Şimdi Ara

Asus Dsl-N17u (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
45
Favori
92.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Orijinalden alıntı: nemesis81

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar bende Vodafone Fibernet aldım ve Asus DLS-N17U modemden aldım bir adet ve şimdilik sıkıntı yok. Ancak bir problem dikkatimi çekti usb girişine 1tb 2.5" hdd bağlıyorum ve download master programını kuruyorum torrent dosyasını atıyorum ve sonrasında bağlandı indiriliyor diyor sonrasında modemin ara yüzünde herhangi bir sayfaya giremiyorum. Explorer ı kapatıp yeniden modemin arayüzüne girmek için ip adresini yazıyorum ama kesinlik ile ulaşamıyorum. Modemi resetlediğim zaman usb yi çıkartınca herşey normale dönüyor. Acaba nerede sıkıntı yaşıyorum. En son çıkan 1.1.0.4 yazılımı yüklü modeme ? acaba yazılımda mı yoksa modemde mi sorun var ?

Yukarıda linki paylaşılan firmwareyi flashlayip deneme yapın

eve geçince denerim ama asus'un sitesinde 1.1.1.2 yazılımını göremedim :s yeni mi bu

Evet yeni

Üstad yükledim verilen linkteki dosyayı ancak modemin arayüzüne girip download master uygulamasını açıp torrent dosyasını indir dediğimde modem arayüzüne ulaşamıyorum öylece kalıyor. Ancak web de dolaşmada bir sorun yok acaba modemde bir sorun olabilir mi? anlayamadım valla :s

Uzak bağlantı ile akşam bakalım

Dün gece modemi yazılım yüklemesinden sonra resetledim ve download manager ı yükledim bir tane torrent indirmesi için açtım arayüze girdim çok aşırı yavaşlamasada arayüzde gezinti yapabiliyorum. Şimdi baktığımda ise film inmiş. Sanki şimdilik bir sorun yok gibi torrent indirirken ile torrent indirmiyorken arayüz de dolaşımda biraz hız farkı var bu normal midir? İnternette dolaşımda herhangi bir sorun yok.

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar bende Vodafone Fibernet aldım ve Asus DLS-N17U modemden aldım bir adet ve şimdilik sıkıntı yok. Ancak bir problem dikkatimi çekti usb girişine 1tb 2.5" hdd bağlıyorum ve download master programını kuruyorum torrent dosyasını atıyorum ve sonrasında bağlandı indiriliyor diyor sonrasında modemin ara yüzünde herhangi bir sayfaya giremiyorum. Explorer ı kapatıp yeniden modemin arayüzüne girmek için ip adresini yazıyorum ama kesinlik ile ulaşamıyorum. Modemi resetlediğim zaman usb yi çıkartınca herşey normale dönüyor. Acaba nerede sıkıntı yaşıyorum. En son çıkan 1.1.0.4 yazılımı yüklü modeme ? acaba yazılımda mı yoksa modemde mi sorun var ?

Yukarıda linki paylaşılan firmwareyi flashlayip deneme yapın

eve geçince denerim ama asus'un sitesinde 1.1.1.2 yazılımını göremedim :s yeni mi bu

Evet yeni

Üstad yükledim verilen linkteki dosyayı ancak modemin arayüzüne girip download master uygulamasını açıp torrent dosyasını indir dediğimde modem arayüzüne ulaşamıyorum öylece kalıyor. Ancak web de dolaşmada bir sorun yok acaba modemde bir sorun olabilir mi? anlayamadım valla :s

Uzak bağlantı ile akşam bakalım

Dün gece modemi yazılım yüklemesinden sonra resetledim ve download manager ı yükledim bir tane torrent indirmesi için açtım arayüze girdim çok aşırı yavaşlamasada arayüzde gezinti yapabiliyorum. Şimdi baktığımda ise film inmiş. Sanki şimdilik bir sorun yok gibi torrent indirirken ile torrent indirmiyorken arayüz de dolaşımda biraz hız farkı var bu normal midir? İnternette dolaşımda herhangi bir sorun yok.

Saygılar.

