Şimdi Ara

Asus F50SV253DV Aşırı Isınma ve Undervolting Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum Asus F50SV253DV marka ve modelli laptopumun gereğinden fazla ısınması. Sorunumu şöyle açıklayayım. Bilgisayarı ilk aldığımdan itibaren 2-3 ay sorunsuz çalışmaktaydı. Isı seviyeleri yük altında değilken işlemci ve ekran kartı 50-55 C, oyun oynarken işlemci 60-65 C ve ekran kartı 65-70 C civarlarındaydı. İlk ayın sonunda Zalman NC2000 laptop soğutucusundan edindim ve onunla beraber kullanmaya başladım. Buna rağmen 1 yılın sonunda aşırı ısınma ve bu ısınmayla birlikte kapanmaya başladı bilgisayar. Teknik servise gönderdim, 3 gün sonra fan kablosunu değiştirip geri gönderdiler, sorun hallolmuştu.

Şimdi ise yaklaşık 1 aydır yine ısınma sorunu yaşıyorum. Bilgisayar soğutucusuz çalışırken işlemci 60-65 C'den aşağı inmiyor, ekran kartı ise daha beter; boşta iken bile 70 C'den aşağı inmemekte. Oyun oynarken veya tam yük altındayken işlemci 80 C'lere kadar çıkıyor ekran kartı ise 85-90'ı görüyor. Forumlarda araştırdığım kadarıyla undervolt yoluyla işlemcinin voltajı düşürülerek önemli oranlarda ısı düşüşü kaydedilebiliyormuş, ama ekran kartının ısınması yüzünden işlemcideki düşüşün pek fazla etki edeceğini düşünmüyorum. Acaba hem işlemci hem de ekran kartı undervolt etmede bilgi sahibi olan ve bana yardım edebilecek kimseler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci: Core2Duo T9550 2.66 (max 10x çarpan, 2666 MHz)
    Bellek: 2x2 GB DDR2 667 MHz
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce 120M GT 1GB 128bit

Asus F50SV253DV Aşırı Isınma ve Undervolting Yardım

• Yardım edebilecek olan yok mu?
  • Sorununuz hava sirkulasyonunun oldugu bolgerin toz vb seylerle tikanmis olmasindan olabilir mi?
    Zira servis fan kablosunu degistirirken bu temizlik islemini yapmislardir ve cihaziniz duzelmistir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.