Sürüm meselesi farklı hocam o sürümün yazılış şeklinden dolayı yorum yaptım sürümün güncelliği veya sürümüyle ile ilgili değil. Hat zayıflama bilgileri doğru göstermiyor, dikkate almayın yada dikkate alıyorsanız uploadı da yazın :) Sizin hat modu interleaved olmuş o yüzden pinginiz fazla çıkıyor, fast olursa ping azalır ama hızınız biraz daha düşer muhtemelen. Şikayetlerini ingilizce olarak önceki sayfada @hey hocamın ekran görüntüsü attığı şekilde loglu gönderirseniz gelişiciler yapılacak şeyler olduğunda daha hızlı sonuçlanıyor. |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (23. sayfa)
-
-
hocam yanlış oldu d slam broadcom değil herhalde hisi yazıyor hisilicon yada farklı bir şey olabilirmi diğer arkadaşlarda broadcom yazıyor ayrıca ping konusunda diğer modemlerdede interleaved onlardan +7 ms fazla çıkıyor ax82 de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet0864 -- 30 Nisan 2021; 1:10:34 > -
Sorunlar çözülür de , her şeyin son jenerasyon olduğu bir cihazda 2.5G Multi-Gig port olmaması üzdü beni.
-
quote:
Orijinalden alıntı: memet0864hocam yanlış oldu d slam broadcom değil herhalde hisi yazıyor hisilicon yada farklı bir şey olabilirmi diğer arkadaşlarda broadcom yazıyor ayrıca ping konusunda diğer modemlerdede interleaved onlardan +7 ms fazla çıkıyor ax82 de
Aynı modda böyle fark olmaması lazım
Bende ping konusunda sıkıntı yok, standart pingi alıyorum ama fast benim.
DSLAM (DSL Exchange) dediği karşı taraf yani Türk Telekom cihazının çipseti, ona bir şey yapılması mümkün değil. Bahsedilen yani bizi asıl ilgilendiren modemlerin içerisindeki DSL çipset markası.
-
Ax modem aldım evdeki her şey ac. 2.5 gb wan port oldu diyelim evdeki hangi cihaz 2.5 gb porta sahip
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: memet0864bu snr ayarlamada telnetten giripte komutla yapılıyordu bilen var mı acaba o komutları
Sizin bahsettiğiniz şekilde SNR artar, düşürülmez. Bunun için maxDataRate komutunu kullanıyoruz.
İlk olarak modemin arayüzünden telnet i aktif ediyoruz
Yönetim > Sistem > Hizmet altından aktif edebilirsiniz.
Daha sonra bilgisayarımızdan veya telefonumuzdan bir telnet istemcisini açıyoruz.
Alıntı
metni:o router.asus.com veya alttaki örnekteki gibi başına o harfini koymayı unutmadan modemin ip adresini yazarak
Alıntı
metni:o 192.168.50.1 komutu ile cihazımıza bağlanıp modem arayüz şifrelerini girerek cihaza giriş yapıyoruz ve alttaki komutu kendinize göre uyarlayarak bağlanılacak hızı ayarlıyoruz.
Alıntı
metni:xdslctl configure --maxDataRate 50000 8000 160000 - Kbps cinsinden download hızı
- Kbps cinsinden upload hızı
- Kbps cinsinden toplam hız, bunu değiştirmeyin 160000 yazın
Yukarıdaki örneğe göre sonuç
- Normalde bağlandığı hızdan yüksek hız girmeyin, daha yüksek hızda bağlanmaz
- Bu işlem kalıcı değildir, cihaz kapatıldığında veya yeniden başlatıldığında eski haline geri döner
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Nisan 2021; 1:53:56 >
-
Haksızsınız diyemem ancak haksızım da diyemem.
Benim planım bu cihazı 3 yıl +++ kullanmak , Asus bir firmware ile müdahil olmazsa yine tabi :) ,
Teknoloji ve ihtiyaçlar hızla değişiyor.kendime yeni nesil bir lan kartı bile almıştım pc için , henüz takmadım kasaya , 2.5 gb modem olmadığından ..Olsa iyi olurdu.
