tam anlatamadım galiba eğer dediğin gibi anakart voltajı veriyor olsaydı sistem çakılmazdı 3.4ghz'de 3.6'da açmadı bile makina üstelik voltaj ayarı manuel olmuyor aotu'da değiştirilmiyor anlamadım gitti
quote:
Orijinalden alıntı: tufan333
quote:
Orijinalden alıntı: Magomez
Ekran kartın nedir?
Galiba bu soru bana onboard kullanıyorum şuanda
Sistem belleğini kullanıyor onboard ekran kartın, o yüzden sistem belleğin eksik gözüküyor. Anakartta 128M sideport memory var ekran kartı için. Eğer oyun oynamıyorsan, 3d grafik işlemleri ile alakan yoksa ve sistem belleğinin azalmasını istemiyorsan bios'tan ekran kartının kullandığı belleğin sadece sideport olmasını seçiyorsun ve sistem belleğin (yani bilgisayarıma sağ tıkladığında gördüğün) azalmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: sendomi
tam anlatamadım galiba eğer dediğin gibi anakart voltajı veriyor olsaydı sistem çakılmazdı 3.4ghz'de 3.6'da açmadı bile makina üstelik voltaj ayarı manuel olmuyor aotu'da değiştirilmiyor anlamadım gitti
İlginç, ben feel kasa ile birlikte gelen 350w dandik PSU ile voltaj auto durumda 3.6'da sorunsuz çalıştırıyorum. Senin PSU eğer imzandaki ise onunla alakalı olamaz, ekran kartın imzandaki ise o da bildğim kadarıyla çok az güç harcıyor o da olamaz. Sorunsuz bir şekilde açılması lazım senin sistemin.
Voltajı manuel vermek için auto yazan yere gelip klavyedeki "+" ve "-" tuşlarına basman yeterli.
powerım glacialpower 550 watt ekran kartıda 4770 dostum powerla ilgili sorunum yok hayvan gibi asılıyordum eski anakartımla banamısın demiyordu 470x-ud4 anakartımı özleyeceğim anlaşılan acayip stabil ve sorunsuzdu daha ilk taktığımdan itibaren sorun yaşatmadı bana bu anakartda güzel malzeme kalitesi faln süper ama gigabyte'a alıştım ya birazda tuhaf geliyor
herşey rayına oturdu şu an gigabyte 790x-ud4 ankartıma göre önemli bir farkı şu gigabyte'ın bios menüsü çok basit tak tak herşeyi hallediyorsun asusun ise daha karmaşık ve işlemci voltaj arttırımı ve overclock yaptığında menüde ne yaptığın belli değil gigabyte gibi, + ve - tuşlarıyla arttırıyorsun voltajı menüyü açıkca beğenmedim ve default voltajda 3.4ghz olan işlemcim bu anakartda 3.3ghz bile olmadı sistem gömüldü iyi yanı ise voltaj verdiğinde işlemci 1.45 voltda 3.5ghz stabil çalıştı gigayte'da 1.5 veriyordum diğer iyi yanı ise işlemci sıcaklığı çok daha düşük amd overdrive ile baktığımda 13.5 derece mükemmel ötesi bir durum diğerinde 24-25 derece civarıydı oda sıcaklığı normal ancak kasa soğutması çok iyi bu yüzden sıcaklıklar çok düşük ve stok soğutucu var şu anda toparlarsak genel olarak iyi bir anakart 790 serisinden çokda farklı değil en azından ben öyle düşünüyorum gigabyte gibi çift katman bakır var ama dual bios yok dual bios olayı olsa süper olacak bir sorun durumunda gigabyte'da biosu otomatik yüklerken bunda kendimiz yapacağız
arkadaslar merhaba. ben de bu anakarti phenom x4 955 ile kullaniyorum. size sorum ben patriot 1600mhz cl9 2gb ramlerden alsam problemsiz bir sekilde 1600mhz de calistirabilirmiyim? yoksa 1333 daha mi stabil.
dostum ben patriot ile kullanıyorum tek 2gb var daha sonra dual yaparım 4gb olarak 1600mhz cl9 ram anakart direk 1600mhz olarak gördü ayar yapmadan 1333 yaptığımda yine otomatik 8-8-8-20 oldu gecikme zamanlamaları ama cpu-z'de 1333mhz'de gecikme zamanlamaları 7-7-7-20 olarak gözüküyor yani 1333mhz'de istersen 7-7-7-20 olarak kullanabilirsin sorun çıkacağını zannetmiyorum benim için hız önemli gecikme zamanlamaları değil kullandığım ram bu
bugun ram alacaktım ki anakartımdaki problem dolayısıyla bilgisayarin mavi ekran verdigini ogrendim. Anakartı exa dan almıstım garantiden ne kadar surede geri doner bi fikri olan var mi?
