Şimdi Ara

Asus AMD R7 370 Ekran kartında oyunlarda ve masaüstünde bozuk görüntü ve dalgalanma sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandıgım amd r7 370 ekrankartında oyunlarda ve masaüstünde dalgalanma ve bozuk görüntü sorun yaşıyorum.Araştırmalarıma göre bunun sebebi çok yüksek voltajlı PSU kullanmam.Şu an kullandıgım PSU ya cok fazla para verdim eski kullandıklarım bana cok sıkntı cıkarmıştı.Bundan dolayı yeni bir PSU almadan bu sorunu cözmemin mümkün olup olmadıgnı merak ettim.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dvi to vga ile mi bağlı?

• sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Kasadan cıkan VGA kablosunun önünde bir aparat var sanırım öyle.

• Psu ile nasıl bağdaştırdın ? Öncelikle ekran kartını çalıştığı bilinen bir başka pc de test et ayni sorun devam ediyormu diye devam ediyorsa aparatı kaldır aradan veya monitor degiştir.Sorun tanımlaman yetersiz bu arada siyah dalgalanma şeklindemi yoksa renklerin noktalanması yada karelenmesi şeklindemi ??? Renklerin karışması karelenmesi vs ise surucu degistir sorun devam ederse kartı garanti servis vs gonder muhtemel donanim arızasi için,siyah ekran kararmasi dalgalanmasi vs ise monitor çıkışı farklı bir cihaz tercihen dvi cikisli test et sonucu yaz bakalım ..

• klement kullanıcısına yanıt
    Siyah ve beyaz dalgalanmalar şeklinde,söylediklerini en kısa sürede deniyecegim.Ama monitörde oldugnu sanmıyorum cünkü bu monitörle başka bir ekran kartı kullanmıştım onda olmamıştı bu sorun üstelik o kart daha yüksekti ama emin olmak icin deneyecegim saolasın. PSU ile bagdaştırmamın nedeni de bu sorunu yaşayanların ondan kaynaklı oldugnu söylemesi üstelik benim PSU 700 watt yani gercekten voltaj dalgalanması nedeniyle olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namelessxlr -- 23 Haziran 2016; 20:20:51 >
  • monitor de değil monitörün çıkış desteği için değiştir diyorum mesela DVI çıkışlı bir monitörde siyah beyaz dalgalanma genelde analog dönüştürücü veya vga çıkışlarının manyetik parazitlere tepkimesi şeklinde meydana gelir ya sağlam bu manyetik etkilerden min. etkilenen bir kalınca olacak tabi kablo edinmen yada başka bir monitör DVI çıkışlı olmalı elindeki ile aynı olması farkı göstermez DVI çıkışlı bir monitör testi kesinleştirmiş olacak kartın sorunlu olup olmadığı ek olarak psu bu duruma sebep olmaz arkadaşım anakart denen meret kontrol ediyor voltaj dalgalanması vs hikaye erkanın siyah dalgalanma sebebi genel olarak dönüştürücü ve VGA çıkışın kayıplı olarak görüntü iletmesi bazı ekran kartlarında hissedilmese bile dikkatli bakıldığında bazı oyun sahnelerinde vs görülebilir yani kaçınılmaz bir durum yine de testlerini yap kolay gelsin...
  • http://i.hizliresim.com/8lYz5n.jpg

Çözüm budur. Ayrıca eski sistemlerde dalgalanma olmayabilir ama yeni sistemlerde dalgalanma yapabilir.
    Ben de yeni sisteme geçince aynı problemle karşılaşmıştım. Şu anda monitöru bu resimdeki gibi kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

http://i.hizliresim.com/8lYz5n.jpg

Çözüm budur. Ayrıca eski sistemlerde dalgalanma olmayabilir ama yeni sistemlerde dalgalanma yapabilir.
    Ben de yeni sisteme geçince aynı problemle karşılaşmıştım. Şu anda monitöru bu resimdeki gibi kullanıyorum.

Bunu bircok yerde gördüm ama denemeye korktum acıkcası bir sorun cıkarmı sizce?

O kadar yazmışsın eline saglık da ben pek fazla bir şey anlamadım.Birkac cümle ile acıklarmısın ya da sence o topraklama olayı işe yarar mı ya da bir tehlike oluşturur mu?

• Yukarıdaki yontem bir çözüm ancak dikkatli goz yine farkina varabilir...kalınca tercihen faraday kafesli veya zırhlı kablolar edinmek sorunu giderir...

• Öncelikle kartını donanımsal sorun olup olandığıno kesinleştirmen lazım garanti vs islemleri başlatman için sorun yok ise donanim açısından yöntem riskli onu belirteyim tesisattaki toprak hattini iptal etmemen gerekiyor,farkli çozumlere odaklanman gerek yukarida belirttim kablo degisimi vs...

Ne kablosu almam gerekiyor tam olarak ekran kartının orda 2 farklı giriş daha var onlar icin mi kablo almam gerekiyor?
    Ve evet dvi to vga ile baglı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namelessxlr -- 24 Haziran 2016; 15:22:38 >
  • Yeni bir dvi kablosu alip hic dönüşturme uygulamadan takmam problem yaratır mi?

• monitör Dvi desteği var ise yapmaman hata olur yoksa normalden kalın olup zırhlı olan kablolar mevcut monitör ile ekran kartı arasına bağladığın kablodan bahsediyorum kalınca zırhlı olanları var bu kabloların dene çözerse satın alırsın yaz bakalım yine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klement

monitör Dvi desteği var ise yapmaman hata olur yoksa normalden kalın olup zırhlı olan kablolar mevcut monitör ile ekran kartı arasına bağladığın kablodan bahsediyorum kalınca zırhlı olanları var bu kabloların dene çözerse satın alırsın yaz bakalım yine...

http://www.vatanbilgisa...ablosu.html#genel-bakis Bundan mı bahsediyorsun.Monitörün arkasında dvi in yeri var bu arada

• Siteye ulaşılmıyor attığın link bozuk Mönitör üzerinde DVI konektör var ise bu zaman kadar kullanmaman hata kablo bu

Asus AMD R7 370 Ekran kartında oyunlarda ve masaüstünde bozuk görüntü ve dalgalanma sorunu...

testini yap burdan yaz bakalım yine şahsen kullanıyorum benzer olanı gözlerim rahatladı desem yeridir..
    Kücük olan tarafı ekran kartına büyük olanı monitöre takmam gerekiyor degil mi? En yakın zamanda alcam zaten şu an fan aldım onun hrlmesini bekliyorum kısa sürede test eder yazarım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.