Şimdi Ara

ASUS Eee Pad Transformer TF101 ANA KONU (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.107
Cevap
15
Favori
151.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chronos1121

quote:

Orijinalden alıntı: coolbull

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertbulmaca

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar bende geçenlerde asus transformers aldım fakat 2. günü makina durmadan reset atmaya başladı nedenini çözemedim kapattım tabii moralim çok bozuldu yepyeni makina'nın böyle yapması moralimi bozdu. Sonra öteki gün tam restart atarken yine fabrika ayarlarına döndürdüm bu sefer restartı kesti 1 gün sonra yine restart atmaya başladı durmadan. Makina restart komasına giriyor... En sonunda anladım ki internet açık olunca interneti algılar algılamaz restart atıyor makina kapattım interneti atmadı restart bu akşam geldim eve 3.2.1 i yükledi makina neti açtım kapattım yeniden başlattım şuanda sorun yok gibi. Tabii bir kere huylandım tekrar yapmaz umarım. Acaba neden yapıyor böyle bir bilgisi olan var mı? İnternette baktığımda bir çok kişide yaptığını gördüm aynı restart olayını..

Arkadaşlar bu sorun ile ilgili olarak bilgisi olan kimse yok mu ben geri vereceğim bu ürünü.. Şuanda yine yeniden başlatma krizine girdi. İnternete bağlanınca yeniden başlatmaya başlıyor. İnternet bağlantısını kesince duruyor. Hayatımda böyle saçma sapan bir şey görmedim.

Hocam şimdi bu olay çok sık rastlanıyor fakat kesin olarak ne sebebi ne de çözümü henüz bulunamadı. Genelde tavsiye edilen hard reset çekip makinalara programları teker teker yükleyip (belki) suçlu olan programı bulmak bu şekilde. Eğer hard reset de yardımcı olamadıysa o zaman servisten başka çareniz kalmıyor. Ama servis de çözüm bulamayabiliyor. Birkaç arakdaş servisten sorun yok cevabı almışlar ama durum üst üste tekrarlanınca mağazadan ürün değişikliği yaptılar.

Ya aldığımız ürün yine öyle çıkarsa çok kötü bir durum ya..

oranın garantisi yok işte. En kötü ihtimalde iade seçeneği kalıyor.

arkadaşlar gene görünüyor ki araşatırmadan kötümserliğe kapılmayı seçmişsiniz.
    söyledikleriniz kendini güncellemeden ibaret. w7 nin otamatik güncellemesi gibi.

Ne alaka şimdi. Kötümserlik değil gerçek bu. Elektronik tamamen şans işidir.

ne gerçekmiş o öyle. şans işiymiş.
    elektronikte işimi şansa hiç bırakmam. internetten alışverişde bile gelen ürünü görevliyi yollamadan denerim açarım bakarım ürünü çalıştırım, mağazadan alıyorsam anlatmayım bile.. ama şansa bende inanırım..

ama bu konuda dediğim gibi "rahat bırak alet kendini update etsin"

an itibari ile tabletim HTK75.TB_epad-8.6.5.13.201110925 update oldu.
    diğer detaylar Android Version 3.2.1, Gps Version V5.5.8, Wifi Version V5.2.63, Bluetooth Version V6.24, çekirdek 2.6.36.3 mercury #1
    EVET DEFALARCA AÇILDI KAPANDI..

kötümserliğe kapılmayın.. söyledikleriniz kendini güncellemeden ibaret.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar bende geçenlerde asus transformers aldım fakat 2. günü makina durmadan reset atmaya başladı nedenini çözemedim kapattım tabii moralim çok bozuldu yepyeni makina'nın böyle yapması moralimi bozdu. Sonra öteki gün tam restart atarken yine fabrika ayarlarına döndürdüm bu sefer restartı kesti 1 gün sonra yine restart atmaya başladı durmadan. Makina restart komasına giriyor... En sonunda anladım ki internet açık olunca interneti algılar algılamaz restart atıyor makina kapattım interneti atmadı restart bu akşam geldim eve 3.2.1 i yükledi makina neti açtım kapattım yeniden başlattım şuanda sorun yok gibi. Tabii bir kere huylandım tekrar yapmaz umarım. Acaba neden yapıyor böyle bir bilgisi olan var mı? İnternette baktığımda bir çok kişide yaptığını gördüm aynı restart olayını..

Arkadaşlar bu sorun ile ilgili olarak bilgisi olan kimse yok mu ben geri vereceğim bu ürünü.. Şuanda yine yeniden başlatma krizine girdi. İnternete bağlanınca yeniden başlatmaya başlıyor. İnternet bağlantısını kesince duruyor. Hayatımda böyle saçma sapan bir şey görmedim.

Hocam şimdi bu olay çok sık rastlanıyor fakat kesin olarak ne sebebi ne de çözümü henüz bulunamadı. Genelde tavsiye edilen hard reset çekip makinalara programları teker teker yükleyip (belki) suçlu olan programı bulmak bu şekilde. Eğer hard reset de yardımcı olamadıysa o zaman servisten başka çareniz kalmıyor. Ama servis de çözüm bulamayabiliyor. Birkaç arakdaş servisten sorun yok cevabı almışlar ama durum üst üste tekrarlanınca mağazadan ürün değişikliği yaptılar.

Ya aldığımız ürün yine öyle çıkarsa çok kötü bir durum ya..

oranın garantisi yok işte. En kötü ihtimalde iade seçeneği kalıyor.

arkadaşlar gene görünüyor ki araşatırmadan kötümserliğe kapılmayı seçmişsiniz.
    söyledikleriniz kendini güncellemeden ibaret. w7 nin otamatik güncellemesi gibi.

Ne alaka şimdi. Kötümserlik değil gerçek bu. Elektronik tamamen şans işidir.

ne gerçekmiş o öyle. şans işiymiş.
    elektronikte işimi şansa hiç bırakmam. internetten alışverişde bile gelen ürünü görevliyi yollamadan denerim açarım bakarım ürünü çalıştırım, mağazadan alıyorsam anlatmayım bile.. ama şansa bende inanırım..

ama bu konuda dediğim gibi "rahat bırak alet kendini update etsin"

an itibari ile tabletim HTK75.TB_epad-8.6.5.13.201110925 update oldu.
    diğer detaylar Android Version 3.2.1, Gps Version V5.5.8, Wifi Version V5.2.63, Bluetooth Version V6.24, çekirdek 2.6.36.3 mercury #1
    EVET DEFALARCA AÇILDI KAPANDI..

kötümserliğe kapılmayın.. söyledikleriniz kendini güncellemeden ibaret.

Farkındaysanız bahsettiğimiz sorun ani reboot'lar. Bunlar hemen ortaya çıkmaz hele mağazada denerken onları tespit etmeniz nerdeyse imkansızdır. Onun için ne kadar kontroıl ederseniz edin tüm sorunları asla öngöremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: motanyeri

Görüntülü görüşme yapabilen oldu mu?

Kılıf olarak Vatan bilgisayardan aldığımhttp://www.vatanbilgisayar.com/belkin-f8n152eamdd-belkin-10.2-neopren-notebook-koruyucu-kilif--mavi/productdetails.aspx?I_ID=53376 ya da adept firmasının buna benzer kılıfları tam oluyor. Neopren olduğundan hafif ve çizilmeye ve darbeye karşı da dayanıklı

http://www.pdateknoloji.com/Asus-Aksesuarlari/Eee-Pad-Transformer-TF101/6376
    ben buradan aldım. kullanıyorum.. memnunum.. ancak film yansımayı önlemek adına biraz görüntüyü bulanık yapıyor geldi. deri kılıf koruyor yeterince diye filmi çıkarttım.. biraz dikkatli kullanıyorum..
    3 adet film ve deri kılıf 60 tl 5 den once sipariş verdim.. konyadan yurt içi kargo ile istanbula ertesi gün 11 de elimde oldu(beşiktaş/istanbul)
    daha iyi sini bulamamıştım. belki daha iyi birşeyler çıkmıştır şimdi..

• http://www.pdateknoloji.com/Asus-Aksesuarlari/Eee-Pad-Transformer-TF101/6376
    ben buradan aldım. kullanıyorum.. memnunum.. ancak film yansımayı önlemek adına biraz görüntüyü bulanık yapıyor geldi. deri kılıf koruyor yeterince diye filmi çıkarttım.. biraz dikkatli kullanıyorum..
    3 adet film ve deri kılıf 60 tl 5 den once sipariş verdim.. konyadan yurt içi kargo ile istanbula ertesi gün 11 de elimde oldu(beşiktaş/istanbul)
    daha iyi sini bulamamıştım. belki daha iyi birşeyler çıkmıştır şimdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Ne yaptın nomalix, hc için çıkmış program saysı 100'den az mı?
    http://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-apps/29-optimized-honeycomb-apps-list.html

Bunlar sadece hc optimized olan programlar. Sayısı son derece fazla, ayrıca eksikleri olan da bir liste.

Bu liste de transformer'da çalıştığı onaylanmış, optimize edilmiş ya da edilmemiş tüm uygulamalar var.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1032381

Türkiye'de çıktığından beri kullanıyorum transformer'ı, arayıp da bulmadığım uygulama olmadı.
    Zaten ICS'den sonra artık böyle bir sorun da olmayacak. Yeni programlar ICS için yazılacak,
    eskileri ise ICS'ye optimize edilecek. Buna mecburlar çünkü ICS'nin tasarımında gördüğüm kadarıyla üç tuş var,
    hc ile aynı tuşlar, ayarlar için bir tuş yok, ayarlar programa eklenmiş.

Simdi Catastrop, o listeyi bende daha once gayet iyi bi sekilde inceledim, denetledim ve bi cok programa baktim.

Oncelikle ilk gonderdigin linke bakarsan eger:

http://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-apps/29-optimized-honeycomb-apps-list.html

Daha ilk sutunda sunu gorursun:

"Skype 7/1/2011"

Oysaki Skype daha, 2, 3 hafta once HC ye uyumlu yapildi ve video oynatmaya basladi, (hatta bu forumda da sesleri yankilandi).

Ama gonderdiin ilk linkte "Bunlar sadece hc optimized olan programlar. Sayısı son derece fazla, ayrıca eksikleri olan da bir liste." demissin.

Ama fark edersen ki ordaki listede skype 1 temmuz 2011 yaziyor. Yani aslinda gonderdigin link, HC optimized app listesi degil, HC da da calisan Applicationlar listesi.

O listenin %80 smart phonelar icin yazilip, HD de de calisabilen program listesi. Ama tablet almak isteyen bir kisinin beklentilerini kesinlikle karsilamiyolar. Bu programlarin cogu Tablette cok kotu gozukuyor, ve dogru durust calismiyor.

Ikinci gordiginde link ise digerinden farksiz aslinda.

Herhalde sen benim cumlemi yanlis anladin, yada ben tam detayli yazmadim.

Cyprus a demek istedigim mesaj su, (ki sanirim kendi dogru algilamis), %100 HoneyComb icin hazirlanmis ve tamamiyle uyumlu program sayisi 100 den az. Hatta birak HC yi, Sadece Tablet icin yazilmis programi bile cok az.

Hatta bu yorumumu da su Application i yukleyerek kendiniz de gorebilirsiniz:

https://market.android.com/details?id=com.andromo.dev86.app119&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hbmRyb21vLmRldjg2LmFwcDExOSJd

Bu application, Tabletlerle tam uyumlu (Gorsellik ve ters duz gosterim uyumu + HC uyumu) tum applicationlari her gun update ederek listeleyen bir app.

Zaten bu applicationu gezdiginizde, aslinda HC a yapilan application sayisinin, nasil geride kaldigini, ve su anda HC nin esasinda telefonlar icin yapilmis ama, iste hc ye de uyum saglasin diye ufak bi update gormus programlardan yararlandigini goruceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyprus_

quote:

Orijinalden alıntı: nomailx

quote:

Orijinalden alıntı: cyprus_

arkadaşlar size bir sorum olacak... ben asus transformer tf101 almayı düşünüyordum ancak asus 9 kasımda bu ürünü tanıtacağını söyleyince aklım karıştı.. ki şu an asus transformer tf101i uygun fiyata bulmak baya mümkün... 4 çekirdekli işlemci gerçekten çok önemli bir performans artışı sağlayacak mı ? daha doğrusu bir tablet pcde ne gibi artıları olacak ? beklemeye değer mi yani ? android 4ün önemi yok çünkü asus transformer'ın ilk serisine de güncellemenin geleceğini duyurdu..fikriniz nedir?

Simdi cyprus_ durum su:

Asus transformer 2 anons edildi. (teaser i geziyo su anda youtube' ta, sanirim adi da "Asus Transformer Prime" diye geciyo.)

Muhtemelen Tegra 3 ile gelicek.

Eger fiyati Asus Transformer 1 ile ayniysa, hic durma al derim.

Ama daha pahaliysa, hic kasma. ve bekle. 2012 nin baslarinda Tegra (Wayne) cikicak. Kendisi directx11 destekli bir tegra prosessoru ve notebook duzeyinde guc saglicak. + 2012 de Windows 8 vs Android vs IOS isletim sistemlerinin de hangisinin basi cektigi belli olucak.

+ TF 2 muhtmelenen sadece Tegra 3 degil, Android Ice Cream Sandwitch isletim sistemi ile gelicek, ve bir cok yenilik sunucak...

AMA, su anda ANdroid piyasasina bakarsan, HoneyComb (yani TF1 in su anki isletim sistemi icin), nerdeyse hic dogru durust uyumlu bir aplication yok.

