Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sasmalco

quote:

Orijinalden alıntı: adios_amigos

Arkadaşlar bir sorum olacak, HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?

sevgili kardesim bu sorunu muhtelif şekillerde aynı konuda 2-3 kere cevapladım, biraz okumayı denesen
    kendi menfaatine olacak.

Vallahi ilk sayfayı tek tek okudum da bulamadım, diğer sayfalarda aratınca gördüm. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 2 Aralık 2009; 21:16:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unik06

evet arkadaşlar,

imzamdaki sistemde, stock değerlerde aşağıdaki puanı alıyorum :

nasıl sizce?

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

@Jiddi

Hayırlı olsun abi..Allah analı-babalı büyütsün

XFX 7900GS xxx edition olan ekran kartımı, forumdaki 2. el bölümünden,
    GIGABYTE 8800GT TurboForce Edition (stock Zalman VF830-Cu fanlı) ile değiştirdim
    ve bir önceki 3Dmark06 skoru ile şuanki skor arasındaki farka bakar mısınız arkadaşlar!

ben şaştım kaldım da..sizlerle de paylaşayım dedim

• quote:

quote:

evet arkadaşlar,

imzamdaki sistemde, stock değerlerde aşağıdaki puanı alıyorum :

nasıl sizce?

@Jiddi

Hayırlı olsun abi..Allah analı-babalı büyütsün

XFX 7900GS xxx edition olan ekran kartımı, forumdaki 2. el bölümünden,
    GIGABYTE 8800GT TurboForce Edition (stock Zalman VF830-Cu fanlı) ile değiştirdim
    ve bir önceki 3Dmark06 skoru ile şuanki skor arasındaki farka bakar mısınız arkadaşlar!

ben şaştım kaldım da..sizlerle de paylaşayım dedim

Maşallah biraz daha zorlasan 3'e katlanacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: say me

quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak, HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?

çok çok emin olmamakla birlikte 1600 de çalışır diyorum.çünkü OCZ 3*1GB 1333MHz CL9 ramleri anakarta ilk taktığımda cpu-z da 533mhz olarak gözüküyordu yani 1066 olarak çalışıyorlardı ve CL8 idi.1333 de çalışması için bios tan kendim 667 ye ayarladım cpu-z da artık gerçek hızı olan 1333mhz ve cl9 da çalışıyorlar.

Vallahi emin olmam gerekiyor çünkü sistem toplayacağım. Bir terslik olursa uymuyor diye geri almazlar herhalde :S

----------------

Soruma hâla cevap bekliyorum arkadaşlar:

"HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?"

emin olmak istiyorsan ;Asus'un sitesinden "M4A785TD-V EVO Memory QVL " dosyasını indireceksin,listede yazan ramlerden kendine uygun olanı seçeceksin.Bu kadar basit..

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok çok emin olmamakla birlikte 1600 de çalışır diyorum.çünkü OCZ 3*1GB 1333MHz CL9 ramleri anakarta ilk taktığımda cpu-z da 533mhz olarak gözüküyordu yani 1066 olarak çalışıyorlardı ve CL8 idi.1333 de çalışması için bios tan kendim 667 ye ayarladım cpu-z da artık gerçek hızı olan 1333mhz ve cl9 da çalışıyorlar.

Vallahi emin olmam gerekiyor çünkü sistem toplayacağım. Bir terslik olursa uymuyor diye geri almazlar herhalde :S

----------------

"HI-Level 2x2GB 1600 MHz ramleri bu anakartta deneyen var mı? 1600MHz'de çalışıyorlar mı?"

emin olmak istiyorsan ;Asus'un sitesinden "M4A785TD-V EVO Memory QVL " dosyasını indireceksin,listede yazan ramlerden kendine uygun olanı seçeceksin.Bu kadar basit..

Daha önceden indirdim, baktım ama HI-Level orda yoktu. Ayrıca sadece oradaki ramleri desteklemiyor anakart. Ama sasmalco arkadaşımız bahsettiğim ram ile anakartı kullanıyormuş, problem yaşamamış. Konu kapandı yani arkadaşım. Yine de önerin için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 2 Aralık 2009; 22:18:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

----------------

Saatler önce indirdim, baktım ama HI-Level orda yoktu. Ayrıca sadece oradaki ramleri desteklemiyor anakart. Ama sasmalco arkadaşımız bahsettiğim ram ile anakartı kullanıyormuş, problem yaşamamış. Kapanmış konuyu tekrar açmamak için olayları takip et. Bu kadar basit..

asıl sen konuyu takip etsen sasmalco nun sana daha öncede çözüm yolu gösterdiğini görürdün,bende farklı bir amaç içersinde değildim.yardımcı olmaya çalışan insanlara ters çıkmak yerine teşekkür etmekte gayet basit.tavsiye ederim..

