Merhaba arkadaşlar iyi forumlar. Yeni bir kasa topladım yaklaşık 2 ay oluyor Anakart m5A97 LE 2.0 Ram Kingston 8gb Ekran kartı r9 290 tri x işlemci amd fx 8350 psu 750 + 80 Hataya gelirsek bilgisayarım bir anda donma yaşadı ve mavi ekran :( surat ifadesi çıkarak kapandı daha sonra bu hatayı aldım "the current bios setting dont fully support the boot device" türkçe olarak "Geçerli bios ayarı tam önyükleme aygıtı desteği yok" yabancı forumlarda baktığımda usb portlarını boş bırak yazıyordu kulaklığı ön usb portundan çıkardım bios danda orjinal bios ayarlarına çevirdim bilgisayarım açıldı. bu sorunu daha öncede yaşadım o zaman r9 290 oc ekran kartı vardı ekran kartı problemi diyerek değiştirdi sağolsun toptancım bende 550 watt lık psu bu sisteme yetmez birde onu değiştireyim dedim hiç bir sorun olmadan kullanıyordum ta ki bu güne kadar tekrar aynı hatayı aldım böyle bir hata küçük bir usb ile çözülücek değil bence bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum
Harddisk olarka ssd mi kullanıyosun mekanik disk mi bios update aldırdın mı .
İşletim sistemin nedir anakarttakı uyumluluk modunda işletim sistemi desteği var mı .
Sorun anakarttan çok işletim sistemi ve hdd gibi görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bywankedi
Harddisk olarka ssd mi kullanıyosun mekanik disk mi bios update aldırdın mı .
İşletim sistemin nedir anakarttakı uyumluluk modunda işletim sistemi desteği var mı .
Sorun anakarttan çok işletim sistemi ve hdd gibi görünüyor.
mekanik , bios da update yaptırmadım geldiğinden beri işletim sistemi w8.1
Arkadaşlarımın laptoplarındada windows 7 de hiç bir sorun yokken windows 8.1 de donanım uyumsuzluğu sebebi ile vb. sürekli üzgün yüz ifadesi ile çökmeler yaşanıyordu.
Sisteminizin stabil ve güncel kalması açısından.
Anakart bios update yapmanızda fayda var ki bu sorununuzuda çözebilir. Aynı zamanda windows updateleride aldırmayı unutmayın.