Genelde yazilimcilar, smart phonelara yoneldiginden, HoneyComb a uyumlu veya, HC icin cikmis program sayisi, 100 den az.

Tegra 3 icin TF2 almak ise daha da gereksiz cunku zaten Tegra 2 icin cikmis oyun sayisi sadece 10 mu 15 mi ne (tegra zone dan kendinde gorebilirsin)

Yani aleti alirken, ozelliklerinden cok, aletin isletim sisteminin ne kadar populer oldugunu ve ne kadar yazilima ulasabildigine bak.

Yani ortada yol yokken, ferrari almak gibi bi sey olur, su anda TF2 almak.

TF1 tavsiye ediyorum...

TF1 den sonra da 2012 sonunda, Tegra Wayne li bir windows 8 isletim sistemli bir TF cikarsa esas, onu daha da tavsiye ediyorum, ama oralara tabi daha gelmedik.

Apple mi TF1 mi diye sorarsan da, ben TF1 i keyboard dock ozelligi icin satin aldim. Netbooka donusen bir eee pad gayet ise yariyo. Android uygulamalari su anda yukselimde ve yavas yavas piyasaya yerleseiyo. + 16 saat batarya su anda sadece TF1 de var. Apple ise hala uyuz gelisimler sunup, gunluk kullanimda gercek anlamda yenilik sunmuyor.

not:TF2 cikisini yinede bekle, fiyati TF1 e yakinsa (100tl veya 150tl farktan soz ediyorum), onu al tabiki.

evet ben de windows 8'i çok merak ediyorum açıkcası... ancak henüz bir bilgi yok pek... dediğin gibi fiyata bakıp karar vermek daha önemli.. zaten çıkışına muhtemelen az bir zaman kaldı..asusun belirttiğine göre 9 kasımda tanıtımı tamamen yapılacak..çıkışı da o tarihe yakın bir dönemde olur muhtemelen...

yani tegra 3 için tf2 almak biraz gereksiz olur dediğin gibi muhtemelen.. özellikle daha iyi cihazların 2012de geleceği kesinken.. uygun bir fiyata tf1 almak daha mantıklı gibi ama bekleyip görmek lazım..

Kesinlikle katiliyorum, surda az bi sure kalmis zaten, once bi TF2 ye bak, fiyati uygunsa ve TF1 e yakinsa, almakta bi sakinca yok, sonucta goruntusu gayet estetik, ve prosesoru daha guclu bi alet almis oluyosun.

ama baktin bayag pahali, ilk tavsiyem illa talbet istiyosan, TF1 hem tablet hem notebook gorevini cok iyi ustleniyor. oyun veya video oynatmada gayet basarili, ve seneye cikicak olan tabletleri beklerken, kesinlikle seni geride kalmis hissetirmicek bi tablet.

Zaten bi onceki postumda da acikladigim gibi, su anda HC gariban bir durumda. Apple dususte, ama APP olarak piyasaya hakim, Android cikista, ama Tablet icin app lari kisitli:

su linkteki application zaten sadece tabletlere ozel applicationlari takib ediyor, kendinde burdan denetleyebilirsin:

https://market.android.com/details?id=com.andromo.dev86.app119&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hbmRyb21vLmRldjg2LmFwcDExOSJd

Ama yinede tekrar edeyimki hani acik konusma acisindan her zaman en buyuk tavsiyem, Wayne bi beklemek. Tegra Wayne Directx11+, 8 cekirdekli, yani bayag saglam gelicek. Onumuzdeki seninde basinda cikicak zaten.

O zamana kadar Win8, IOS, ANdroid mi onde o da belli olur.

Iyi alisverisler deyip, postu burda kapatiyorum.

• iyi günler arkadaslar bende asus eee pad transformer almayi dusunuyorumda internetten hic alisveris yapmam. elden alabileceğim bir yer varmı teknosa gibi birde tabletin 3gli modelini almak istiyorum birde:D bu 3g li modellerde telefon görüşmesi yapilabiliyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muaz1

iyi günler arkadaslar bende asus eee pad transformer almayi dusunuyorumda internetten hic alisveris yapmam. elden alabileceğim bir yer varmı teknosa gibi birde tabletin 3gli modelini almak istiyorum birde:D bu 3g li modellerde telefon görüşmesi yapilabiliyormu

slm muaz1

Ilk once, tableti alirken, tek basina mi almak istiyosun, yoksa keyboard uyla beraber mi almak istiyosun?

Eee pad i, keyboard suz heryerde bulabilirsin.

