Bildirim
ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (14. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Hepinize iyi bayramlar olsun arkadaslar... Evet bu CR 1 bende de ve CR 2 olayini bulamadim :) Aslinda ciddi olarak arastirmadim da. Bir bakalim ne imis bu CR 1 ve CR 2 olayi... Arkadaslar ben yeni baba oldum da :) cok ilgilenemiyorum, kusuruma bakmazsiniz umarim. Malum, insan ilk kez baba olunca dunyasi kokten degisiyor ve tek ilgi odagi evladi oluyor.
-
Ram'lerin calisma voltaji kac ise o voltaja da getirmeniz gerek. Yaptiniz mi ? Ram'ler 1.7 V istiyor ise getirin o zaman 1600 mhz'de calisacaktir mchll :)
Allah analı babalı büyütsün. Herkesin kurban bayramı kutlu olsun.
Hdmi ses de sorun yaşayan arkadaşlar. Windows 7 yüklerseniz sorun düzeliyor. Sorunun kaynagı büyük ihtimalle driverlar. Hdmi kullanmayacaksanızda biosdan pasif hale getire biliyorsunuz.
Son olarak hatırlatma windowsun virüs tarama programı netten indirdigim 1.5gb rappelz türkce clientini 20 dk civarı beklememe ragmen kontrolu bitiremedi. sistemi(özellikle hdd) fena halde zorladı, hdd bozulacak diye rest atmak zorunda kaldım. Kaldırdıkdan sonra windows 7 de birkaç program kararsız hale geldi ve uzun süre beklememe ragmen çalışmadılar. Normal yoldan bilgisayarı kapat dedigimde mavi ekran geldi haberiniz olsun. Şu anda sistemde sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golimer -- 27 Kasım 2009; 18:09:02 >
-
quote:
Hepinize iyi bayramlar olsun arkadaslar... Evet bu CR 1 bende de ve CR 2 olayini bulamadim :) Aslinda ciddi olarak arastirmadim da. Bir bakalim ne imis bu CR 1 ve CR 2 olayi... Arkadaslar ben yeni baba oldum da :) cok ilgilenemiyorum, kusuruma bakmazsiniz umarim. Malum, insan ilk kez baba olunca dunyasi kokten degisiyor ve tek ilgi odagi evladi oluyor.
-
Ram'lerin calisma voltaji kac ise o voltaja da getirmeniz gerek. Yaptiniz mi ? Ram'ler 1.7 V istiyor ise getirin o zaman 1600 mhz'de calisacaktir mchll :)
Hocam Allah analı babalı, sağlıklı , vatana millete hayırlı evlat olmasını nasip etsin... -
-
mchll - Allah razi olsun , guzel dileklerin icin tesekkur ederim... Darisi olmayanlarin ve isteyenlerin basina, Allah sizlere de saglikli, hayirli evlat(lar) nasip etsin :) -
evet arkadaşlar,
imzamdaki sistemde, stock değerlerde aşağıdaki puanı alıyorum :
nasıl sizce?
@Jiddi
Hayırlı olsun abi..Allah analı-babalı büyütsün -
quote:
Orijinalden alıntı: sasmalco
murşit arkadasım bende sogutuculu hi lvl 2x2 gb ramler var, gayet rahat bir şekilde yanyana duruyorlar.
sorun yok yani.
Sağolun yardım için kafamda bi ram var onu bulamasam piyasada bunlardan alıcam inşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mürşit -- 28 Kasım 2009; 1:39:40 > -
@unik06, işlemcin eğer black edition ise iki çekirdeği açıp biraz da overclock ile puanını ikiye katlayabilirsin. Ben şuan stok soğutucu ile öyle kullanıyorum ve işlemcinin sıcaklığı boşta 35-40 derece arası değişiyor. Overclok yapmadan boşta da 25-30 derece arası oluyor. Çok iyi bir işlemci :)
[imagehttp://img515.imageshack.us/img515/1613/cpu3600gpu850800nb2600h.jpg][/simage] -
arkadaşlar bu anakarttan almak istiyorum ama bazı sorularım var;
1- 2.1 5.1 gibi ses sistemleriyle rahat kullanabiliyormusunuz?
2- hd4770 ekran kartı takacağım. içinde dahili ekran kartı olması bir sorun oluştururmu?
3- geleceğe yönelik bir kartmıdır? yani ilerleyen zamanlarda sistemi güncellerken bir sorun yaratırmı? -
quote:
Orijinalden alıntı: polatcanbazz
arkadaşlar bu anakarttan almak istiyorum ama bazı sorularım var;
1- 2.1 5.1 gibi ses sistemleriyle rahat kullanabiliyormusunuz?
