Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D aldım, mini incelemem ve resimleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
3
Favori
52.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dell 5010 da kronik sorunlar var ama 5110da var mı bilmiyorum.ekran kartı olarak en iyi asus var içlerinde?alma amacınıza bağlı tabi çokda fark etmiyo ekran kartları fazla fark yok arada ama asus veya samsung al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfect life

Asus K53
    Dell 5110
    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5110-b41h43-ins.-5110-core-i5-2410m-2.30ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt525m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53702
    Samsung RV520
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-rv520-s03tr-rv520-core-i5-2410m-2.30ghz-4gb-ddr3-500gb-1gb-gt520m-15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=54475

Bu üçü arasında kaldım.Bu üçü arasında fiyat önemli değil.Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve de neden ?

Kesinlikle tercihim ASUS

• arkadaslar bu laptopun i5 olanin render performansi nasil vray 3dmax..vs deneyen arkadaslar varmi render sureleri isinma sureleri..vs
  • Ben de sipariş geçtim.Asus kervanına katıldık.

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410M 2.30Ghz, 4GB RAM, 320GB HDD, 15.6'' HD, Nvidia GT540M 1GB, FreeDOS

Haydi hayırlısı diyelim.
  • Bilgisayar gerçekten tam bir f/p canavarı ama dikkatimi çeken bir noktayı paylaşayım istedim. Resim nova bilgisayarın web sitesinden alınmıştır.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7223&ref=akillifiyat

ASUS K53SV-SX144D aldım, mini incelemem ve resimleri

Yukarıdaki resimde altı çizgili modeller aynı notebook un farklı kombinasyonları, ancak alttaki ikisinde parantez içinde "new revizyon" ifadesi var ve fiyatları da 800 dolar civarı. Ama bu konuda bahsettiğimiz notebook da new revvizyon yazmıyor. Yanlış bilmiyorsam bu işlemcilerde bir sorun vardı ve new revizyon ürünlerin alınması öneriliyordu ! Bu pc yi alan arkadaşlara sorum, kutularda veya pc de new revizyon ibaresi var mı? Kontrol edip bilgilendirirseniz memnun olurum.

• @acuadec,

2 hafta önce Nova Bilgisayar'dan aldım ve evet NEW REVISION. Arkadaşlar artık şunu anlayın: Sandy Bridge hatalı sürümlerin hepsi geri çağrıldı ve toplatıldı. Artık büyük ve saygın mağazalarda bunlardan olması söz konusu bile olamaz (ancak üç beş kendini uyanık sanan çapulcu bu eski versiyon laptopları millete kakmaya çalışır, daha çok dandik dundik dükkanlar...). O yüzden rahat olun Nova için. Orada iki modele new revision denip, diğerlerine denmemesinin sebebi büyük ihtimalle, bu kısımların güncellemesinin unutulmasıdır.

Laptop'a gelince, önce win xp 64 bit kurdum ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Daha sonra win 7 x64 kurdum ve şu an çok memnunum. Oyun olarak pes 2011, nba 2k11, dragon age 2 kurulu ve hepsi de 1366x768'de high çalışır halde ve fps oranları çok iyi (yani takılma falan yok, kaba tabirle akıyor). Isı değerleri, uzun süre oyun oynama sırasında yaptığım ölçümlere göre, en fazla 62-63'ü gördü (işlemci ve ekran kartı). Yalnız bende soğutucu var, onu kapatsam tahmin ediyorum 70-72 civarı olabilir. Yani ısı açısından lenovo nun think pad leri veya hp pavilionlar gibi bazı sorunları yok.

Kötü yanları:
    -Webcam'i çok kötü. Artık kaldımı yahu 0.3 piksel çözünürlük !!!
    -Güç kablosunu taktığımız yer öyle bir yerdeki ya hava çıkışını biraz kapatıyor ya da portları kapatıyor. Asus mühendisleri anlaşılan biraz saçmalamış bu konuda.
    - Klavyesinde kısayollar yok yanda üstte, üç beş kısayol olsaydı iyi olurdu açıkçası. Eski laptobumda bile vardı 7 tane
    - HD biraz az, 320 gb.
    - 3 usb yetmiyor ve USB 3.0 yok.

İyi yanları:
    - İşlemcisi 2. nesil sandy bridge ve daha performanslı. i5 400 serilerinden daha iyi.
    -Ekran kartı laptop için oldukça iyi (hele 1200-1300tl arası bu ekran kartını beğenmemek çok büyük haksızlık olur, zaten bu fiyat aralığında en yakın rakibi 5650 ki ondan çok daha iyi bir kart bu, hatta bazı alanlarda 5730 u bile geçiyor.).
    -Optimus sistemi
    - Ram 4 gb ve 1333mhz ve 8gb a kadar arttırabiliriz.
    - HD az dedim ama zaten çoğumuz harici hd kullanıyoruz artık ve içindeki 500gb hd e para vereceğimize daha iyi kalitede harici hd ler alabiliriz bile. Bu açıdan aslında bir avantaj denilebilir.
    - Ekranı beğenmeyenler neden beğenmedi anlamış değilim. Game of Thrones dizisini 720p olarak indirip izliyorum ve gerçekten çok memnunum kalitesinden. Elbetteki Full HD ekranlar falan daha kalitelidir ama tekrar etmek istiyorum: Vereceğiniz para 1200-1300 arası, daha ne bekliyorsunuz ki ?!?

