Şimdi Ara

ASUS GTX 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,asus gtx 970 alıcam yeni topliyacağım sisteme nası olur oyun için toplicam gta 5 whatch dogs gibi oyunlarda kaç fps alırım nası bi ekran kartı oyunları akıcı oynatırmı ayrıntılı yazarsanız sevinirim???

• GTX 970 P/W oranı yüksek olan GPU mimarisi güçlü bir kart, hiçbir oyunda akıcılık sorunu yaşamadım gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Kontrol panelden max prerendered frame'in 1 olmadığına emin olun yeter, normalde 3D application olmalı Watch Dogs'da oyun içinden 5 olarak ayarlanmalı, diğer ayarlarım herşey ultra 4x MSAA 1080p.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Mart 2015; 20:23:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

GTX 970 P/W oranı yüksek olan GPU mimarisi güçlü bir kart, hiçbir oyunda akıcılık sorunu yaşamadım gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Kontrol panelden max prerendered frame'in 1 olmadığına emin olun yeter, normalde 3D application olmalı Watch Dogs'da oyun içinden 5 olarak ayarlanmalı, diğer ayarlarım herşey ultra 4x MSAA 1080p.
    Fiyat olarak bütçemi aşıyo zorlasam alırım ama onu yerine asus gtx 960 alsam nası olur asus gtx 970 in yarısı akıcılık mı verir oyunlarda ?? ve kaç yıl beni götürür ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan-07 -- 8 Mart 2015; 20:25:42 >
  • kaan-07 K kullanıcısına yanıt
    GTX 970 alamayacaksanız ikinci elden R9 290 TRI-X alın, GTX 960 F/P kartı değil ayrıca 2 gb bellek sorun yaratıcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

GTX 970 alamayacaksanız ikinci elden R9 290 TRI-X alın, GTX 960 F/P kartı değil ayrıca 2 gb bellek sorun yaratıcaktır.
    Sizin yorumlarınız üzerine gtx 970 almaya karar verdim teşekkürler ram olarak kaç GB almalıyım yani 8 alıcam benim bi arkadaşım en az 12 olmalı ram demişti 8 de çalışmazmış üst seviye kartlar haklımı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan-07

Sizin yorumlarınız üzerine gtx 970 almaya karar verdim teşekkürler ram olarak kaç GB almalıyım yani 8 alıcam benim bi arkadaşım en az 12 olmalı ram demişti 8 de çalışmazmış üst seviye kartlar haklımı??

Alıntıları Göster
    Dual channel olarak yani 128 bit olarak çalışabilmesi için 2 x 4 gb olmalı, arkadaşınız yanlış bilgi vermiş.
  • 970 gibi bellek sorunu olan bir kartı olan bir kart(cw den bahsetmiyorum bile)alınmaz.
    R9 290 alınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bellek sorunu derken nası yani??

• Cevap verirmisiniz bellek sorunu nedir ne anlama gelir baska sorunlarida varmı ????

• quote:

Bellek sorunu derken nası yani??

970 in belleğinin 3.5 gb tan sonrası çok yavaş çalışır.Yani kart 4 gb denemez.
    Hatta nvidia 0.5 gb lık bölümü direk kapatsa bence çok sorun olmaz ama bu sefer de kartı 4 gb diye satamazlar yani şu andaki durum en kötüsü.

Diğer sorunlar ise coil whine denilen bobinden gelen ses.
    Coil whine 970 lerde çok yaygın.
    Şansınıza coil whine sız çıkarsa tamam fakat bellek sorunu hepsinde var.
    Neticede şu anda 970 önermek çok mantıksızdır.
    Kesinlikle önermiyorum.

• Peki napiyim amd 300 serisinimi bekliyim hem amd cok enerji tuketiomus duyduma gore elektrik faturasinin cok gelmesini istemem cok mu elektrik yer???

• Sistemi yazin sonunda toplicam zaten ozmn a kadar çıkarmı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

GTX 970 P/W oranı yüksek olan GPU mimarisi güçlü bir kart, hiçbir oyunda akıcılık sorunu yaşamadım gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Kontrol panelden max prerendered frame'in 1 olmadığına emin olun yeter, normalde 3D application olmalı Watch Dogs'da oyun içinden 5 olarak ayarlanmalı, diğer ayarlarım herşey ultra 4x MSAA 1080p.

Tavsiye ettiğiniz prerendered ayarı nedir peki?1 olmasın demişsiniz.
  • kaan-07 K kullanıcısına yanıt
    Öyle aham şaham değil en fazla 3-4 lira oynatır ayda

• quote:

Sistemi yazin sonunda toplicam zaten ozmn a kadar çıkarmı ??

Yaza zaten her şey değişir şimdi tavsiye istemek zaten mantıksız.
    970 yerine r9 290 alsan günde 3 saat oynasan aylık 5 tl oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

1 olursa, işlemci ekran kartının çizmediği ikinci bir kareyi yollamaz, kontrol gecikmesi yaşamazsın bu sayede. Bununla birlikte her ne kadar geriden takip hissini baskılasa da, işlemci gecikmelerini belirginleştirir başka bir tampon görüntü çizim sırası kalmayacağından, ekran kartı birden işlemciyi beklemeye başlayacağı için.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Peki Nvidia kendi otomatik ayarlıyorsa,zaman zaman 1 seçeneği aktif olduğundan frametime artışı söz konusu olabilir mi?
  • quote:

Peki Nvidia kendi otomatik ayarlıyorsa,zaman zaman 1 seçeneği aktif olduğundan frametime artışı söz konusu olabilir mi?

1 olursa görüntü kare saniye hızı düşer, takılmalar belirginleşir ama araba yarışı gibi kontrol takibi gereken oyunlar çileden çıkarmaz. 5 olursa spin atmaya başladıktan sonra düzeltsen de aşırı müdahale etmiş olursun, tepkisini geç yansıtır.
  • quote:

quote:

GPU tarafından render edilen frame'lerin CPU ile koordinasyonu gibi birşey, yüksek olması daha akıcı oyun deneyimi sunar, düşük olması mouse ve keyboard lag'ı azaltır diye biliniyor, default olarak 3 olması öneriliyor yüksek olması oyununa göre performans artışı da sağlayabiliyor. Watch Dogs'da dediğim gibi grafik ayarlarından max GPU prerendered frame'i 5 yapın ve akıcılık farkını görün, ben ayrıca Kontrol panelden Triple Buffering'i de aktif ediyorum. Birisi bu ayarı 1 ve 4 yaparak ufak bir test yapmış BF 4'de FPS'ye de olumlu katkı yapmış, BF 4'ü zaten yüksek FPS'de oynattığı için denemedim ama denemek lazım aslında, istenirse Kontrol panelden herbir oyun için de ayrı olarak ayar yapılabilir, ayarların global olması şart değil sadece deneme yanılma yolu biraz uğraştırıcı olur o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Mart 2015; 7:46:12 >

• Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.