Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim , kitabindan da resim ekledim. Yani kem kum aman yanildim sasirdim denilecek bir durum da yok. Fabrikasi ver voltaji kardesim bisey olmaz biz karta koyduk imkan siz yeter ki kullanacak parca takin demis :)
  • Merhaba arkadaşlar,
    Geçenlerde şipariş ettiğim
    AMD Phenom II X3 720
    Asus m4a785td-v evo
    ocz ddr3 1333 platınum
    ocz 600w power
    elime dün ulaştı.Fakat şöyle bir sorun var kasaya kurulumu yaptıktan sonra açıldı format atarken kendiliğinden pc kapandı ve aynı şekilde bi kaç defa
    tekrarladıktan sonra bu defada ekrana hiçgörüntü gelmemeye başladı. Tüm herşeyi söktüm kasadan uzay kurulum yaptım yine aynı görüntü yok
    daha sonra başka pcde işlemciyi denedim çalışıyor power denedim o da çalışıyor fakat anakart ve ram ona uymadıgı için onları deneyemedim.
    Anakarta elektrik geliyor içideki yeşil ışık yanıyor işlemcinin fanıda çalışıyor( ama fan normalden yavaş çalışıtığı gözle görülür şekilde bariz) speakerlardan
    ses gelmiyor ramı çıkarıp çalıştırdıgımda dahi yani bana göre anakart yeterli elektriği vermiyor veya başka bi sebepten dolayı bu şekilde oluyor.
    Ürünü sanalmarketim.comdan aldım sabah orayı arayıp teknık servisten çözmeye çalışacaz veya olmaz isede tekrar kargo yapıp yollayacagım o da
    kaç günde gelir bellideğil.
    buraya yazmamdaki böyle bişey başına gelen birisi varsa veya bu işin püf noktası( örneğin şöyle yapılması gerekiyordu jumper fln yaptınmı gibi) bilgisi
    olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Saygılarımla.

• Cok benzeri bir sorun yasadim ben de 2x1 gb. ram aldim... sistemi topladim... Goruntu yok ! Fanlar bariz agar cekim calisiyor. Direk ram uyumsuzlugundan yada ram sorunu olabileceginden suphe ile hareket edip ram'leri farkli slotlarda tek ram takarak denedim ve ram'lardan 1 tanesinin bozuk oldugunu buldum. iade ve yenilerinin gelmesini bekledim falan. Benim sansim ram'lerden birinin sistemi acmasiydi belki de... sorunu bu yuzden kolay teshis ettim. Senin sorunun da oncelikle bence ram sorunu gibi gorunuyor... Tabi denemeden bir sey demek zor. Ben sadece basima gelen olaydan ornek verdim.
  • bu anakartla çalışan ramleri yazsak daha iyi olur. Hem ileride anakarttan alıcak arkadaşlara da yardımcı olur. Ramlerde çok sorun çıkıyor
  • Asus'un bu anakart icin test ettigi ve onayladigi RAM listesi
    http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A785TD-V_EVO/M4A785TD-V-EVO-Memory-QVL.zip
    -
    Rakipshare linki de koyayim
    http://rap id share.com/files/308215819/M4A785TD-V-EVO-Memory-QVL_14-10-2009.zip
    -
    Bir de easy share linki
    http://www.easy-share.com/1908461257/M4A785TD-V-EVO-Memory-QVL_14-10-2009.zip
    -
    14 Ekim 2009 Tarihinde guncellenmis son listesidir su an icin !..
    -
    Ayrica listede olmayip test edip onayladiginiz RAM'ler var ise yazip paylasalim arkadaslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Kasım 2009; 11:46:48 >

