Şimdi Ara

ASUS A8N-SLI ile ilgili bi sorun var? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba suan kullanmakta oldugum anakart ASUS A8N-SLI ve benim bu kartın bi yeriyle ilgili sorunum var!Sanırım kuzey köprüsünün fanında bi sorun var (sanırım dedim çünkü tam olarak adı kuzey köprüsü mü bilmiyorum) burdaki ufak fan ara sıra dönmüyor,bilgisayar calışırken yavaşlıyo gürültülü bi ses cıkartıyo ve duruyo!! makineyi açarkende gürültülü bir ses çıkartıyo ama sonradan,artık ısınınca mı bilmiyorum, ses geçiyo!!
    bilgisayarcıya götürdüm çok salakca bişe dedi bana "bu fan calışmasada olur!!!" bende e neden yapmışlar ki o zaman dedim haliyle!neyse şimdi ben resmide buraya koyucam kırmızı bi halka ile göstermeye calıştım bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim...şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzex -- 19 Mart 2008; 0:21:51 >

• Fanı kontrol et saglam mı bır bak eger saglamsa belkı anakart ısınma durumuna gore fanın calıstırıp durduruyordur. anakartın kuzey ve guney koprulerının sıcaklıklarını kontrol et.Biostan yada windows ustunden yapabılırsın bunu.
  • Fanı kontrol ettim saglam ama ısınma durumuna göre bir durdurma yok gibime geliyo çünkü durmaya yakın gürültülü bir ses çıkarıyor ve duruyo bazende durarak dönüyor ve elimle dokundugumda inanilmaz bi sıcaklık var!! sıcaklıklara baktım normaller ama tabi fan durunca yükseliyor!
    tek korkum yanma ya da ne bilim ertesi sabah açılmaması!?
  • Fanı sök bence. yerine fansız soğutuculardan tak.
  • dogru aslında fansız sogutucu takmam daha dogru olur ama yaza makineyi yenilemeyi düşünüyorum şimdilik gececi bişe yapsam ne yapabilirim?
    peki bu böle arasıra duruyo dedim peki bunun ne gibi bi zararı olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: qzex

dogru aslında fansız sogutucu takmam daha dogru olur ama yaza makineyi yenilemeyi düşünüyorum şimdilik gececi bişe yapsam ne yapabilirim?
    peki bu böle arasıra duruyo dedim peki bunun ne gibi bi zararı olur?

Makineni yenileyeceksen gene tak. alacağın anakarta da takarsın bunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qzex

merhaba suan kullanmakta oldugum anakart ASUS A8N-SLI ve benim bu kartın bi yeriyle ilgili sorunum var!Sanırım kuzey köprüsünün fanında bi sorun var (sanırım dedim çünkü tam olarak adı kuzey köprüsü mü bilmiyorum) burdaki ufak fan ara sıra dönmüyor,bilgisayar calışırken yavaşlıyo gürültülü bi ses cıkartıyo ve duruyo!! makineyi açarkende gürültülü bir ses çıkartıyo ama sonradan,artık ısınınca mı bilmiyorum, ses geçiyo!!
    bilgisayarcıya götürdüm çok salakca bişe dedi bana "bu fan calışmasada olur!!!" bende e neden yapmışlar ki o zaman dedim haliyle!neyse şimdi ben resmide buraya koyucam kırmızı bi halka ile göstermeye calıştım bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim...şimdiden teşekkürler...

Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Servise gönderdik, yerine uyduruktan bir fan takmışlardı o da bozuldu. Sonunda ürünü değiştirdiler güya. SLI kart yerine normal bir board vermişlerdi o zaman.
    Ben aylarca fan çalışmaksızın kullanmıştım bir problem çıkmadı. Bence servise tekrar götür

• Arkadaşım,

Aynı anakartı kullanıyorum ve aynı sorunla karşılaştım. Bende de fan aynı sesleri çıkartıyardu. Benim makinede ses kartı arada sırada sistem tarafından tanınmıyordu. Ben bunun fandan olabileceğini baştan düşünmedim. Bende ayrıca arasıra mavi ekran ve hata mesajları da oluyordu. Ürününü nereden aldın ve ithalatçısı kim bilmiyorum. Ancak eğer Çizgi'nin ithalatı ise işin kolay. Ben geçen yıl ürünün garantisinin bitmesine yakın (ki garantisi bitsede fanı ücretsiz değiştirdiklerini söylediler) sadece fanı götürdüm ve bana yeni fan verdiler. Fanı taktıktan sonra yaklaşık bir yıldır aynı sorunu bir daha yaşamadım. Şu anda hiç sorun yaşamadan bilgisayarımı kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.