Ama tek kutuda eee pad + keyboard u Vatan Bilgisayarda bulabilirsin.

eee pad in 3G, + 32gb lik modelleri mevcut, (Turkiyede daha rastlamadim, onu da soyliim). Telefon gorusmesine gelince, aradigin sey "gsm support". TF101 kendi icinde oyle bir ozellik yok, fakat abuk subuk 3rd party dedikleri programlarla ve bazi ayarlarla bu tarz isleri basaranlar var. Ama pek guvenilir ve yapilicak bir sey gibi degil.

Ama Skype kredisi kullanarak sanirim istedigin numarayi arayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomailx -- 24 Ekim 2011; 17:59:16 >

• Bu 3g li model ne zaman çıkacak bilgisi olan varmı?
  • Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım... Klavyeli modelini aldım... Ama androidin yabancisiyim nerede nasıl başlaşam bana yardımcı olurmusunuz?
  • bu konuyu baştan sona okuyarak başlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanami

Bu 3g li model ne zaman çıkacak bilgisi olan varmı?

Italyada satisa cikarilmis, ama dunyanin kalan kisminda pek populer olmadigindan piyasalara dagitilmadi, veya dagitimi dusunulmuyor.

Zaten birak 3g versyonunu 32 gb lik versyonu Turkiye de mevcut mu o bile belli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomailx -- 24 Ekim 2011; 17:57:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: delisin_58

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım... Klavyeli modelini aldım... Ama androidin yabancisiyim nerede nasıl başlaşam bana yardımcı olurmusunuz?

Bu linkte tikla, bedava ilgini ceken applicationlari indir.

https://market.android.com/details?id=apps_topselling_free

Zamanla alisirsin, sonra bi kac sorunla karsilastiginda da bu forumu bastan sonra okuyarak bayag bilgi edinirsin.

Ama adettendir ki, ilk olarak Angry Birds indirilir ve oynanir.

• arkadaşlar ben de tablet alacağım. asus eee pad transformers ile galaxy tab 8.9 arasında kaldım yaaa. sizce hangisini alayım ne diyorsunuz?? sanırım asusun yazılım ağırlıklı problemleri çok fazla yanlış mıyım??
  • bence Asus tercihin olsun, başlarda bir kaç yazılım sorunu (browser dan atma, ana ekrana dönmeler vs) benim de canımı sıkıyordu, bir kaç yazılım (ve donanım ) güncellemesi yapt kendi kendine, şu an hiç bir problem yok, tek sorun programlar çok fazla oldu sayfalarca aradığımı bulamıyorum..
  • mini hdmi to vga kablo aldım. görüntüyü projeksiyona aktaramıyorum ne yapmam lazım?
  • Selam! Bugün ben de birtane asus transformer edindim. Yaklaşık 20dk önce şarja taktım, ancak aletin herhangi bir yerinde herhangi bir gösterge ışığı yanmıyor. Bir bilgisi olan var mı? (Her türlü kombinasyonu denedim, sadece ekran usb, ekran fiş, birleşik usb, fiş vs...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: theeric

Selam! Bugün ben de birtane asus transformer edindim. Yaklaşık 20dk önce şarja taktım, ancak aletin herhangi bir yerinde herhangi bir gösterge ışığı yanmıyor. Bir bilgisi olan var mı? (Her türlü kombinasyonu denedim, sadece ekran usb, ekran fiş, birleşik usb, fiş vs...)

cihaz boş pille gelmiş. bilgisayarla degil gelen adaptörü ile şart et fişe takar takmaz kendini açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfaturk

mini hdmi to vga kablo aldım. görüntüyü projeksiyona aktaramıyorum ne yapmam lazım?

Daha detayli bilgi verebilirmisin?

Projektore mi bagliyosun? 720p destekliyomu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theeric

Selam! Bugün ben de birtane asus transformer edindim. Yaklaşık 20dk önce şarja taktım, ancak aletin herhangi bir yerinde herhangi bir gösterge ışığı yanmıyor. Bir bilgisi olan var mı? (Her türlü kombinasyonu denedim, sadece ekran usb, ekran fiş, birleşik usb, fiş vs...)

Ilk once birak bi 8 saat kendini sarj etsin.

Normalde Dockuyla almissan, dockundan sarj ediyosan, yesil bir isik yanar. Tabletten sarj edilirken isik yanmiyo olabilir.

8 saat sonrasi calistirmayi dene ve su programi indir:

https://market.android.com/details?id=org.flexlabs.widgets.dualbattery&hl=en

Orda batarya seviyesi hakkinda bilgi alirsin.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.