Şimdi Ara

Astsubay ve subayların görevlerinin farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben dho veya damyo okumak istiyorum fakat internette yaptığım araştırmada bu konuyla ilgi sadece maaş farkları,hakları gibi şeylerden bahsedilmiş. Ben deniz piyade olmak istiyorum subay ve astsubay deniz piyadelerin görevinde ne farklar var?

• Subay; birliğin organizasyonunu, ikmalini ve bilimum ihtiyaçlarını planlarken bu planı harekete geçirenler astsubaylardır. Ayrıntılı bilgi için Atatürk'ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal kitabını okuyabilirsin

• Maddi açıdan çok çok farklı değiller. Askeri hiyerarşide astsubaylar'ın en yüksek rütbesi kıdemli başçavuştur ve bu en düşük olan subay rütbesinin (asteğmen) bile altındadır. Emir komuta zincirinde 22 yaşında bir teğmen 50-60 yaşındaki (20-30 yıllık asker bile olsa) bir astsubaya emir verebilir amiri konumunda olabilir.

Pratikte bu durum çok da böyle değildir çünkü ortaasya kültürünün bize vermiş olduğu yaşa göre hürmet ve saygı gösterme durumu vardır. Bu nedenle Teğmen genelde kendinden 20 30 yaş büyük abilerine çok diş geçiremez. Bu durum birliğin komutanına bağlıdır aslında. Subay rütbesinde asteğmenleri teğmenleri genelde çok sallamazlar hatta üsteğmenler bile sallantıdadır. Fakat yüzbaşı dediğiniz 10 yıl küsür tecrübeli yaşını almış bir subaydır ve genelde yüzbaşı rütbesine varan subaylar bundan sonrasında rahata kavuşur diyebiliriz. Küçük bir birlik komuta edebilir yada büyük birliklerde İyi konumda amirlikler elde edebilir.

Deniz kuvvetleri askeriyenin en laçka kuvvetidir ve emir komuta zincirini özellikle astsubaylar hiç sallamazlar. Buna rağmen çok nitelikli insanları içinde barındırabilir SAT komutanlığı gibi trnin en güzide birlikleri bu kuvvete bağlıdır. Tanıştığım Amiraller genellikle ufku açık genel kültürü yüksek dünyayı iyi okuyabilen çok iyi seviyede yabancı dile hakim kişiler. Fakat Balyoz Fetö vs operasyonlar sonrası en liyakatlileri kaybettik.

Deniz piyade laçkalık konusunda en az laçka olan birliklerdendir diyebilirim deniz kuvvetlerindeki kara kuvvetlerini andırır. Kuzey Deniz, Güney Deniz ve Donanma Komutanlıklarını gördüm. Genel olarak izlenimlerim bu şekilde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.