Bu kartı çok beğenerek almıştım ama kursağımda kaldı. Patriot Viper 2*2GB CL7 1600 mhz ram'lerim var. Dual imkanı yok çalıştıramadım.. Bi siyaha bi maviye takınca çalışıyor.. İşin garibi ram'lerden birini takıyorum mavi slota , yine açılmıyor pc. Kart arızalı mıdır bilemedim.. Belki de ram'lerimi sevmemiştir.. X4 940 + Gigabyte 785GM-US2H'dan X3 720 + Evo'ya geçtim ama beklediğimi alamadım malesef.. Kart aptal aptal mavi ekran verdiriyor tertemiz işletim sisteminde..
quote:
Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07
Bu kartı çok beğenerek almıştım ama kursağımda kaldı. Patriot Viper 2*2GB CL7 1600 mhz ram'lerim var. Dual imkanı yok çalıştıramadım.. Bi siyaha bi maviye takınca çalışıyor.. İşin garibi ram'lerden birini takıyorum mavi slota , yine açılmıyor pc. Kart arızalı mıdır bilemedim.. Belki de ram'lerimi sevmemiştir.. X4 940 + Gigabyte 785GM-US2H'dan X3 720 + Evo'ya geçtim ama beklediğimi alamadım malesef.. Kart aptal aptal mavi ekran verdiriyor tertemiz işletim sisteminde..
biraz da şans sanırım ben ram konusunu sormadan soruşturmadan bütçeme bakarak OCZ 3*1GB GOLD EDITION 1333MHz DDR3 CL9 aldım unganged mod ile dual olarak gördü.(bu arada 3x1gb dan bahsediyorum,2x2 bile değil).17/11/2009 tarihli 0505 biosu yüklemeyi denemelisiniz bence,verilen bilgilerde yeni bioslarda; yeni ram ve cpu ların desteklendiği yazıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Granis
bugun ram alacaktım ki anakartımdaki problem dolayısıyla bilgisayarin mavi ekran verdigini ogrendim. Anakartı exa dan almıstım garantiden ne kadar surede geri doner bi fikri olan var mi?
Öncelikle geçmiş olsun anakartını nerden aldığının önemi yok, bende anakartı sanalmarketimden aldım geldi kurulumu yaptım anakart bozukmuş veya kurulum yaparken ben bozdum ki çok zor bi ihtimal in/out chipini yakmış olmam herneyse geldiğinin ertesi gün garantiye yolladım bozuk die. anakartını direk çizgi elektronige yolla ama önce tlf görüşmelisin. Mühendisler tamam yolla dedikten sonra aras kargo ile karşı ödemeli gönderiyorsun. Ben Gaziantepte oturuyorum anakartı kargoya verip hatanın tespit edilip tamir edilip bana geri gelmesi 9 gün sürdü, 2+2 gün kargo gidiş geliş ve 2 gün hafta sonu tatili dahil eger istanbuldaysan mecidiyeköy/ esentepede yerleri bizzat kendin götürürsen daha çabuk olur.
anladım. bir bilgisayarcı ile görüşmüştüm çok yoğun olduğum için ona verdim bilgisayarı o halledicek bütün işleri inş hızlıca halleder artık :S çok teşekkürler.
Bios update'i nasıl yapıyoruz arkadaşlar? Bios'tan mı yoksa , windows'tan da yapılabiliyor mu? Ah gigabyte ah.. Bu işler onda çok kolaydı..
alpaslan07 kardeşim windows üzerinden çok kolay yapılıyor anakart cd'de program var biosu indir masaüstüne koy programı çalıştırıp yükle aynı gigabyte'daki gibi bu anakartda gigabytedaki gibi çift katman bakır var yine katı kapasitör var tek farkı dual bios yok bu kötü ama asus'da bozuk biosu onarmak için birşey yapmış direkt cd'den yada flash belklekten biosu tanımlayıp yüklüyor buda iyi yani anakart güzel krdeşim baştan bende sinir oldumda şu anda oturdu herşey yerine sen bir biosu güncelle bakalım ne olacak
bios u asus un sitesinden indir rar dan çıkar herhangi bi klasöre koy sonra bios ta asus ez flash var gir oraya indirdiğin dosyayı bulup seç kısa bir işlem sonunda biosun güncellenmiş oluyor böylece
arkadaşlar ben yeni bir sistem topladım fakat işletim sistemini kurmak için pc yi açtığımda dvd rom çalışmıyor.kasanın power tuşuna ilk bastığımda açılıyor ama sonra çalışmıyor.bu arada tüm parçalar yeni fakat dvd romu eski kasadan söktüm(ide bağlantılı)ayrıca biosta dvdrom görünüyor ne yapmalıyım yardımınızı bekliyorum