• Jiddi,

Konudaki aktifliğin ve yardımlarından dolayı öncelikle teşekkürler.
    Bugün aldığım yeri arayarak sorunu bildirdim teknik servise onlarda büyük ihtimalle anakarttan olduğunu söylediler ve
    Asus anakart yetkili servisi Çizgi elektronikle görüşmemi istediler aradım çizgi elektroniği sagolsunlar teknik servis ilğilendi
    ve onlarda anakart problemi gibi göründüğünü söylediler ve kendilerine yollamamı 3 gün içerisinde inceleneceği bildirdiler
    ayrıca kargo ücretini de kendileri karşılıyorlarmış gidiş-geliş.
    Gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
    Saygılarımla.
  • Gecmis olsun tufan333...
    Rica ederim ayrica, umarim biraz olsun faydam olabilmis ise birilerine ne mutlu bana. Hem paylastikca ben de arkadaslardan cok sey ogreniyorum. Eksik olmayin... Haydi bakalim 3 gun cok bir sure degil. Cizgi Elektronik cok iyi calisan bir yer. Hic sorun yasyacagini sanmiyorum.
  • Arkadaşlar Patriot Viper2 1600Mhz CL7 ramler sorunsuz çalışır mı ? kullananınız var mı ?
  • Kucuk Faydali Ucretsiz Araclar !
    Bu programdan haberi olan var mi bilemiyorum ama sizlerla paylasayim dedim...
    Resmi sitesini henuz bulamadim , belki burasidir (http://www.tweakers.fr/memset.html )
    -
    http://www.tomshardware.com/reviews/overclocking-software,2059-6.html
    -
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

-
    Ayni adreste (http://www.tweakers.fr/memset.html )
    Bir diger program
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Kasım 2009; 21:20:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar Patriot Viper2 1600Mhz CL7 ramler sorunsuz çalışır mı ? kullananınız var mı ?

Büyük ihtimal kullanırsın . Bende 1600 mhz cl7 var çok şükür bir problem yok.
  • Anakart : M4a785oe-v evo anakart
    İşlemci : Phenom II x4 955 AM3 3.2GHZ
    Ram: kingston 1333 4gb cl9 dual kit ram
    İşletim sistemi : Winxp x86

1 hafta once üzerindeki ekran kartına güvenerek anakartı aldım, malesef şu anda hüsranlar içindeyim. Düşük seviye online oyunlarda bile performansı çok kötü (LastChaos, Shaiya v.s.) bazen 30 dak civarı oynadıkdan sonra bilgisayar kitleniyor. Sistemi yüklerken ses kartı driverı hdmi(yada hdi) ses özelligini bir türlü yükleyemedi mecburen biosdan pasif hale getirmek zorunda kaldım. Firefox, hesap makinesi, emule, nod32(kaldırmak zorunda kaldım) acılışlarında bilgisayar aşırı derecede kasıyor. bazen acılmaları 1 dakika civarı sürüyor. Asus ve Amd tarafında pek şansım yok galiba, son olarak ne olursa olsun tümleşik ekran kartlı anakartlardan uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golimer -- 19 Kasım 2009; 3:11:45 >
  • Golimer gecmis olsun... Kotu sans seninkisi. Bak bunca insan kullaniyor seninki gibi sorun yasamiyor. Yani belki su anda forumda 30 kullanicidan birisin bu kart ile boyle sorun yasamis olan. 30 da 1 ihtimal ki bunun da direk anakart ile alakali bir problem olup olmadigi kesin degil. Belki ramlar ile sorun yasiyordur sistemin. Onboard VGA ile oyun oynayip cok memnun olan kisiler de var ustelik. Yani bunca insan memnunken senin duygusal bir sekilde karta tu kaka demen cok kaale alinir bir durum olmayacaktir. Zaten ben kimseye uzerindeki grafik cipini oyun oynamak icin alabilirsiniz gibi bir tavsiyede de bulunmadim. Ne bekledigini bilerek bu ozelligi kullanmayi tercih ederek aliyorsan karti sonucuna sasirma diyorum alacaklara. Fakat sirf bu yuzden kart berbat denemez, cunku elinizde bir ekran karti alip takip paranizin yettigi kadar guclu bir oyun makinasina cevirmek de mumkunken ustelik !!! Senin sorunlarin baska sistemin sorunlu, bir uyumsuzluk var. Yeni madem yolla garantiye. Var ise imkanin Ram'leri degistir yada test icin cevrenden bulabiliyorsam ram tak farkli ram'ler ile dene. Benim bu hayatimda aldiigim 3'uncu tumlesik grafik cipli anakart ve hepsinden de memnun oldum. Tabi ben oyle 3d performans makinasi gerek oyunlari oynayan biri degilim. Gerci artik strateji oyunlari bile 3d grafik gucu ister oldu :)
    -
    HDMI ses ozelligini Ati Catalyst grafik cipi surucusu ile kuruyorsun diye biliyorum. Ses kartina ait bir olay degil diye biliyorum ama o konuda hic tecrubem olmadi dogrusu, yaniliyor olabilirim.

