Olayları baştan anlatayım Asus F3SC Laptop'un işlemcisi bozuldu. Yeni işlemci taktım, sistem çalıştı yedeklerimi aldım, sonra format attım. Buraya kadar yine sorunsuz herşey yolundayken ekran kartı driverını yüklediğimde görüntü kayboluyor sadece safe mode (güvenli kip) açılıyor ve driverı kaldırdığımda görüntü normal açılışta geri geliyordu. Driversız bir şekilde laptop yaklaşık 6 saat çalıştı bu süre içinde programlar yüklendi internette dolaşıldı.Sonra masaüstünde hiçbir işlem yapılmazken görüntü birkaç kez titreyerek kapandı. Ne yaptıysam geri gelmiyor ekran ışığı var görüntü yok şu anda harici monitöre bağlı en son nvidia driverı yüklü şekilde kullanıyorum. Sorun tam olarak nedir?
2+1 tane sıkıntın var 1. en önemli olan ekranın alt tarafında invertörden voltajı 10000 volta ceviren 2. anakart üzerindeki kompedansdan 3 olan pek sıklıkla görülmez ekran panelinden invertörünü değiştirebiliirsin ama ekran panelini sökmek ustalık ister. kompedans ise bunu elektronikden anlayan anakart zerindeki voltajları kontrol edebilir. tabi bu işi bilenler 10dk. sını alır. tabi anakartı sökmek 30dk. sürer. tabi ücret olarak invertör 20tl ile 80tl arasında kompedans ücreti 50tl ile 150 tl arasında panel ise 180tl ile 300tl arasında değişir.