Sonuç olarak: Şöyle bir laptop alayım internet, ofis, dvd, hd film falan takılayım; arada oyun oynamak isteğimde sıkıntı çıkarmasın ve yeni oyunların hepsini fulleyemesemde orta-yüksek hatta çoğu zaman yükseğe yakın detaylarda çalıştırsın, fazla ısınmasın, şık olsun, ekranı led olsun ve fiyatı makul olsun diyorsanız işte cevap bu laptoptur şu an için ve yaz sonuna kadar da bu konumunu koruyacak gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: acuadec

Bilgisayar gerçekten tam bir f/p canavarı ama dikkatimi çeken bir noktayı paylaşayım istedim. Resim nova bilgisayarın web sitesinden alınmıştır.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7223&ref=akillifiyat

Yukarıdaki resimde altı çizgili modeller aynı notebook un farklı kombinasyonları, ancak alttaki ikisinde parantez içinde "new revizyon" ifadesi var ve fiyatları da 800 dolar civarı. Ama bu konuda bahsettiğimiz notebook da new revvizyon yazmıyor. Yanlış bilmiyorsam bu işlemcilerde bir sorun vardı ve new revizyon ürünlerin alınması öneriliyordu ! Bu pc yi alan arkadaşlara sorum, kutularda veya pc de new revizyon ibaresi var mı? Kontrol edip bilgilendirirseniz memnun olurum.

+1 harika bir noktaya değinmişsiniz hocam. ayrıca o kadar kullanan var hala birisi uzaktan yani 20-30 cm mesafeden ekranın resmini çekip koymadı helal olsun incelemeye bak

• Nova bilgisayarı aradım.Bu cihazdan sipariş verdim.

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410M 2.30Ghz, 4GB RAM, 320GB HDD, 15.6'' HD, Nvidia GT540M 1GB, FreeDOS

ASUS K53SV-SX144D nin yeni revizyon olup olmadıını teyit ettirdim.Onlarda yeni revizyondur dediler.Yani bir sıkıntı yok arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 3 Haziran 2011; 20:05:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusucuado

@acuadec,

2 hafta önce Nova Bilgisayar'dan aldım ve evet NEW REVISION. Arkadaşlar artık şunu anlayın: Sandy Bridge hatalı sürümlerin hepsi geri çağrıldı ve toplatıldı. Artık büyük ve saygın mağazalarda bunlardan olması söz konusu bile olamaz (ancak üç beş kendini uyanık sanan çapulcu bu eski versiyon laptopları millete kakmaya çalışır, daha çok dandik dundik dükkanlar...). O yüzden rahat olun Nova için. Orada iki modele new revision denip, diğerlerine denmemesinin sebebi büyük ihtimalle, bu kısımların güncellemesinin unutulmasıdır.

Laptop'a gelince, önce win xp 64 bit kurdum ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Daha sonra win 7 x64 kurdum ve şu an çok memnunum. Oyun olarak pes 2011, nba 2k11, dragon age 2 kurulu ve hepsi de 1366x768'de high çalışır halde ve fps oranları çok iyi (yani takılma falan yok, kaba tabirle akıyor). Isı değerleri, uzun süre oyun oynama sırasında yaptığım ölçümlere göre, en fazla 62-63'ü gördü (işlemci ve ekran kartı). Yalnız bende soğutucu var, onu kapatsam tahmin ediyorum 70-72 civarı olabilir. Yani ısı açısından lenovo nun think pad leri veya hp pavilionlar gibi bazı sorunları yok.

Kötü yanları:
    -Webcam'i çok kötü. Artık kaldımı yahu 0.3 piksel çözünürlük !!!
    -Güç kablosunu taktığımız yer öyle bir yerdeki ya hava çıkışını biraz kapatıyor ya da portları kapatıyor. Asus mühendisleri anlaşılan biraz saçmalamış bu konuda.
    - Klavyesinde kısayollar yok yanda üstte, üç beş kısayol olsaydı iyi olurdu açıkçası. Eski laptobumda bile vardı 7 tane
    - HD biraz az, 320 gb.
    - 3 usb yetmiyor ve USB 3.0 yok.

