Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onboard ekran kartının ram'ini ayarlamak için "internal graphics" bölümünde "UMA Frame Buffer Size" var. Oradan sistemimizdeki ram'in ne kadarını ekran kartına paylaştırmak istiyorsak ayarlıyoruz. Ben 512mb olarak ayarladım ve şuan memnunum. Ekran kartım 750/800 değerlerinde 3dmark06'dan 2280 gibi bir puan almıştı.

Aynı yerden "internal graphics mode" ile de ekran kartının ram ayarları yapılıyor. Buradan sadece sideport seçerseniz sistem ram'iniz olduğu gibi kalır sadece anakarttaki sideport ram kullanılır. Yani 2gb ram'iniz varsa 2gb olarak kalır. Aynı şekilde sideport da kapatılabilir ama bunun için iyi bir nedeniniz olması lazım sanırım :)

Bir de benim sorum olacak. Önceki sayfada da bahsettiğim gibi yakın zamanda ram ve hdd alacağım (ikisi yaklaşık 200TL'yi buluyor). Bu sebepten ekran kartına fazla para vermek istemiyorum. Anladığım kadarıyla şuan için fiyat/performans olarak alınabilecek kartlar (hd 4770 gibi) 180TL civarında, bu da bana fazla geliyor. Yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla bizim hd4200 kartımız hd3450 ve hd3470 ile hybrid crossfire yapılıyormuş. ASUS hd3450 vatan bilgisayarda 54TL'ye var. 54TL hd3450'ye verip hd4200 ile crossfire mı yaparsınız yoksa 75TL'ye hd3650 mi alırsınız? Bunun hakkında fikri veya tavsiyesi olan var mı?

• Magomez Hocam sağolasın öncelikle verdiğin bilgilere.

Soruna gelince bende ekran katı almak için dx 11 piyasasının biraz kızışmasını bekliyorum.

Aslında hd 3450 ile crossfire yapıldığında perofrmansı ne oluyor onu bulmak lazım. Eğer performans iyiyse hiç düşünmem alırım bende.
    Ama şahsen çok birşey beklemiyorum.

Bunu araştırıp bulabilirsek güzel noktaya temas etmiş oluruz.
  • En son yaptığım 3dmark06 testinde kendi rekorumu kırdım :)

İşlemci: Phenom II x2 550 BE @x4 3600Mhz
    Ram: Kingston 2GB 1333Mhz ddr3 @ 1600Mhz
    Ekran Kartı: hd 4200 @ 850/800Mhz

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

Hybrid crossfire ile alakalı yabancı bir forumda aşağıdaki testi buldum.

quote:

First test I did was Aquamark3, previously with just the hd 4200 @ 950Mhz & cpu @ 3.7Ghz I pulled 52k marks. HD 4200 + HD 3450 @ 850Mhz pulled 70k marks. In windows xp HD 4200 + HD 3470 @ 800Mhz and cpu @ 3.1Ghz I pulled 81k marks!! 3dmark01 in 7 15k marks; 3dmark01 in xp 22k marks.

Aquamark3 testinde tek hd 4200 ile 52k puan almış, hd 4200 + hd 3450 ile 70k puan almış, hd 4200 + hd 3470 ile de 81k puan almış. Ancak bir başka yerde hd 4770 testi buldum aynı program ile yapılmış (aquamark3) ve sonuç çok farklı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magomez -- 26 Kasım 2009; 15:37:21 >

• Hd4200+HD3470 in 81k puanını diğer kartlarla karşılaştırabilirsek daha iyi olur.

Ben işlemcinin çarpanını artırdım . İyi oldu fakat AMD nin stock fanı çok gürültülü. =(
  • Benim işlemci fanı değil de psu fanı çok aşırı ses çıkartıyor. Biraz araştırdım ve benim gibi feel hurricane 2 kullanan herkes aynı şekilde psu fanından şikayetçiymiş. Herkes psu fanını değiştirmeyi tavsiye etmiş, değiştirenler de gayet memnun kalmışlar. Yakında değiştiririm ben de çünkü acayip gürültülü çalışıyor psu fanı. Ancak kasadan genel olarak çok memnunum anakartım ve işlemcim buz gibi desem yeridir :)

Açıkçası nb ve ht frekanslarını yükseltince bu kadar fark edeceğini düşünmüyordum. Kendi kendimi aşmaya devam ediyorum :)

İşlemci: Phenom II x2 550 BE @x4 3600Mhz
    Ram: Kingston 2GB 1333Mhz ddr3 @ 1600Mhz
    Ekran Kartı: hd 4200 @ 850/800Mhz
    North Bridge: @2600
    HT: @2600

• arkadaşlar bende yeni bi pc kurdum bu anakarttan aldım.
    xp kurdum anakartın cd'sinin içindeki driverlerin hepsini kurdum.
    ama aygıt yöneticsinde ''PCI device ?''var bu ne demek?
    ayrıca pcden ses çıkmıyor
  • HDMI sürücüsü bende de problem çıkardı. Bilgisayarı güvenli kipte başlatıp "microsoft uaa bus driver for high defination audio" isimli bir sürücüyü devre dışı bıraktıktan sonra yüklemiştim ama tam olarak hatırlamıyorum galiba chip veya pcnet'in forumlarında anlatım vardı. Google'da aratıp bulabilirsin detaylı kurulumu.
  • mrb.bende yeni bir sistem topladım bu anakarttan aldım.
    bilgisayara xp kurdum.
    bilgisayardan ses çıkmıyor
    ayrıca aygıt yöneticisinde ''PCI device ?''
    yazıyo bi yerde HELPPP
  • Arkadaslar Ati suruculerini kurduktan sonra bakar misiniz Windows'unuz ses cikisi olarak hangi donanimi kullaniyor ? Cunku HDMI uzerinden ses cikisi da mevcut oldugundan bazen onu kullaniyor oldugundan ses cikislarindan ses alamayabilirsiniz.
  • Ses konusunda geçici çözüm arayanlar BIOS'tan hdmi audio gibi bir özellik olması lazım onu kapatabilirler. Sanırım bu konuda daha önceki sayfalarda bir kullanıcı öyle yaptığını yazmıştı.
  • Arkadaşlar voltaj vereniniz var mı?
    İnteldeki gibi vid değeri falan önemli mi ?
  •  ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

Arkdaşlar ramlari cl7 yaptım biosdan. Fakat Frekans 1337 ye düştü.

