Şimdi Ara

Astronomi için dürbün önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer forumlara açtım konuyu da takan olmadı belki burada ilgilenen arkadaşlar vardır. Gökyüzünü gözlemlemek için teleskop almayı düşünüyordum fakat dürbünle başlanması gerektiği yazıyordu çoğu yerde ben de dürbün alayım dedim. Çok pahalı olmayan 7x50 10x50 önerdiğiniz dürbünler var mıdır? Bir de 250-350 arası bir para verdim diyelim o paraya kötü bir teleskop al mı dersiniz yoksa dürbün yine de mantıklı olur mu?

• Eğer uygun fiyata bulursanız bana da yazar mısınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmund Husserl

Eğer uygun fiyata bulursanız bana da yazar mısınız?
    yazarım hocam ama uygun diyebileceğimiz fiyat minimum 250 falan ben en fazla 350 ye çıkarım diyorum ama daha ucuzunu arıyorum şuan
  • Astronomi için ilk dürbün mü önerdiler, kim önerdi? Ben Bushman'in 50x50 dürbününü almıştım yakınlaştırma seviyesinden memnun olmadım iade ettim ertesi gün, ki şu an fiyatı 380 lira ben 200'e almıştım iki yıl önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzay için dürbün almak parayı çöpe atmaktır.
  • Matheson kullanıcısına yanıt
    Peki ortalama teleskop fiyatı ne kadar hocam?

Bu konulardan anlamadığım için araştırsam yanlış sonuca ulaşırım,o yüzden size soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Astronomi için ilk dürbün mü önerdiler, kim önerdi? Ben Bushman'in 50x50 dürbününü almıştım yakınlaştırma seviyesinden memnun olmadım iade ettim ertesi gün, ki şu an fiyatı 380 lira ben 200'e almıştım iki yıl önce
    Hocam 50x50 ile hiçbirşey göremezsiniz zaten dediğim gibi 7x50 ve 10x50 ler tercih ediliyor. Daha çok büyütmesi iyi birşey değil yani görüntüyü bozuyor sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru Teleskop Seçimi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmund Husserl

Peki ortalama teleskop fiyatı ne kadar hocam?

Bu konulardan anlamadığım için araştırsam yanlış sonuca ulaşırım,o yüzden size soruyorum.
    Hocam 2000 liraya da var 300 liraya falan da var işte o yüzden iyi bir dürbün mü yoksa kötü bir teleskop mu onu düşünüyorum

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Gök bilimi vs sitelerde öyle yazıyor hep hocam

• Teleskop tavsiye ederim ama Türkiye'de fiyatlar yurtdışına göre çok orantısız, $150 lık teleskobu 10-15 kat pahalıya satmaya çalışıyorlar. Düşük fiyatlı bir şey alırsan da anca ay'a bakarsın zaten. o da tatmin etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matheson

Gök bilimi vs sitelerde öyle yazıyor hep hocam
    DÜRBÜN İLE AYDAKİ KRATERLER BİLE GÖZÜKMÜYOR.
    200-300tl dürbünlerin çoğu 10-12 kat büyüten dürbünlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STMUS

Teleskop tavsiye ederim ama Türkiye'de fiyatlar yurtdışına göre çok orantısız, $150 lık teleskobu 10-15 kat pahalıya satmaya çalışıyorlar. Düşük fiyatlı bir şey alırsan da anca ay'a bakarsın zaten. o da tatmin etmez.
    Hocam en fazla 400 lira verebilirim ya hani diyelim 500 e çıktım onun da çok farkedeceğini sanmıyorum teleskop için

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    400-500 liralık teleskoplar iş yapar mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Matheson

Hocam en fazla 400 lira verebilirim ya hani diyelim 500 e çıktım onun da çok farkedeceğini sanmıyorum teleskop için

Alıntıları Göster
    O civarda alacağın teleskobu bir kere kulanıp soğursun, bir köşede yatar. Hiçbir işe yaramaz yani.
  • Ben bi ara bkmistim sadece ayi cok iyi gosteren (kiraterleri felan) 3bin yaziyodu

• 400-500 tl ye alacağın teleskoplardan hayır gelmez oyuncak sınıfında onlar bütçeni arttır aşağıdakini al
    www.hepsiburada.com
    Celestron PowerSeeker 127EQ Teleskop (127x1000mm) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/celestron-powerseeker-127eq-teleskop-127x1000mm-p-SPORCL21049

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

400-500 tl ye alacağın teleskoplardan hayır gelmez oyuncak sınıfında onlar bütçeni arttır aşağıdakini al https://www.hepsiburada.com/celestron-powerseeker-127eq-teleskop-127x1000mm-p-SPORCL21049
    Hocam bu çok güzelmiş de çok pahalı ya. Hani bir de aldım diyelim soğuyup bir kenara koyma durumu var sanırım o yüzden dürbün alın biraz yıldızlara falan bakın diyorlar. 300-400 lük oyuncak teleskop alacağıma orta seviye bir dürbün alıp biraz gözlemlemek daha mantıklı diye düşünüyorum ileride de teleskop alırım.

• STMUS kullanıcısına yanıt
    Sanırım dürbün alıp bir süre idare edicem ama hala dürbüne karar veremedim öneren de olmamış

• İlk defa dürbün alacağım arada küçük oğlumla manzara ve doğa gözlemi arada ay ve yildiz gözlemi dusunuyorum. Daha once dürbün kullanmadim. İki ürün arasında kaldım fiyatları yakın tavsiye bekliyorumtsk.
    Olympus 10x50 DPS-I incl. Dürbün ile

Barska Xtreme View 10X50 Xwa Bak-4 Mc Green Lens Durbun
    Barska
    Özellikler
    Ağırlık: 963 gr
    Prizma Türü: Porro
    Prizmatik Cam: Bak-4
    Büyütme (Sabit): 10x
    Yakın Odak (ft / m): 19.7ft / 6m
    Göz y indirimi: 17.8mm
    Objektif lens: 50mm
    Öğrenciden Çık: 5mm
    Görüş Alanı (ft @ 1000yds / m @ 1000m): 400ft / 133m
    Geniş Açı FOV
    Teknolojik Optikler
    Merkez Odaklama Düğmesi
    Katlanır Vecimekler
    Kauçuk Zırhlama

Olympus
    Teknik Özellikler

Standart Dürbünler 10x büyütme Dayanıklı, yüksek kaliteli, güvenli sap ve lastik tabaka ile Gözleri zararlı güneş ışıklarına karşı korumak için UV koruma Hızlı hareket eden konular için geniş açılı görüş alanı Asferik optikler istenilen şekle konulabilir ve bozulma olmadan görüntüyü garanti eder Maksimum aydınlık resim ve kontrast için tamamen çok kaplı lensler Hızlı ve kolay odaklama için geniş, merkez odaklı tepe Dahili dioptri düzelme G x Y x D (mm) Ölçüler: 191 x 178 x 63 Ağırlık: 855g
    Optikler yakınlaştırma 10 x

Kullanılabilir görüntü açısı 65 °

Göreceli parlaklık 25

Tip Porro prizma serileri

Boyutlar

GxYxD 191 x 178 x 63 mm (tamamen genişletilmiş)

Öne çıkan özellikler: Optik kaplama, Tekil tabaka kaplama

• En fazla 500 600 liralık teleskop bakıyorum.Gezegenler iyi kötü görünsün yeterli.
    Örneğin Bushman 40-400 var 300 liraya o nasıldır ?
    40 yakın mesafeyi
    400 uzun mesafeyimi temsil ediyor ?

Birde bu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 4 Ağustos 2021; 21:48:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.