Şimdi Ara

Asus k56cb İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
7
Favori
26.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hayırlı olsun hocam.Güle güle kullanın.Benim merak ettiğim bilgisayarın ses performansı nasıl? Ben daha çok film, müzik, internet amaçlı kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_77

nasıl w8 den memnun musun ?

aslinda memnunumda orjinal degil benimki update edemiyorum orjinal windows 7m var onu kurucam birazdan ama windows 7 mi 8 mi diye sorarsan 8 derim cunku kerneli daha iyi daha iyi memory performansi veriyor ve oyunlarda daha fazla performans veriyor ama orjinali lazim iste

ben normalde windows kullanmiyorum amkinalarimda linux kullaniyorum windowsu sadece oyun oynamak icin kullaniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksavy

quote:

nasıl w8 den memnun musun ?

aslinda memnunumda orjinal degil benimki update edemiyorum orjinal windows 7m var onu kurucam birazdan ama windows 7 mi 8 mi diye sorarsan 8 derim cunku kerneli daha iyi daha iyi memory performansi veriyor ve oyunlarda daha fazla performans veriyor ama orjinali lazim iste

ben normalde windows kullanmiyorum amkinalarimda linux kullaniyorum windowsu sadece oyun oynamak icin kullaniyorum

anladım hocam w7 orjinalse w8e ufak bi ücret karşılığında geçiyor diye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasthannibal

Öncelikle hayırlı olsun hocam.Güle güle kullanın.Benim merak ettiğim bilgisayarın ses performansı nasıl? Ben daha çok film, müzik, internet amaçlı kullanacağım.

teşekkür ederim hocam şimdi hopörlörler pcnin altında ama yinede tatmin ediyor ses

metal müzik seçtim hopörlörü zorlasın diye

• Ebrar bilgisayardan i7lisini almayı düşünüyorum bende. Memnunmusun kardeş asusdan.

Asus k56cb İnceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

Ebrar bilgisayardan i7lisini almayı düşünüyorum bende. Memnunmusun kardeş asusdan.

Asus k56cb İnceleme

bende takipteyim 2 gün önce 1711 tl idi fiyatı 1.663tl ye düşmüş, güzel fiyat hemde 12 taksit imkanı var 12 *138,65 TL 1.663,79 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

Ebrar bilgisayardan i7lisini almayı düşünüyorum bende. Memnunmusun kardeş asusdan.

Asus k56cb İnceleme

tek pişmanlığım i7lisi almadığım için keşke bekleseydim :D şimdi i5lisini soğutucusuz kullanıyorum oyunlarda sadece hafif ılıklaşıyor fan çıkışı birazda sıcak üflüyor ama seni rahatsız etmiyor.

şimdi i7 lisi 4 çekirdek diye biliyorum haliyle daha yüksek performans soğutma konusunda ne kadar başarılı olur bilemiyorum.

toshiba soba kullandım daha önce kışın ortamı ısıtıyordu da yazın çekilmiyordu işte. neyse işin şakası memnunum hocam çok rahat oyun oynuyorum

ev arkadaşımın da asusu var kaç senedir banamısın dememiş bende ondan imrenerek aldım açıkcası kaliteli laptop üretiyor asus gerçekten.

• Dostum senin oynadııgn oyunlar hafiftr yoksa laptop isiniyor asıl problem cok cabuk hız kesmesi laptopun işlemci 82yi gectigi zaman hz kırpmaya baslıyor bu macbook pro da 100 derece i7lisi için ise i7lisi 4 cekirdek degil dusuk voltajlı işlemcilerde i7 olarak sadece 3612 ve 3632 modelleri var o makinadaki işlemci ise i7-3517 u ama performans arak bu işlemciden yuzde 30 daha hızlı yani gayet iyi ama ısınma olarak bakarsan kotu bir durum cunku bu işlemciye gore baya bir sıcaklık farkı olur daha cok ısınır i7 olan o işlemciyle bu makinayı soyle kafadan 200 liralık bir sogutucun olmadan adam gibi kullanamazsın
  • quote:

Dostum senin oynadııgn oyunlar hafiftr yoksa laptop isiniyor asıl problem cok cabuk hız kesmesi laptopun işlemci 82yi gectigi zaman hz kırpmaya baslıyor bu macbook pro da 100 derece i7lisi için ise i7lisi 4 cekirdek degil dusuk voltajlı işlemcilerde i7 olarak sadece 3612 ve 3632 modelleri var o makinadaki işlemci ise i7-3517 u ama performans arak bu işlemciden yuzde 30 daha hızlı yani gayet iyi ama ısınma olarak bakarsan kotu bir durum cunku bu işlemciye gore baya bir sıcaklık farkı olur daha cok ısınır i7 olan o işlemciyle bu makinayı soyle kafadan 200 liralık bir sogutucun olmadan adam gibi kullanamazsın

Hocam ben oyun oynamam ama photoshop u yoğun kullanıyorum ve gerisi web işleri yapıyorum bunun i7 lisini almayı düşünüyorum tavsiye edermisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klasikk -- 3 Mayıs 2013; 0:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klasikk

quote:

Dostum senin oynadııgn oyunlar hafiftr yoksa laptop isiniyor asıl problem cok cabuk hız kesmesi laptopun işlemci 82yi gectigi zaman hz kırpmaya baslıyor bu macbook pro da 100 derece i7lisi için ise i7lisi 4 cekirdek degil dusuk voltajlı işlemcilerde i7 olarak sadece 3612 ve 3632 modelleri var o makinadaki işlemci ise i7-3517 u ama performans arak bu işlemciden yuzde 30 daha hızlı yani gayet iyi ama ısınma olarak bakarsan kotu bir durum cunku bu işlemciye gore baya bir sıcaklık farkı olur daha cok ısınır i7 olan o işlemciyle bu makinayı soyle kafadan 200 liralık bir sogutucun olmadan adam gibi kullanamazsın

Hocam ben oyun oynamam ama photoshop u yoğun kullanıyorum ve gerisi web işleri yapıyorum bunun i7 lisini almayı düşünüyorum tavsiye edermisin

valla hoca photoshopun neye yuklendigini bilmiyorum ama işlemci yeterli gelir buyuk ihtimalle hem ekra kartını hem işlemciyi zorlarsan ısınıyor alet ikisini ayrı ayrı zorladıgında sıcaklık sorun yaratmıyor tavsiye ederim iyi alet ama monitor kalitesi sana yeterli gelirmi onu bilemem kontrastı iyi ancak parlaklık degerleri dusuk biraz kaliteiz bir monitor degil ama photoshop dedin adobe rgb standardının cok altında monitor renk cesitliligi acısından photoshopla ugrasan insanların bence 8 veya 10 bit panel kullanmaları daha uygun olur bu panel 6bit 262bin renk gosterebiliyor

• hayrlı olsun güzel bir inceleme olmuş
  • İnceleme için teşekkürler, hayırlı olsun.

i7'li versiyonunun ekran kartı belleği 4GB, GDDR5 olma ihtimali var mı acaba ?

1500TL civarına düşerse i7'li versiyonunu almayı düşünüyorum bende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vantage Point

İnceleme için teşekkürler, hayırlı olsun.

i7'li versiyonunun ekran kartı belleği 4GB, GDDR5 olma ihtimali var mı acaba ?

1500TL civarına düşerse i7'li versiyonunu almayı düşünüyorum bende...