• merhaha arkadaşlar,

anakart durumundan, sistem tavsiyeleri bölümüne açtığım başlığı buraya da koyuyorum,

özellikle aynı ram'leri kullananlar veya daha verimli ama makul fiyatlı ve sorunsuz ram önerecek arkadaşların yorumlarını ÖZELLİKLE bekliyorum

Anakart: ASUS M4A785TD-V Evo 785G DDR3 16x Vga HDMI AM3
    http://www.sanalmarketim.com/urun/5df7415a9b5a2890f3ad54d624b66b74

İşlemci: AMD Phenom II X2 550 3.1GHz 7MB AM3 938p Cpu Black Edition (kısmetse..kendisi unlock yapılıp...X4 B50 'ye dönüşecek )
    http://www.sanalmarketim.com/urun/63c49eeadc3413521453ec778f70eafe

Ram: PATRIOT G Series Sector5 2x2GB DDR3 1333MHz 9-9-9-24 XMP
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c743f9ca9d02f1b6874c43c6a862ca9e

HDD: SEAGATE ST3320418AS 320GB 16MB NCQ SATA2 7200.12 HDD x2 @ Raid0
    http://www.sanalmarketim.com/urun/9ee39f13f29c5ed6da14e6a5340acbc9

Ekran Kartı: XFX 7900GS XXX EDITION @600-1600 (stock)

Kasa: AEROCOOL Vx-R 600W Super Mid-Tower
    http://www.sanalmarketim.com/urun/376e45d16d492527fb064b8e5f8fd1da

32bit mi 64bit mi? (kutu alacağım)
    ..sizce hangisini kurmam daha doğru tercih olur?

bütçe kısıtından ve seneye askere gitme ihtimalimden dolayı ekran kartına para gömmemeye karar verdim..o sebeple eski sistemimdeki ekran kartını yenisinde de kullanmaya devam edeceğim

• Sistem guzel gorunuyor. Umarim toplaninca da guzel calisir :) Valla alacaksin madem 64 bit al Windows'u. Ne de olsa gelecek yillarda da kullanacaksin. Hadi 2010'da pek olmasa da 2011'de artik daha yuksek oranda yazilimin 64'te sorunsuz calisacagini dusunuyorum. Ekran karti olayini da cok iyi dusunmussun. Sonucta 7900 GS de yeterli olacaktir. Askerden sonra cok sey degisir bu teknoloji dunyasinda. Gelince Ati 5970 alirsin rahatlikla :)
    -
    Ram konusunda bu fiyata bu ozelliklerde ram bilmiyorum baska. Cok arastirmadim gerci. Ram'ler iyi gorunuyor. Aslinda Patriot'un Amd Black Edition serisi ram'leri var da biraz pahalilar senin tercih ettiginden.
    Bunu da TR'de satiyorlar mi bilmiyorum -http://www.patriotmem.com/products/detailp.jsp?prodline=5&catid=52&prodgroupid=119&id=856&type=1
    Dusuk gecikme sureleri ile daha guzel gorunuyor. Gerci cok da fark edecek bir durumlari yok. Fiyatlarina bakmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Golimer

