Selam arkadaşlar, Asus 8800Gt ekran kartım var ve ısınma problemi yaşıyorum. Neredeyse her yeni çıkan driverda (beta olan olmayan farketmiyor) idle durumdaki ısı 2-3 derece artıyor . Fanı normal durumlarda %50yle çalıştırırken 68-69 arasındayken şimdi 73lerde geziyor. Aynı sorunu yaşayan var mı ? Elimde Zalman VF900-Cu fan var onu kullansam fayda eder mi ? Ederse nasıl takabilirim :) Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.
Aynı kartı yaklaşık 7 ay kullandım 1gb modeli soğutucu referans değildi ısı problemi ve driver problemi yoktu ayrıyetten fan konturolude yoktu.
Neticede hiç bir sorun yaşamadım.
ekran kartını çıkarıp temizlemek belki sorunu giderebilir
Ekran kartını arada temizliyorum ama en fazla 1 derece düşüyor. Bir de insanlar 47-50 derecelerden bahsediyor ama benimki 70den aşağı düşmüyor. Anlamadım neden her driverda ısı artışı oluyor. Benim karta Zalman Vf900-cu takmayı bilen arkadaş varsa yardımcı olsun :)
Hocam masaüstü standart değerleri 50derece altı dır zaten o sorun driver sorunu değil bence soğutucuda sorun var referans soğutucumu asusun bakır yapraklı büyük fanımı kartın üzerindeki.?
Soğutucum bakır yapraklı büyük fan değil, aşağıda resimdeki fandan ;
Herhalde fanı yeterli değil bilmiyorum, son çare fan değiştireceğim ama eski ekran kartının fanını değiştirirken kartı kullanılmaz hale getirdiğim için korkuyorum :)
ilk çıkan referanslardan o kartların fanı ufaktı sonraki modellerde biraz büyüttüler fanları o soğutucuda sorun yaşaman normal.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme