Meraba Arkadaşlar, Gecen Subat Ayında Asus G60j Laptop Almıştım. Bilgisayardan Cok Fazla Ses Geliyor, Fanı Cok Sesli. Ve Son Zamanlarda Cok fazla ısınıyor. Gerçi ilk aldığımdan beri cok ısınıyor dizimin üstünde tutmak da güçlük çekiyordum ama 1 haftadır bilgisayar kendi kendine kapanıyor.
Microsoft un soğutucusunu aldım fakat pek fayda etmiyor. Başka bir sorun mu var acaba ? Yada ne yapmalıyım ?
Birde hoparlörlerinden cok az ses geliyor..
Teşekkürler
Tozlu ortamda kullandıysanız fan ve hava tahliye kanalları tıkanmıştır. Bu yüzden sıcak hava dışarı çıkamaz, fan ise notebooku soğutmak için fzla çalışır ve ses yapar. Geçen şubat ayında aldıysan, garantisi devam ediyordur asus servisinde ücretsiz temizletebilirsin. Ne ses kalır ne de ısınma.
cevap için teşekkürler evet tozlu ortamda kullandım. Şimdi ben bu laptop ı saturnde aldım. onlarda servise yollarlarsa 2 haftada gelir. Kendim temizleyebilirmiyim ? temizlersem garantisi gidermi ?
temizlemek için içini açman gerekir buda garantisinin iptal olacağı anlamına gelir
servisi aradım 5 gun sürer dediler çok sacma değilmi ?
Asuslarda alt kapağı açınca garanti bitmez...Garanti etiketleri kapakta değil içerdeki donanımın üzerinde yapıştırılmış vaziyettedir..En azından benim bildiğim Tüm modellerde öyle..
Şayet alltaki kapak fana ulaşabilen direkt kapaksa kendiniz temizlersiniz olur biter..bunun mahsuru olmaması lazım...Yinede servise sorun derim ama benim bildiğim durum bu...(Bir kaç asusun alt kapağını açıp temizlediğim için biliyorum)
quote:
Orijinalden alıntı: kijiro
Asuslarda alt kapağı açınca garanti bitmez...Garanti etiketleri kapakta değil içerdeki donanımın üzerinde yapıştırılmış vaziyettedir..En azından benim bildiğim Tüm modellerde öyle..
Şayet alltaki kapak fana ulaşabilen direkt kapaksa kendiniz temizlersiniz olur biter..bunun mahsuru olmaması lazım...Yinede servise sorun derim ama benim bildiğim durum bu...(Bir kaç asusun alt kapağını açıp temizlediğim için biliyorum)
yeni asuslarda cpu için özel açılma bölümü koymamışlar komple kasayı açmak gerekiyor malesef benimde eski asus laptopumda çok kolay temizleniyordu
İşlemci için özel bölüm olmasına gerek yok.Amaç işlemciye ulaşmak değil ki.buradaki amaç Fan ve soğutucu ızfarayı temizlemek.oda genelde çıkışın hemen dibinde olduğu için tek kapakla ulaşılabiliyor modellerin çoğunda.
G serisini bilemem ama diğer serilerin çoğunda fana ve ızgaraya tek kapağı açınca basitçe ulaşmak mümkün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme