Şimdi Ara

ASUS EN8800GT, Driver ve Isınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, Asus 8800Gt ekran kartım var ve ısınma problemi yaşıyorum. Neredeyse her yeni çıkan driverda (beta olan olmayan farketmiyor) idle durumdaki ısı 2-3 derece artıyor . Fanı normal durumlarda %50yle çalıştırırken 68-69 arasındayken şimdi 73lerde geziyor. Aynı sorunu yaşayan var mı ? Elimde Zalman VF900-Cu fan var onu kullansam fayda eder mi ? Ederse nasıl takabilirim :) Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

• Aynı kartı yaklaşık 7 ay kullandım 1gb modeli soğutucu referans değildi ısı problemi ve driver problemi yoktu ayrıyetten fan konturolude yoktu.

Neticede hiç bir sorun yaşamadım.
  • ekran kartını çıkarıp temizlemek belki sorunu giderebilir
  • Ekran kartını arada temizliyorum ama en fazla 1 derece düşüyor. Bir de insanlar 47-50 derecelerden bahsediyor ama benimki 70den aşağı düşmüyor. Anlamadım neden her driverda ısı artışı oluyor. Benim karta Zalman Vf900-cu takmayı bilen arkadaş varsa yardımcı olsun :)
  • Hocam masaüstü standart değerleri 50derece altı dır zaten o sorun driver sorunu değil bence soğutucuda sorun var referans soğutucumu asusun bakır yapraklı büyük fanımı kartın üzerindeki.?
  • Soğutucum bakır yapraklı büyük fan değil, aşağıda resimdeki fandan ;

http://www.techpowerup.com/img/07-11-24/news_en88gtcrysis2.jpg

Herhalde fanı yeterli değil bilmiyorum, son çare fan değiştireceğim ama eski ekran kartının fanını değiştirirken kartı kullanılmaz hale getirdiğim için korkuyorum :)
  • ilk çıkan referanslardan o kartların fanı ufaktı sonraki modellerde biraz büyüttüler fanları o soğutucuda sorun yaşaman normal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.