2- hd4770 ekran kartı takacağım. içinde dahili ekran kartı olması bir sorun oluştururmu?
3- geleceğe yönelik bir kartmıdır? yani ilerleyen zamanlarda sistemi güncellerken bir sorun yaratırmı?
1- 2.1 ile kullanıyorum. süper sorunsuz. kalite olarak güzel yani. ses sistemimden istediğim ses kalitesini alıyorum...
Kullandığım ürün Philips SPA7300. Kulaklık olarak yine shp1900 kullandım. Bir de Stanton Dj Pro 80 kullanma şansım oldu. Gayet başarılı ses kartı...
daha alt model asus anakart ile 5.1 sistem kurmuştum. sorun yaşatmıyorlar.
Ek olarakhttp://www.sony.com.tr/product/hfs-mini-systems/mhc-rg490s sistemimden ayrı olarak var. bir kere bağlamıştım süper ses verdi sistem. yazın bilgisayarla kullanmayı düşünüyorum.
2- yaratmaz. ben de 1gb hd4850 vapor-x vardı. cod6 yı oynayıp bitirdim. herhangi bir sorun olmadı yani. cod6 bitince de sattım ekran kartını şu anda onboard vga kullanıyorum.
3- İleriye dönük sayılr. ama 8series çipsetler çıkacakmış usb3 ve sata3 destekli.
ddr3 olması ve son amd işlemcileri desteklemesi açısından sorunsuz. yeni çıkan ramlerle de sorun yaşatmaz gibi.
İsterseniz ayrıntılı fotoğrafları imageshack gibi sitelere upload edebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Kasım 2009; 15:14:57 >
-
Arkadaslar Asus Members sitesindeki foruma bu RAM'lerin Bios'tan Command Rate 1 veya 2 secilebilmesinin mumkun olup olmadigini sordum. Gelen cevaplardan biri :) ki 2 cevap gelmis... der ki "E be kardesim neden forumda aramadan soru yaziyorsun, gormez misin ki hepimiz bu durumdan sikayetciyiz. Umuyoruz ki ASUS yeni bir BIOS cikarir ve bu secenegi BIOS'a dahil eder" . Tercumeye duygu katan tercume sahibi de bizzat benim. Saygilarimla ilginize sunarim sayin forumdaslarim :) -
-
eksiklerden biri.
quote:
Bios'tan Command Rate 1 veya 2 secilememesi
2. 4-pin ATX 12V Power connector yerine 8pin koyulabilirdi...
3. İkinci PCIe 2.0 x16 (gray @ x4) olanı kaldırıp yerine pci veya pcie x1 koyabilirdi. sonuçta onun için bi lisans ödeniyor sanırım.
4.anakartın bir diğer eksi özelliği ise 2tane 3pin, 1tane 4pin(pwm) fan çıkışı olması.
bunlar dışında eksik yok yani. kutu içeriği de gerektiği gibi.
dfi 790fx kullandım. gigabyte 770ud3 kullandım. msi 790x (k9a2cf) msi dka790gx(platinum değil) kullandım. İçlerinde en berbat kart msi dka790gx idi. Asus 785g evo bunlardan çok iyi. ama üstteki eksiler olmasa daha iyi olabilirdi. Gerçekten güzel board.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 29 Kasım 2009; 14:52:48 > -
dj gamer teşekkür ederim. sipariş vereyim o halde kartı -
2gb hi lewel 1600mhz destekliyormu evo anakart deniyen var mı? -
Ne demek ben windows7 32bit ile kullanıyorum... Onboard vga ile en düşük ayarlarda hiç takılma olmadan cod4 oynuyorum. Hastalık olsa gerek.
