Şimdi Ara

Asus 280x Ekran Kartı Fan Yaprağı Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Asus R9 280x ekran kartı kullanıyorum.Kasamın kapağı açık ve yeğenim muhtemelen merak etti dönerken parmağı ile durdurmaya çalışırken kırdı. Bu tabi teorim.Hala ben yapmadım diyor. Neyse durum bu. Tek yaprak kırık. %50 rpm'e kadar ses yok. Ama sonrasında sen ve titreme başlıyor. Traktör gibi ses çıkartıyor. Aliexpress'den baktım sıfırı 25 $. Türkiye'de yok. Forumda bozulmuş arızalı olan varsa birinde alabilirim fanını. Ayrıca tanıdığım pc tamirsine söyledim %90 tamir edilir dedi ama oda yapıştıracak yani bes belli yani. Titiz birisi olarak herşey düzgün olsun istiyorum.

Bu konu hakkında bana yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Asus 280x Ekran Kartı Fan Yaprağı Kırıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pro18 -- 17 Ocak 2017; 22:44:26 >

• En temizi fanı değiştirmen ancak onu da yaparken kartın kendisine veya fan moturuna zarar verebilme riskin var.En az riske ve uğraşıya sağlam bir yapıştırıcıyla kanadı tekrardan çok özenli ve dikkatli bir şekilde yapıştırman olur ki iyi de olur orjinal kanat açısıyla, sağlam bir yapıştırıcıyla yaparsan.En kötü ihtimalle servise gönderirsin ki; inşallah servise de gerek kalmaz.Allah yardımcın olsun.
  • fan yaprağını yapıştırmak gibi bir durum yok hocam, parmağınızla kontrol edin anında geri düşüyor. hangi yapıştırıcı ile denerseniz deneyin başıma geldiği için biliyorum

bir ihtimal arızalı bulursanız çözüm olabilir gibi fakat aliexpress veya ebay dışında temin edebileceğinizi sanmıyorum. umarım en az masraf ve stress ile bu işin içinden çıkarsınız.
  • olmaz mı ya :D anında donan japon tarzı bi yapıştırıcı var üstüne sprey sıkıyon onla çok dikkatli bir şekilde yapıştırabilirsin
  • Bu şekilde vibrasyon yapar, yapıştırmak orjinali gibi olmayabilir.
  • Yapıştırıcı ile yapıştır yada karşılıgındaki yapragı sen kır :D
    Yada custom fan veya yurt dışından orjinal fan alman gerekicek.
  • ne ile denersen dene fan yaprağı tutmuyor hocam, denediğinde haber verirsen diğer arkadaşlara da bilgi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan yaprağını tutturmayı çok denedim ama ne yaptıysam yapışmadı. En temizi fanı değiştirmek. Öyle eski bir kart da değil, piyasada 20 tl ye filan rahat rahat bulup(?) sipariş ederseniz fanı. Eliniz az yatkınsa böyle işlere montajı da kolaydır.
    Biraz araştırırsanız uygun fan modellerini de bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 20 Ocak 2017; 12:54:8 >
  • Fanlar kaç cm ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.