alacak kişilere kalmış görünüyor.

konuyla ilgili Pioneer Europa dan gelen cevap,

Dear Sir,

Thank you for your email, your enquiry has been registered in our system under reference number:
    Pioneer ticket ref nr: 2327

Pioneer Japan considered whether or not MKV subtitles can be officially supported, but unfortunately reached a conclusion
    that it is hard to support with BDP-LX55/440/140. They will reconsider whether or not to support MKV subtitles with future models.
    Please note that embedded subtitles should work.

Açıkçası verdikleri cevaba şaşırmadım.
    Fakat tam olarak divx filmlerde altyazı problemi tamamen çözülmüş değil.Her film izlediğimde altyazı ayarlarıyla uğraşmak zorunda değiliz.
    Eğer divx filmler için türkçe karakter sorunu halledilirse mkv filmlerdede sorun ortadan kalkar diye tahmin ediyorum.Pioneer bu konudada açık kapı bıraktı şimdilik

Pionerin son yazdığı cevap

Sorry for the late reply, I've investigated this issue all day today. It seems that the BDP-140 does not correctly recognize the used character set used in .srt files. It always seem to select CP1252 as a default.

At the moment, you need to manually set the BDP-140 to the correct character set. While playing a video file with subtitles, press "FUNCTION", select the "ABC" icon and set it to "CP1254" for Turkish. Press function again, and the next subtitle will be displayed correctly.
    Unfortunatly, once the unit has been powered off and you select another video file, it faulty recognizes is as CP1252 again, so you'll need to change this each time. I've reported this to Japan and hopefully they will correct this with a future firmware update.

ps: I haven't tested it yet, but this might work on .mkv files as well.

Yeni bir yazılımla CP1254 varsayılan olarak ayarlanabilirse sorun çözülmüş olur.Bakalım bekleyip göreceğiz.

• Hızlı bir şekilde 7 sayfalık başlığın tamamını okudum...

Gördüğüm kadarıyla ağırlıklı olarak Pio 55'in BD ve MKV performansı üzerine yoğunlaşılmış...

Bunlar zaten orta şekerli yeni nesil bütün BD Playerlarda iyi...

Benim asıl merak ettiğim bu aletin DVD upscale performansı...

Bunun içinde karşılaştırma ölçütü olarak Toshiba EP 30 HD DVD Player ile OPPO 93 (en azından) gibi gerçekten mükemmel DVD upscale performansı olan cihazlar kullanılmalı diye düşünüyorum...

Tabii bir de kullanılacak olan DVD de çok önemli...

Bu performans ölçümü sırasında 2011 - 2012 yılı üretimi orijinal bir DVD kullanırsanız o da olmaz...

Biraz eski yıllara gidip digital olarak yeniden elden geçirilmemiş 1 - 2 DVD ile yapmak lazım bu işi...

Evet potansiyel Pio 55 alıcısı olarak bu konudaki çalışma ve yorumları bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 2 Nisan 2012; 11:08:10 >

• sn @dammak,elinizde hatırı sayılır bir dvd koleksiyonunuz var o nedenle sizi anlıyorum,benim tercihim BD yönündeydi
    inanın hiç DVD takıp izlemedim, elimde 25-30 adet dvd var LX 55 de tabii ki denerim ama kıstasım ne olacak onu bilemiyorum
    yanii elde Tosh EP 30 yada Oppo 93 yok,nasıl bir kıyaslama yapmalıyım yada kriterlerim ne olmalı neye dikkat etmeliyim
    bu konuda yardımcı olursanız bende testi ona göre yaparım.
    Bir kaç ay önce Oppo 95 ile bir test yapmıştık ama Bluray performansını karşılaştırmıştık.
  • quote:

sn @dammak,elinizde hatırı sayılır bir dvd koleksiyonunuz var o nedenle sizi anlıyorum,benim tercihim BD yönündeydi
    inanın hiç DVD takıp izlemedim, elimde 25-30 adet dvd var LX 55 de tabii ki denerim ama kıstasım ne olacak onu bilemiyorum
    yanii elde Tosh EP 30 yada Oppo 93 yok,nasıl bir kıyaslama yapmalıyım yada kriterlerim ne olmalı neye dikkat etmeliyim
    Bir kaç ay önce Oppo 95 ile bir test yapmıştık ama Bluray performansını karşılaştırmıştık.

Haklısınız...

