Merhaba arkadaşlar, Bende Asus r510 var ve bunun A15-120P1A modelinde 19v-6.32A adaptörü var.Sorunum şu, harici usb ses kartımı bağlıyorum kayıt almak için ama pcnin fişini taktığım zaman direkt dip topraklama sorunu gibi yoğun bir ses geliyor dip gürültüsü tarzı değil böyle bayağı bir sanki ucu açık bir kabloya değince yoğun baslı vuuu sesi oluyor ya o şekilde. Bataryayı çıkarıp denedim sonuç yine aynı, pil full dolunca bazı pcler o sesi yapıyor ondan dolayı zannettim ama o değil. Başka prizleri takınca sorun olmuyor,o ses bir tek pc adaptörünü takınca geliyor. Hatta şöyle bir şeyde yaptım, adaptörü pcden çıkardım ses kartı zaten usbden besleniyor,odamda 2 tane hoparlör var biri 15inç aktif ama prize bağlı değil diğeri de 3 hoparlörü olan biri 12 diğeri 5-7 için arası birde üstünde tweeterı var. Evde bir manyetik alan mı oluştu acaba diye hem kendi odamda hemde yatak odasında prize taktım,adaptörü direkt duvardaki prize takıp pcye bağlamadan ucuna dokunduğumda o bahsettiğim ses yine oluşuyor. Eskiden böyle 3lü prizlerin içinde bir demir parçası olurdu,adaptörün fişinde bunun dişisi var, öyle bir priz alırsam bu sorunu çözebilir miyim ya da bu binanın toprak hattıyla ilgi bir çalışma yapmayı mı gerektiriyor ? Bu konuda bilgi rica ediyorum.Adaptörün fotoğrafları aşağıya yükledim.
Bence farklı bir adaptör ile dene. Bu şekilde hedef küçültme yapabilirsin. ya pcden dir yada adaptörden. Pc içindeki bileşenlerden de kaynaklanıyor olabilir.