Anakart : M4a785oe-v evo anakart
    İşlemci : Phenom II x4 955 AM3 3.2GHZ
    Ram: kingston 1333 4gb cl9 dual kit ram
    İşletim sistemi : Winxp x86

1 hafta once üzerindeki ekran kartına güvenerek anakartı aldım, malesef şu anda hüsranlar içindeyim. Düşük seviye online oyunlarda bile performansı çok kötü (LastChaos, Shaiya v.s.) bazen 30 dak civarı oynadıkdan sonra bilgisayar kitleniyor. Sistemi yüklerken ses kartı driverı hdmi(yada hdi) ses özelligini bir türlü yükleyemedi mecburen biosdan pasif hale getirmek zorunda kaldım. Firefox, hesap makinesi, emule, nod32(kaldırmak zorunda kaldım) acılışlarında bilgisayar aşırı derecede kasıyor. bazen acılmaları 1 dakika civarı sürüyor. Asus ve Amd tarafında pek şansım yok galiba, son olarak ne olursa olsun tümleşik ekran kartlı anakartlardan uzak durun.

bu kadar kotu olması neredeyse imkansız dostum. o kartı bir servise gostermeni tavsiye ederim ayrıca
    biostan ekran kartının ramini 512 mb ye kadar artırabilirsin. 4 gb ramini nasılsa xp kullanamaz. birde oyle dene derim.

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. jiddi kardeş kartı bana vatandaki eleman tavsiye etti. Aldıkdan sonra kart nasıl birşey diye google dan arama yaptığımda donanımhaberdeki konuyu buldum. Kesinlikle kartda yaşadığım sorunları yazarken kimseyi suçlama gibi bir düşünce içine girmedim. Belki birileri benim yaşadığım sorunları yaşamıştır ve yardımcı olabilir diye yazdım.

Hdmi sesi ve nod32 kaldırdıkdan sonra "Alliance of Valiant Arms" indirip denedim yaklaşık 5 saat aralıksız oynadım en ufak problem yaşatmadı. Diger oyuncular lag, takılma, oyuna geç girme gibi problemler yaşarken bende hiç bir sorun çıkarmadı. Stok fanla işlemci sıcaklığı oyun içinde en fazla 45 dereceye kadar çıkıyor.
  • Çizgi elektronik arızayı tespit etmiş
    arıza " ı/o chipi yanık.ff "
    arkadaşlar chip neden yanmış olabilir fikri veya bilgisi olan
    lütfen yazarsa sevinirim.
    Saygılarımla.
  • Golimer , insan aldigi urun sorun cikarinca duygusal olarak kizip direk kotuleyebiliyor. Biz de yasadik :) o bakimdan dedim. Peki su durumda sorunlarin hal olmus mu gorunuyor senin icin ? 5 saat sorunsuz oynamissin oyunu. Neticede sorun ne idi ne yaptin da cozum buldun ? Paylasirsan detaylari ileride benzer sorun yasayanlari aydinlatmis olursun.
    -
    tufan333 , gecmis olsun arkadas. Cizgi dedigim gibi isini en iyi yapan firmalardan biri. Sorununu sorunsuzca cozeceklerdir. Bi cip yanma konusunda forumda donanim ana basliginda bir konu acip sorsan daha genis kitleye ulasir ve cevap bulabilirsin sanirim. Benim bu konuda pek bir fikrim yok acikcasi. Direk insanin aklina overclock yaptin da ondan mi ? demek geliyor ama gercekten pek bilgim yok, o yuzden bilmeden konusmak cok gereksiz olur :) Bilen birileri cikar ihtimali ile donanim genelinde sorsan bu soruyu daha iyi olacaktir sanirim.
    Saygilar bizden de size efendim...
  • Juddi,

OC yapmak! : )
    Üstadım oc yapmak için öncelikle sistemi çalıştırmak gerek
    daha yeni aldığım bi ürünü işletim sistemini yüklemeden oc yapılmaz galiba: )
    önce bi çalışsaydı linuxun veya windowsun başladığını bi görseydim

Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.