Şimdi Ara

asus k55vj-sx077d mi asus n56vz-s4255d (8gb) mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli dostlar, bir laptop alıcam ama karar veremedim. i3 kullanıyorum şu an. i7 olsun istiyorum. Öğretmenim, günlük kullanım ve oyun amaçlı alıcam. Günlük 1 saat oyun oynuyorum en az. O yüzden ekran kartı biraz iyi olsun istiyorum.Ram de en az 6gb ya da 8 gb olsun diyorum. Yukarıda yazdığım 2 model arasında sadece ekran kartı ve full hd farkı var. Ne dersiniz? 400 tlye değer mi bu fark? 15.6" ekranda full hd film izlemek/oyun oynamak hakikaten bir güzellik mi? Bütçem 2.000tl. 12 tkstle alcam. n56 bütçemi 250tl aşarken kj55vj yi rahat alıyorum. Full hd ve ekran kartı farkı aklımı karıştırıyor. DELL kullanıyorum, pil ve ses seviyesinden memnun değilim. Bu sebeple ASUS alayım diyorum. Yine de fikirlerinize açığım. Saygılarımla...
    MEHMET TOKSOY
    05373745284

• Bütçen zorluyorsa n56vz işine girme şuanda pahalı konumda k55vj'de bulunan kartta oyunları yüksek seviyede oynatır nitelikte işlemciside güçlü.Bütçe kısmını düşünüyorsanız zorlamayın fhd filmler yaygın değil hd'ler var piyasada k55vj modelinin ekranıda hd zaten,ilerde fhd izlemek iztersen ben öyle yapıyorum hdmi kabloyla fhd destekli lcd tv varsa bağlarsın daha geniş ekranda gerçek netlikte seyredersin,15'' ekranda fhd ve hd arasındaki faklılığı yazılar dışında pek fazla göremezsin geniş ekran lazım.
  • vercenik53
    çok tşkler cevabın için fakat evdeki tv malesef hd değil, oynatabiliyor ama hd yayın göstermiyor
    mesele bütçeden ziyade farka değer mi meselesi ?
    ekran kartı ve full hd özellik dışında bir fark var mı?
    full hd olmayanının ses seviyesi ve pil dayanma süresi nasıldır?
    2bin tl verip de 2 saatlik bataryaya ya da kendim zor duyacağım bir sese sahip laptop almak istemiyorum
    DELL kullanıyorum, tasarım ve şıklık çok iyi, ısınma sorunu da yok ama pil çok az (2saat) gidiyor ve ses seviyesi düşük
    yardımlarınız için çok çok tşkler şimdiden...
  • Özellilk olarak dediğin özellikler biraz da kasa tasarımı öne çıkıyor.Alabilirsen biraz daha ileriye dönük n56 alınabilir.Pil konusnda 3-3.5 saat gidiyor normal kullnımda ortalama fhd olan diğerinin tam bilmiyorum ama pil özelliklerine göre aynı seviyede gider donanımları güçlü,şimdikş makinelerin bataryası genelde normla kullnımda 3 saat üzeri gidebiliyoırlar,ses konusunda n56 iyi diğeride fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Özellilk olarak dediğin özellikler biraz da kasa tasarımı öne çıkıyor.Alabilirsen biraz daha ileriye dönük n56 alınabilir.Pil konusnda 3-3.5 saat gidiyor normal kullnımda ortalama fhd olan diğerinin tam bilmiyorum ama pil özelliklerine göre aynı seviyede gider donanımları güçlü,şimdikş makinelerin bataryası genelde normla kullnımda 3 saat üzeri gidebiliyoırlar,ses konusunda n56 iyi diğeride fena değil.

hocam k55vj'ye karşı lenovo z580, z500, hp pavilion g6 ve dell inspiron serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanış amacına bağlı kısaca düşüncelerimi söyleyeyim
    -Z580 modeli başlığınıda takip ediyorum bir kısım konularda mesela,ekran,soğutma konusunda,servis konusunda lenovo malum ama ben şahsen lenovoya ısınamadım takip ettiğim modelleri var 1 sene üzeride dökülmeye başladılar servisine düştün mü çekeceğin var
    -z500 yeni modell sadece gold'da satıldı tükendi tek artısı ekran kartının gt645 olması sırf bu özelliğe bakarak makine almak doğru olmaz şansen kasa yapısı z580' nazaran sağlam değil malzeme z580'de ağırlıkta alüminyumken bunda fırçalanmış plastik,kasası z580 gör daha ince soğutmasıda ona göre zayıf olabilir forumda alan kişiler pekde göze gelir makine olmadığı konusunda hemfikir
    -G6 ben markalara ön yargı beslemem ama bu seri tavsiye etmiyorum,benim hiç memnun kalmadığım bir seri arkadaşlarımda var en ufak bir stres testinde ısınmayla karşılaştım,bu yeni modellerinde hp'nin coolsense denilen soğutma sistemi bulunmasına rağmen halen ısınma sıkıntıları yaşayanlar mevcut,ben bütün başlıkları takip ederim ürünler konusunda ne tür yorumlar var görüyoruz,
    -Dell inspiron 5520 modeli önceki 5110 modellerinde kullanmışlığım var forumda da başlıkları takip ederim ısınma sorunu olan bir makineydi oyunlarda,bu yeni seriyi numpad tuşlarını iptel ederek xps serisine benzetmiş ama kasa tasarımı soğutma sistemi olarak xps serisinin yanına gelemez,bu seride de önceki serideki sıkıntılar gözükmekte tabi bu olacak anlamını taşımıyor ama şans işi.
    -k55vj yeni bir model henüz ciddi manada sorun lar görünmüyor ve orta segmentte 1500 tl civarı en yüksek ekran kartına sahip alınabilirliğini bu sağlıyor aslında,alanlarda şimdilik memnun ilerde ne olur takip ediyorum göreceğiz.

• vercenik53
    Çok teşekkürler
    Artık pusudayım
    Ürün kampanyaya girer girmez patlatıcam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.