Şimdi bu Asus için ya stratejik hata (rakipleri bu özellik ile öne çıkabilir ) , ya da stratejik zeka , belki 2.5 gb wan destekli router satışlarını baltalamamak istedi.Belki de bir sonraki nesil dsl cihazında duyuracağı bir özellik olacak.Bilemem.
Anakartlarında aynı bağlantı seçenekleriyle reklamını yapıyor.
Sonuçta yeni bir teknoloji.Herkes sahip olmak ister.
Üstelik ucuz bir cihaz da değil.(Ülkemiz için )
Tamamen satış politikası olduğunu düşünüyorum.
Bunlar cihazdan memnun kalmayacağımız anlamını taşımıyor.Değişim kampanyası ile gönlümüzü almasını bildi.
Saygılar,
-
quote:
Orijinalden alıntı: truecupperEvet yeni tivibu yu seçtim. Bir önceki modemim dsl-ac56u da tivibu yu sorunsuz kullanıyordum... Port seçerecek de denedim ama çalıştıramadım.
Alıntıları GösterEski Tivibu yu seçer misiniz? Bunu deneyin çalışması lazım
@truecupper
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 30 Nisan 2021; 9:26:40 >
quote:
Orijinalden alıntı: DrahmizmSizin bahsettiğiniz şekilde SNR artar, düşürülmez. Bunun için maxDataRate komutunu kullanıyoruz.
İlk olarak modemin arayüzünden telnet i aktif ediyoruz
Yönetim > Sistem > Hizmet altından aktif edebilirsiniz.
Daha sonra bilgisayarımızdan veya telefonumuzdan bir telnet istemcisini açıyoruz.
Alıntı
metni:o router.asus.com veya alttaki örnekteki gibi başına o harfini koymayı unutmadan modemin ip adresini yazarak
Alıntı
metni:o 192.168.50.1 komutu ile cihazımıza bağlanıp modem arayüz şifrelerini girerek cihaza giriş yapıyoruz ve alttaki komutu kendinize göre uyarlayarak bağlanılacak hızı ayarlıyoruz.
Alıntı
metni:xdslctl configure --maxDataRate 50000 8000 160000 - Kbps cinsinden download hızı
- Kbps cinsinden upload hızı
- Kbps cinsinden toplam hız, bunu değiştirmeyin 160000 yazın
Yukarıdaki örneğe göre sonuç
- Normalde bağlandığı hızdan yüksek hız girmeyin, daha yüksek hızda bağlanmaz
- Bu işlem kalıcı değildir, cihaz kapatıldığında veya yeniden başlatıldığında eski haline geri döner
Alıntıları Gösterhocam seninde kafanı ağrıtıyorum ama ben bir türlü yapamadım cmd ile telnet bağlanıyorum kullanıcı adını admin yazıyorum şifre alanına birşey yazmama izin vermiyor
-
Benim deneyimlerim çok daha acı oldu. Yazılım anlamında Keenetic'in yanına bile yaklaşamaz. Qos düzenleyici çalışma mantığı ya cihaz sınırlayacaksın ya da oyun, medya gibi tüm spesifik bir seçim yapacaksın. Cihazlara sabit bir ip atadığımda bi süre sonra tekrar Dhcp den random ip aldıklarını gördüm. DDNS için asus un verdiği ücretsiz hizmete bağlanamadım çünkü wan ip si ile ilgili alakasız ve saçma bir kriter koymuşlar ( 10 ile yada 192 ile başlarsa kullanamazsınız )
Sonuç olarak ben iade işlemi başlatmak ve Keenetic'e dönmek istiyorum.