Asus k56cb İnceleme

notebookcheck te bunu buldum ama ekran kartı gddr5 ihtimal yok bence.

sürekli takip etmelisin sıcak fırsat olur elbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_77 -- 3 Mayıs 2013; 23:10:25 >

• quote:

2 çekirdekmiş hocam haklısın evet soğutucu şart i7liye

quote:

Orijinalden alıntı: kedikesenpiskofare

hayrlı olsun güzel bir inceleme olmuş

teşekkür ederim kardeşim :)

• gddr5 gddr3 e gore braz pahalı olur fazla elektrik harcar daha ok ısınır o yuzden 4gb gddr5 takamazlar 1gb olsaydı belki gddr5 olabilirdi bu arada hız kesme olayını cozdum intel thermal management framework surucusu yuzunden yavaslatıyor neler denemedim neler biosu mu modlamadım tdp ayarlarıylamı oynamadım işlemcinin thermal framework driverini kaldırınca hız kırpma probemi ortadan kalktı i7lisini alabilirsin tabiki ama ne amaçla kullanıcaksın ona gore karar ver laptopu yanımda tasıyacagım dersen pili 4 çıtırlı fazla gitmiyo haberin olsun 3 saatlik dvdyi izleyemedim eger oyun için ve uzun sure ullanmak için diyorsan 4 çekirdekli normal olanlardan alsan hem daha az ısınır hem daha hızlı olur ama amacım genel işlerde kullanmak arasıra oyunda oynarım diyosan uygun
  • Öncelikle hayırlısı olsun oyunlarda bataryanız niye takılı değil onu anlayamadım ? Eğer bataryanın ömrü için yapıyorsanız 100 liralık batarya için bütün laptopu riske sokarsınız herhangi bir elektrik kesintisinde size daha pahalı sonuçlara mal olabilir benden size tavsiye
  • Oyun olarak sadece FM serisini uzun yıllardır takip ediyorum ve düzenli olarak oynuyorum.

Notebook'u okulda haftada 2 ders C++ için yanıma alıyorum, onun harici masaüstünde kullanıyorum.

Oda sıcaklığı 23-24 dereceyi geçmiyor. Halihazırda kullandığım Cooler Master Notepal soğutucum var.

i5-3317U şuanda kullandığım i5-2430M'den daha düşük performanslı bir işlemci. Bu yüzden i7 düşünüyorum.

Sonuçta model yükselteceğim diye daha düşük performanslı bir cihaz almak istemiyorum.

Şu anda kullandığım 120 GB Memoright SSD'yi de bu cihaza takmak istiyorum kısmetse.

Aslında hazır model yükseltirken Full HD ekran da olsa tadınan yenmez ancak fiyatlar yüksek...

@teksavy
  • anladım arkadaşım olur alınır tabiki yakışır da çok şık bir laptop FM serisi hangi oyun bilmiyorum ama hem işlemciyi hem gpuyu zorlayan birşeyse birde sogutucu al yanına ben zalman nc3000 veya cradia miniflex almayı dusunuyorum dedigin gibi i7li modelin hızı baya iyi 3210dan hızlı sanırım yada aynı falan o da sıradan ihtiyaclar için yeterli tavsiye ederim tek kotu yanı bu ulv işlemcilerin upgrade olayının olmaması istersen daha sonra kendin bir tane ips samsung panel falan takabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

Öncelikle hayırlısı olsun oyunlarda bataryanız niye takılı değil onu anlayamadım ? Eğer bataryanın ömrü için yapıyorsanız 100 liralık batarya için bütün laptopu riske sokarsınız herhangi bir elektrik kesintisinde size daha pahalı sonuçlara mal olabilir benden size tavsiye

teşekkür ederim evet elektrik kesintisini hiç hesaba katmamıştım tavsiyen için tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

Öncelikle hayırlısı olsun oyunlarda bataryanız niye takılı değil onu anlayamadım ? Eğer bataryanın ömrü için yapıyorsanız 100 liralık batarya için bütün laptopu riske sokarsınız herhangi bir elektrik kesintisinde size daha pahalı sonuçlara mal olabilir benden size tavsiye

teşekkür ederim evet elektrik kesintisini hiç hesaba katmamıştım tavsiyen için tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.