Downlaod master devamlı güncellenmekte olan bir yazılım
    Torrentte seed sorunu yoksa cihaz görevini yapıyor
    İndirdiğim verinin haddi hesabı yoktur asus modemler üstünde

• 14gb lık filmi indirmiş ortalama 3-4mb ile indirmede soeun yok sadece modem arayüzünde yavaşlama var şimdilik. Birde sorum olacak size indirdiğim filmleri upload yapar mı download master çünkü film indirdiğim site ratio olayına önem veriyor

• quote:

14gb lık filmi indirmiş ortalama 3-4mb ile indirmede soeun yok sadece modem arayüzünde yavaşlama var şimdilik. Birde sorum olacak size indirdiğim filmleri upload yapar mı download master çünkü film indirdiğim site ratio olayına önem veriyor

Torrenti kaldırmazsanız upload devam eder

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun özellikle n17u'ya göre değişen anten yapısı benim için bi avantaj eğer çekim gücü yetersiz gelirse modemin n ve ac modunda çıkış gücü 17db olduğu için 4 adet 8db iç mekan anteniyle(2 tane 2.4ghz, 2 tane 5ghz) çekim sorunuda giderilebilir gibi zaten diğer özellikleri çok iyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

Çok sağolun özellikle n17u'ya göre değişen anten yapısı benim için bi avantaj eğer çekim gücü yetersiz gelirse modemin n ve ac modunda çıkış gücü 17db olduğu için 4 adet 8db iç mekan anteniyle(2 tane 2.4ghz, 2 tane 5ghz) çekim sorunuda giderilebilir gibi zaten diğer özellikleri çok iyi :)

Ac 52 de antenler sabit belirteyim

• Aslında donma son versiyon dada olabilir sebebi neden derseniz teknik olarak torrent dosyasını ekledıgınızde ılk önce o dosyayı gercek boyutuna göre Usb de hash değerlerini alarak sanal bir alan acar ornek olarak Film 15gb bu 15gb dosyayı HASH oluşturur buda 16gb yada 32gb olan usblerde yavaşlamaya sebep olur... Ama bir secenek daha var USB nın dosya formatını ext3 yaparsanız HASH'lamaz ve dırek olarak ındırmeye baslar ve modemın yazılımıda Linux oldugu ıcın ext3 NTFS gore daha performaslı calsıır ancak dejavantajı bu usb windows taktıgınızda dosyaları goremezsınız yada 3partı bır yazılım kullanıp gosterebılırsınız, ve dosya boyutu ne zaman yetersız olursa usb dolarsa ozaman hata verır yanı onceden bır kontrol yapmaz... sanırım sızın USB NTFS formatında bu formatta ındırmeden once Usb dekı boyutu kontrol eder ve bu kontrol etmede sanal Hash olusturdugu ıcın yukleme baslamadan boyutuyetersız alan dıyebılır.... bu sebepten dolayı dosya ekledıgınızde donma olur....
    Sitesinde external ifadesini görünce harici sanmıştım sanırım modemin içinde olmadığı kast edilmiş bende şimdi öğrendim neyse önemli değil evim küçük, büyük ihtimal kendi antenleri yeterli gelecektir.
    pazartesi gelirse şuanki modemim 5650tt ile kıyaslama yapıp sonuçları burda paylaşırım :)
  • Bu modemi bugün aldım TTnet 100Mbit Hipernet kullanıyorum(Fiber değil) hız testinde aldığım sonuç 10mbit-15mbit arası. (Wi-fi)
    TTnet'i aradığımda problem göremediklerini, hat değerlerimin stabil olduğunu söylüyorlar.
    Neden kaynaklanabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakan123

Bu modemi bugün aldım TTnet 100Mbit Hipernet kullanıyorum(Fiber değil) hız testinde aldığım sonuç 10mbit-15mbit arası. (Wi-fi)
    TTnet'i aradığımda problem göremediklerini, hat değerlerimin stabil olduğunu söylüyorlar.
    Neden kaynaklanabilir?

Kablosuz ayarlarınızı ss ekleyin bakalım

• quote:

quote:

Bu modemi bugün aldım TTnet 100Mbit Hipernet kullanıyorum(Fiber değil) hız testinde aldığım sonuç 10mbit-15mbit arası. (Wi-fi)
    Neden kaynaklanabilir?

Buyrun hocam:
    cl.ly
    CloudApp — Not Found
    http://cl.ly/0t0Z2s2u1C2h

• quote:

quote:

quote:

Neden kaynaklanabilir?

Buyrun hocam:http://cl.ly/0t0Z2s2u1C2h

Oncelikle kanali sabitleyin az kullanilan bir kanal olsun
    Bant genisligini 40 mhz yapin
    Baglantida kopma olursa yine belirtin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden kaynaklanabilir?

Kanalı 1 yaptım, bandı 40mhz'de denedim hocam, 38'i görebildim.

Modeme internetin geldiğinden eminim akşamüstü Ethernetle deneme fırsatım oldu 85mbiti gördüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden kaynaklanabilir?

