Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar dün yeni sistemimi topladım ve Asus-v EVO kervanına bende katıldım kısmen

ASUS M4A785TD-V EVO AM3 AMD 785G/SB710 DDR3 VGA&DVI Anakart
    AMD Athlon II X3 425 AM3 2.7GHz 1.5MB Cache 45nm İşlemci
    PATRIOT 2GB Signature Line DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram
    Feel Hurricane II kasa emektar(:+HIGH POWER PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI
    Samsung 80gb IDE Harddisk
    Ekran kartı onboarda yatıp kalkıp dua etcez şimdilik

quote:

shaggy259
    arkadaşlar lütfen yardım edinnnnnnn!....
    bende yeni bir sistem topladım yakşalık bi hafta önce.
    anakart asusm4a785tdv-evo
    amdx4 620 işlemc fln
    pc ye anakartın içinden çıkancdyiyükledim .
    pc açıldıktan 15-20dk sonra ses gidiyor.
    res atıyorum tekrar gelio yine 15-20dk sonra ses gidiyor
    lütfen yardımmmmmmmm

@shaggy259 hocam bende dün xp kurdum aygıt yöneticisinde pcı device.. aygıtlarından ikitanesini bulamıyor öncelikle onları tek tek tanıtıcaksınız sonra anakart cdsinin içindeki ses driverlarını yükleyeceksiniz pc kapanıp açıldıktan sonra sorunsuz bi şekilde kullanıcaksınız inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Şimdi ufak bir oc denedim. Maalesef ben de çekirdek açamayanlardanım. Ne çekirdek ne bellek açılıyor. Lanet ettim. Super pi de 20sn'ye yaklaştım. Biraz daha ramlere yüklenirsem çok az daha bir frekans arttırmayla 20sn altına rahat inebileceğimi düşünüyorum. Ama bendeki işlemci ile 3.9ghz bile hava soğutma ile imkansız.

Hocam acc enable dedikten sonra diğer açılan menuden all core yapın yoksa hiçbir şey olmuyor.

Ayrıca siz Mohikans SD HC cod4 serverina girdiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 1 Aralık 2009; 16:27:07 >
  • ASUS M4A785TD-V EVO 785 G beyler bu anakartı nerden en ucuza sipariş edebilirim?
    Asıl önemli bir sorum var: Core i5 işlmeci için kullanılabilir mi bu kart? yoksa özellikle amd için mi uyumlu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G beyler bu anakartı nerden en ucuza sipariş edebilirim?
    Asıl önemli bir sorum var: Core i5 işlmeci için kullanılabilir mi bu kart? yoksa özellikle amd için mi uyumlu?

http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m4a785tdv-328-9021.html galiba en ucuz sipariş verebileceğiniz yer. ya da 2.el foruma bakarsınız. alınık diye ilan açarsınız daha ucuza bulursunuz.

sadece amd am3 işlemcilerle çalışır. İntel işlemcilerle asla çalışmaz.

Ayrıca ddr3 ram gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 1 Aralık 2009; 18:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G beyler bu anakartı nerden en ucuza sipariş edebilirim?

i5 işlemci intel 1156 soketdir.
    Bu anakart ise amd 938 am3 soketdir.
  • Ne yaparsam yapayım 4. çekirdeği açamadım. Yeni ramlerim patriot 1600mhz cl7 ama ben bir türlü bu değerlerde stabil çalıştıramadım. Orthosa 45 saniye dayanıyor, oyun oynarken de mavi ekran veriyor namussuzlar. Ama defaulta da 1033mhz çalışıyor. Fark çok büyük. Şu anda 1333-6-6-6-20 çalıştırıyorum dam stabil dedim birden orthos 6. dakikada error verdi canımı sıktı.
  • quote:

Ne yaparsam yapayım 4. çekirdeği açamadım. Yeni ramlerim patriot 1600mhz cl7 ama ben bir türlü bu değerlerde stabil çalıştıramadım. Orthosa 45 saniye dayanıyor, oyun oynarken de mavi ekran veriyor namussuzlar. Ama defaulta da 1033mhz çalışıyor. Fark çok büyük. Şu anda 1333-6-6-6-20 çalıştırıyorum dam stabil dedim birden orthos 6. dakikada error verdi canımı sıktı.

hocam o zaman 4.çekirdek ölü. ramler için verdiğiniz voltaj???
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj gamer

quote:

Ne yaparsam yapayım 4. çekirdeği açamadım. Yeni ramlerim patriot 1600mhz cl7 ama ben bir türlü bu değerlerde stabil çalıştıramadım. Orthosa 45 saniye dayanıyor, oyun oynarken de mavi ekran veriyor namussuzlar. Ama defaulta da 1033mhz çalışıyor. Fark çok büyük. Şu anda 1333-6-6-6-20 çalıştırıyorum dam stabil dedim birden orthos 6. dakikada error verdi canımı sıktı.

hocam o zaman 4.çekirdek ölü. ramler için verdiğiniz voltaj???

cpu-z abim öyle dediği için 1.9v veriyorum. daha yükseğini denemedim. 2.0v vermeye hazırım.
    şimdi ikinci kez orthos denedim. 1333-6-6-6-20 de 10 dakika dayandı. Şimdi bir de cod yapayım. Mavi ekran vermez inşallah bu sefer.

• hocam eğer ramler üzerinde 1600mhz (biosta 800mhz) 7-7-7-24(20-21 de olabilir) 1.9volt yazıyor ve o değerlerde hata veriyor ise ramlerde sorun olabilir.
    quote:

cpu-z abim öyle dediği için 1.9v veriyorum. daha yükseğini denemedim. 2.0v vermeye hazırım.
    şimdi ikinci kez orthos denedim. 1333-6-6-6-20 de 10 dakika dayandı. Şimdi bir de cod yapayım. Mavi ekran vermez inşallah bu sefer.

Bu arada cod4'te mohikans sd hc serverinda oynuyor musunuz arada?
  • Daha önce oynadım ama uzun süredir cod4 oynamıyorum.

Şu an da bir problem yok. 1333-6-6-6-20 olarak devam edicem. 1600 için daha sonra uğraşıcam. Zaten 2 ramide ayrı ayrı timing yapılabiliyormuş bios ta o da garibime geldi.
  • Hocam bende de patriot 1600 var bu ramları 7-7-7-20 çalıştırmak için biostan nasıl ayarlamak gerek.
  • Arkadaşlar önceki sayfada aldığım sistemi çalıştıramadığımı ve sorunlarını yazmıştım
    çok şükür sorunu çözdüm. Bilgi olması açısından kısaca sorunu tekrar yazıp sorunun
    neyden kaynaklandığını yazacağım.
    Sorun: Sistemin çalışmaması ekranın açılmamasıydı her şey çalışıyor fakat görüntü gelmiyordu
    Anakarttan kaynaklandığını düşünüp çizgi elektronige yolladım sorunun in/out chip inin yanık
    olduğunu belirttiler ve tamir edip yolladılar daha sonra sistemi tekrar çalıştırdığımda ise
    sistem bazen 5 dk bazen yarım saat veya 2 saat normal çalışırken aniden kapanıyor
    ve açılmıyordu powerdan elektriğini kapatıp açtıktan sonra tekrar çalışmaya başlıyordu
    başka ddr3 ram olmadığı için, onun haricindeki bütün parçaları denedim hepsi çalışıyor.
    Aradan bir kaç gün geçtikten sonra tekrar parçaları değiştirip denedim ama nafile
    sistem kendi kendine birden kapanıyor ve açılmıyor son olarak aklıma kasanın
    ön panelindeki bütün bağlantıları çıkardım sadece power düğmesinin bağlantısını
    taktım ve sistem çalışmaya başladı ve 4 gündür de sorunsuz çalışmakta
    Yani arkadaşlar sorun kasanın ön panelinde bulunan ışıklardan kaynaklanıyormuş
    adı galiba power led :)
    Allahtan o anda tamamen tasadüfi bi şekilde aklıma bide onu denemek geldi ya gelmeseydi.....
    Ayrıca arkadaşlar aldığım X3 720 nin 4 çekirdeği açık ve stabil şuana kadar sorunsuz çalışıyor.

Gelgelelim akılıma takılan bir kaç soruyu sormaya;
    1- OCZ DDR3 1333 Platinum ram 1.75 GB olarak görünüyor neden?
    2- İlk günlere nazaran şuanda sistem 3 ve 4 çekirdekli olarak sanki yavaşladı.
    3- AMD OverDrive>> Performance Control>> Auto Clock ta CPU Frequency de 3100 lere geldiğinde
    ekranda renkler karışıyor ve pc kapanıyor neden?
    4- Over Clock yapmayı bilmiyorum nasıl ve ne şekilde yapabilirim?
    5- Anakartın içindeki bütün herşeyi yükledim :) bios güncellemesi veya başka bi güncelleştirme yapmam
    gerekiyor mu ve nasıl yapayım?
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufan333 -- 2 Aralık 2009; 1:04:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsaityilmaz

Hocam bende de patriot 1600 var bu ramları 7-7-7-20 çalıştırmak için biostan nasıl ayarlamak gerek.