Bu noktada Vatan bilgisayar ay başında birlikte aldığım repeaterimi iade almayacağını söylüyor. Cayma sürem geçmiş. Modem 20 gün sonra geldiği için ancak deneyebildiğimi söylüyorum ama yalnızca modemi alabileceklerini iletiyorlar. Repeaterın elimde kalmasını istemiyorum. Çözüm önerebilecek olan var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: RickoBenim deneyimlerim çok daha acı oldu. Yazılım anlamında Keenetic'in yanına bile yaklaşamaz. Qos düzenleyici çalışma mantığı ya cihaz sınırlayacaksın ya da oyun, medya gibi tüm spesifik bir seçim yapacaksın. Cihazlara sabit bir ip atadığımda bi süre sonra tekrar Dhcp den random ip aldıklarını gördüm. DDNS için asus un verdiği ücretsiz hizmete bağlanamadım çünkü wan ip si ile ilgili alakasız ve saçma bir kriter koymuşlar ( 10 ile yada 192 ile başlarsa kullanamazsınız )
Bu noktada Vatan bilgisayar ay başında birlikte aldığım repeaterimi iade almayacağını söylüyor. Cayma sürem geçmiş. Modem 20 gün sonra geldiği için ancak deneyebildiğimi söylüyorum ama yalnızca modemi alabileceklerini iletiyorlar. Repeaterın elimde kalmasını istemiyorum. Çözüm önerebilecek olan var mı ?
DHCPden random ip alması ile ben karşılaşmamıştım, ancak kablolu bağladığım bir cihazı kablosuz bağladığımda farklı aldı ki normal MAC adresleri değişiyordu. Ben de buna dikkat ederim bir süre belki de ben farketmemişimdir.
DDNS ile ilgili konu saçma bir kural değil, eksiklik. Keenetic cloud destekli bir DDNS sistemi kullanıyor, aynı akıllı ev aletlerine (philips hue, smartthings , Qnap vs) bağlanmanızı sağlayan sistemler gibi. Carrier Grade NAT kullanan bir ISP niz varsa DDNS hizmetlerinden hiçbiri eğer keenetic gibi cloud destekli değilse çalışmaz çünkü internete çıkış ipniz modemin gördüğü ip numarasından farklı oluyor. (10 la başlayan ip numaraları bu yapıda kullanılıyor) Ortak ip kullanılan bölgelerde bu ne yazık ki böyle. Ama bu durum Asus'un bu konuda çağın gerisinde kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok az ülke IPV6 standardına geçebilmişken IPV4 de hemen hemen artık heryerde uygulanan CGNAT uygulamasına karşı çözüm geliştirmeliydi. Bunu sadece mobil appleri üzerinden sağlayabiliyor, aicloud , asus router, aiplayer vs vs .
Yazılım konusunda keenetice kesinlikle yaklaşamaz, çok farklı yapıdalar. Keenetic modüler bir sistem kullanıyor ve cihaza ihtiyacınız olan modülleri ekleyip gerisini çıkarmanıza izin veriyor. Asusta böyle bir durum yok, yüklenebilecek herşey yüklü geliyor, ona göre de daha fazla hafıza ve daha güçlü işlemcilerle donatılmış. Ama bu hoşuma gitmedi daha iyisiyle değiştireyim durumu pek yok, merlin de öyle mucizevi bir değişiklik değil.
Biraz ihtiyacınıza göre şekillenecek bir tercih bu, wifi6 (ax) , gigabit ethernet, daha fazla bellek ve işlemci gücü gibi ihtiyaçlarınız varsa Asus, diğer konularda keenetic şu an için daha iyi bir tercih gibi duruyor.
Yasal olarak extenderı iade etmenizi sağlayacak bir madde yok gibi, ancak vatan bu konuda insiyatif alırsa mümkün olur, ya da satılığa çıkarabilirsiniz ya da ilerde kullanılabilir diye saklayabilirsiniz.
Modemi iade edebilir ya da aldığınız fiyatın üstüne bile satabilirsiniz, modemin fiyatı 2000 TL oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RickoBenim deneyimlerim çok daha acı oldu. Yazılım anlamında Keenetic'in yanına bile yaklaşamaz. Qos düzenleyici çalışma mantığı ya cihaz sınırlayacaksın ya da oyun, medya gibi tüm spesifik bir seçim yapacaksın. Cihazlara sabit bir ip atadığımda bi süre sonra tekrar Dhcp den random ip aldıklarını gördüm. DDNS için asus un verdiği ücretsiz hizmete bağlanamadım çünkü wan ip si ile ilgili alakasız ve saçma bir kriter koymuşlar ( 10 ile yada 192 ile başlarsa kullanamazsınız )
1.Cihaz sınırlamasında ne yapmak istiyorsunuz yapmadınız tam anlamadım, her türlü seçenek olması lazım ister oyun, ister istemci bazli ister misafir ağı bazlı vs.?