Modeme internetin geldiğinden eminim akşamüstü Ethernetle deneme fırsatım oldu 85mbiti gördüm.

kanalı 11 veya 12 yapıp deneyin
    bu arada test yaparken net kullanımı olmasın dalgalanma olur
    normalde istediğiniz hizi görsenizde yine dalgalanma olacaktor
    gerçi kaç kulllanıcı olduğunu sormadım

• quote:

Sitesinde external ifadesini görünce harici sanmıştım sanırım modemin içinde olmadığı kast edilmiş bende şimdi öğrendim neyse önemli değil evim küçük, büyük ihtimal kendi antenleri yeterli gelecektir.
    pazartesi gelirse şuanki modemim 5650tt ile kıyaslama yapıp sonuçları burda paylaşırım :)

son durum nedir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden kaynaklanabilir?

kanalı 11 veya 12 yapıp deneyin
    bu arada test yaparken net kullanımı olmasın dalgalanma olur
    normalde istediğiniz hizi görsenizde yine dalgalanma olacaktor
    gerçi kaç kulllanıcı olduğunu sormadım

38'leri goruyor hocam bu arada ben Asus RP-N12 N300 Menzil arttirici uzerinden baglaniyorum.
    Modemle bilgsayar arasinda nerdeyse hic mesafe olmamasina ragmen modemin kendisine
    gecince 10mbit falan anca goruyor.

Tek basima kullaniyorum,
    Firmware'i de sizin verdiginiz 1.1.1.0'a guncelledim, hala ayni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakan123 -- 26 Nisan 2016; 1:37:30 >

Dün akşamdan beri kurcalıyorum ilk deneyimlerim;

-Çekim gücü 5650tt den bir tık daya iyi gibi wifi de ve dsl bağlantısında kopma olmadı.
    -Wifi kartım eskiden 2.4ghz'de max 130mb/sn bağlantı kuruyorken dsl-ac52u ile 300mb/sn sabit stabil bağlantı kurdu. telefon ise 780mb/sn kurdu 5ghz de
    -Arayüzü grafiksel açıdan olsa gerek biraz hantal kalıyor.
    -Asus'un sitesinde openvpn sunucu kurabildiği belirtilmiş ancak sadece pptp kuruluyor. (sitesinden 1.1.0.9 sürümünü indirip kurdum.)
    -Download master hiç hoşuma gitmedi indirme yapmıyor sürekli dur devam et gibi 15gb dosyayı 50mbit netle 8 saatte %60 indirebilmiş (torrent'in hızıda iyi utorrent 4-5mb/sn indiriyor)

şuan için aklıma gelenler bunlar download master hariç genel olarak memnunum
  • quote:

Dün akşamdan beri kurcalıyorum ilk deneyimlerim;

-Çekim gücü 5650tt den bir tık daya iyi gibi wifi de ve dsl bağlantısında kopma olmadı.
    -Wifi kartım eskiden 2.4ghz'de max 130mb/sn bağlantı kuruyorken dsl-ac52u ile 300mb/sn sabit stabil bağlantı kurdu. telefon ise 780mb/sn kurdu 5ghz de
    -Arayüzü grafiksel açıdan olsa gerek biraz hantal kalıyor.
    -Asus'un sitesinde openvpn sunucu kurabildiği belirtilmiş ancak sadece pptp kuruluyor. (sitesinden 1.1.0.9 sürümünü indirip kurdum.)
    -Download master hiç hoşuma gitmedi indirme yapmıyor sürekli dur devam et gibi 15gb dosyayı 50mbit netle 8 saatte %60 indirebilmiş (torrent'in hızıda iyi utorrent 4-5mb/sn indiriyor)

şuan için aklıma gelenler bunlar download master hariç genel olarak memnunum

Download masteri anlık torrent programı gibi detaylı takip edemezsiniz
    Ama torrentin seed sorunu yoksa cihaz indirmede sorun yapmıyor
    Arayüz evet biraz hantallık var
    Vpn sorunu falan bunlar yazılımsal
    Güncellemeler gelecektir

• Benim sorunum devam ediyor Wifi'da 40mbit yukarısını göremedim...
    Acaba torrent in yavaş olması usb bellektenden kaynaklanırmı şuan 4 yazma 20 okuma 2.0 flash bellek var çoklu yazma hızı baya düşük sandiskin ultra fit 3.0 130 okuma 30 yazma hızına sahip flash belleklerinden alsam performans artarmı tabi modemde 3.0 yok ama stabil 2.0 hızını verse bile fazlasıyla yeter

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.