Çok şükür allahım. Ramleri tek tek denedim, ikisi de sağlamdı fakat ikisini birden 1. ve 2. slotlara takınca sorun çıkartıyorlardı. 3. ve 4. slotlara taktım, 45 dakika orthos aldım, operada da kapanma takılma bir şey yok çok şükür. Teşekkürler.

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

Buna benzer bir menü var. tepedeki 2. menünün ilk başlığına gir oradan ram oc yi manuel yap. Biraz kurcala bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 2 Aralık 2009; 1:37:00 >

• arkadaşlar benim ses sorunu hala devam ediyor . lütfen yardım edin
    aygıt yöneticisinden ses bölümümne gelince 2 tane driver gözüküyor biri via diğeri ati high defination audio device ekran kartının cd sinden yükledim herhalde istemeden ses çıkmamasının sebebei bu
    olabilirmi
    lütfen acil yardımm
  • quote:

arkadaşlar benim ses sorunu hala devam ediyor . lütfen yardım edin
    aygıt yöneticisinden ses bölümümne gelince 2 tane driver gözüküyor biri via diğeri ati high defination audio device ekran kartının cd sinden yükledim herhalde istemeden ses çıkmamasının sebebei bu
    olabilirmilütfen acil yardımm

Ati hdmi output'ı seçersen ses çıkmaması normal,VIA'yı seçmen gerekiyor.yinede ses konusunda sorun yaşarsan,via audio driverını kaldırıp,herhangi bir kayıt temizleme programıyla temizledikten sonra VIA Audio driver'ını tekrar kurmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi say me -- 2 Aralık 2009; 18:10:08 >
  • ati hdmi output u devre dışı bırak en güzeli. ayrıca windows7 kullanıyorsanız 24bit 192000hz yapın. sesde en küçük ayrıntı kaçmaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: say me
    Ati hdmi output'ı seçersen ses çıkmaması normal,VIA'yı seçmen gerekiyor.yinede ses konusunda sorun yaşarsan,via audio driverını kaldırıp,herhangi bir kayıt temizleme programıyla temizledikten sonra VIA Audio driver'ını tekrar kurmanı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak, HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adios_amigos

Arkadaşlar bir sorum olacak, HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?

çok çok emin olmamakla birlikte 1600 de çalışır diyorum.çünkü OCZ 3*1GB 1333MHz CL9 ramleri anakarta ilk taktığımda cpu-z da 533mhz olarak gözüküyordu yani 1066 olarak çalışıyorlardı ve CL8 idi.1333 de çalışması için bios tan kendim 667 ye ayarladım cpu-z da artık gerçek hızı olan 1333mhz ve cl9 da çalışıyorlar.

quote:

ati hdmi output u devre dışı bırak en güzeli. ayrıca windows7 kullanıyorsanız 24bit 192000hz yapın. sesde en küçük ayrıntı kaçmaz.

aynen katılıyorum bende 24bit 192000hz e ayarladım ses gerçekten kaliteli, creative a300 2+1 de bile fark hissediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi say me -- 2 Aralık 2009; 20:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: say me

quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak, HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?

çok çok emin olmamakla birlikte 1600 de çalışır diyorum.çünkü OCZ 3*1GB 1333MHz CL9 ramleri anakarta ilk taktığımda cpu-z da 533mhz olarak gözüküyordu yani 1066 olarak çalışıyorlardı ve CL8 idi.1333 de çalışması için bios tan kendim 667 ye ayarladım cpu-z da artık gerçek hızı olan 1333mhz ve cl9 da çalışıyorlar.

Vallahi emin olmam gerekiyor çünkü sistem toplayacağım. Bir terslik olursa uymuyor diye geri almazlar herhalde :S

----------------

Soruma hâla cevap bekliyorum arkadaşlar:

"HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?"

• quote:

sevgili kardesim bu sorunu muhtelif şekillerde aynı konuda 2-3 kere cevapladım, biraz okumayı denesen
    kendi menfaatine olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.