Elde EP 30 veya OPPO olmadan karşılaştırma yapmak çok zor hatta neredeyse imkansız... Zira bu sözü edilenlerin DVD performansları eşsiz... Üreticileri bu aletleri neyle besledilerse kimse onların performansının yanına bile yaklaşamıyor...

Artık piyasaya çıktığında Pio 55'i bir yerlerde bulup bizzat kendim test ederim...

Pana 210 ve Sony 780'i de Media Markt Ümraniye, Vatan Bilgisayar Bostancı ve Sony Erenköy Carrefour mağazalarında yaptığım testler sonucunda eleyerek listeden çıkartmıştım...

• quote:

sn @dammak,elinizde hatırı sayılır bir dvd koleksiyonunuz var o nedenle sizi anlıyorum,benim tercihim BD yönündeydi

Test etmek isterseniz, EP 30 mu gönderebilirim.
  • LX 55 ile ilgili bir kaç sorum olacak server olarak sadece dlna mı mevcut yoksa nfs nss veya samba desteği var mı ?
    ethernet üzerinden bd iso ve m2ts oynatabiliyor mu ? Son olarak pqls gerçekten artı birşeyler katıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amf23

Test etmek isterseniz, EP 30 mu gönderebilirim.

teşekkürler @amf23 ,müsait bir zamanda haberleşiriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

LX 55 ile ilgili bir kaç sorum olacak server olarak sadece dlna mı mevcut yoksa nfs nss veya samba desteği var mı ?
    ethernet üzerinden bd iso ve m2ts oynatabiliyor mu ? Son olarak pqls gerçekten artı birşeyler katıyor mu ?

PQLS olayı için bende 430 modelini almıştım , ama dikkat etmedim bir ara denerim

Iso olayını serdar cevaplarsa , bende 430 u satıp bir üst seviyeye geçebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

LX 55 ile ilgili bir kaç sorum olacak server olarak sadece dlna mı mevcut yoksa nfs nss veya samba desteği var mı ?

Menüde sadece DLNA var,dolayısı ile dlna destekli tüm cihazları server üzerinden görüyor.
    o sırada notebook açıksa home networke dahil olduğu için paylaşımda ki dosyalarıda görüyor
    birde ps3mediaserver vardı galiba tam emin değilim ama bakar söylerim.

BD iso görmüyor,iso dan çıkartılmış BDMV klasörünü usb den görüyor (menülü oynatabiliyor),
    networkten ise m2ts dosyalarını oynatabiliyor.

PQLS desteğini özellikle test etmedim,avr ve bdp pio olduğu için avr otomatik tanıyıp
    PQLS On yapıyor ilk açılışta... Manuel PQLS i Off yapıp devamlı aynı müzik yada filmin aynı sahnesini
    tekrar tekrar dinlemek lazım... nasıl olsa ikisi de Pio diye çok merak etmedim açıkcası.

• LX 55 'i elden çıkarmaya karar verdim...düşünen arkadaşlar p.m. den ulaşabilirler.
  • 95 hayirli olsun diyelim mi? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

95 hayirli olsun diyelim mi? :)

diyelim Sertaç
  • Oooo Serdar haydi bakalim :)

• sonunda by@li beni de Oppo sahibi yaptı ...

Oppo 95 bu akşam geldi...

hızlıca çekilmiş ilk resimler...

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

• quote:

sonunda by@li beni de Oppo sahibi yaptı ...

Oppo 95 bu akşam geldi...

hızlıca çekilmiş ilk resimler...

Hayırlı olsun LX 55 ile lutfen kıyaslar mısın hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Oooo Serdar haydi bakalim :)

eyvallah Refik sayı fazlalaşsın da Oppo topiğine katkıda bulunalım dedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

saol @KMLSNY ,sisteme daha kurmadım...

hatırlarsan hocam,Nurinin sayfasında bu karşılaştırmayı yapmıştık

LX 55 kendi fiyat aralığında çok iyi cihaz,kullandıkça daha sonra farkları yazarım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

saol @KMLSNY ,sisteme daha kurmadım...

hatırlarsan hocam,Nurinin sayfasında bu karşılaştırmayı yapmıştık

LX 55 kendi fiyat aralığında çok iyi cihaz,kullandıkça daha sonra farkları yazarım.

Ben beğeniyorum LX55'i hocam! OPPO'n tekrar hayırlı olsun.Bir değerlendirme bekliyorum sizden LX55 ile OPO95 arasında sayın hocam:-)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.