2.DHCP den LAN'daki cihazlara sabit ip verdiğinizde cihaz başka ip alması ilginç, log ve ayarları gönderirseniz yurt dışı bakabilir. istemci den ve modemden farklı manual ip ataması yapmış olabilir misiniz?
3. Havuz ipsinde olduğunuzdan sıkıntı oluyor muhtemelen. Bunun çözülmesi uzun sürebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Daha önceki cihazımda hem adaptive qos kullanıp, bunun yanında da istediğim cihaza istediğim hızı atayabiliyordum. Bu ayarı yapmak istediğimde ya bant sınırlayıcıyı çalıştırabileceğimi, ya da uyarlanabilir qos seçmem gerektiği çıktı yani ikisini aynı anda yapamadım.
Seyahat eden birisiyim ve uzaktan modeme bahsettiğiniz gibi cloud destekli ddns ile bağlanmak çok işimi görüyordu. Sırf bunun için bile hayal kırıklığına uğradım. Açıkçası sabit ip ye geçmek gibi bir düşüncem de yok.
İade için modemi topladım hocam. çok üzgünüm :(
-
walla bende hayal kırıklığına uğradım ne snr ayarları çalışıyor nede merlinin yazılımı sağlıklı çalışıyor sırf merlin dns filter ve vpn özellikleri için almıştım mevcut ax86u router var merlin yazılım yüklü çatır çatır çalışıyor ax82u tüm özelliklerini kullanıp ax86u yu diğer odada mesh yapacaktım ama ax82u tam hazır olmadığı wifisini falan kapatıp kabloyla ax86u ya verdim onu kullanacağım cihaz oturana kadar
-
Haklısın dar düşünen benim sonuçta yıllar boyu kullanılacak bir modem illaki bir gün 2.5 gb portlara ihtiyaç duyulacak. Ah keşke şu dsl özelliğini 82u ya değilde 86u ya getirseydi. O kadar mı zor çok lazımsa al router olarak kullan diye düşünen çok olur ama bende eşim de bir eve 2 modem riskli olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta deli sinyal veriyorlar. Sağlık açısından 2 cihaza karşıyım. Belki ilerleyen zamanlarda tepe model bir router a dsl güncellemesi yapabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: atabey444Haklısın dar düşünen benim sonuçta yıllar boyu kullanılacak bir modem illaki bir gün 2.5 gb portlara ihtiyaç duyulacak. Ah keşke şu dsl özelliğini 82u ya değilde 86u ya getirseydi. O kadar mı zor çok lazımsa al router olarak kullan diye düşünen çok olur ama bende eşim de bir eve 2 modem riskli olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta deli sinyal veriyorlar. Sağlık açısından 2 cihaza karşıyım. Belki ilerleyen zamanlarda tepe model bir router a dsl güncellemesi yapabilirler.
Herhangi bir modemi bridge modunda kullanıp, istediğiniz router ile ev içi dağıtımınızı yapabilirsiniz. Modemin radyo sinyalini kapattığınızda (dilerseniz router ve kablosuz yayın gibi özellikleri olmayan bir modem de tercih edebilirsiniz) dediğiniz risk olmaz. Modem sadece modem (modülasyon-demodülasyon) görevini üstlenir, DHCP server görevini de, kablosuz yayın görevini de routerınız üstlenir. Büyük bir derdiniz yok, 2.5gigabit ev içi bağlantıyı böyle de alırsınız.
-
bu nasıl tracerttir yav ping sorununu hala çözemedim keenetic modemde herşey normal bunda bi acaip
-
Bende tam yukarıda ki arkadaşın paylaştığı resime bakıyordum kafama yeni dang etti. Bu arada benim derdim 2.5 gb port değil o başka bir arkadaşın isteğiydi. Bana lazım olan daha çok 2 tane usb 3.2 port.
Teşekkürler
-
hocam şu bölüm nasıl sizde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet0864 -- 30 Nisan 2021; 11:56:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X