|
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (16. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurkansİlk seferde hata verse de 2. seferde kolayca bağladı node u. Wireless mesh kurulumundan sonra, kablo ile de LAN-->WAN bağlantıyı yapınca gayet iyi oldu. NAStan büyük boyutlu dosya çekerken wireless hızlarını test edeceğim daha sonra.
İlk izlenim SNR Marginde bir değişiklik yok AC68 ile. Saatte aldığı CRC hatası dahi aynı . Keenetic bir tık daha iyi değer alıyordu hatta ama çok önemli bir fark bulunmuyor. Hızda da bir değişiklik yok, çökmediği sürece benim beklentilerimi karşılıyor.
Düzeltme: Max alabileceğim hız daha önce 70mbit görünürken bu modemde 53 görünüyor. Hız testi sonuçları da yaklaşık 1,5mbit daha düşük. Biraz ince ayarları kurcalayıp bakacağım düzelecek mi.
Net olarak AC68 in tasarımı ve malzemesiyle karşılaştırınca AX82 plastik leğen gibi kalmış. Sağlam bir cost reduction projesi yapmışlar belli ki. :)
Kurcaladıkça farkları yazarım buradan.
Maksimum kablosuz performans için kanal ayarlarını denemeyi ve tabi doğru bir istemci kullanmayı unutmayın.
NAS'dan kablosuz okumada 100MB/s üzeri alabilirsiniz doğru ayar ve istemci ile. Tabi mesh üzerinden aldığınızda RT-AX55'ten ötürü düşüş olabilir.
Örnek test sonuçları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 28 Nisan 2021; 17:51:17 >
-
Vatan Bilgisayar ups kargoya modemi teslim etmişler. Bu arada modemin fiyatı vatan da artmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoparAsus -- 28 Nisan 2021; 18:27:7 > -
incelemelerde rgb açma kapana düğmesi olarak söylemişlerdi yanılmıyorsam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geldi bizim kargoda. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: nirvanhaincelemelerde rgb açma kapana düğmesi olarak söylemişlerdi yanılmıyorsam.
İnceleyenlerin bir kere açıp da kullanım kılavuzu okuduklarını sanmıyorum. Laf olsun torba dolsun 20dk konuşuyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurkansİnceleyenlerin bir kere açıp da kullanım kılavuzu okuduklarını sanmıyorum. Laf olsun torba dolsun 20dk konuşuyorlar.
Alıntıları GösterAynı düğme hem ledler hem Wps
https://www.asus.com/tr/Networking-IoT-Servers/Modem-Routers/All-series/DSL-AX82U/techspec/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 28 Nisan 2021; 17:59:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: heyMaksimum kablosuz performans için kanal ayarlarını denemeyi ve tabi doğru bir istemci kullanmayı unutmayın.
NAS'dan kablosuz okumada 100MB/s üzeri alabilirsiniz doğru ayar ve istemci ile. Tabi mesh üzerinden aldığınızda RT-AX55'ten ötürü düşüş olabilir.
Örnek test sonuçları
Alıntıları GösterMerhaba;
Meshten dolayı bir kaybım yok, aralarında kablolu bağlantı olduğundan wirelesstan pay almıyor. Zaten yukarıda da aşağıda da hız testi sonuçları aynı, bir fark yok.
NAS'dan kablosuz downloadda max 52mb/sn alabiliyorum, biraz daha kurcalarım bunu daha sonra. NAS gigabit ethernete sahip direk cat6 kablo ile bağlı. Özellikle de, usb değil raid disklerden çektirdim veriyi. Ayrıca 1,5dklık wireless testi de aşağıda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: heyAynı düğme hem ledler hem Wps
https://www.asus.com/tr/Networking-IoT-Servers/Modem-Routers/All-series/DSL-AX82U/techspec/
Alıntıları GösterAynen öyle, kullanım kılavuzunda net bir şekilde yazıyor :)
Birkaç mesaj yukarıda , düğmenin tepkisinin nereden ayarlanacağını da paylaştım, aynı düğme ; wireless on/off, aura led on off ya da wps için ayarlanabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 28 Nisan 2021; 18:21:52 >
-
Evet ok, dediğiniz gibi maliyet yapıp düğme sayısını bire indirgemişler.Umarım gerek kalmaz ama hard resette işlevi olmasını umuyorum.Teşekkürler.
Sağolun.
DSL-AC88U'yu verdim.
-
cihazı ulaşanlara hayırlı olsun benimki aktarmada takılmış bekleyişim sürüyor
-
Modemimi kurdum.henüz PlayStation 5 vs için ayar yapmadım. Şuanki halinden memnunum jet maşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 28 Nisan 2021; 20:31:20 >
Hayırlı olsun hocam ps5 denemelerinizi bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ysn61Hayırlı olsun hocam ps5 denemelerinizi bekliyorum
Tşkler. Şuan en önemli şeyde test ediyorum buraya yazamam ama kablosuz hızı çok iyi. Beşiktaşım kazanır inş
Çekim ya da iletim gücü nasıl acaba? 68U ile kıyaslayacak olan var mıdır?
-
quote:
Orijinalden alıntı: theraptorxÇekim ya da iletim gücü nasıl acaba? 68U ile kıyaslayacak olan var mıdır?
Ben 30% daha yüksek sonuç aldım ortalama iletim hızında.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurkansMerhaba;
Meshten dolayı bir kaybım yok, aralarında kablolu bağlantı olduğundan wirelesstan pay almıyor. Zaten yukarıda da aşağıda da hız testi sonuçları aynı, bir fark yok.
NAS'dan kablosuz downloadda max 52mb/sn alabiliyorum, biraz daha kurcalarım bunu daha sonra. NAS gigabit ethernete sahip direk cat6 kablo ile bağlı. Özellikle de, usb değil raid disklerden çektirdim veriyi. Ayrıca 1,5dklık wireless testi de aşağıda.
Alıntıları Göstervarsayılan şekilde kurulum yaptığımda ac destekli telefon (433 Mbps) ve dizüstü (867 Mbps) 5 GHz de yarı hızda bağlandı. 5 GHz i sadece 160 MHz olacak şekilde sabitledim. Dizüstü bağlanması gereken hızda bağlandı
ancak cep telefonu yine 867 Mbps yerine 433 Mbps bağlanmaya devam ediyor. Wifi ayarlarına müdahale etmek lazım ama tam ne yapılması gerektiğini bilmiyorum. AX/AC uyum modlarıyla ilgili bir durum olabilir.
EKLEME: 5 GHz ayarlarından 802.11ac Multi-User MIMO yu devre dışı bırakınca hızlar yükseldi, telefon da 833 Mbps ile bağlanabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 29 Nisan 2021; 1:39:49 >
-
yurtdışı fiyatlarına tekra baktım da amerikada 229 dolar. bu değişim işi bizim için baya bir karlı gözüküyor. ilk baktığımda 140 euro gibiydi sanırım.
inşallah memnun kalırız da bir dua ederiz asus türkiye için :)
-
wifi agında eskiden 2.5-5 ghz diye görürdüm.2.5- 5 ghz diye ayrı ag göremiyorum. Telefon baktıgımda 5 ghz baglı görünüyor. Eskiden 2.5 ghz görünürdü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 29 Nisan 2021; 7:17:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X