Modemim 2 yıllık daha önce hattan düşme ve interneti yavaşlatma yapıyordu. Bende telekomdandır deyip geçiyordum.
Fakat bu sene iyice can sıkıcı bir hal aldı bilg ilk açtığımda genelde hızı ii oluyor. bazen de mynette takılıp kalıyo farklı bi siteyi tıkladığımda açılıyor. kimi zamanda menüsüne girmeme dahi izin vermiyo. ısınmadan kaynaklı olabilir mi arkadaşlar. olmazsa yeni bi modem alıcam 1024 ün keyfini sürdürmedi hain modem...
yaklaşık 2.5 senedir kullanıyorum...7/24 hiç kapatmıyorum...şu ana kadar toplam max 4-5 defa reset attım o kadar... sizde reset atın sorununuz geçer....yapmanız gereken şey modemin reset tuşuna basılı tutarak modemi açıp yaklaşık 30 sn beklemeniz... boğaziçi direkt msn desteği veriyor...ben o sayede yeni firmware yüklemiştim...isterseniz onlarlada iletişime geçebilirsiniz.
sadece olayı modem kaynaklı düşünme eğer kopmalar yaşıyorsan bunun nedeni TT olabilir bnce TTye süreki kopuyorum diye ir arıza kaydı bırakportu kontrol tsnler gerekirse değiştirsinlerhat değerlerinde süşük olabiir
Reset birkaç defa atmıştım. Firmware den kaynaklı olabilir aslında nasıl güncelleniyo modemler?
Son çıkan firmwareyi yükledim. Hala bağlantı kurulamıyor. Zaten kurulsada birkaç gün sonra kesilmeler falan oluyor. Bu modem den mi yoksa pc den mi merak ettiğim bu aslında...
pc'nizde ethernet ile bağlantıyı koparan virüs olabilir...bir tanıdığımda bu olaya şahit oldum. virüs programı ile bütün yerel diskleri tarayın..ondan sonra deneyin...eğer sorun devam ediyorsa suçlusu TTnet'tir.
Güvenliğe dikkat ederim. Hatta biraz fazla:) anti virüs, firewall, anti spy vs. olmadan nete bağlanmam. Her ihtimale karşılıkta birkaç haftada bir formatımı atarım:)
Modemi aldığım yere gittim. Telekomdan kaynaklanma ihtimali epey kuvvetli dedi. Daha önce bu sorunla gelenler olmuş telekomdan çıkmış ve halletmişler. Bende az sonra çıkıp konuşacağım nasipse. Sonucu bildiririm.