Windows7nin ses ayarlarından 24bit 192000hz(Stüdyo kalitesi) seçtim. Gayet kaliteli ses.
quote:
Orijinalden alıntı: polatcanbazz
dj gamer teşekkür ederim. sipariş vereyim o halde kartı
Onboard vga daha köstek olur... Onboard çok zayıf kalır senin kartın yanında. onboardla min ayarlarda oynuyorum çoğu oyunu.
quote:
Orijinalden alıntı: say me
1333 modeli çalışıyorsa çalışır kanımca. Sanırım 1333mhz modeli çalıştırıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: darkcald
2gb hi lewel 1600mhz destekliyormu evo anakart deniyen var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Kasım 2009; 18:15:06 >
-
quote:
Arkadaslar Asus Members sitesindeki foruma bu RAM'lerin Bios'tan Command Rate 1 veya 2 secilebilmesinin mumkun olup olmadigini sordum. Gelen cevaplardan biri :) ki 2 cevap gelmis... der ki "E be kardesim neden forumda aramadan soru yaziyorsun, gormez misin ki hepimiz bu durumdan sikayetciyiz. Umuyoruz ki ASUS yeni bir BIOS cikarir ve bu secenegi BIOS'a dahil eder" . Tercumeye duygu katan tercume sahibi de bizzat benim. Saygilarimla ilginize sunarim sayin forumdaslarim :)
Abi çok sağolasın. Neden böle birşey yapmış Asus anlayamadım.
Benim ramlarin timinginin 7-7-7-21 2t Olması gerekiyor. Önerilen bu ki nitekim 1t iken bilgisayara res atamıyorum . Baştan başlat deyince başlamıyor.
Kapayıp açmak gerekiyor. Acaba frekansın düşmesi de bu yüzden mi yoksa voltaj dan mı ?
Şimdilik voltaj vermicem. Biraz güvensizim kendime o konuda. Zaten biosu iyice öğrenmem lazım.
-
quote:
-
Hocam allah analı babalı büyütsün. -
say me , dj gamer ve kutlama mesajlari ve iyi dileklerini yazan tum arkadaslarima tesekkur ediyorum. Allah olmayanlara da , isteyenlere de hayirli, saglikli evlatlar nasip etsin arkadaslar...
-
mchll bu Restart atamama olayi baska bir seye dayaniyor olmali. Neden diyeceksin ? Benim de ram'ler 2t fakat anakartta 1t olarak calisiyor. Restart yapmakta herhangi bir sorun yasamiyorum. Frekans nasil duser ? Ram'leriniz fabrika verilerine gore "mesela 1.8 voltta 7-7-7-18-36" ise volyaji 1.8 yapip bu degerlere getirir ve 1600 mhz verirseniz bir sey olmamasi gerek. Ben boyle kullaniyorum. Sizin ram'in voltaji nedir ? XMP'de yazan deger olmasi lazim CPU-Z'de
-
-
Ayrica bilgisi olan var ise paylasabilir... aldigim bir cevaba gore
Alintinin En fenasi burada,
Bir bilenquote:
"1T olması bellek verimliliğini az da olsa arttırır fakat 2'den fazla bellek modülü kullanırsanız 1t kullanamazsınız. Ayrıca aradaki verimlilik farkının lafı bile olmaz."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 29 Kasım 2009; 13:44:01 >
-
quote:
say me , dj gamer ve kutlama mesajlari ve iyi dileklerini yazan tum arkadaslarima tesekkur ediyorum. Allah olmayanlara da , isteyenlere de hayirli, saglikli evlatlar nasip etsin arkadaslar...
-
mchll bu Restart atamama olayi baska bir seye dayaniyor olmali. Neden diyeceksin ? Benim de ram'ler 2t fakat anakartta 1t olarak calisiyor. Restart yapmakta herhangi bir sorun yasamiyorum. Frekans nasil duser ? Ram'leriniz fabrika verilerine gore "mesela 1.8 voltta 7-7-7-18-36" ise volyaji 1.8 yapip bu degerlere getirir ve 1600 mhz verirseniz bir sey olmamasi gerek. Ben boyle kullaniyorum. Sizin ram'in voltaji nedir ? XMP'de yazan deger olmasi lazim CPU-Z'de
-
Ayrica bilgisi olan var ise paylasabilir... aldigim bir cevaba gore
Alintinin En fenasi burada,
Bir bilenquote:
"1T olması bellek verimliliğini az da olsa arttırır fakat 2'den fazla bellek modülü kullanırsanız 1t kullanamazsınız. Ayrıca aradaki verimlilik farkının lafı bile olmaz."
Hocam alıntıya aldığınızbilgiyi bende okumuştum. Birden fazla bellek olunca 1t olmuyormuş Nitekim araştırmalrımda gördüğüm kadarıyla 1T olarak pc yi 30 dk. kadar kullanan br kişinin pc göçmüş. Öle yazmış. Yalan gerçek bilemem.
Benim ramin sitesinde şu bilgiler var.
Hocam dual çalıştığını memory kısmından mı anlıyoruz cpu z de ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 29 Kasım 2009; 13:50:11 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X