• 1ghz onboard vga çalıştırmak için gerekli olan voltaj nedir. kingston ramlerim tam olunca güzel bir 3d mark puanı almak istiyorum bu ramlerle ve onboard vga ile. zaten işlemci için 5132puan alabildim. güzel değer bana göre.
  • 17/11/2009 tarihli 0505 bios'u yükledikten sonra bios ekranına "acc function" eklendiğini gördüm.Bilmeyenler için; bu özellik x2 ve x3 işlemcilerdeki diğer çekirdeği açıp x4 yapmaya yarıyor,nette deneyenler mevcut,bende AMD Athlon x4 620 ile bu özelliği denemeye kalktım:)sistem 3-4 kez biosa kadar gelip açılmadı.x4 işlemcisi olup denemeye kalkışacak arkadaşlar için uyarı olsun:)

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi say me -- 3 Aralık 2009; 1:29:08 >
  • quote:

17/11/2009 tarihli 0505 bios'u yükledikten sonra bios ekranına "acc function" eklendiğini gördüm.Bilmeyenler için; bu özellik x2 ve x3 işlemcilerdeki diğer çekirdeği açıp x4 yapmaya yarıyor,nette deneyenler mevcut,bende AMD Athlon x4 620 ile bu özelliği denemeye kalktım:)sistem 3-4 kez biosa kadar gelip açılmadı.x4 işlemcisi olup denemeye kalkışacak arkadaşlar için uyarı olsun:)

x4 işlemci zaten standart olarak 4 çekirdekle çalışmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magomez

quote:

17/11/2009 tarihli 0505 bios'u yükledikten sonra bios ekranına "acc function" eklendiğini gördüm.Bilmeyenler için; bu özellik x2 ve x3 işlemcilerdeki diğer çekirdeği açıp x4 yapmaya yarıyor,nette deneyenler mevcut,bende AMD Athlon x4 620 ile bu özelliği denemeye kalktım:)sistem 3-4 kez biosa kadar gelip açılmadı.x4 işlemcisi olup denemeye kalkışacak arkadaşlar için uyarı olsun:)

x4 işlemci zaten standart olarak 4 çekirdekle çalışmıyor mu?

ewet ben sadece denemek istemiştim herhangi bi gelişme görebilirmiyim diye,yani insanın başına ne gelirse meraktan:)

• ben bu ana kartı imzamdaki sistemde kullanıyorum ana kartı sisteme ilk taktığımda işlemciyi 3.2 ghz de kullandım bir iki gün kadar ozaman işlemci fazla işlemgücü olmayan uygulamalarda kendini 1 ghz falan indiriyordu sonra gittim 501 biosunu kurdum işlemci bu sefer kendini hep 3.2 ghz de tuttu. akşamda 505 biosunu kurdum ve yine 3.2 ghz de tutuyor .speed step : enable ,c1e : enable fakat yinede bir değişiklik olmuyor . 403 biosundaki gibi işlemci overclocklu olduğu halde 1 ghz ye düşüyordu. artık düşmüyor.
  • bende asus M4A785TD-V EVO kullanıcısıyım kart bugün elime geçti ilk izlenmimim kart baya kaliteli duruyor sanki biraz ağır gigabyte 790x-ud4 anakartımdan ağır gibi inşallah sorunsuz bir kurulum olur 790x-ud4'de olduğu gibi iyi bir performans alırım ddr3'e geçmek istediğim için aldım bu kartı bütçeme uygun olsun diye gerçi daha uygun kartlar vardı hep 785 serisi ama atx yapıda olmadığı için asus aldım bakalım eve gidince kuralım görelim ne olduğunu x3 720be işlemcim var eski anakartımda 3.7 gördüm bunda daha yukarı çıkabilirmiyim diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

bende asus M4A785TD-V EVO kullanıcısıyım kart bugün elime geçti ilk izlenmimim kart baya kaliteli duruyor sanki biraz ağır gigabyte 790x-ud4 anakartımdan ağır gibi inşallah sorunsuz bir kurulum olur 790x-ud4'de olduğu gibi iyi bir performans alırım ddr3'e geçmek istediğim için aldım bu kartı bütçeme uygun olsun diye gerçi daha uygun kartlar vardı hep 785 serisi ama atx yapıda olmadığı için asus aldım bakalım eve gidince kuralım görelim ne olduğunu x3 720be işlemcim var eski anakartımda 3.7 gördüm bunda daha yukarı çıkabilirmiyim diye düşünüyorum

aramıza hoşgeldin,
    http://www.ocworkbench.com/2009/asus/M4A785TD-V-EVO/g4.htm
    linkte anakartın X3 710 ile yapılan o.c bios resimlerini bulabilirsin.