İyi yanları:
    - İşlemcisi 2. nesil sandy bridge ve daha performanslı. i5 400 serilerinden daha iyi.
    -Ekran kartı laptop için oldukça iyi (hele 1200-1300tl arası bu ekran kartını beğenmemek çok büyük haksızlık olur, zaten bu fiyat aralığında en yakın rakibi 5650 ki ondan çok daha iyi bir kart bu, hatta bazı alanlarda 5730 u bile geçiyor.).
    -Optimus sistemi
    - Ram 4 gb ve 1333mhz ve 8gb a kadar arttırabiliriz.
    - HD az dedim ama zaten çoğumuz harici hd kullanıyoruz artık ve içindeki 500gb hd e para vereceğimize daha iyi kalitede harici hd ler alabiliriz bile. Bu açıdan aslında bir avantaj denilebilir.
    - Ekranı beğenmeyenler neden beğenmedi anlamış değilim. Game of Thrones dizisini 720p olarak indirip izliyorum ve gerçekten çok memnunum kalitesinden. Elbetteki Full HD ekranlar falan daha kalitelidir ama tekrar etmek istiyorum: Vereceğiniz para 1200-1300 arası, daha ne bekliyorsunuz ki ?!?

Sonuç olarak: Şöyle bir laptop alayım internet, ofis, dvd, hd film falan takılayım; arada oyun oynamak isteğimde sıkıntı çıkarmasın ve yeni oyunların hepsini fulleyemesemde orta-yüksek hatta çoğu zaman yükseğe yakın detaylarda çalıştırsın, fazla ısınmasın, şık olsun, ekranı led olsun ve fiyatı makul olsun diyorsanız işte cevap bu laptoptur şu an için ve yaz sonuna kadar da bu konumunu koruyacak gibi...

@stargate

hayırlı olsun.

Önceki mesajıma ek olarak şu 3 resime bakınız (özellikle kutusunun ve cihazın üzerinde new revision etiketi var mı diye soranlar ve ürünü cepheden görmek isteyenler; görüntü çok kaliteli değil ama merak giderecektir umuyorum. Bahsettiğim güç kablosunun saçma konumu da gözüküyor):
    http://img835.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=s6300534.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusucuado -- 3 Haziran 2011; 20:30:44 >

• Resimler için teşekkür ederim. Elimdeki notebook u satıp üzerine ekleyip bunu almayı düşünüyorum artık. Umarım çok hızlı tükenmez.
    Herhangi bir endişem kalmadı.
  • Teşekkürler arkadaşlar.
    Vatandan alacağım.Bimekste ekran kartı daha düşük kullanmışlar.
  • @pusucuado
    resim için teşekkürler
    bazı arkadaşlar ekranda pikseller çok belli oluyo falan demiştide doğru mudur? yoksa bende alacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thall

Ekran görüntüsü;

Berkayboys;

Kardeşim senin için ekran görüntüsü koydumya;
    ekranda pikselleşme var mı yok mu, en iyi SS lar ile anlarsın.

Arkadaşlar bu revizyon olayını da kapatın artık. Benim de hem kutusunda hemde yukarıda fotoda görünen yerde aynı etiketten var.
    (Mormani'den aldım.)

• Zaten o ilk Sandy Bridge'ler çok oldu geri çağrıldı.Toshiba'lar falan ama artık sorun yok.Şu an üretilen ve bilindik mağazalarda satılan işlemciler sorunsuz olanlardan.Büyük mağazalar sorunlu satmazlar zaten.
  • Arkadaşlar ben de bu notebooktan bugün aldım ve genel itibariyle memnunum yalnız bir şey dikkatimi çekti. Hoparlörlerinden son sese dayayınca tıslama şeklinde cızırtı oluyor sizde de bu oluyor mu cevaplarsanız sevinirim :) Bir de kamera driverını yüklememe rağmen kamera programını açamadım nasıl yapacağım? Kamera ile uğraşıyordum ama şimdi gt540 ın yeni driverını indirdim ama o da yüklenmiyor böyle bir aygıt yok diyor şaka gibi en son sürümü yükleyemedim bir türlü asusun cd sinden eskini yükledim yenisini kabul etmedi :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kivanc89 -- 4 Haziran 2011; 18:58:36 >
  • Peki kendi sitesinden mi indiriyorsun driverları ?
    Bir de oradan dene ;
    http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53E/#download
  • Hayırlı olsun... Cidden çok güzel bilgisayar...
  • Teşekkür ederim :) Kendi sitesinde eski sürümü var. Nvidia haziran ayında en yeni sürümü yayınladı ama onu yükleyemiyorum. Bir de kamera programını çalıştıramadım tıklıyorum hiçbir şey çalışmıyor. Ve en önemlisi de bunun hoparlörlerinden sesi yükseltince bir cızırtı geliyor belki de benim kulağım hassas bilemiyorum ama sizde de böyle bir ses var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kivanc89 -- 4 Haziran 2011; 21:07:21 >
  • tüm güncel oyunların benchmarklarını buradan inceleyebilirsin
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html
  • laptop'u aldım... oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım .... ekran kalitesi de gayet iyi...

sadece videolarda sıkıntı yaşıyorum... wmplayer,vlc,km tüm codec'ler kurulu... vcd kalitesinde izliyorum HD-Rip'leri?,
    Yardımcı olabilecek bir arkadaşlar var mı?
    İçim daraldı
    Nvidia ayarlarından da tüm işlemler için yüksek grafik işlemciyi kullandım bu da çözüm olmuyor...
    Dalgalı ve net olmayan çok kötü bir görüntü var.. aynen vcd gibi...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.