Şimdi Ara

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.226
Cevap
61
Favori
104.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullanıcı adı ve şifre de belirleyip arayüze de girdim fakat hala giremiyorum internete. Dsl ışığı ve internet ışığı da sabit. Bağlanmıyor internete
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysn61

Kullanıcı adı ve şifre de belirleyip arayüze de girdim fakat hala giremiyorum internete. Dsl ışığı ve internet ışığı da sabit. Bağlanmıyor internete

İss nin verdiği internet kullanıcı adı ve şifresini girdinizmi bildiğim kadarı ile oto tanımaz. Sizin belirttiğiniz anladığım kadarı ile arayüz kullanıcı ve şifresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoparAsus -- 29 Nisan 2021; 16:14:19 >
  • Tabiki hocam turknetin verdiği kullanıcı adı şifreyide girdim fakat girmiyor çıldırıcam ya. Resetledim yeniden kurulum yaptım her şey doğru ama bağlanmıyor. Modemde ışıklar sabit anlamadım gitti
  • Anladım bende bugüne kadar iss nin verdiği modemleri kullandım bakalım gelsin bi dsl bağlantısı yapan arkadaşlar yardımcı olurlar.

• Kurulumda direkt turknet seçtim acaba diğer seçip mi yapmam gerekli? 1 saattir uğraşıyorum internete bağlansın diye. Onu geçtim her şeyi yaptım modem arayüzüne de girmiyor şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kurulumda direkt turknet seçtim acaba diğer seçip mi yapmam gerekli? 1 saattir uğraşıyorum internete bağlansın diye. Onu geçtim her şeyi yaptım modem arayüzüne de girmiyor şimdi.

turknet seçmeyip de direk bu şekilde seçip denediniz mi ? turknet değil de direk turk telekom olarak?

bir de turknetin kullanıcı adı şifre bu şekilde oluyor dikkat edin girerken

xxxdata@turk.net

genelde ben de @'ten sonra turknet vs yazıp yanlış girdiğim oluyor

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

• Hızlı kurulum ekranında direkt Turknet'i seçip devam ediyordum fakat diğer seçip kendin elle yazınca internete bağlanıyor. Çok saçma bi olay sabahtan beri uğraşıyorum.

• quote:

Hızlı kurulum ekranında direkt Turknet'i seçip devam ediyordum fakat diğer seçip kendin elle yazınca internete bağlanıyor. Çok saçma bi olay sabahtan beri uğraşıyorum.

Modem arayüzünden geri bildirim bölümünden probleminizi ve loglarınızı gönderir misiniz ? Çünkü ben de turknet kullanıyorum böyle bir sıkıntı yok, direk türkneti seçince bağlanıyor.

Önceki sayfada başka turknete de direk bağlananları görmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

turknet seçmeyip de direk bu şekilde seçip denediniz mi ? turknet değil de direk turk telekom olarak?

bir de turknetin kullanıcı adı şifre bu şekilde oluyor dikkat edin girerken

xxxdata@turk.net

genelde ben de @'ten sonra turknet vs yazıp yanlış girdiğim oluyor

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

Alıntıları Göster

hocam senin modemde kararlılık ayarı çalışıyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 29 Nisan 2021; 16:56:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Reaver

arkadaşlar benim modemde geldi ama hayal kırıklığı yaşıyorum modemde snr alanı çalışmıyor 8.3 db kilitlendi kaldı 5 db çekiyorum aynı 12 db yapıyorum aynı sizde durum nedir

Buda değişime verdiğim n17u daki değerlerdi

Aldığınız hızlarda problem mi var ? Broadcom tarafı otomatik ayarlıyor, manual ayara gerek kalmaması lazım diye biliyorum.

• hey kullanıcısına yanıt

Hocam valla inanın saat 3’den beri bununla uğraşıyorum. Turknet seçerek 3 kez kurdum internete bağlanmadı. Şimdi diğer seçip ppoe seçtikten sonra 35 yazıp devam ettim ve bağlandı. Bu arada modem arayüzüne 192.168.1.1 ile mi bağlanıyoruz? Ben de açılmıyor modem arayüzü

• quote:

Hocam valla inanın saat 3’den beri bununla uğraşıyorum. Turknet seçerek 3 kez kurdum internete bağlanmadı. Şimdi diğer seçip ppoe seçtikten sonra 35 yazıp devam ettim ve bağlandı. Bu arada modem arayüzüne 192.168.1.1 ile mi bağlanıyoruz? Ben de açılmıyor modem arayüzü

modem arayüzüne 192.168.50.1 ile bağlanıyorsunuz. veya router.asus.com üzerinden, isterseniz sonra LAN ayarlarından 192.168.1.1 yapabilrisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 29 Nisan 2021; 16:57:47 >

kararlılık ayarını 5 db çekincede 15 e yükseltincede 8.3 de takılı kalıyor 8.3 db da 92 mbitte kalıyor onu 6 ya çeksem 102395 olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 29 Nisan 2021; 17:1:21 >
  • quote:

kararlılık ayarını 5 db çekincede 15 e yükseltincede 8.3 de takılı kalıyor 8.3 db da 92 mbitte kalıyor onu 6 ya çeksem 102395 olması gerekiyor

N17u'da 100mbps mı alıyorsunuz manual ayar ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 29 Nisan 2021; 17:8:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

N17u'da 100mbps mı alıyorsunuz manual ayar ile?

Alıntıları Göster

evet hocam bunda olmuyor kararlılık ayarından snr 6 ya çekiyor 8.3 de kalıyor 15 yapıyorum yine 8.3 de kalıyor yani benim cihazda kararlılık ayarı çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 29 Nisan 2021; 17:10:33 >
  • şimdi keenetic modemi taktım hat değerlerine bak

buda ax82u değeri

buda asus n17u değeri

@hey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 29 Nisan 2021; 17:17:30 >

Turknet arayüzünde hattıma gelen hız 75.6 gözüküyor. Şuan hız testi yaptığımda 70.5 mbps hız alıyorum hocam. Hat değerlerim aşağıdaki gibi sizce nasıl?

• modeminde kararlılık ayarını deneyebilecek babayiğit yok mu

• quote:

İlginç bir şekilde ip aralığını 192.168.50.x olarak vermişler. Eğer evinizde benim gibi çalışan sabit ipli cihazlar varsa modemin ip numarasını 192.168.1.1 yapın, otomatik olarak DHCP aralığını değiştirmek isteyip istemediğinizi soracak, evet dediğinizde aralık 192.168.1.x olarak değiştirilir.

• quote:

şimdi keenetic modemi taktım hat değerlerine bak

buda ax82u değeri

buda asus n17u değeri

@hey

Dediğim gibi broadcom tarafı otomatik olarak işliyor olması lazım. Anlaşılan o ki daha kararlı ayarları tercih ediyor.

DSL-AX82U ile speedtest yaptığınızda 92Mbit alırken, diğer modemlerde 100Mbit speedtest alıyorsunuz doğru mu ? Siz daha az kararlı olsun ama daha yüksek hız yakalayayım istiyorsunuz anladığım.

Cihazın arayüzdünden geri dönüş yapabilirsiniz ama Broadcom daha düşük kararlılığa izin vermiyor olabilir emin değilim.ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin 

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.