• hocam işlemciler takoz seri bazıları. mesela çok çok iyi soğutma olmasına rağmen 3.7ghz den sonra stabil olmuyor. ben 3.7ghz 4çekirdek stabil sağladım. teslerim 5. sayfada mevcut ama bilgi amaçlı olsun.3d mark 2006 cpu puanı 5132 gibi birşeydi. yani siz de acc deneyin derim.
    quote:

bende asus M4A785TD-V EVO kullanıcısıyım kart bugün elime geçti ilk izlenmimim kart baya kaliteli duruyor sanki biraz ağır gigabyte 790x-ud4 anakartımdan ağır gibi inşallah sorunsuz bir kurulum olur 790x-ud4'de olduğu gibi iyi bir performans alırım ddr3'e geçmek istediğim için aldım bu kartı bütçeme uygun olsun diye gerçi daha uygun kartlar vardı hep 785 serisi ama atx yapıda olmadığı için asus aldım bakalım eve gidince kuralım görelim ne olduğunu x3 720be işlemcim var eski anakartımda 3.7 gördüm bunda daha yukarı çıkabilirmiyim diye düşünüyorum

• benim 4.çekirdek açılıyor ama stabil değil aslında hem stabil hem değil bazen sorunsuz geçiyordu testleri bazen çakılıyordu hatta sorunsuz geçiyordu internete giriyordum tak çakılıyordu saçma sapan birşeydi sonradan bıraktım peşini bu meredinbu anakartdada denerim bir bakalım ne olacak 3 çekirdekde çok iyi sonuçlar veriyor
  • Ocz DDR3 2gb 1333 mhz platinum ram 1,75 gb kullanılıyor diyor neden?
  • kurulumu yaptım baştan sorun yok ancak birkaç manyaklık var işlemci fanı deli gibi dönüyor kafa ütüledi iyice anlamadım gitti işlemcide baskıda yok niye deli gibi dönüyor 2.olarakda anakart üzerinde power led soketi yokmu banamı öyle geldi kabloyu takatacak soketi bulamadım buda tuhaf bir durum ayrıca bios menüde işlemci voltajı auto'da niye manuel olrak voltaj veremiyorum anlamadım voltaj veremedim voltajsız 3.4 çalışıyordu öyle yapayım dedim sistem açılır açılmaz çakılıyor
  • Ekran kartın nedir?
  • quote:

kurulumu yaptım baştan sorun yok ancak birkaç manyaklık var işlemci fanı deli gibi dönüyor kafa ütüledi iyice anlamadım gitti işlemcide baskıda yok niye deli gibi dönüyor 2.olarakda anakart üzerinde power led soketi yokmu banamı öyle geldi kabloyu takatacak soketi bulamadım buda tuhaf bir durum ayrıca bios menüde işlemci voltajı auto'da niye manuel olrak voltaj veremiyorum anlamadım voltaj veremedim voltajsız 3.4 çalışıyordu öyle yapayım dedim sistem açılır açılmaz çakılıyor

- İşlemci fanını speedfan gibi bir program ile veya bios'tan smartyfan seçeneği ile sıcaklığa göre dönüş hızını ayarlayabilirsin.

- Anakart üzerinde güç düğmesi ve reset düğmesi için soketler bulunuyor.

- Voltaj değeri auto olduğunda işlemcinin ihtiyacına göre voltaj alır. Mesela voltajı auto yapıp işlemciyi 3.6'da çalıştırırsanız yaklaşık 1.44 gibi bir voltaj çekecektir, aynı şekilde işlemciyi 3.1'de çalıştırırsanız da 1.35 gibi bir voltaj çekecektir. Manul yapıp istediğiniz değeri girebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magomez -- 4 Aralık 2009; 0:19:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Magomez

Ekran kartın nedir?

Galiba bu soru bana onboard kullanıyorum şuanda
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.