1600mhz cl7 ramlar.
  • VIA ses kartının Realtek'e göre iyi yada kötü yanları var mı? Dolby Home Theater ve DTS Connect özellikleri bulunuyor mu?
  • Arkadaşlar biosdan ramleri 7-7-7-21 2t yapmam gerkiyor. önceki postda görüldüğü gibi yaptım ama COMMAND Rate 1t kaldı. 2T olması gerekiyor fakat Command Rate sekmesi bizim biosda yok.
    Yerini bilen varmı. Ben biosun heryerini kurcaladım fakat göremedim .
  • iyi bayramlar arkadaşlar,

Bugün anakartım tamirden geldi baglantılarını yaptım çalıştırdım uzatmadan anlatayım
    çalıştı xp kurdum driverlerini yükledim bi kaç saat çalıştıktan sonra kendi kendine kapandı
    ve şimdide sadece açmak için düğmeye bastığımda sadece bi kaç saniye içinde tekrar kapanıyor :(
    sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama çokça moralimi bozdu.
    Konu hakkında fikri olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum
    Saygılarımla...
  • walla bayram sonrası bu anakarttan alıcam ama ram konusunda ozellikle cok çelişkilerim var...

iki dusuncem var ram olarak ...

HI-LEVEL 2 GB 1600 MHz DDR3 RAM (Soğutuculu) (bu sogutuculu olanın ikii yan yana sogutucudan dolayı sıgmadıgı anakartların var oldugunu duydum buna sığarmı bilmiyorum...

PATRIOT Signature Line 2 GB 1600 MHz DDR3 CL9

bu iki ramdden kullananlar varsa bilgilendirrise sevinirim tek 2 gb lık ram alacağım ama ikinci alacagım zaman sogutuculu olan sıgmazsa uzulurum. :D

eger uygun rami bulursam boyle uygun fiyatlı .. anakartı alıcam sonrası oc felan her turlu yardımcı olucam size inşallah .. :) sırf su anakartımın potansiyelsiziği sebei ile sistem değişikligine gidiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mürşit -- 27 Kasım 2009; 2:45:41 >
  •  ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

Hocam bendekiler bu. Kalınlığı fena sayılmaz. Ama rahat sığıyor .

Command Rate sekmesini bilen varsa yardımcı olsun arkadaşlar.

Cümleten iyi bayramlar.
  • Hepinize iyi bayramlar olsun arkadaslar... Evet bu CR 1 bende de ve CR 2 olayini bulamadim :) Aslinda ciddi olarak arastirmadim da. Bir bakalim ne imis bu CR 1 ve CR 2 olayi... Arkadaslar ben yeni baba oldum da :) cok ilgilenemiyorum, kusuruma bakmazsiniz umarim. Malum, insan ilk kez baba olunca dunyasi kokten degisiyor ve tek ilgi odagi evladi oluyor.
    -
    Ram'lerin calisma voltaji kac ise o voltaja da getirmeniz gerek. Yaptiniz mi ? Ram'ler 1.7 V istiyor ise getirin o zaman 1600 mhz'de calisacaktir mchll :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Kasım 2009; 12:34:14 >
  • Benim elime geçti test ettim sorunsuz bir tanesi ama diğerini takınca sistem açılmıyor. Bozuk olabilir. Yakında başka arkadaşta deneyip garantiye tekrar yollayacağım...
    quote:

Orijinalden alıntı: mchll

Hocam bendekiler bu. Kalınlığı fena sayılmaz. Ama rahat sığıyor .

Command Rate sekmesini bilen varsa yardımcı olsun arkadaşlar.

Cümleten iyi bayramlar.

Kendim 4tane 1GB 1800mhz cl8 1.9volt kingston hyperX kullanıyorum. 1840ı gördü ramler.

Anakart çok iyi ama sistem hatası mı windows7 bug'u mu anlamadım. Aynı gta'daki gibi 1-2sn de 1dk geçiyor sistem hızlı açılıyor. müzikler çok hızlı. oyunlar filan. filmler filan. 5-10kere yeniden başlatınca düzeliyor. sideport memory zayıf. sadece uma yapıp 1gb verdim. fazla ama ram de fazla onboard vgali sistem için 4gb çok.

sistemim imzamdaki gibi.

• butun arkadaslarımın mubarek bayramını en icten dileklerimle kutlarım.
    jiddi arkadasım allah analı babalı buyutsun inşallah, 3 tane bebek buyutmus biri olarak
    işinin zor ama cok zevkli olacagını soyleyebilirim. bol bol kokla,ileride en cok o kokuyu ozleyeceksin
    ve dünyada ondan guzel bir koku yok.

murşit arkadasım bende sogutuculu hi lvl 2x2 gb ramler var, gayet rahat bir şekilde yanyana duruyorlar.
    sorun yok yani.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.